~ Anwarion Szerepjáték ~


A piactér

A város két, a kontinenst átszelő kereskedelmi útvonal metszéspontjában fekszik, így természetes, hogy az ezeken át bőséggel áramlik a portéka falai közé. Ennek megfelelően több kisebb, nagyobb piactérrel bír. Állatvásárán a vágójószágtól, az idomított sólymon át egészen az egzotikus bestiákig minden megtalálható, míg árutőzsdéjére, s kereskedőcsarnokába a kikötőtől forgalmas csatornán hajózzák be a bárkák szállítmányait. A bankházak folyton nyüzsgő környékét tartják a városnegyed lüktető szívének. A folyampiacon hosszú csónakokból kínálják áruikat a kofák - mikhez száraz lábbal hozzájutni nem lehet-, a halászok édesvízi halakat és a tenger gyümölcseit egyaránt szállítják a vízparti halpiacokra. Noha a közbiztonságra erőst ügyelnek, a zsebtolvajok és pénzváltók könnyen megkopaszthatják az óvatlanokat.


profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-05 22:47
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 35
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
Elcsípett beszélgetés

Ahogyan egyre erőtlenebbé válik a sebesült és vérző férfi és kezdi a talajt elveszíteni a lába alól, szembe fordítja magával és ráfog két kézzel a grabancára hogy megtartsa mielőtt az elhanyatlana. Hallgatja a férfi kétségbeesett magyarázkodását, próbálja az értelmét kihámozni annak amit mond, mert pár szótagot nem ért a minduntalan felbugyogó vértől eltorzított hang miatt. Látja a szeme sarkából Keilát, de mindenekelőtt választ kell kapnia a kérdéseire amíg még van szusz ebben a testben. Ingerülten megrántja a férfit és ordítja az arcába egyenest.

- Ki az a főmágus, hol találom és miféle tiltott tekercsek !?

Megrázza a férfit, hátha még válaszol neki, de érzi nagyon sietniük kell.A fogadós is hamarosan magához tér. Az ágyon megpillantja Keilát és odasiet hozzá. Lágyan átöleli és suttogja neki.

-Igen, én vagyok Keila, nincs semmi baj, semmi baj ! – próbálja megnyugtatni a lányt.

Letörli a könnyeit a hüvelykujjával ahogy tenyerébe fogja az arcát. Oldalra tekint, ahol a második áldozat már a haláltusáját vívja.

- Nem tudom kik voltak, majd később megbeszéljük, de most mennünk kell!

Pillanatra odalép az ablak mellé, feltérképezve a menekülés lehetséges irányait. A tetőkön is elmenekülhetnek mert olyan szorosan vannak egymás mellett a házak hogy könnyedén át tudna lépkedni egyikről a másikra, így nyerve egérutat. Végig nézi gyorsan az utat amit meg kellene tenniük majd visszafordul a lányhoz.

- Készen állsz? – azzal derekánál fogva felemelné, vállára venné és vinné magával ha nem ellenkezik.

 

profile picture Keila Lianore
Keila Lianore
2022-08-05 16:47

Hozzászólások száma: 26
Regisztráció ideje: 2022-07-27 18:40:59
Elcsípett beszélgetés

A két férfi már ragadná meg Keila karjait hogy a vállukra pakolják S mint egy krumplis zsákot cipeljék el a mágus toronyba vallatásra.
A lány hiába ellebkezik S probálná a lekötözött ajkain keresztül szűrni a szavakat, azok csak süket fülekre találnak. Nem akarják meghallani S elereszteni sem.
Amint az ajtó kiszakad a helyéről, mást nem hall csak pengék suhanását, majd a spriccelő vér hangját, melynek egy része mind az arcát mind a ruháját beborítják. Ijedten zuhan vissza az ágyra, apró testét egészen a fal sarkához préselve, szemfedője alól a könnycseppek patakokban zúdulnak le sápadt arcán.
Kattan az orvgyilkos penge, S a másik férfi is artikulátlan hangokat kiadva rogy a földre, néma zokogásban kitörve.
- Nem tudom, nem tudom! -reszkető, sípoló hanggal válaszol Tacoronte kérdésére.- Mi csak tudni akartuk hogy minek jön a keleti mágus, ki akartuk szedni a leányból! A főmágust lefizették s idegenek vérontásához akar fegyvert adni, a tiltott tekercsek egyikét! Könyörülj rajtam! - féktelen zokogásban tör ki, már ameddig még képes rá. Közben a háttérben apró mocorgás hallatszik, ahogy a lány ez idő alatt megszabadította magát a kötelek fogságából. Remegő ajkakkal, halkan suttogva szólal csak fel.
- Tacoronte? Tacoronte ugye te vagy az?-törölgeti le a könnycseppeket sérült arcocskájáról, ahová mind a két pofont bekapta. - Mi ez az egész? Kik ők és miért akartak elvinni? -reszkető lábakkal áll fel a földről, csupasz lábával (mivel cipellőjét ha Székvárosba jön otthon hagyja) a forró tócsányi vérbe lépve. Még a hideg is kirázza, a régi borzalmas emlékek tömkelege árasztja el elméjét mitől csak egyre jobban remek. - El akarok innen menni! Taco tűnjünk el!

