~ Anwarion Szerepjáték ~


A piactér

A város két, a kontinenst átszelő kereskedelmi útvonal metszéspontjában fekszik, így természetes, hogy az ezeken át bőséggel áramlik a portéka falai közé. Ennek megfelelően több kisebb, nagyobb piactérrel bír. Állatvásárán a vágójószágtól, az idomított sólymon át egészen az egzotikus bestiákig minden megtalálható, míg árutőzsdéjére, s kereskedőcsarnokába a kikötőtől forgalmas csatornán hajózzák be a bárkák szállítmányait. A bankházak folyton nyüzsgő környékét tartják a városnegyed lüktető szívének. A folyampiacon hosszú csónakokból kínálják áruikat a kofák - mikhez száraz lábbal hozzájutni nem lehet-, a halászok édesvízi halakat és a tenger gyümölcseit egyaránt szállítják a vízparti halpiacokra. Noha a közbiztonságra erőst ügyelnek, a zsebtolvajok és pénzváltók könnyen megkopaszthatják az óvatlanokat.


profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-15 15:03
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 35
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
A mágus nyomában

Feszülten hallgatja a gnóm szavait miközben odakint sűrűsödik a zaj. Tudja hogy Ralenta nem fogja tudni visszatartani az őröket, így már csak pár pillanata van hogy kiagyaljon valamit.

Az is eljut a tudatáig hogy a gnóm nem tud semmit. Viszont megszólal belül a hatodik érzéke látva az apró férfi tekintetében a gonosz fényt. Intő jel.

Az idegpályákon a szinapszis vad rohanásba kezd hogy dacolva a valósággal megtalálja a kiskaput. Azt amelyik elfogadható esélyt ad a túlélésre, de a vérontás biztosan nem az.

Gondolatai cikáznak és számára lelassul az idő. A gnóm a vesztét akarja akárcsak az őrök ez nem vitás. Olyan megoldás kell amivel egyszerre húzza ki a gnóm méregfogát és csusszannak ki az őrök kezei közül.

Keze lassan elindul belső zsebébe, tekintete résnyire szűkül. Kitapintja amit keres és megmarkolja azt elszántan.

Amikor kirakta a kártyalapokat még a kúriában a fésülködőasztalra  hogy tisztán lássa az összefüggéseket nagy hibát vétett. A lelki szemei előtt van a kiterített és sorba rendezett pakli. A treff bubi, a kör dáma mellett, a pikk dáma és az összes többi kisebb értékű lap. De valami hiányzik, valamit megszokasból már eleve kivett a pakliból. És ez nagy hiba volt mert ezzel nem számolt.

Lelki szemei előtt a féltetett lapokhoz nyúl és felfordítja a felsőt. Hát persze! Mindhárom ugyanaz. A felfedett kártyalap a Jolly Joker.

Ott van a kezében a csörgő sipkás  tarka ruhás udvari bolond aki mindenre képes, vele bármilyen szorult helyzetből van kiút. És ahogy felocsúdik a valóságban is itt ül vele szemben ez a figura. Lassan előhúzza a belső zsebében lapuló tárgyat és az asztalra teszi egyenesen Oswalt orra elé.

Egy díszes pergamen tekercs az.

- Fura de olyat is beszélnek hogy a mágus toronyból is bent égtek páran ....és valami tekercset kerestek... fixírozza kitartóan a gnómot.

Szórakozottan szét néz de valójában lopva Keilát nézi és felméri mikor toppannak majd be az őrök. A tekercset esze ágában sincs eltenni.

- Ugyan vajon kinek lehet hasznos egy ilyen dolog.....Talán mi lakat alá kerülünk, de a megbízónk is az biztos. Ideje a csatabárdot elásni kedves uram. - és egy erszénykét csúsztat az asztalra a tekercs mellé.

A feszültség nem csökken mikor az őrök berontanak a magából kikelt Ralentával egyetemben. És bár Taco kibiztosítja végszükség esetére a véres megoldást de kivár. Segítene Ralentának de ha fegyverrel kel a védelmére minden reményük elveszik.

És ahogy Oswalttól várja a választ a nő megragadja a kezét és egyszerre megváltozik minden. Mintha egy hullám terjedne szét körülöttük. És mikor legközelebb Keilára néz nem hisz a szemének. Az őrök ott teremnek az asztalnál és ő éppen a gyümölcssaláta kanalát forgatva néz farkasszemet önmagával a kanál domború oldalán csodálkozva. Kell pár másodperc hogy megértse már másodjára kérdezik az őrök.

Rekedtes hangját maga is alig ismeri fel ahogy válaszol.

-  A kisunokámmal itt szálltunk meg éjszakára de holnap tovább is utazunk. Hallottunk valami lármát de nemigen foglalkoztunk mi azzal... mondja vontatottan.
- Furcsát nem láttunk de nekünk itt minden idegen....


