~ Anwarion Szerepjáték ~


Szabályzat és rövidítések gyűjteménye

Az oldalnak pár, egyszerű szabálya van, amit szeretnénk ha betartanál annak érdekében, hogy mindenki egyformán jól szórakozhasson. Ezek az alábbiak:

Karakterhűség

Igyekezz karakterhűen játszani és csak azokat a képességeket kijátszani, amelyeket a karaktered valóban birtokol! Ugyanez vonatkozik az információkra: amit te tudsz userként, nem biztos, tudja a karaktered is. (Ha te olvastál egy információt userként ami elhangzott a játéktéren, a karaktered csak akkor tudhatja ezt az infomációt ha te magad is játszottál vele és jelen volt akkor a játéktéren, amikor az elhangzott.)

Helyesírás

A helyesírás fontos eleme az élvezhetőségnek, kérlek törekedj arra, hogy a reagjaid jól értelmezhetőek és olvashatóak legyenek mindenki számára.

Feltételes mód használata

Bármit tennél egy másik játékos karakterével, használj feltételetes módot a fair play érdekében. (Vagy egyeztess a userrel privátban)

Reagkörök

Ahhoz, hogy mindenki sorra kerülhessen egy adott játékban és ne alakuljon ki káosz, úgynevezett reagkörökre osztódik egy játék. Ha bent van már A, B, C és te becsatlakozol C játékos után, akkor figyelj arra, hogy ezentúl mindig az ő reagja után írj, így elkerülve a játéktéri kavarodást. Ha valaki tíz percig inaktív az ő körében, a soron következő játékos átugorhatja. (Ha a karakterek nem egy helyszínen tartózkodnak, a reagsorrend nem kötelezű érvényű!)

Multisegítés

A játékosnak bármennyi karaktere (multi) lehet az oldalon, de azok nem segíthetik egymást, hiszen ezzel indokolatlan játékelőnyt szerezhet.

Karakterhalál

A karakterhalál a másik játékos beleegyezése nélkül szigorúan tilos!

Kooperáció és kommunikáció

Ha nézeteltérésbe keverednél bármely más játékostársaddal, igyekezzétek azt nyugodt hangon lerendezni, először adminisztátor / moderátor bevonása nélkül. Bármily sérelem ért, szólj róla a játékostársadnak, törekedjetek rá, hogy megbeszéljétek! Ha az adminisztrátor / moderátor kér tőled valamit, próbálj meg együttműködni vele a lehető legjobb tudásod szerint!

Kényes témák az oldalon

Vallási, politikai, nemi hovatartozás firtatásának, mások írásbeli, OOC (out of character) zaklatásának, személyeskedésnek nincs helye az oldalon!

Jelölések a játékhoz:

A játékban az alábbi jelölések vannak érvényben, a játéktéren használatuk kötelező.

~ ~ : Ez jelzi a karakter azon gondolatait, amit nem oszt meg másokkal. Pl: " ~ Micsoda felvágós ficsúr... ~ * sóhajt egyet magában, de ezt a világért sem közölné a másikkal. *

* * : Ez jelzi a karakter cselekedeit.Pl. " Már megint esik. *enged el egy sóhajt, majd a fejébe húzza csuklyáját*

[ ]: Ha az alap helyszínen (Kúria és környéke) kívül megy a karaktered, érdemes jelezned, hogy a többiek tudják, hogy a karakter más helyszínen van éppen, így ne próbáljanak meg vele interakciót kezdeményezni. Pl. [Az erdőben]

// //: Ez kivételes esetekben használható, off (játékon kívüli megjegyzés) jelzésére, pl elköszönéskor, vagy ha jelezni szeretnéd, hogy írtál a másiknak privát üzenetet.
Pl: // Mennem kell, jó éjt, sziasztok! //

Rövidítések gyűjteménye


OOC: Out of character, avagy játékosi szerepben szólalsz meg.
IC: In character, avagy a karakterként szólalsz fel.
IRL: In real life, avagy a való életben. Pl: "IRL én utálom a pálinkát"
PM: Private message, azaz privát üzenet.
Hsz,reag: Hozzászólás és reag. A fórumra, vagy a RT felületre történõ hozzászólást jelenti.
User: A felhasználó a karakter mögött.
JK: Játékos karakter.
NJK, NPC: Nem játékos karakter, akit egy játékos karakter, vagy a mesélő szabad háttérelemként irányít. (Pl: a kalóz karakter elsőtisztje, aki nincs külön beregisztrálva, de időről-időre feltűnik a kalóz reagjaiba beleírva)
KM, DM, mesélő: Kalandmester, Dungeon master. Előre megírt / kitalált történeteket és kalandokat mesél a játékosok részére.