~ Anwarion Szerepjáték ~


A piactér

A város két, a kontinenst átszelő kereskedelmi útvonal metszéspontjában fekszik, így természetes, hogy az ezeken át bőséggel áramlik a portéka falai közé. Ennek megfelelően több kisebb, nagyobb piactérrel bír. Állatvásárán a vágójószágtól, az idomított sólymon át egészen az egzotikus bestiákig minden megtalálható, míg árutőzsdéjére, s kereskedőcsarnokába a kikötőtől forgalmas csatornán hajózzák be a bárkák szállítmányait. A bankházak folyton nyüzsgő környékét tartják a városnegyed lüktető szívének. A folyampiacon hosszú csónakokból kínálják áruikat a kofák - mikhez száraz lábbal hozzájutni nem lehet-, a halászok édesvízi halakat és a tenger gyümölcseit egyaránt szállítják a vízparti halpiacokra. Noha a közbiztonságra erőst ügyelnek, a zsebtolvajok és pénzváltók könnyen megkopaszthatják az óvatlanokat.


profile picture Aurora D'Lange
Aurora D'Lange
2020-04-04 18:55
Titulus: Bársonytalpú settenkedő
Hozzászólások száma: 49
Regisztráció ideje: 2016-09-08 17:07:43
Abban a pillanatban, ahogy a férfi megszólal, érzi, hogy saját mondandója talán mégsem volt annyira jó ötlet, mint amennyire elsőre annak tűnt. Isenaar elgondolása és felszólalása alapvetően nem volna rossz...de ő pontosan tudja, hogy a törp maga, és a paraszt, aki meginvitálta őt a ma esti kis szónoklatra, tudja kilétüket. És lehet, hogy ezért a hazugságért még keserves árat fognak fizetni. Elmosolyodik magában, ahogy a férfi védelmezőn a háta mögé tereli, ahogy a megvédendő, esendő fehérnépeket szokás. De nem most van itt az idő, hogy dacoljon vele. Mindeközben a másik füléhez hajol, hogy belesúgja:

- Nem lett volna rossz ötlet...de máris tudják, hogy hazudtunk. Legalábbis...az a paraszt, ott. - fejével afelé a hórihorgas ember felé bök, aki meginvitálta őt a Malomházba.

Mindeközben Notdraek a pódiumon nem igazán tetszik úgy, mint aki a helyzet ura lenne. A nő apró szitkozódást ejt el emiatt, pont az nem hiányzik, hogy Székvárosban kitörjön a káosz. Ám épphogycsak vissza tudja terelni a parasztság figyelmét,a történések hirtelen fordulatot vesznek...és megint nem az ő javukra. Újabb szitkozódás....és amikor meglátja, ki kerül elő hirtelen a padlat alól, rádöbben, hogy még nagyobb slamasztikában vannak, mint ahogy eddig. Hiszen nem mondhatja, hogy nem ismeri azt a nyüves, iszákos törpét...dehogynem ismeri, a franc egye meg. Innon Zul-t nem nehéz nem ismerni.

- Feltételezem, kár is lenne bizonygatni nekik, hogy ez nem a mi művünk... - sziszegi Iseenar hátának feszülten, ahogy az emberek lassan körbeállják őket, és a helyzet kezd enyhén szólva is kiélesedni. - Szép szavakkal innen ma este nem jutunk ki, úgy érzem. És az sem lenne szerencsés, ha az ajtó felé menekülnénk, hogy végigkergessen minket egy csorda paraszt. - ám nem akar még támadni....de nagyon úgy fest a helyzet, hogy előbb-utóbb muszáj lesz.

 

profile picture Notdraek Vandran
Notdraek Vandran
2020-04-04 15:08
Titulus: A Vég Hírnöke
Hozzászólások száma: 25
Regisztráció ideje: 2020-03-31 07:23:44
Igen, halljuk az igazságot! Mester, kérem szóljon szól a parasztember, de a tekintetén látszik, hogy valami megzavarta. A fejét a padlóra szegi, majd egy pillanatra elsétál a fal mellé.

Igen, igen, jól szól testvérnőnk, amit eddig betartottunk, tartsuk be ezután is habog a törp, majd hirtelen újra eszébe jut valami ...nem szükséges, hogy egymás torkának essünk hirtelen. Szükségtelen szenvedést okozna csak... de már senki sem figyel rá, mert a padló alól motoszkállás hallatszik. De ekkor a parasztember is visszatér, kezében egy ácskalapáccsal, és felfeszíti a padló egy lapját, ami alól Innon Zul, a törpe kukucskál elő, páncélban és övén fegyverével.

