~ Anwarion Szerepjáték ~


A piactér

A város két, a kontinenst átszelő kereskedelmi útvonal metszéspontjában fekszik, így természetes, hogy az ezeken át bőséggel áramlik a portéka falai közé. Ennek megfelelően több kisebb, nagyobb piactérrel bír. Állatvásárán a vágójószágtól, az idomított sólymon át egészen az egzotikus bestiákig minden megtalálható, míg árutőzsdéjére, s kereskedőcsarnokába a kikötőtől forgalmas csatornán hajózzák be a bárkák szállítmányait. A bankházak folyton nyüzsgő környékét tartják a városnegyed lüktető szívének. A folyampiacon hosszú csónakokból kínálják áruikat a kofák - mikhez száraz lábbal hozzájutni nem lehet-, a halászok édesvízi halakat és a tenger gyümölcseit egyaránt szállítják a vízparti halpiacokra. Noha a közbiztonságra erőst ügyelnek, a zsebtolvajok és pénzváltók könnyen megkopaszthatják az óvatlanokat.


profile picture Keila Lianore
Keila Lianore
2022-08-08 14:26

Hozzászólások száma: 28
Regisztráció ideje: 2022-07-27 18:40:59
Elcsípett beszélgetés

A Kakas fogadó jóval kényelmesebb helynek tűnik mint azok, amikben eddig járt. A levegőben nincs telített füst szag, s az alkoholmámorban fürdő részeg alakok sem járják már korán reggel a táncot a parketten.
Keila csak némán ácsorog Taco mellett, hagyja hogy a férfi intézkedjen helyette hiszen ő itt senkit nem ismer. Soha nem járt ennek a fogadónak a közelében sem. Az biztos, hogy az alacsony nő barátságos ám de domináló hangja a frászt hozza rá.
Ralenta némán biccent Taco szavaira, majd az unokahúga felé pillant. Alaposan felméri a ruházatát, majd az apró rabszolgára veti a tekintetét. Ajkaira egy halovány ragadozó vigyor ül, majd ismét összecsapja a tenyerét.
- Ám legyen. Leviszem a leány ruháit, de nem kell visszahozniuk. Az árát majd felírom a számlájához, Tacoronte. - ezzel odanyújt nekik két törülközőt és előre engedi őket a fürdő felé.
Keila a rongyot szorongatva szedi apró lábait a férfi után. Amikor megcsapja a tiszta víz illata, kellemesen felszusszant. Persze nem megy semmilyen paraván mögé, indokolatlannak tartja. Taco látta már a ruhái nélkül, amúgy meg utána ígyis-úgyis meztelenül kell a vízbe csobbannia. Apránként elkezdi magáról lehámozni a ruhákat. Először a bőrkabát csúszik le róla, majd a saját vérrel áztatott kabátja. Alatta az inget, dobja félre s végül a nadrágot. Még mindig ugyanazokat a testet leszorító kötéseket viseli fehérneműként, ám most azoktól is megszabadul.
Hóna alá nyúlva húzza ki az egyik szalag végét, s kezdi el letekerni a mellkasáról. Bőrén vörös és lila foltokat hagyott a szorosan meghúzott anyag, s meglepő módon nélküle egész formás a lányzó. Vékonysága ellenére elég kebles, s a szép homokóra alak még a bőrét csúfító régi és mély hegekről is elvonja a figyelmet. A szalagot a földre hajítva az alsó részéhez nyúl, melytől szintén lassan szabadul csak meg. Alteste látszólag sebektől érintetlen, kivétel egy hosszanti vágást az alhasánál.
A medence peremére lépve lehuppan, majd óvatosan belecsúszik a kellemesen langyos vízbe. Rögtön lebukik alá, s amennyire tudja már mossa is ki a hajába tapadt alvadt vért, port és mocskot amit a napok alatt összeszedett. Arcát hasonló sietséggel tisztogatja meg, s csak utána jön fel a vízfelszínre, kicsit közelebb lubickolva a fejvadászhoz. Egy darabig szótlanul ücsörög mellette, szürke szemeivel az arcát pásztázva mintha valóban látna bármit is belőle.
- Miért? - hagyja el egy halk, aggodalmaskodó hang a vékony ajkakat.- Miért segített? Miért mentette meg egy rabszolga semmirekellő lelkét? Ha elkapták volna, most a főtér közepén lógna, kövekkel díszített kötéllel a nyakán. - súgja a férfinek, majd lehajtva a fejét a vizet pásztázza. Arcán az érthetetlenség képe tükröződik vissza, nem kevés aggodalommal fűszerezve. Persze hálás, amiért kiragadták elrablói karmai közül.
- Azért köszönöm.. De mondja, hogyan került Székvárosba és abba a fogadóba? Honnan tudta, hogy én vagyok a szobában?

