~ Anwarion Szerepjáték ~


Tengermellék

Az ország legdélebbi tartománya, mi a melegtengeri partvidéket, s annak száznyi szigetét foglalja magában. A kies táj oly jellemző fehér mészkőszirtjei meredeken szakadnak az azúrkék tengerbe, hátukon dúsan teremnek a pálma és cédrusfélék, bár babérlombú erdeit alaposan megritkította a hajóépítő műhelyek fa-éhsége. Sovány földjei művelésre alig alkalmasak, ám a meleg éghajlatnak köszönhetően gyümölcs-és olajligetei dúsan teremnek, gyakorta bolondítva narancsvirág illattal az arany és zafír színű alkonyatokat. Boraik messze földön híresek, hegyi legelőin főként kecske és juhnyájakkal találkozhat a vidéket járó vándor. A tartomány mély kapcsolatban áll a tengerrel, hisz lakói sorsa ősidőktől a hullámzó kékségtől függ.


profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-07-07 11:55

Hozzászólások száma: 147
Regisztráció ideje: 2022-06-17
Utazás a mélységbe

- Hm. - hallgatja az öreget, elveszi a kötélen lógó kristályt, aztán végül bólint.
- Jól van, legyen. - körbe pillantva veszi le a pajzsot a határól, aztán a fegyvereket, az övre tett üvegeket, köpenyét, mellényét, ingét. Leveszi a csizmáját is, a végén csak a nadrágja és a tőre marad nála. Haját is hátra köti egy szalaggal, aztán magára veszi a kristályt is, mert habár továbbra is jól lát a sötétben, a dolgát miért ne könnyítené meg magának? A vízbe gázol az öreggel, aztán úszva követi őt a tó mélyére.

 

profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-07 10:15

Hozzászólások száma: 62
Regisztráció ideje: 2022-05-27
Utazás a mélységbe

- Azért segítek neked, mert egyrészt egyedül úgy sem tudnád kiszedni. Másrészt, nekem is kell a kagylóból valami. Az egyik csápja kell nekem. Én segítek neked, Te segítesz ennek az öreg peknek. -*mutat magára* - Egymásnak segítünk. Ketten megkapjuk amit szeretnénk, te a gyöngyöt, én az egyik csápot. A csápban lévő nyálka, jó gyógyszernek. Az egyik legjobb orvosság. Ha nem lesz gyöngy a kagylóban, akkor legfeljebb szerzünk még egy csápot neked is. -*válaszol Marcus kérdésére, majd az egyik fényesen világító kristályból letör két darabot, mindegyiket megköti egy vékonyabb kötéllel, az egyiket Marcusnak átnyújtja.* - Tessék, kösd a homlokodra, ez lesz a fejlámpás a víz alatt. -*magyarázza neki, majd az öreg pek leveszi a felsőruházatát és szintén felköti magára a fejlámpást.* - Amúgy Wilbur vagyok, örvendek. -*közben be is mutatkozik. Megvárja Marcust, hogy ő is felkészüljön, ha készen van, akkor merülnek a víz alá.*

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-07-07 09:43

Hozzászólások száma: 147
Regisztráció ideje: 2022-06-17
Utazás a mélységbe

Némán hallgatja a peket, és a szavait. Követi őt a partra, és szinte biztos volt benne, hogy kagylóban található, azt viszont nem sejtette, hogy ekkorában. Már azt hitte, tűt fog keresni a széna kazalban, de nem. A kagylót nem meglátni, hanem kinyitni lesz nehéz.
- Tudok úszni, de miért segítenél nekem? - kérdezi gyanakvóan lepillantva a kis lényre.
- Mit nyernél ebből?

 

profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-07 09:17

Hozzászólások száma: 62
Regisztráció ideje: 2022-05-27
Utazás a mélységbe

- Azt nem tudom, hogy miért. De egy valami biztos, nagyon ritka dolog a Lumar gyöngy. Alkimisták és mágusok keresik főként. Ékszerként is szokták hordani. Hogy találhatsz ilyet? - *ekkor megfordul és int neki, hogy kövesse. Amennyiben Marcus követi az öreg peket, akkor láthatja, hogy az visszamegy a tópartjára*
- A Lumar gyöngy a Lumar kagylókban található. Ez egy nagyon ritka kagylófajta. Ráadásul öt évente egyszer lesz egy kagylóban ilyen gyöngy. E tó alján, jó mélyen van egy ilyen kagyló. Igen ám de... ez a kagyló hatalmas, kétszer akkora, mint Te. De ketten szét tudjuk feszíteni a kagyló héját. Hátha lesz benne. Ezt a kagylót szétfeszíteni rettentő nehéz. -*magyarázza, majd egy nagyjából 150 centi hosszú nyeles eszközt nyújt át a vámpírnak, a nyél végén egy nagy fémhorog van* - Ez egy nyeles horog. Te ezzel feszíted, én a szigonnyal. Ha felnyílt a szája, akkor kitámasztom a szigonnyal, te pedig benyúlsz a gyöngyért. Már ha van ott gyöngy. Ha van kiveszed. De vigyázz a száj belsejében csápok vannak. Nehogy a karodra tekeredjen! Legyen nálad kés is. Mert a csápot le kell magadról metszened, ha rád tekeredik. Úszni tudsz?-*magyarázza a férfinek.*- Nos?
*A döntés Marcusé, aki hajlandó lesz-e ismét a vízbe menni, pontosabban víz alá.*

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-07-07 08:59

Hozzászólások száma: 147
Regisztráció ideje: 2022-06-17
Utazás a mélységbe

A férfi komótosan sétálva hallgatja a peket, majd amikor az a gyöngyöt említi, megáll, és lepillant rá.
- Miért keres ilyen gyöngyöt a papnő? Hol találhatok belőle? - kérdezi a peket fürkészve. Lehet, hogy kitérő lesz ebből a dologból, de ha előnyös tárgyalási helyzetbe kerül tőle, megérheti a bele fektetett energiát.

 

profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-07 08:39

Hozzászólások száma: 62
Regisztráció ideje: 2022-05-27
Utazás a mélységbe

* Az öreg pek, hallgatja Marcust, majd elmosolyodik.*
- Hallottam már arról a "papnőről". -*kisebb fintor is megjelenik az arcán* - Nem túl jókat. Nem tudom, hogy egy hozzád hasonló felszíni mit akarhat attól a drow boszorkánytól. Noha azt híresztelik, hogy ő legszebb nő az egész Mélységben. A sötételfek nem kedvelik a felszínieket finoman szólva. Ugyanakkor a napokban kapott szárnyra a hír, hogy az a perszóna keres valamit. Lumar gyöngyöt keres. Ha találsz olyat, úgy könnyebben tudsz vele szót érteni.-*magyarázza neki.*