 

profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-04 23:17
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 35
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
Elcsípett beszélgetés

Kora reggel kel a fogadóbeli szobájában és készen áll a terv megvalósítására. Látja amikor Keila apró lépteivel megérkezik, ügyel arra nehogy még véletlenül is találkozzanak. A függönyt épp csak résnyire elhúzva figyeli mikor bukkannak fel a csuhások és elég sokat kell várnia rá. Nem türelmetlenkedik, az ő szakmájában a legnagyobb hiba a türelmetlenség és a legnagyobb erény pedig a kötél idegek megléte. A kis zöld szörnyvadász izé biztosan csodálkozna, ha ezt a titkot megosztaná vele, de egy jó fejvadász első és legfontosabb képessége a türelem és a higgadtság.

Ez a mostani feladat különösen fontos számára, a személyes kötődése miatt. De ezt is már régen megtanulta, hogy az ítélőképességét ne homályosítsák el az érzései.

Amikor megérkeznek a csuhások már kézközelben van a kis darab rongy, bele tekerve a fiola. Résnyire nyitva hagyja ajtaját, egyrészt, hogy mindent halljon, másrészt, hogy az ajtó nyitással majd ne keltsen zajt. Hallja ahogy a fogadóssal egyezkednek a csuhások és a lépteiket is ahogyan elindulnak felfelé. Szerencsére a fogadós jó darabig felkíséri őket, már majdnem a lépcső tetején áll meg, hogy majd miután becsukódik Keila ajtaja elinduljon lefelé. Óvatosan a dobótőrök biztosító szíjait kioldja, és mindkét orgyilkos penge kioldó szerkezetét is élesíti.

Taco tudja most érkezett el a pillanat. A szobájából kilépve megindul, csak pár lépés és nesztelenül utoléri a fogadóst. A háta mögött előre nyúl, bal kezével megfogja homlokát, kicsit megrántja hátra, hogy az egyensúlyát elveszítse, a jobbjában tartogatott fiolát elroppantja. A folyadék azonnal eláztatja a rongyot amibe bele van bugyolálva. Ahogy szétterjed a rongyban a folyadék az arcára szorítja a fogadósnak ő pedig hátrafordul, hogy ne lélegezze be a kábító gőzt.

Meglepődik milyen kis ellenállást fejt ki a nagy darab ember, pár másodperc múlva már össze is csuklik. Ahogy összeesik gallérjánál fogva tartja vissza nehogy leguruljon a lépcsőn, és elfekteti.

- Szép álmokat! - suttogja.

Sietve felmegy Keila szobájához és a bal kezét a zárt ajtóra tapasztja. Érzékeit élesíti, hogy minden szót tisztán halljon. Jobb kezébe veszi a közepes dobótőrét és vár.
A poharak földre hullása már gyanús neki de kivár továbbra is. Minden másodperc egy örökkévalóságnak tűnik, még a saját levegővételét is hallja olyan csendben van.
Amikor elkezdenek erőszakoskodni Keilával, már érzi a mentális segélykiáltást, a további zajok csak alátámasztják az érzéseit. De nem tudja pontosan kivenni, hogy melyik test hol lehet és merre, márpedig ezt neki pontosan kell tudnia ha támadni akar.

