~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Holdviola
Holdviola
2022-06-30 15:29
Titulus: Szélvész kisasszony
Hozzászólások száma: 27
Regisztráció ideje: 2020-07-17 19:49:02
Délutáni Randevú

A férfi naiv kérdéseire kedvesen csóválni kezdi a fejét.

-Igazából ne így képzeld el mert a felföld nem egyetlen erdő hanem sok és igazából egy nagy tartomány. De igen a nevét onnan kapta hogy gyönyörű zöld az egész vidék. mondja és szemlátomást átszellemül.

-Nekem szülöhazám, a szívem egy darabkája mindig ott van..

Majd folytatja a falatozást de sűrűn felnéz a férfire. Ahogy elfogy az étel a tányérjáról illendően teszi félre a tányért az evőeszközökkel. Látja a férfi arcán a csipetnyi csalódottságot és mintha olvasna a gondolataiban megjegyzi.

-Nem azt mondtam hogy nem ízletes csak mi másképp fogyasztjuk, de meg tudnám szokni ezt is.. kacsint a férfira.

A bókokra kedvesen elmosolyodik és az asztalon átnyúlva megfogná a férfi kezét.

-Nagyon jól esik amit mondasz és ahogy mondod bár tudom hogy nem igaz. Én nem vagyok a legszebb lány, csak a te szívednek vagyok kedves...

Majd alaposabban végigméri a férfit és csintalan kaján kis mosoly jelenik meg a szája szegletében.

- Nagyon jól áll tényleg.. kuncog kicsit pisze orra elé téve öklét De ez nem te vagy Yorkom! próbál nem kacagni.

Majd kicsit komolyabb lesz az arckifejezése merőn nézi a férfit és kicsit oldalra is billenti a fejét.

Tudod annak hogy megszeretsz-e egy férfit, vagy helyesbítek hogy egy nő megszeret-e egy férfit, vajmi kevés köze van ahhoz hogy például mennyire izmos... várja a férfi reakcióját a mondatra.

Tudod szerintem sokkal fontosabb hogy milyen kisugárzása van az illetőnek. Persze nagyon fontos a külső úgy általában. kortyol a borából

De az hogy megnyerő legyen, tartása legyen, a társat és a biztonságot lássam benne, és izgalmas legyen.. mereng el végül az sokkal fontosabb azt hiszem.

Újra tölti mindkettőjük poharát és a férfi felé fordulva ábrándosan teszi fel a kérdését.

Kíváncsi lennék mit gondolsz a szerelemről....és voltál-e már szerelmes valaha úgy igazán?


 

profile picture York
York
2022-06-29 23:33
Titulus: Az erdőjáró
Hozzászólások száma: 15
Regisztráció ideje: 2020-04-15 01:11:19
Délutáni Randevú

Kortyol ő is a borból, mint akkor, most is imádja az ízét

-Tényleg van ott egy erdő? Milyen az, ott is sokféle állat van? Esetleg smaragdzöldszínű az erdő?- Láthatóan felkeltette a férfi érdeklődését az erdővel kapcsolatban.

-Nos, ezt saját kút főből csináltam, úgy éreztem hogy a gombás meg a csípős szósz a legjobb a szarvashoz- Mondja ezt a lánynak, de látható hogy várta hogy nem lesz tökéletes az amit csinált -A krumpli meg tökéletes így szerintem. Kis sót hozzá?- kínálja meg egy kevés sóval a lányt, közben ő is eszeget az ételekből

-Nem más mint a a legszebb nő kedvében járni.- Kacsint a lánynak, jelezve hogy nem csak ennyiből áll az egész vacsora -Gondoltam egy elegáns randira illik a szép ruha. Csinosabb vagy, mint azt álmodni tudtam volna- Itt egy kicsit elpirul a vadász, és iszik is egy kortyot, mert korábban is meg babonázta a lány szépsége és ismét a nyakában dobog a szíve de nem a stressztől, bár fél szemmel a lányt fürkészi.(mivel csak egy van :p) -És ha már megkérdezted, mit szólsz az én öltözékemhez- Vigyorogva oda fordul pózol és feszeng a lány mellett, mutatva neki hogy mekkora muszklija van, közben innen már ki lehet szúrni hogy a tetoválása ragyog, ergo a familiárisai aktívak, csak kérdés hogy hol vannak.

-De egy valamit ki szeretnék emelni! Nem számít hogy mit hordasz, az aranyló szívedet és lelkedet szépségét semmi sem tudja túlragyogni- Csillogó szemekkel mondja ezt a lánynak mélyen a szemébe néz és teljes őszinteséggel mondja ezt, közben a lány kezét meg akarja érinteni.

-Hogy ízlik a fősztöm?- Kérdi érdeklődve a lányt mosolyogva

 

profile picture Holdviola
Holdviola
2022-06-29 22:48
Titulus: Szélvész kisasszony
Hozzászólások száma: 27
Regisztráció ideje: 2020-07-17 19:49:02
Délutáni Randevú

Csábos mosollyal koccintja a poharát a férfiéhoz és belekóstol a borba.

-Nem vertél át ez tényleg a felföldi nedű – álmélkodik.

Majd leteszi poharát és elsőként a szarvasból szed a tányérjára. Nem túl nagy adagot, igyekszik nem elragadtatni magát. Hosszú még a délután, vagyis akár az este, és mivel még táncolni is szeretne nem baj ha nem eszi degeszre magát. És a ruhája sem engedne túl sokat…

-Nálunk a Smaragd Felföldön igen gyakori fogás a szarvas. Lehet az sült vagy bármi. Mivel sok erdő van arrafelé gyakran kerül az asztalra ilyen étel és nagyon is szeretem. – szegi meg késével a szarvashúst és szúrja a falatot a villára.