 

profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-08 11:37
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 37
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
Elcsípett beszélgetés

Amíg elérik a híres fogadót már nem éri őket újabb megrázkódtatás, ha csak a környékbeliek szánakozó és lenéző pillantásait annak nem vesszük. Az üldözők elmaradnak mögöttük.

Benyit a fogadó ajtaján és tovább nem is jut, Ralenta a maga 160 centiméterével és majdnem azonos kerületével az útjukat állja.
Szúrós szemmel néz végig mindkettejükön. Taco fanyar arckifejezéssel hallgatja a külsejüket ért bírálatot de be kell lássa a nőnek most is igaza van. Azért mégis szólni akarna Ralenta asszonyságnak, hogy de hiszen neki van egy szobája és ruhái is akár kéznél saját maga számára, de végül a nagy darab marcona ember inkább engedelmesen hallgat mint egy megfeddett kisdiák az iskolában. Ralentával nem lehet vitatkozni, és szóhoz sem lehet jutni mellette – erre már rájött.

Annyit azért hozzátesz:
- Köszönöm asszonyom nekem van váltás ruhám fent az emeleten. Viszont a kis hölgynek nem ártana egy csere…- néz Keilára, mutatva Ralentának hogy róla van szó, de nem tudja folytatni a mondatot mert tekintetét fogva tartja a kocsmai rész asztalai között cikázó fiatal nő, aki kiszolgál éppen. Divatos és takaros ruhát visel és mintha egészen olyasforma lenne a termete mint Keilának.

Látta már párszor őt, és mintha Ralenta említette volna, hogy mostanában unokahúga is besegít mert igen sok a vendég. Taco egyenesen rámutat a lányra.

- Valami hasonlóra gondoltam.. – fejezi be és már keresi is az erszényét, hogy nyomatékot adjon kérésének.
- Nem kérem ingyen és nem kérem örökbe. Megfizetem és visszaadom amint kerítünk másikat.. – teszi hozzá azonnal.

Megvárja Ralenta válaszát, elfogadja a törölközőket, és ismerve a járást kézen fogva vezetné Keilát hogy mutassa az utat számára a közös fürdő felé. Szerencséjükre a délelőtti órákban a helység teljesen üres így a kíváncsi tekintetektől elzárva fürdőzhetnek, most kettesben. Koszos, véres ruháit egy kupacba tornyozza fel, a sarokban lévő asztalra pedig a levetett ingére kiteríti a különféle fegyvereit, fiolákat, megannyi gyilkolásra szolgáló eszközt. Ezt gondosan letakarja mielőtt belemerülne a kellemesen langyos vízbe.

Ha Keila követi példáját akkor megmutatja neki hol találja a paravánt, és hova teheti levetett ruháit amelyeket a fogadós majd a cselédlánnyal ki fog mosatni. Szemeit behunyva élvezi ahogy leázik róla mindannak a borzalomnak a szennye, amelyet az elmúlt egy órában átéltek, és diszkréten várja hogy a nő is levetkezzen és belemerüljön a medencébe.