Az első pofon elcsattanása már beindítja a képzeletbeli visszaszámlálást és érzi a lány kétségbeesését és fájdalmát is. És most már a helyzetét is meg tudja határozni.

~Az a férfi aki most szemben van vele annak meg kell halnia a másiknak viszont nem szabad.~ Hallja ahogy a vér dobol a saját fülében a szívverése ritmusával.

Két lépést hátrál, és teljes erejéből beletalpal az ajtóba, a zár kiszakad az ajtó hatalmas ívben kivágódik. A jobb kezében lévő mester dobótőrt teljes erővel beledobja a vele szemben álló férfiba aki három méterre áll tőle csupán.

Pontosan céloz - pontosan dob. Ilyen távolságról ez nem nagy mutatvány.

Nem várja meg még azt sem, hogy a férfi a nyakához kapjon már lendül is előre a keze és még a lendítés alatt megfeszíti alkarját, aminek hatására kiugrik az orgyilkos penge a mandzsettájából. Úgy számítja a döfést, hogy annak a negyedik és ötödik borda között kell behatolnia a testbe és átszúrnia a tüdőt és a gyomrot is. Ezzel azonnali pokoli fájdalmat okoz, de nem hal meg azonnal. Hatalmas erővel vágja a pengét a testbe. Érzi ahogy az megrándul a fájdalomtól.

Keilára most nem tud figyelni, csak a szeme sarkából látja a lányt.

Egyszerre mindkét férfi felhörög. A szemben álló a torkához kap és ez érthető. A dobótőr öt centi széles, húsz centi hosszú és szétvágta a gégéjét, valamint megsértette a fő ütőeret is. Ezért hiába fogja a nyakát, ott ütemesen spriccel ki a vér, összevérezve a tőle balra lévő ágyat és mindent. A szája szegletében is vércsík jelenik meg. Tántorog és végül a vérveszteségtől arccal előre elesik.

A másik férfi kiáltani próbál vagy ordítani a fájdalomtól, de Taco befogja a száját. A lába előtt lévő szőnyegen hatalmas vértócsa gyűlik, ami a fickóról csorgott le. Száján és orrán felbugyog a habos vér.
Kihúzza a pengét a hátából a férfinak és az álla alá teszi, miközben a száját elengedi és ráfog a homlokára.

- Mit akar a küldöttség a lánnyal! Felelj vagy megdöglessz! – ordítja a fülébe.

Türelmetlenül várja a választ mivel tudja csak pár percük van és menekülni kell.

 

profile picture Keila Lianore
Keila Lianore
2022-08-04 18:48

Hozzászólások száma: 26
Regisztráció ideje: 2022-07-27 18:40:59
Elcsípett beszélgetés