Öregesen végigsimít szakállán és fél szemmel a gnómot figyeli most is, és azt, hogy az őrök mikor veszik észre a tekercset a fickó előtt a zsákocskával...

 

profile picture Keila Lianore
Keila Lianore
2022-08-14 18:29

Hozzászólások száma: 26
Regisztráció ideje: 2022-07-27 18:40:59
A mágus nyomában

A Kakas csendes és meghitt reggeli időszakát a berobbanó városi őrség rázza fel. Ralenta tiltakozó kialtásai és megnyerő alkudozásai sem írják felül a katonák döntését, könnyedén tolják félre az asszonyságot az útból. Az egyik komor kepű sokat megélt jómadár, kinek olyan magasan van az orra mint legalább az Anwari hegységek legmagasabb pontja komótosan kémleli körbe a fogadót. Bár Keila nem lát, jól hall. Szemeit lehunyva fülel a csipet csapat társalgására, halkan sutyorogva maga elé.
- Biztos informátor állította hogy itt lesznek. A kutyák sokáig üldözték őket, de a leomló nyugati szárny megfogta őket. Ilyen állapotban nem juthattak messzire, kizárt dolog hogy sérülés nélkül megúszták volna a dolgot.. - egy pillanatra elhallgat, előre támaszkodik az asztalon tovább hallgatózva. - Igen, egy fehér szemfedő. A lakosok és a katonák is egy cserepeken szaladgáló nagyobb testű férfit láttak. Ralenta, biztos hogy nem látott semmi gyanúsat? - az egyik próbálja puhítani a nőt. Keila felkapja a fejét és tekintetét Taco felé fordítja, majd Ralentára pillant aki próbálja kerülni a szemkontaktust feléjük.
A markáns kepű egyre gyakrabban tekintget az asztaluk irányába, a lány pedig próbál az asztal előtt elsétálók takarásában maradni. Keila hirtelen megragadja Taco kezét, egy aprócska illúziót keltve a körülöttük lévők körül. A fejvadász haja kifehéredik, szakálla kicsit jobban megnő, vonásai elöregednek. Keila haja beszőkül, szürke szemei csillogó kék fényben pompáznak, ám ezt a látszatot csak néhány percig tudja fenntartani, vagy amíg meg nem zavarják hirtelen.
A katonák elindulnak az asztalok között, egyesével minden ott lévőhöz alaposan megvizslatva a vonásaikat keresve a gyanúsítottakat.
A parancsnokuk hangos dobbantással áll meg az apró gnóm mellett, alaposan szemügyre véve mindhármójukat.
- Hol voltak az előző este? - kezd bele ridegen a vontatott, kötelező kérdés sorozatba. - Hallottak az esti tűzről? Tudnak bármit is az elkövetőkről, a személyükről vagy talán a hollétükről?

//Itt Oswalton és Tacon múlik minden. Ha Oswalt jelez az őröknek, az álca azonnal eltűnik róluk a lány ijedtsége miatt. //

 

profile picture Oswalt
Oswalt
2022-08-14 18:04
Titulus: A Hamis
Hozzászólások száma: 29
Regisztráció ideje: 2020-04-16 15:52:14
A mágus nyomában

Töretlen vigyorral figyeli a párost, de főleg Tacot a gyümölcssaláta felett. A tűz említése nem volt szándékos, de a reakciójukra megtorpan a keze, ahogy a villa felé nyúl. Minden világos lesz számára. Amikor a férfi átül az asztalához, már mindent ért. Taco burkolt fenyegetése, csak üresen csilingelő szavallat, amit kezével az állát kitámasztva hallgat. A kintről behallatszó ricsaj pedig az igazi zene a füleinek. Kihasználja minden másodpercét amíg az őrség be nem ér, megfigyelve kettejük arcának minden rezdülését. A kialakuló káosz élvezetét Keila jobb, hogy nem látja. Oswalt ezeknek a pillanatoknak él.
- Biztos, hogy nem magukat keresik, ugye? Vagy kérdezzem meg az őrséget, hogy mi történt a tűzön felül. Vagy akkor talán nem csak a hírektől lennétek elzárva...? -
Kérdi a pattanásig feszítve a húrt, amíg az őrök kint be nem nyitnak. Taconak nincs sok ideje. A vendégek nem figyelnek most rájuk, mindenki a hangzavarral van elfoglalva, így álságos módon csavar egyet a páros nyakán feszülő hurkon. Tudja, hogy más helyzetben a férfi a töredékéért elvágná a torkát. Most viszont egy olyan határvonalat feszeget a gnóm, amit talán nem kéne...