 

profile picture Keila Lianore
Keila Lianore
2022-08-08 09:47

Hozzászólások száma: 28
Regisztráció ideje: 2022-07-27 18:40:59
Elcsípett beszélgetés

Amint végre megszabadulnak egymás fogságából a szűk haltárolóban, Keila végre egy kis levegőhöz juthat. Az apró test lepény módjára préselődött össze a kontéren alján, de Taco hamar össze vakarja a földről. Feltàpászkodva kicsipeget néhány a hajába ragadt uszony és csont darabkát, majd a segítő kezet elfogadva megragadja azt és kihúzza magát a konténerből. Alig másodpercekre rá hogy sietve tovább állnának, a fogadó oldalsó fala hangos recsegések és ropogások közepette adja fel a küzdelmet, S hullik alá a földre egy hangos robajjal. A hamu és por felcsap beteritve mindkettejüket és elzárja az utat a vadász kutyák elől, hogy végre békében haladjanak tovább a sikátorok közt a Kakas felé.
Taco kabátjába belebújik mely legalább annyira koszos és véres mint ő maga. Ajkaira egy halovány mosoly ül, majd megragadja a fejvadász kezét hogy tovább szaladhassanak a fogadó felé.
A nyüzsgő tömeg most csak a lángokba borított épülettel van elfoglalva, senki még csak fél szemmel sem pillant a furcsa sétálgató párosra, még a városőrség tagjai sem.
Alig néhány perc szapora lábmunka után el is érik a Kakast. A lány felpillant Tacora a szürke, ám mégis csillogó szemeivel. Türelmesen megvárja, míg ő benyit és előre sétál majd csak utána lép be a fogadóba a férfi árnyékában. Keila úgy bújik a férfi háta mögé mintha ott sem lenne, olykor kipillantva a karjai alatt.
Egy markáns kicsit mély, ám kedves hang szólal meg, kérdéseket egyenest nekik szegezve.
- Hát ti meg hogy néztek ki? -csattan fel Ralenta ahogy végignéz a két szerencsétlen jövevényen. - És mi ez az orrfacsaró bűz? -odalép kettejükhöz, beleszagol az őket körülvevő borzalmas levegőbe majd hamar elfintorodik.- Fürdés nélkül nem kaptok szobát és vacsorát sem. Indulás a fürdőbe, egy-kettő! -csapkodja össze tenyerét majd mutat a helyiség felé.- Viszek nektek tiszta ruhát.

 

profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-07 23:11
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 37
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
Elcsípett beszélgetés

Egy kiadós és alapos motozás után ( amit a városi őrség pribékjei sem csinálnának jobban ) nagy nehezen de megkerül az a bizonyos fiola. Azért addig elég sokat nyúl mellé Keila és minden próbálkozásra az egyébként függeszkedő helyzetben lévő, tehát lógó Taco összerándul. Vagy mert csiklandozza, vagy a fejvadász reflexek vagy…a valóban szokatlan érintés miatt. És bár Keila elvéti a célzást, annyit még így is elér hogy a kutyák szűkölve rebbenek szét és a petróleum származék a nyomukat ideiglenesen elfedi. Csaholásuk továbbra is intő jelként hallatszik tova.

Az esés és földet érés után valóban eléggé összekeverednek, a végtagok és személyek, ahogy esik úgy puffan mindkettő üldözött. Az egy főre eső ( ez esetben Keila ez a fő ) Taco-k száma kellemetlenné teszi ezt az intim de korántsem meghitt találkozást.

A korábban feltett kérdésre már csak azért sem tud hirtelen válaszolni mert igyekszik kihámozni végtagjait a nő mellől, és mögül, vagy körül, hogy végre leszállhasson róla.

-Bocsánat, ez nem volt a terv része.. – szabadkozik.

Felsegíti a kilapított nőt, kimászik a bűzös haltárolóból és segít Keilának is kikecmeregni.

Ekkor a már majdnem porig égett fogadó nyugati támfala hatalmas robajjal kidől, maga alá temetve pár ártatlan és ártalmas embert közöttük jó néhányat a városi őrség katonái közül.
A por és hamu forró szele megcsapja őket is és a törmelékektől már nem látják többé az üldözőiket. Aligha tudnak ezen a torlaszon majd átjutni az biztos.

