~ Anwarion Szerepjáték ~


A piactér

A város két, a kontinenst átszelő kereskedelmi útvonal metszéspontjában fekszik, így természetes, hogy az ezeken át bőséggel áramlik a portéka falai közé. Ennek megfelelően több kisebb, nagyobb piactérrel bír. Állatvásárán a vágójószágtól, az idomított sólymon át egészen az egzotikus bestiákig minden megtalálható, míg árutőzsdéjére, s kereskedőcsarnokába a kikötőtől forgalmas csatornán hajózzák be a bárkák szállítmányait. A bankházak folyton nyüzsgő környékét tartják a városnegyed lüktető szívének. A folyampiacon hosszú csónakokból kínálják áruikat a kofák - mikhez száraz lábbal hozzájutni nem lehet-, a halászok édesvízi halakat és a tenger gyümölcseit egyaránt szállítják a vízparti halpiacokra. Noha a közbiztonságra erőst ügyelnek, a zsebtolvajok és pénzváltók könnyen megkopaszthatják az óvatlanokat.


profile picture Oswalt
Oswalt
2022-09-03 12:30
Titulus: A Hamis
Hozzászólások száma: 29
Regisztráció ideje: 2020-04-16 15:52:14
A mágus nyomában

A műhelyébe toppanva csak a gólem üres tekintete fogadja. Először a táskája varázsterében pakol el. Fejből kell tudnia mindennek a helyét, de ez eddig is így volt. A könnyen elérhető helyekre teszi az anyagmágiához való alapanyagokat, mágikus rúnák megtöréséhez szerszámokat, gyúlékony olajat, savat, lúgot és pár szerszámot, ami még elfér. Végül a köpenyébe két térkaput idéző varázstekercset rejt, majd magához veszi a botját.
„ Mi van már? Mi tartott eddig?” Pendül meg Oswalt tudatában a másik hang. A gnóm leül, ölében keresztbe fekteti a botot. A transz rövid ideje alatt a két rész egy egésszé áll ismét össze. A bot végül izgatott asztrálhullámokat vet Oswalt felé, majd a gnóm feláll és eltűnik a műhelyből.

Kicsit talán tovább tartott, mint az elején Taconak mondta. Egy a torony melletti kapualjnál tűnik fel a semmiből. A sötétedés miatt már nem számít bámészkodókra itt. Botja ekkor aprót remegve megváltoztatja a külsejét. Felületén apró hullámgyűrűk fodrozódnak, és a gnóm kezében fekete, olajos felületűnek tűnő bottá változik. „Remek! Kicsit sem feltűnő…” Gondolja Oswalt, majd elindul megkeresni a barátját.

 

profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-09-01 20:02
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 35
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
A mágus nyomában

Sietve érkezik a Vörös Kakas-beli szobájába. Megbizonyosodik róla hogy a rúnakövek a helyükön vannak még a szoba négy sarkában, és gondosan behúzza a sötétítő függönyt. Odasétál a szekrényéhez és a bal alsó lábánál lévő rejtett kar segítségével kinyitja annak titkos hátsó fedelét. A szekrény belseje hátul két felé nyílik és szépen rendezett sorokban különféle fiolák, vegyszerek és mindenféle furcsa dolgok tárulnak fel. Többször is végignéz a sorokon és jó pár eszközt magához vesz, többek között apró folyadékos fiolákat, vattacsomókat, köteleket, két tűzszerszámot, egy nagyon rövid fúvócsövet és az ebbe illeszkedő tollas lövedékeket.

Mikor nem talál már semmit, amin megakadna a szeme becsukja a rejtett rekeszt gondosan, és magát a szekrényt is. A kirakodott dolgokat a szépen szortírozott belső zsebeibe rakja, ahol szemmel láthatóan mindennek van saját egyéni méretű és kialakított helye.