 

profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-14 13:10
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 35
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
A mágus nyomában


Elégedetten szemléli ahogy a nő végül nekilát a reggelijének, szótlanul nézi ahogy az új ízek változatos kifejezéseket varázsolnak az arcára.

Ezt az idillt töri meg  Jeannal folytatott kis közjáték. Rendesen ő nem szokott ragaszkodni a panaszkönyvhöz, sajátos módján van eszköze hogy kinyilvánítsa elégedetlenségét a szolgáltatassal kapcsolatban.

Csupán Keila jelenléte szab gátat ennek, így Jean nem részesül abban a bizalomban hogy a fejvadász saját kezűleg rakja ki a szűrét az étteremből.

Taco nem akarja ennek a helyzetnek kitenni Keilát. Azért az éjszakai mulatság elmaradásának forszírozásával még tud rontani a renoméján a hebehurgya főszakács. Másodjára is előtérbe kerül Taco szemei előtt a könnyű testi sértés alkalmazásának előnye de Keila köhögése kizökkenti ebből a gondolatfolyamból.

Ahogy Jeant lassan kitolja a képből  remélve hogy már nem okozhat több problémát nekik észreveszi a tarka ruhás gnómot. Bosszúsága kiül az arcára. A viszontválaszra miszerint Oswalt itt lakik a Kakasban csak egy kurta de annál őszintébb válasz tör fel belőle.

-  Éppen elég baj ez nekem...

Tovább is lépne a dolgon és visszatérne Keilához de a gnóm nem túl diszkét beszámolója maradásra bírja. Egyfelől kíváncsi hátha megtudhat valami újdonságot anélkül hogy kitenné a lábát a fogadóból. Az egyik széket kihúzza Oswalt asztalától, megfordítja és lovagló ülésben leveti magát rá. Széles gesztussal rákönyököl a szék támlájára. Csodálkozó arckifejezéssl mered Oswaltra de a tekintete gyanakvó marad.

-  Elégge el vagyunk itt zárva a hírektől csak a nagy füstöt láttuk -  sandít a fickóra és maga elé húzza az imént érkezett gyümölcssalátáját. A villát is elveszi előle és  mint aki bele akar kóstolni úgy vizsgálgatja.

-  Hallgatom mesterem meséljen még valamit de ha lehet halkabban... túr bele a salátába hogy provokálja a gnómot.

Ekkor azonban váratlanul egy fél tucat fegyveres ront be a fogadóba a városi őrség egyenruhájában. Kintről szóváltás foszlányai szűrődnek be az éttermi részbe, tisztán kivehető Ralenta felháborodott hangja. Majd pár pillanat múlva hangosan kivágódik az ajtó és megjelennek az étteremben is a fegyveresek. Ralenta hiába jön utánuk sopánkodva mire belép ő is az egyik őr gorombaskodni kezd vele.

-  Hogy képzelik ezt gazemberek! Ez egy jó hírű tisztességes ház! kiabál a nő miközben rángatni kezdik.

Taco visszatolja Oswalt elé a salátát és észrevehetetlenül kioldja a dobótőrök biztosító zárját. Kivár és mielőtt bármit tenne a mágusra néz. Feszülten várja mit lép a másik.

//Kockadobó: Keila aggódhat hogy felismerik vagy gyanakodnak rá. Kérlek dobj. Ha megdobod az őrök nem figyelnek fel rád ha nem sikerül a dobás egyikük kiszúr téged a tömegből és a többieknek is szól. Oswalt beavatkozása persze ezt a momentumot megváltoztathatja//

 

profile picture Keila Lianore
Keila Lianore
2022-08-13 23:52

Hozzászólások száma: 26
Regisztráció ideje: 2022-07-27 18:40:59
A mágus nyomában

A szakács rekedtes hangja rázza fel az illatkavalkádból ami odalent várja őket. Túl sokat nem vesz észre a kettejük közötti konfliktusból már rögtön a szék húzkodásánál, hiszen nagynehezen ugyan de sikerült helyet foglalnia.
A rendelést is néma csendben üli végig, azt sem tudja mi az a kaviár így ő is jobbnak látja ha inkább a férfi vissza utasítja a szakács napi ajánlatát.
A croissant mennyei illata azonnal megcsapja az orrát amint elé kerül S bár nem kívánt igazán reggelizni csak odanyúlna érte. Jean bókjára egy kedves mosoly a válasza S már nyúlna is a lekvár felé amit Taco embereket meghazudtoló gyorsaságg kap el az asztaltól. Ismét hallgatja a kettejük között egyre élesedő és hangosodó konfliktust melyből meghunyászkodva kimarad neki látva a kis reggelijének. Talán ez az első hogy leveles tésztát lát és eszik. Arcán a boldogság és gyönyör képe ül ki egy pillanatra már rögtön az első falatnál.
- Ez.. édes.. - suttogja magának majd nyammog rajta tovább, néha a kávéjába szürcsölve. Amikor a szakács visszatér, szavaira rögtön elvörösödik, de még a kávéját is félre nyeli. Hangos köhögés közepette teszi le a csészét. Érti ám a célzást, de Taco felé is egy picit szúrós tekintettel pillant oda.
Az egyre kellemetlenebbé váló társalgást Oswalt érkezése szakítja félbe - isten áldja őt.
Ahogy közéjük libben akkora kő esik le a szívéről amit még a szomszédos asztalnál is hallhatnak.
- Szép napot. - üdvözli mosolyogva őt, majd a tűz említésére rá is fagy az a kedves kis görbület az ijedt arcára. Gyorsan Taco felé sandít és inkább a kávéjába szürcsöl, majd a fejvadász elintézi és kimagyarázza ha akarja.

