~ Anwarion Szerepjáték ~


Tengermellék

Az ország legdélebbi tartománya, mi a melegtengeri partvidéket, s annak száznyi szigetét foglalja magában. A kies táj oly jellemző fehér mészkőszirtjei meredeken szakadnak az azúrkék tengerbe, hátukon dúsan teremnek a pálma és cédrusfélék, bár babérlombú erdeit alaposan megritkította a hajóépítő műhelyek fa-éhsége. Sovány földjei művelésre alig alkalmasak, ám a meleg éghajlatnak köszönhetően gyümölcs-és olajligetei dúsan teremnek, gyakorta bolondítva narancsvirág illattal az arany és zafír színű alkonyatokat. Boraik messze földön híresek, hegyi legelőin főként kecske és juhnyájakkal találkozhat a vidéket járó vándor. A tartomány mély kapcsolatban áll a tengerrel, hisz lakói sorsa ősidőktől a hullámzó kékségtől függ.


profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-07-07 20:32

Hozzászólások száma: 147
Regisztráció ideje: 2022-06-17
Utazás a mélységbe

Figyeli, miként készíti el a pek a gyógyakármiket, aztán bólint egyet, amikor az öreg bocsánatot kérve távozásra kéri magát.
- Jobbulást neki. Neked pedig kitartást. - biccent a peknek udvariasan. Megszárítkozik, felöltözik, elteszi biztos helyre a gyöngyöt, aztán magára kapja a fegyvereket és minden mást is. Még egy utolsó ellenőrzés, térkép lesés, és elindul tovább a kijelölt úton, ki az erdőből.

 

profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-07 19:11

Hozzászólások száma: 62
Regisztráció ideje: 2022-05-27
Utazás a mélységbe

*A bemutatkozásra bólint egyet a pek. Majd elkezdi, a csápokat felvágni. A mirigyeket kiveszi belőle, amik szép nagyok, akár egy termetes alma. Előkeres a táskájából kisebb üvegcséket, majd kiböki a mirigyeket és a lilás színű folyadék belefolyik mindegyikbe. Több ilyen fiolát is megtölt. Kicsivel arrébb egy összetákolt kunyhószerűség is látszik. Onnan köhögés hallatszik.*
- Bocsánat Marcus, de mennem kell. Be kell adni az unokámnak a gyógyszert. Végre megszereztem, ezt. Most már lesz esélye meggyógyulni. Négy napja találtam rá erre a kagylóra. Próbáltam, többször a héját csákánnyal összetörni, de nem sikerült a víz alatt. Csak felfeszíteni lehetett. Szerencsés vagyok, hogy jöttél. Az is szerencse, hogy Briza is éppen ilyen gyöngyöt keres. Jót tettél még ha nem is ez volt a célod. Köszönöm. Jó utat! Vigyázz magadra, hosszú és veszélyes utad lesz.-*azzal ő el is megy. Marcus ha akar, nyilván akar, és ha már megszáradt, indulhat is tovább. Ki kell mennie a kristályerdőből. *

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-07-07 15:41

Hozzászólások száma: 147
Regisztráció ideje: 2022-06-17
Utazás a mélységbe

//Már tényleg nevetek. :D Ha kegyetlenebb mesélő lennél, ez egy tragikomédia lenne. :D//
A vágások hatására a kagyló szerencsére elengedi, így ki tudja magát lökni a belsejéből, miközben a pek további csápot vág magának. Amint végeztek, elindul a felszínre, felérve pedig mély levegőt vesz az egyébként párás és állott levegőből, most még is jól esik neki. Kiúszik, majd gázol a vízből, a karján érme nagyságú vörös foltok jelzik a helyet, ahol a kagyló bele kapaszkodott. Leengedi a sebes kezét, és felemelve a másikat a gyöngyöt nézi meg. A színét eltekintve olyan, mint egy sima, felszíni gyöngy. Csurog belőle a víz, a pek mellé sétálva leül és mélyet sóhajt. Leteszi a gyöngyöt a köpenyére, a takarót egy intéssel és fejrázással utasítja vissza. Leveszi a nadrágot is, kicsavarja, az ötven éves látogatásra elkínzottan nevet egyet.
- Ha megunom az életem, mindenképp lejövök egy ilyenért. - mosolyog, a kérdésre pedig az öregre néz. Nem mutatkozott be korábban, mert a bizalmat nem osztogatja, mint a cukrot, de most már nem tartja magában. Amúgy se gondolná, hogy a neve - legyen bármennyire is öreg ő, vagy a családja - elérne ilyen mélyre. A törpök a hegyek bányáiban ismerhetik őt folyamatos felvásárlóként, de egyébként...
- Marcus Dragean. Örvendek a találkozásnak.