Íme kiált fel a kalapácsos férfi Így bízhatunk ezekben az emberekben. A mester békét és jóakaratot kíván, és ők kémekkel és fegyverekkel jönnek a házunkba. Mi az igazságért jöttünk ide, hát íme. Még az utolsó órákban is a nemesek és gazdagok inkább ránk törnének, mint hogy egyenlőnek fogadják el az embereket, akik kenyeret tesznek az asztalukra.

Többen "Igen" felkiáltással éltetik a másodszónokot, és körbeállják a vendégeket. Hátuk mögött az ajtó nincs bezárva, előttük viszont falat képeznek az emberek. Notdraek mester az állványon, amin áll, már kevéssé érdekel bárkit is, ő pedig motyogni próbál valamit, amire senki sem figyel.

 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2020-04-03 19:49
Titulus: A száműzött fejedelem
Hozzászólások száma: 62
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19
Ahogyan nyilvánvalóvá válik ’lelepleződésük’ egyre csak azon kattog az agya hogy semmiféleképpen ne azonosítsák őket közellenségként. Látja Aurora pillanatnyi zavarát, és megpróbálja megakadályozni hogy valami ’ könnyelmű de önérzetes’ dolgot mondjon hirtelen. Sajnos ez nem sikerül és csak a hatást várja amit a nő szavai kifejtenek majd.
De hirtelen hasznos gondolata támad, hogy a helyzet adta pillanatban, az önkéntes felszólaló ellen a saját eszközét vesse be. ~Messziről jött ember elvégre azt mond amit akar~ Ösztönösen azt érzi, a figyelmet gyorsan vissza kell terelni a szónokra hogy legyen cselekvési idejük akár. Szinte Aurora szavába vágva hangosan és határozottan beszél a tömeghez, szándékosan kissé túlozva emelkedett hangnemben, szemeit le nem véve Notdraek-ről.

„Barátaim! Az vajmi keveset számít mi hogyan vélekedünk, hisz asszonyommal magunk is tanulni és okulni jöttünk a Mesterhez, akárcsak maguk. Kár volna a személyes elgondolásunkkal rabolni a Mester drága idejét, aki megtisztelt minket azzal hogy a hátralévő idejéből szánjon ránk is egy keveset, hallgassuk inkább az Ő bölcsességét, és az igazságot!”

Ahogyan befejezi a mondatot elsősorban Aurora reakcióját fürkészi, de mindinkább a tömegre figyel. Kissé hátrébb húzódik, és fél szemmel az ajtó távolságát igyekszik megbecsülni. Próbálná a nőt a karjával a háta mögé tessékelni, egyrészt hogy megóvja az esetleges hirtelen indulattól, másrészt hogy mutassa neki a menekülés lehetséges irányát. És nem utolsó sorban hogy elejét vegye annak hogy újra megszólaljon…

 

profile picture Aurora D'Lange
Aurora D'Lange
2020-04-03 19:15
Titulus: Bársonytalpú settenkedő
Hozzászólások száma: 49
Regisztráció ideje: 2016-09-08 17:07:43
Hiába az egyszerűbbnél egyszerűbb és rongyosabb ruha,csakugyan jól sejtette, hogy a férfi ötletét - miszerint vegyüljenek el, amennyire csak lehet - akár kútba is vethetik. Nem tartózkodik elegendő ember a Malomházban ahhoz, hogy ezt kényelmesen megtehessék, és könnyedén kiszúrhatóvá váltak ebben a tömegben. Az apró érintésre a vállán csak biccent, s a pódium felé tekint, ahol a törpe áll, alig magasodva csak az összegyűltek fölé. Amennyire tud, körbenéz - egyszerű sorsú emberek, parasztok gyűltek össze: pontosan az a réteg, melynek kedve volna azonnal kaszát-kapát ragadni, ha valaki megfelelően feltüzeli őket. És ez nem mindig a szónok.

Ahogy a törpe megszólal, a nő érzi felőle, hogy cseppet sem magabiztos a szónok szerepében - ami eleddig jó jelnek tűnhet, mert azt jelenti, nem bízta el magát, és nem részegítette meg a tény, hogy az egyszerű parasztok hallgatnak rá. Azonban ahogy az események egyre gyorsabb fordulatot vesznek....nos, nem mondhatni, hogy nem kezd aggódni. Lopva a mellette álló férfira pillant, hátha le tud valamit olvasni a reakciójából - ám arra a legkevésbé sem számít, hogy megszólítják. Cifra káromkodást ereszt meg magában: gyorsabban találták magukat kutyaszorítóban, mintsem felkészülhetett volna rá. És Notdraek sem ura a helyzetnek...ez pedig már most veszélyesnek tűnik. Kissé kivár, mielőtt megszólalna, s csak remélni meri, hogy a diplomáciai képességei nem most fogják cserben hagyni - noha azok az egyszerű parasztokkal szemben mit sem érnek, s nem tudja mely Istenekhez kellene ahhoz fohászkodniuk, hogy az este ne érjen borzasztó kimenetelű véget.