-És bármi meglepő de az erős ízeket is kedvelem – tesz a szószból tányérjára – bár a szarvashoz a barna mártás illik inkább. Apró burgonyával szoktuk fogyasztani. -falatozik tovább igen kimérten az ételekből természetesen az úri etikettnek megfelelően.

-Elárulod hogy mi az apropója ennek a vendéglátásnak? Vagy még titok? -kérdezősködik kíváncsian.

-És miért kérted hogy alkalmi ruhában jöjjek? -És elég csinosnak találsz ? – kérdi csintalanul és végig simít a vékony ruhájának alsó részén.

 

profile picture York
York
2022-06-29 21:37
Titulus: Az erdőjáró
Hozzászólások száma: 15
Regisztráció ideje: 2020-04-15 01:11:19
Délutáni Randevú

Most nem figyel a lány öltözködésérem mert jobban figyel arra hogy mikor lépnek egy rossz lépcsőfokra vagy hogy nehogy megbotoljon valamelyikük.

Mikor halja hogy a lány mindent is kér, egy pillanatra ki kerekedik szeme, majd mikor meglátja hogy szórakozik, egy pillanatra fellélegzik. Mikor a lány mellé invitálja nem túl közel, de könyök távolságra ül le a lány mellé.

-Igazad van, különben is, a műsor ráérhet még. Majd vág is mindenből egy szeletet, rak minden köretből is elegendőd a tányérukra, és gombás szószt ön a lány tányérjának szélére és csípőset a sajátjára szélére.

-Kettőnkre és arra hogy sok ilyen békés napunk legyen Koccintja poharát Violáéval és mélyen a szemébe néz a lánynak.

-A szarvas kicsit száraz meg talán egy kicsit íztelen lett de cserébe két féle mártogatóst is csináltam hozzá! Mondja a lánynak miközben

 

profile picture Holdviola
Holdviola
2022-06-29 21:05
Titulus: Szélvész kisasszony
Hozzászólások száma: 27
Regisztráció ideje: 2020-07-17 19:49:02
Délutáni Randevú

Szép lassan lépked fel a hosszú csigalépcső soron a torony teteje felé. Néha meg-megigazítja remekbe szabott, de elég rövidke szoknyáját, amely igaz hogy kellemesen sokat enged láttatni combjaiból felfelé haladva a meredek lépcsőkön, de az illem határát súrolja mégis ez a látvány.

~Nem hiszem hogy Yorkot zavarná ez a kis illetlenség~ mosolyog magában.

Ahogy megérkeznek szája elé kapja a kezét a férfi által létrehozott bőség láttán. Körbe forog és gyönyörködve nézi meg a panorámát és a tekintete megakad a kihúzott széken.

-Ön igazán udvarias, akár egy igazi lovag! – mondja neki viccesen magázva Yorkot, és kedvesen mosolyog mellé. Leül a kihúzott székre és szoknyáját illedelmesen maga alá simítja.

-Pont ebben a sorrendben gondoltam megkóstolni..- játszik mutatóujjával a saját ajkán.

-Csak vicceltem – neveti el magát – ez még egy hadseregnek is sok lenne. – Majd megfogná a férfi kezét lágyan.

– A műsor is jó ötlet, de szeretném, ha minden fogást együtt kóstolnánk meg. A mulatság ráér utána is nemigaz?

Azzal a mellette lévő székre mutat hogy a férfi ott foglaljon helyet mellette.
Az ismerős bor látványára egy hálás mosolyt küld a férfinak válaszul és halkan mondja neki.
-Látom mindenre gondoltál. – és koccintásra emeli poharát.

- Én kettőnkre ürítem a poharamat! – mondja csillogó szemmel.

 

profile picture York
York
2022-06-29 20:33
Titulus: Az erdőjáró
Hozzászólások száma: 15
Regisztráció ideje: 2020-04-15 01:11:19
Délutáni Randevú

Nem tud nemet mondani a kéz fogásnak, így meg fogja a lány kezét és elegánsan kézen fogva kiséri fel a lányt a lépcsőn, egy picit kimeríti a séta de ez nem látszik meg rajta. Csak szélesebben elmosolyodik a lány kérdésre.

-Egy varázsló nem adhatja ki titkait, de egy úr igen! Mondja ezt majd az egyik kezében egy tűzgolyót alkot, azt egy párszor fel-fel dobja alacsonyan, de hamar el is tünteti.

-Meg is érkeztünk! jelenti ki. Mikor mind a ketten felérnek a torony tetejére, egy megterített asztal várja őket 6 rejtélyes tálcával, melyek mindegyikéből finomabbnál finomabb illat jön, gyönyörűen be lehet látni a kúriát és annak erdőjét, szinte még a városig is el lehet látni. Ráadásul még annyi hely maradt hogy ők ketten még táncolni is tudnának ott.

Violát oda kíséri a székéhez és kihúzza a széket számára, hogy le tudjon ülni a lány, és mert egy könyvben azt olvasta hogy ez az illem. Majd miután le ült, az asztalukhoz hozza mind a 6 tálcát és sebes mozdulattal leleplezi az ételeket. -Szarvas steak szárazon sütve, baconbe tekert csirkemell, sertés karaj kemencében sütve, köretnek párolt zöldséget és egész sültburgonya, szószoknak meg szarvas gombás mártás, és csípős paprikás szósz. És még műsorral is készültem amit az ebéd folyamán láthatsz is Mondja ezt, közben elő kap egy Violának ismerős boros üveget, amelyről lehet azt hitte hogy oda lett vagy más, és tölt maguknak bort. -Miből szeretnél először venni? Kérdi a lányt egy villával és késsel a kezében.