 

profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-07 13:57

Hozzászólások száma: 62
Regisztráció ideje: 2022-05-27
Utazás a mélységbe

// Ez a kockagurító már tényleg nevetséges. Abnormális ennyi rossz dobás. :/ //

* A fürge csápok elkapják Marcus kezét, ám hősünk előkapja a tőrét amivel sikeresen, le is metszi a csápot. Ezt Wilbur ki is használja, és elkapja a lemetszett csápot, amit be is tesz a derékövére erősített zsákba, azonban ő nem áll meg ennyinél. Felveszi a nyeles horgot, amit már Marcus nem használ. Azzal megpiszkálja a csápokat, az egyik rá is tekeredik a nyélre, amit a pek le is vág. Miután ezzel is végzett, kiszedi a szigonyt a kagyló héjai között, ami azonnal le is csapódik, nagy buborékfelhőt hagyva maga után. A pek int, hogy fölfelé, amúgy is fogy már a levegő is. Miután felúsztak, és partot értek. Az öreg pek leül a partra megszárítkozni.*
- Kell még egy pokróc? -*kérdezi a vámpírt. Ha kell Marcusnak, akkor odadob neki egyet.* - Sikerült. Nem is olyan kisméretű az a gyöngy, nem a legnagyobb, de ha csak fele ekkora lenne, már az is sokat ér. Ha kellene még egy, pontosan a mai naptól számítva öt év múlva gyere ide vissza.-*kuncog egyet.* - Amúgy hogy hívnak?

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-07-07 13:13

Hozzászólások száma: 147
Regisztráció ideje: 2022-06-17
Utazás a mélységbe

//Igazából már azon lepődtem volna meg, ha sikerült volna jót dobni... :D :D :D//
Követi a fürge peket a vízben, a neki adott eszközzel, miután jelzett és oda úsztak, beakasztja a horgot. Figyeli a peket, a jelzés után megtámasztja a lábát a kagyló alsó "ajkán", aztán majd neki áll felfeszíteni a kagylót. Minden erejére szüksége van, hogy ez menjen, és habár lassan, de biztosan felnyílik a kagyló. Amikor Wilbur jelez, betekint a kagylóba. Sietve nyúl érte, de hiába ragadja meg. TERMÉSZETESEN a csápok gyorsabbak mint ő, szóval a kezére tekeredve próbálja meg behúzni. Tekintve, hogy másik kezével egyből a tőréért nyúl, gond nélkül kerül a puha kagyló nyelvére. Csapdába esett kezével meg ragadja a csápot és maga felé húzva próbálja meg levágni, míg a többi felé nyúló kart igyekszik elkerülni, vagy megvàgni, hogy elvegye a kedvét a hamizástól.

 

profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-07 12:25

Hozzászólások száma: 62
Regisztráció ideje: 2022-05-27
Utazás a mélységbe

- Akkor mélylevegő és kövess! Lent majd elmutogatom, hogy hol kell felfeszítened a kagylót. -*mondja neki, majd alámerülnek. A kis pek a termete ellenére, igen fürgén és könnyedén úszik előtte. Nos nem hiába, hiszen Wilbur egy halász. Miközben úsznak egyre mélyebben, itt-ott különféle színekben világító csápos és legyezős korallokat is láthat Marcus. Ilyen víz alatti világot még nem látott. Érdekes módon itt a víz nem is annyira hideg. Miközben haladnak előre és egyre mélyebbre. A vén pek, megáll és felemeli a kezét, majd szembefordul hősünkkel. Rámutat a vámpírra, majd lefelé. Pont alattuk van a kagyló alig egy méterre, bár ránézésre egy nagy darab ovális sziklának tűnik. Ezt láthatja a fejlámpás segítségével Marcus is. Ezután Wilbur leúszik a kagyló elé. Megvárja a férfit is. Ezután mutatja neki, hogy a nyeles horogját hova akassza be. Ha Marcus beakasztotta, akkor ő átúszik a másik végére, és beakasztja a szigonyát. A kagylót a két szélénél kell felnyitni. Ezután Wilbur kézzel int egyet, és bólint egy nagyot. El is kezdi felfeszíteni, remélhetőleg a vámpír is így tesz. Hősünk érezheti, hogy ugyan felnyílik a kagyló héja, de minden izomerejére szükség van. Lassan nyílik fel, de végül felnyílik és Wilbur ki is tudja támasztani a szigonnyal, hogy ne csukódjon le. Marcus egy szilvaméretű ragyogó rózsaszín alapon sárga csíkos gyöngyöt láthat meg. Egyértelműen ez a Lumar gyöngy. Még a pek is jelzi a felfelé fordított hüvelykujjával. Van is lehetősége utána nyúlni. Na de gyorsabb lesz-e a csápoknál?

// Dobj egyet arra, hogy sikerül-e elkerülni a csápokat. Ki tudod-e gyorsan szedni. //