 

profile picture Oswalt
Oswalt
2022-08-12 21:55
Titulus: A Hamis
Hozzászólások száma: 29
Regisztráció ideje: 2020-04-16 15:52:14
A Mágus nyomában.

A szabó ismét jól dolgozott. Sokadik rend ruhát csinálja már a gnómnak és mindegyikkel elégedett is volt eddig. Az elején fura tekintettel készítette az egyéni ízléshez a megrendelést, de a jó fizetség gyorsan elsimította ezt a zavart. Az új öltözékét gyermeki mosollyal viselve lépet ki a kapun, az inasfiú pedig kétes vigyorral integet utána.

A reggeli rohanás már éppen kezd múlni, neki pedig megkordul a hasa. Megszaporázza a lépteit, de ruhájára ügyelve kerülgeti a lovak és a kordék felverte porfellegeket. Valamiért az emberek furcsán mosolyogva kitérnek előle, biztos ritkán látnak gnómot…

Rövid séta után feltűnik végre a Kakas, erre újra megmorran a gyomra. Az ajtóban, vagyis hát az ajtót majdnem kitakarja Ralenta asszonyság szép kerek formája. Egy kosarakkal és ládákkal megrakott kordét igazított hátra, így mikor az eltűnt közülük, meglátták egymást.
- Oswaaaaltoooom! Ralentaaaaa! –
Kiáltják egyszerre egymásnak és futni kezdenek egymás felé. A találkozás rohama úgy elviszi a gnómot, hogy csak a sapkája libeg lassan a földre, arra a pontra, ahol a kettő test találkozott. Az asszonyság vastag karjai bilincsként zárják melleire a töpszli varázslót. Oswaltnak csak a levegő illan el a tüdejéből a becsapódás miatt. Jó pár méterrel arrébb hagy alább a lendület, de a bilincsként záró, kocsonyaként rezgő karok továbbra sem engedik.
- Fhuáhh! -
Szív hangosan friss levegőt, mikor a méretes keblek közül ki tudja dugni a fejét.
- Pont időben! – Lihegi az asszonyság. – Jean gyümölcssalátával vár! Alig bírtam eltenni előle a különleges alapanyagait előle. Így is olyan öntetet ütött össze, hogy ki kellett dobnom a tálat amiben kavarta! – Mondja, majd hóna alatt megfogja a gnómot és leteszi.

Oswalt, miután rendesen kap levegőt, elmosolyodik a hallottakon. Összecsapja a kezeit és elindul befelé, útközben felvéve kalapját. Ralenta aszony a hátsó kapuhoz igyekszik, integetve Oswaltnak. Belépve a fogadóba csak pár reggelivel küzdő figura fogadja, majd leül az egyik szabad asztalhoz. Jean hangjára felnéz és mosolya vigyorba megy át az asztalszomszédjai láttán.
- Méghogy én? – Kérdi tettetett felháborodással. – Én itt lakom! Maguk hogy kerülnek ide? -
Jean Oswalt láttán átszlalomozik a székek és az asztalok között és derékban meghajolva jelenti be a gyümölcssaláta érkezését.
- Monsieur Oswalt! Egy különleges nyár végi gyümölcsökből készített, frissítő salátával vártam Önre! Engedelmével máris hozom! – Azzal egy biccentés után siet is a dolgára.
Taco csodálkozó tekintetét széles vigyorral fogadja. A férfiről a lányra siklik a tekintete. Alaposan végignézi, majd ismét a férfira pillant. Leveszi a kalapját, picit leporolja, a mellette levő székre rakja és picit közelebb hajol a pároshoz.
- Nem tudom mennyit tudnak, de mindenki az esti tűzről beszél! – Suttogja, de persze nem túl halkan. – Persze én nem voltam ott, semmi közöm a történtekhez, de pletykálják, hogy még benn is égtek páran! Borzasztó! Mindezt ilyen közel… - Azzal elnémul, hiszen Jean kihozta az ő reggelijét.
- Jó étvágyat! -