Ellenőrzi fegyvereit, és egy zsákba egy hosszú kötelet is beledob, valamint csapdakészítéshez elengedhetetlen eszközöket. Egy kopottas barna csuhát vesz elő melyet magára terít, majd megnézi a tükörben elég hiteles-e az öltözete. Kicsit meggörnyed a próbához, és elégedetten elrakja a barna csuhát is a zsákba.
Végül felkapja az apró rúnaköveket és mind zsebre vágja. Sürgősen elindul a gnómmal megbeszélt találkozóra.

Mikorra a nevezett térre ér, ahol a Mágusok Tornya áll már bőven besötétedett. Elég elhagyatott része ez Székvárosnak és az erre lakók sem szívesen járnak ilyentájt már itt. A téren több egy, és pár kétszintes ház áll körben, és ezek közül magasodik fel a maga hét emeletével a komor sötét torony. Még a sötétben is látható hogy a teteje körül denevérek köröznek.

Délidőben sem szép látvány ez az elhanyagolt, ódon mészkőből épült, koszos és kopott épület, de így éjjel kifejezetten nyomasztó hatást kelt. Hatszögletű talapzata tekintélyes alapterületet foglal be és mivel csak az alját tudják kivilágítani körben fáklyákkal az itt lakók, így a lobogó lángok a magasabban fekvő falakra kísérteties mintákat vetítenek. Nem szűrődik ki hang szinte egyáltalán, csak néha hallik valamiféle kántálás a magasból, és egyik másik ablakban fel-felviláglik a gyertyák vagy mécsesek fénye néha.

Egyetlen bejárata látható csupán amely pont a vele szemben álló kétes hírű kocsmára néz, és a bejárat előtt mindössze két köpönyeges alak áll őrt szemlátomást.

Taco a keleti utcából érkezik ide és már a két sarokkal messzebb lévő kapualjban felveszi a barna kopott csuháját. Zsákját a vállára csapja és görnyedt megfáradt testtartással közelíti meg a helyet. Ahogy megbizonyosodik róla, hogy megérkezett, nem sétál oda a tornyhoz, hanem inkább a kocsma oldalát veszi célba és ott táboroz le. Éber tekintetével igyekszik kiismerni gyorsan a tornyot körülvevő emberek és a két őr mozgását. Enyhén türelmetlenül pillant a környező utcákba, várva a gnóm érkezését.

Hogy ne keltsen gyanút egy pipát kerít elő és hitvány dohánnyal tömi meg, majd azután meggyújtja. A csuha kapucnia alól villogó tekintettel figyel mindenre, ami mozog, és a belső zsebeiben matat egy keveset.

Reméli hogy Oswalt is hamarosan megjelenik majd.

 

profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-31 21:20
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 35
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
A mágus nyomában

Már a gnóm beszéde alatt elkezdi leltározni a zsebében lévő dolgokat, de azért figyelmesen hallgatja Oswalt szavait. Tekintetén látszódik hogy egy ponton felcsillan az elmés meglátásra.

- Igen hasznos titok ez mesterem és köszönöm hogy megosztotta velem. Bevallom én magam nem vagyok a mágia ismerője, és alkalmazásának híve így minden ilyen információnak őszintén örülök.

Lehuppan az asztal sarkáról és elmosolyodik.

- Én nem bánom de azzal számolni kell a kúriában is sok az avatatlan szempár. Olyan helyszínt válasszon kérem ami teljes biztonsággal elrejti az esetleges hörgéseket, sikolyokat, és nem kell tartanunk váratlan látogatóktól sem

Azzal ő már útnak is indul és fordítja a zárban a kulcsot is hogy ki tudjon jutni a szobából. Még egy szóra visszafordul Oswalt felé.

- Nekem is kell még egy kis idő hogy összeszedjem a dolgaimat. Buen viaje senior Oswalt! Ott találkozunk!

Azzal mint az árnyék el is tűnik hogy a szobája rejtekéből előkeresse és magához vegye fegyvereit és titkos készleteit. Csupa olyan szérum amitől még azoknak is megered a nyelve akiknek már rég kivágták…

 

profile picture Oswalt
Oswalt
2022-08-31 20:46
Titulus: A Hamis
Hozzászólások száma: 29
Regisztráció ideje: 2020-04-16 15:52:14
A mágus nyomában

Taco tervét hallgatva megvillan a férfi sötét oldala. A gnóm érti a helyzetet és azt is, hogy Taco miért ilyen a kínzással kapcsolatban. Oswalt főleg az átverést, a manipulálást használja, de csak mint eszközt. Úgy tűnik Taco is hasonlóan gondol a kínzásra. A férfi nem egyszerű harcos.