Eltekint a sötét sikátor felé és most már mindegy is, hogy hova vezet mert nincs másfelé út.
Leporolja Keilát óvatosan, és végignéz a csapzott lányon. A ruhája véres, koszos és közepesen halszagú. Arca akár egy kéményseprő növendéknek az első sikeres kéménytakarítás után.

- Így nem jutunk messzire. – Mondja fanyarul és ráterítené a bőr köpönyegét a nőre.

Igaz ettől meg egészen furcsán fog kinézni mert a férfi háromnegyedes kabátja neki a földet veri majd de…sebaj. Úgysem mennek messzire.

// Sikerült megdobni a menekülő utat a sikátoron át //

-Jöjjön Keila indulnunk kell. – fogná meg a kezét most már, gondolva hogy elege volt a nőnek a hurcibálásból.

Ahogy elindulnak a sikátorban pár lépés után már látható hogy az bizonyosan vezet valahova , a túlvége felől is érkeznek emberek. Sokan a kapualjban ácsorognak a szerencsétlenséget tisztes távolból vizslatják. Ugyancsak elámulnak a furcsa pároson.

- Innen két sarokra van csak a Vörös Kakas, ott menedéket találunk. -


Indulna el kézen fogva a nővel Ralenta asszonysághoz, akire bízvást számíthat a megfáradt, meggyötört és üldözött lélek. Ez tűnik most a legjobb választásnak mindkettejük számára.

 

profile picture Keila Lianore
Keila Lianore
2022-08-07 19:50

Hozzászólások száma: 28
Regisztráció ideje: 2022-07-27 18:40:59
Elcsípett beszélgetés

Túl sokat jelenlegi helyzetében nem tud tenni. Egyszerűen csak lóg a férfin, mint egy ott felejtett hátizsák, túlontúl beszélni sem kívánkozik a kellemetlen szituáció végett. Taco tudja mit csinál, tudja merre tart, így már csak akkor eszmél fel igazán amikor földet érnek a sikátor előtt.
- Megmenekültünk? - enged el egy halk, bizonytalan kérdést, ám másodpercekkel később már hallja is a tépőfogak csattogását és az éles karmok kaparását az egyik utcasarkon. A választ már előre tudja, kár is volt feltennie.
- Milyen fiolát? Honnan? - ijedten kapkodja a fejét, és ugye mivel vak azért nem olyan egyszerű kitalálnia hogy hol is lehetnek az aprócska flaskák. Egy darabig még tétovázik, ujjait odaemeli a férfihez majd elrántja, igyekszik nagyjából rájönni, hogy hol is lehet az a bizonyos zseb és melyik. Egye kukac, egyszer élünk alapon nyúl a farzsebbe mely üres, majd az övéherz s egyre kétségbeesettebben keresi a kabát mély zsebeit. - Heuréka! -büszke mosoly állapodik meg az ajkain amint kirántja az egyiket.
Hallja ahogy a fa szerkezet teteje nyílik, majd lezuhannak a kemény lécekre, bele az áporodott bűzbe. Egy halk, fájdalmas nyögés hagyja el az ajkait, amikor a férfi korántsem pille könnyű súlya a derekára zuhan, de ekkorka fájdalmat még könnyedén elvisel.
Taco kiált egyet, amely a frászt hozza rá az amúgy is elég szorult helyzetben s bár ha ideje lett volna kicsit a hangokra és a szellő szavaira figyelni, talált volna a durranógázzal de így.. elrepül a kutyák felett a flaska, mögöttük robbanva be.
A vadászkutyák persze megijednek és vissza fordulnak a hang forrásához, ám ez csak annyi időt nyer nekik hogy villám gyorsan tovább menekülhessenek.