A kalandorok úgy jönnek mennek azon az ajtón, mintha csak egy jól menő kurtizán dolgozna a fogadóban, ám az arcuk csak fele olyan boldog mint egy kedves női kényeztetés után. Bár a nagyúr valóban sok pénzzel kecsegteti a gyanútlan harcosokat, a kockázat mégis hatalmas amit ezért a néhány arany tallérért vállalniuk kell. Keila minden férfit egyformán kedvesen és tisztelettudóan üdvözöl és ugyanúgy búcsúzik el tőlük. A nap utolsó vendégei a csuhások akikkel reggel Taco is találkozott. Úgy döntöttek, nem várnak holnapig, a kíváncsiság annál jobban fúrja az oldalukat. Ők kivételesen ketten mennek fel, mivel a tömzsi, rossz arcú fogadósnak azt hazudták hogy ők bizony testvérek. A mágus köpeny sincsen rajtuk, csak egyszerű lenvászon ing, sűrűn szőtt nadrág és egy-egy kisebb tőr az oldalukon melyet a fogadós le sem vetet velük, hisz majd' mindenki fegyverekkel rohangál Székvárosban.
Amikor kopogtatnak a lány ajtaján, ő széles mosollyal az ajkain tárja ki előttük az ajtót.
- Szép estét uraim! Miben lehetek a szolgálatukra? Csak nem a keleti kaland érdekelné önöket? Szívesen megosztok néhány információt ha idejükből kitelik.
A két férfi összenéz, majd biccentenek egyet a lány felé.
- Pontosan ezért jöttünk kisasszony. Engem és testvéremet, ő.. Jeremiást! Szóval minket nagyon érdekelne ez a keleti megbízás. - hadobálja az egyik. Keila jómodorú kisasszony létére rögtön félre is áll az ajtóból hogy a kettő beléphessen utána. Az ajtót becsukja, majd az asztalhoz lépve két poharat fordít fel S a kancsóból vizet tölt nekik. Ahogy nyújtaná oda, Arian megragadja a karját, a másik pedig ebben a pillanatban szorítja le az ajkait hogy egy árva szó, vagy sikoly se hagyja el őket. A két pohár a földre zuhan, ám mivel szőnyegre esik csak koppanás hallatszik, csörömpölés viszont nem. Arian hátra tekeri a lány két karját, míg Brotus egy kendővel szorítja el a száját. Szinte azonnal kutakodni kezdenek a szobában bármi fajta iratért, információért vagy olyan tárgyért ami közelebb viszi őket a megoldáshoz.. de sikertelenül. A szoba üres, a fiókokból csak csótányok menekülnek ki amikor azokat kihúzzák.
- Az istenit! Há' nem megmondtam neked hogy úccse találunk semmit! - Már repül is az első pofon Brotus jobbjából, ami a lány arcán akkorát csattan hogy rögtön az ágyra zuhan. - Hun van? Hun rejtegeted az iratokat, papírokat bármit! Mi a fészkes fenét akar az a puccos keleti mágus ivadék tőlünk, he? Válaszójjá mán!
És reppen a következő pofon. A lány ha akarna sem tudna válaszolni, hiszen a szája bekötve, karjai megkötözve, de persze félnek kiszabadítani bármilyét is hátha sikít, vagy esetleg rájuk támad valamivel.
- Ez nem lesz jó.. - szólal meg Arian - El kell vinnünk a toronyba.
Biccent a másik, majd óvatosan kinyitják az ablakot, S a vállukra veszik Keilát. 

profile picture Tacoronte del Notturio
Tacoronte del Notturio
2022-08-03 23:47
Titulus: Az öreg fejvadász
Hozzászólások száma: 35
Regisztráció ideje: 2022-07-25 20:59:03
Elcsípett beszélgetés

Észrevétlen követi a két csuklyás alakot pont annyira, hogy minden szót értsen, ami közöttük elhangzik. Néha látszólag tekingél mintha keresne valamit, vagy csak tájékozódni akarna valójában arra kíváncsi hova mennek. Ahogy a fogadó elé érnek és látja már a plakátokat tudja, hogy megérkeztek. A kézelőkben megbújó orgyilkos pengéket reteszelő kis gombokat már átfordítja hogy szükség esetén az alkarjának megfeszítésével „élesíthesse” a gyilkos pengéket mikor a két fazon megáll.

Észreveszi a gyanakvó viselkedésüket és nem áll meg mögöttük, hanem mellettük elhaladva odasétál az egyik kifüggesztett plakáthoz és olvasgatni kezdi. Igazából egy sort sem olvas, továbbra is hallgatózik és megvárja míg a csuhások elsétálnak.

Visszafordítja a kis biztosító reteszt a mandzsettájában és elgondolkodik. Mivel megbeszélték a csuhások, hogy nem árulják el senkinek céljukat, egyelőre nem kell félni hogy más is megtudhatja. Megvárja amíg Keila is felmegy és belép a fogadóba.

A fogadós kelletlenül néz rá.

- Örömlányokkal nem szolgálhatunk és már csak egyágyas szobánk van. Az ára egy éjszakára három rézpénz. Hitelt nem adunk és minden okozott kárt meg kell téríteni. – darálja le egy levegővétellel.

Az erszényéből kiszámol hat rézpénzt és az asztalra dobja.

- Utcára néző szobát adjon! – néz rá egykedvűen.

A fogadós bólint és az asztalon átcsúsztatja a szoba kulcsát Taco-nak.

-Ha esetleg mégis szórakozni támad kedve a Lebegő Világokban biztosan talál megfelelő mulatságot.