- Uraim...és hölgyeim. - szólal meg -, elhiszem, hogy az eljövendő vég mindannyiukban kissé...felkorbácsolta a kedélyeket, de arra kérném Önöket, hogy emiatt ne szűnjenek meg betartani azokat a törvényeket, melyeknek eddig is eleget tettek. Éljenek úgy, mintha bármelyik az utolsó napjuk lehetne, de amit eddig betartottak, tartsák be ezután is.

Némán fohászkodik, hogy ez ne legyen olaj a tűzre. Ha a helyzet harapóssá válik, akkor hamar kontrollálhatatlan lesz...kissé úgy érzi magát, mintha ingoványos kötélhídon járna, melynek darabjai bármikor a mélybe hullhatnak.


 

profile picture Notdraek Vandran
Notdraek Vandran
2020-04-03 14:23
Titulus: A Vég Hírnöke
Hozzászólások száma: 25
Regisztráció ideje: 2020-03-31 07:23:44
Az újonnan érkezők, minden próbálkozásuk ellenére nehezen olvadnak be az összegyűltek közé. Itt mindenki ismer mindenkit, és a helyieknek rögtön feltűnik, hogy ismeretlenek vannak közöttük, a kúriából. Csak a meghivást átadó középkorú paraszt mosolyog elismerően, hogy eljöttek.

"Notdraek mester. Lenne egy kérdésem" - szólal fel a parasztember - "ha úgyis közel járunk a végidőkhöz, be kell tartsuk a törvényeket, amiket az elnyomó nemesek hoztak?"
"Nos... " Notdraek vakarja a fejét, hogy erre mit mondjon.
"Én amondó vagyok, hogy ha ez úgyis mindd elmúlik, akkor nekünk is jár, hogy egy kicsit élvezzük a munkánk gyümölcsét." szakitja félbe a paraszt
"Én inkább arra hajlok, hogy a közösségben kellene..." Próbálja visszavenni a szót Notdraek
"Persze, hogyne..." Legyint erre a paraszt. Majd az újonnan érkezők felé fordul. Maguk mit gondolnak?

 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2020-04-03 11:38
Titulus: A száműzött fejedelem
Hozzászólások száma: 62
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19
(Kúria )
Ahogy felballag a szobájába azonnal nekilát a készülődésnek. Előkeresi a legrongyosabb ruháit, és azt ölti fel. Egyedül a fényes lovaglócsizmája nem illik bele a képbe, de ezt nem tudja nélkülözni mert különleges egyedi darab ugyanis két rövid tőrt rejt a szára, teljesen észrevehetetlenül. Hosszú szakadt fekete köpönyeget vesz fel, és szinte meztelennek érzi magát a pallosa és kerek címeres pajzsa nélkül. ~ Jó lesz így ~ nyugtázza, de azért egy kemény bőr mellényt vesz a rongyos ing alá.
Leérve a teremhez Aurora már ott várja. Megmosolyogja magában a mindig kifogástalanul elegáns nő pórias ruházatát, hogy mennyire egymáshoz öltöztek. A pajtához érve eloldozza paripáját, és bár Koncos megörül hogy gazdáját látja okos szemében kíváncsiság csillog. Lendületesen a nyeregbe pattan és nekivágnak az útnak.
(Piactér)
Hasonlóan Aurorához nem bánja a csendet ami egész úton körbeveszi őket. Előbb az utat figyeli, majd ösztönszerűen kiélesednek érzékei és minden apró neszre, jelre felfigyel.~A zsoldosévek nem múlnak el nyomtalanul~ Szükségtelenül, mert a rövid utazás eseménytelenül telik el. A piactérre érve szótlanul is megérti Rora jelzését, és követi. ~ Nem árt a lovakat távolabb hagyni ~ . A malomházhoz közeledve aztán egyre sokasodnak az emberek. Lehajtott fejjel, fejére húzott csukja mögül, de aprólékosan fürkészi őket. Jobbára teljesen ártalmatlannak tűnő parasztokat, és városlakókat lát, a szegényebb néprétegből. Mivel magassága folytán eleve kitűnik a tömegből kénytelen kissé görbe háttal járni, így azonban hitelesebben tűnik, egynek a sokaságból. Egyedül a finoman érezhető kissé hisztérikus hangulat zavarja, ahogyan az emberek tódulnak be a malomházba.
Az ajtóhoz érve amint a nő megnyitja az ajtót, alig érezhetően a vállára teszi a kezét, és csak a szemével int hogy Aurora felfelé nézzen ahol a szónok tartózkodik…