//A lehetőségek még mindig adottak: Zsákutca, víz, épület, de ha Taco körbenéz alaposabban, talán talál még másfajta kiutat is. :)//

 

profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-07 19:05
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 37
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
Elcsípett beszélgetés

Keila igazán jól viseli a megpróbáltatásokat, legalábbis Taco így gondolja, ő maga már kevésbé derűlátó. A gomolygó füst hol kedvez nekik jótékonyan eltakarva menekülésük útját, hol pedig hátráltatja őket hisz alig kapnak levegőt. Folyamatosan lefelé néz hogy megtalálja a tető erősebb pontjait amelyre rá meri helyezni testsúlyát és az egyensúlyával is küzdenie kell.

Ezenkívül néhol a rozoga faszerkezet megszakad, ott kapaszkodás nélkül kénytelen tovább araszolni egyik kezével egyensúlyozva mint egy légtornász. A kutyák ugatása egyre közelebbről hallatszik és egyre idegesítőbb is. Ahogy hátra és lefelé pillant éppen látja ahogy a kutyákat eleresztik és azok sajnos nagyon is tudják merre menjenek.

A baj az hogy a sikátor amelyre elindultak olyan utca felé vezet kacskaringósan, amerre még soha nem járt. Nem tudja vajon találnak-e kiutat vagy sem, pedig ha a tetőről leugranak, a sikátort választva akkor egy tűzfal pont elvágja az üldöző ebek útját és ők megmenekülhetnek.

Ugyancsak a tűzfal mellett kiszúrja az ott felejtett hordót, amit a halaskofák restek voltak visszavinni a kikötőbe és vélhetően az el nem kelt tengeri állatok oszlásnak indult maradványait tartalmazza. A halszag már elég büdös ahhoz hogy a kutyákat megtévessze de mi van ha üres mégis?

Körbe körbe tekintget, lázasan keresve a jó választást és elbizonytalanodik. És ott van még a csatorna is amely a kikötő felé vezet de jó eséllyel lerázhatná az üldözőit a vízi meneküléssel.

Ha csak maga mentené az irháját, nem lenne kérdés mit cselekszik. Viszont fogalma sincs hogy Keila tud-e úszni egyáltalán és az utóbbi választásával nem sodorná-e azonnak életveszélybe az amúgy is halálra rémült lányt.

Annak a gondolatát elveti hogy a szomszédos bezárt és üresen álló épületbe meneküljön, egyfelől nem ismeri a helyet sem és itt nagyon könnyen sarokba szoríthatják a kutyák és az őrök is.

Több másodperces őrlődés után végül a halas hordót választja mert még ha üres is a hordó akkor is marad lehetősége rögtönzésre. Emellett még van egy fiola durranógáz nála, amit már begyújtani nem tud, de ha eldobja és összetörik a fiola az időlegesen visszatarthatja a kutyákat amíg ők kitalálnak valamit.

~Legjobb lenne talán ezzel indítani~ gondolja ahogy a tető szélére ér ahol a tűzfal ketté választja a menekülési utakat, és leugorva egyenesen a halas hordóban landolhatnak.

- Kérlek nyúlj be a belső zsebembe és vedd ki a fiolát! – mondja Keilának miközben ő a párkányba kapaszkodva már felkészült az ugrásra.

//Kockadobó: nem sikerült megdobni a halas mókát úgyhogy a szagos menekülésnek lőttek //

Még figyelmeztetné a lányt hogy ugrás következik de késő, elhatározását már nem sikerül véghezvinnie.
Keze megcsúszik és azonnal beleesnek a haltárolóba, ami sajnos vesztükre ezúttal üres. Túlontúl is lelkiismeretesek voltak a halaskofák és eltüntették a döghalakat így most ez Taco és Keila menekülési esélyeit nagyban lerontják.

Ahogy belezúgnak a hatalmas halas hordóba már egészen közelről hallják a kutyák ugatását.

- Dobd el Keila gyorsan! – utasítja a nőt hogy ha még nem ejtette el a fiolát akkor gyorsan hajítsa az ebek irányába.

//Kérlek majd dobj te is a kockadobóval: Ha megdobod Keila vaktában is jól céloz és a kutyák visszariadnak, ez újabb esélyt ad a menekülésre, ha nem rossz irányba dobja a fiolát és hatástalan a trükk //