Elveszi a kulcsot és felsétál a szobába. A szoba a plafontól a sarkokig nagyon koszos, igazából undorító kis lyuk igazi alkalmi szállás. Ajtaját nyitva hagyja hogy halljon mindent ami lent történik ugyanakkor a függönyt behúzza az ablak előtt és csak egy kis rést hagy ahol kinézhet az utcára amerre a csuhások távoztak. Hamarosan érkezik egy újabb „kuncsaft” akit a fogadós felküld Keilához.

~Hát egyenként jöhetnek be. Ez jó. Csak a fogadóst kell az érkezésük után likvidálni.~

A belső zsebében tárolt kis bőrtokot veszi elő amiben hat darab kis fiola található. Kábító szérum van benne. Olyan erős, ami belélegezve húsz másodpercen belül ájulást idéz elő és akár órákra kiüti az áldozatot.


~Ez pont jó is lesz.~

Zajokra lesz figyelmes, kinéz az ablakon. Most távozott a legutóbb érkezett kliens. Ez legalább húsz perc. Annyi elegendő biztosan.Elfekszik az ágyon ruhában úgy ahogy jött. Összegzi a gondolatait.

1. Két nap múlva érkezik a küldött, aki a templom elleni harca keres mágusokat.
2. Valamilyen pecsétes papírra van szükségük.
3. Erről a papírról Keila is tudhat valamit.
4. Ezzel a papírral talán megakadályozható a látogatás.
5. A főmágus adta ki az engedélyt a toborzásra. És le van fizetve vélhetően.
6. Keila különleges képességekkel bír.
7. Meg kell tudni mi a céljuk a csuhásoknak Keilával.
8. Lehet a küldöttség Keilát is el akarja hurcolni.
9. Meg kell akadályozni hogy a csuhások távozzanak.

Készen is áll a tervvel.

 

profile picture Keila Lianore
Keila Lianore
2022-08-03 20:50

Hozzászólások száma: 26
Regisztráció ideje: 2022-07-27 18:40:59
Elcsípett beszélgetés

A két csuklyás mit sem sejtve az idegenről békésen folytatják a szokásos reggeli körutukat. Az egyik zsémbesebb mint a másik, túl sok időt töltöttek már a mágus toronyban a sok búval bélelt vénember között.
- Te, Arian.. - szólítja meg ismét a másikat, miközben a húsos pulthoz érnek. A férfi már nyúlna az előre össze készíttetett áruért, amikor hirtelen megáll a szólítgatásra.
- Mi van? -fél szemmel rásandít, miközben kiszórja az aprót az eladó piszkos kezeibe.
- A minap olvastam egy hirdetést a falon. Asztat írta, hogy zsoldosokat verbuválnak össze keletre. Aztán vót ott egy név, valami Keila aki a piactéri kocsmában gyűttögeti a szerencsétlen pézéhes majmokat. Meg kéne látogatni, hátha kigyün belőle némi információ, mit szólsz?
Arian hümmögve megdörzsöli az állát. Nem bízik a keletiekben, arról a mágusról sem hallott sok jót. Talán meg tudják akadályozni hogy ide jöjjön, bár ehhez felsőbb utasítás, vagy engedély szükséges.
- Ám legyen. Keressük csak meg azt a kis hölgyet, talán tudja miért jön ide a varázsló és milyen tekercsekre van szüksége.. de megmondom őszintén, azt sem értem a fejes minek engedi ide.. hát mi közünk nekünk az ő háborújához? Biztosan lefizette a főmágust valamivel.. de vajon mivel?
A férfi ránéz a másikra, majd biccent egyet és az utolsó összetevő után el is indulnak a fogadó felé. Keila a napjait ott tölti az egyik szobában, nincsen más választása, csak estére megy vissza a kúriába. Ha valaki keresi őt akkor fogadja, ellátja a megfelelő információkkal majd ücsörög tovább.
Épp az egyik férfit kíséri ki az épületből megállva annak ajtajában, egy papírt nyomva a kezébe, aki azt össze hajtva a zsebébe gyűri, végül elköszön a lánytól.
A két szerencsétlen hamar a fogadó előtt találja magát, ám ekkor az egyik szagot fog. A válla fölött hátra sandít és a tömeget kezdi figyelni.
- Brotus.. ne ma. Valaki követ minket. - súgja s férfi fülébe, majd gyanútlanul sétálnak tovább a mágus torony felé.- Holnap lejövünk, addig is ne szólj senkinek erről, rendben?
- Jo'van.