- Ha engeded, megosztok egy titkot a varázshasználókkal kapcsolatban. Bármit tervezel, azzal számolj, hogy hiába kötözöd meg, fogod le, az nem elég. Bármikor meglephet egy váratlan trükkkel. Üsd le hátulról, vagy bódítsd el. Az elméjét kell gúzsba kötnöd és akkor a többi már menni fog. –

Magyarázza a vele szemben leülő Taconak. A helyszín ajánlásán nem kell sokat gondolkoznia.

- A kúria tökéletes hely lesz úgy hiszem! – Húzódik széles vigyorra a szája.

A többivel egyet ért, úgyhogy kurtán bólint csak. Jó volt a meglátása a férfival kapcsolatban. Keila nélkül sokkal összeszedettebb. Még Keilát kellene majd kiismernie. A lánynak több odafigyelésre van szüksége, a többi csak rajtuk múlik.

- A véleményem az, hogy mehetünk! – Áll fel.
- Nekem kell egy fél órácska, utána találkozunk a Torony előtti téren. –

Ha Taconak megfelel, akkor Oswalt kikíséri a szobájából, bezárja az ajtót mögötte, összepakol és eltűnik.

 

profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-28 20:21
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 35
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
A mágus nyomában

Amikor a gnóm a szavait hozzá intézi  sokadszorra ért a kis fickóval egyet. Megnyugtatja a tudat hogy a lánynál van megoldás a vész-forgatókönyvre a gnóm jóvoltából és bár arca nem árulja el de nagyonis hálás neki ezért. Megjegyzi magának ezt is.

Az általa összegyűjtött kérdésekre nem ad Oswalt konkrét választ de kezdi már kapizsgálni hogy miben is áll a mágus tudománya.

Kényelmesen elhelyezkedik az egyik asztal sarkára ülve és egyre terebélyesebb vigyorral karba font kézzel hallgatja a mágus beszédét. Felsejlik előtte hogy nem egy hétköznapi mitugrász kis bohóccal van dolga és belül nagyon elégedett mindazzal amit hall.

A Jolly Joker valóban a legértékesebb lap a pakliban és ez most itt az ő kezében van már. Lázas sietséggel el is kezd tervezni, immáron kalkulálva a mester adta lehetőségeket is. Rájön Oswalt az ő embere kár hogy nem ismerte meg korábban.


Mire Oswalt a Kakasos hasonlathoz ér már nagy vonalakban megszületik a terv a fejében. Nagyon tetszik neki a kis figura egészen egyedi látásmódja és elismerően biggyeszti le ajkát a végkifejletre.

Ez igen, mester uram, ez jóval több mint amit reméltem. Engedje meg hogy felvázoljam az elképzelésemet elöször. Utána rátérhetnénk az ellentételezés formájára is a segítségéért...

Néz a gnómra sokatmondóan . Kicsit közelebb ballag hozzá, kihúzza a széket az asztaltól és ráül vele szemben.

- A következő a javaslatom.


Legelőször is meglátogatjuk a mágusok tornyát. Én magam csak párszor jártam arra és úgy tűnt kívűlről nem őrzik különösebben az épületet, de meg kell bizonyosodnunk mindenről pontosan.

El kell fognunk egy a toronyból éppen távozó szerzetest vagy mágust. Fontos hogy távozó legyen mert az időleges eltűnése nem okoz talán zavart így.

Meg kell oldani valahogy, hogy kellőképpen kifaggassuk...
- sötét vigyor jelenik meg arcán - - erről én gondoskodom.
Viszont ehhez valahogy erre alkalmas helyszínre lesz szükség. Ez már az ön becses dolga lenne mesterem. kacsint neki.

És végül ha a vallatás célhoz ér, és mindent megtudtunk beleértve a korábban vázolt kérdéseket,  akkor alaposan elbódítva a delikvensünket őt valamelyik kocsmában hagyjuk. Had higgye majd hogy részeg álom volt az egész. Ha szerencsénk lesz mégvtalán meg is veri valaki. Nem szokták ezeket kedvelni errefelé...

Számunkra pedig az marad hátra hogy észrevétlenül bejussunk a toronyba. Remélhetőleg eddigre tudni fogjuk ennek a módját és buktatóit is.


Kis szünetet tart várva hogy a mágus feldolgozza a terv részleteit.

Ha bejutottunk a tekercsek megszerzése következik. Mivel nagyon kevés az idő a Főmágus érkezéséig, gondolom ezek már elő lehetnek valahova készítve neki az átadásra. Remélem erről is megtudunk majd valamit.

Megvakarja az állát és kérdőn néz a gnómra.

- Na mi a véleménye Oswslt uram az elhangzottakról? Szabadna megjegyeznem  az idő nagyon szorít , lassan indulnunk kellene..

Belső zsebében babrál kicsit de közben várja Oswalt válaszát figyelmesen.

 

profile picture Oswalt
Oswalt
2022-08-26 11:13
Titulus: A Hamis
Hozzászólások száma: 29
Regisztráció ideje: 2020-04-16 15:52:14
A mágus nyomában

A lány szavaira először bólogat, a gnóm szerint is ez a legésszerűbb döntés. Viszont a távozását szomorúan nézi. Valahol megérti. Kettejüknek sokkal több esélye van a toronyban. Akármennyire is jó lenne magukkal vinni, a Keila szavakkal többet segíthet nekik. Nem hiába választotta a gazdája ilyen toborzó munkára. Amíg a lány elmegy, ő a férfit figyeli. A lány közelsége elvakítja, ez kétségtelen. Veterán harcos semmi kétség, de érzelmek viharában őrlődik most.

- Minden jót Keila! – Köszön el a lánytól.

Taco ezután viszont magára talál és Oswalt mosolyogva hallgatja.

- Bevallom, megértem a döntését. Ő nem ilyen küldetésre való. A gazdája is diplomata feladatokra szánta. Amúgy meg nála van a pálca, ha bajban van, lesz esélye menekülni. A kérdéseinkre pedig hamarosan kapunk válaszokat… -

Zárja le végül tömören. A négy kérdést figyelmesen hallgatja és láthatóan sunyi mosollyal válaszol.

- Ó! A válaszom mind a négyre, hogy illúzióval! Vagy ötven éves rutinom van az ilyen helyzetekből. – Feleli sunyi vigyorral.

Majd a képességek kérdésére halkan kezdi summázni amit fontosnak tart magáról.

- Varázsló vagyok, de a varázslói mágia, mint olyan, nem tanulható meg egy valakinek teljesen. Túl sokrétű és bonyolult. Egy bizonyos szint után mindenkinek választania kell egy utat, és azon haladni, így a mágia bizonyos részeire kell fókuszálni, így a teljes készlet nem lesz elérhető, de a választott úton viszont olyan erőket birtokolhat, amiről másoknak fogalma sincs. Én az elemi fényt választottam és még ami az illúziókhoz segíthet. Ilyen a természetes anyagok mágiája, ez nekünk gnómoknak a legkönnyebb választás. A mi népünk mestere az anyagoknak mágia nélkül is. Én így az illúzióimmal szinte bármit képes vagyok láttatni, hallatni, éreztetni. –

Szünetet tart.

- Lehet, hogy nem is a Kakasban vagyunk, lehet, hogy én itt sem vagyok, lehet, hogy Keila még itt van, csak te nem tudsz róla… Vallatni így én is tudok, csak kicsit több időbe kerül… -

Figyeli, mit reagál a férfi. Ennyi magáról elég lesz, a pszionikus tudását, a hamisítói hátterét és a többi dolgot majd, ha kell, elmeséli.