~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-03 19:22
Titulus: Apró hölgy a mélyből
Hozzászólások száma: 43
Regisztráció ideje: 2022-05-27 20:44:49
Utazás a mélységben
- Prológus

*Látja bizony az egyik be nem csukott ablak előtt elsétáló férfit. Aki be is lép a műhelybe.*
- Jó estét! -*köszönti Marcust, majd int neki, hogy jöjjön a gyertya mellé az asztalhoz. A férfi az asztalon láthat még két kiterített térképet. Ezek azonban mások, mint az előző, amit adott neki. A térkép mellett mindenféle fiolák és üvegcsék.*
- Elmondom neked, hogy hogyan tudsz lejutni Brizához. Veszélyes lesz. Nem innen Anwarionból fogsz leereszkedni, hanem a Kalamon birodalom területén. Ott megkeresed ezt a várost - *mutatja a térképen* - Portus városa. Ettől a várostól délre van egy kisebb falu, Druman. Ott egy elhagyatott kőbánya van. Ott le tudsz ereszkedni. Folyamatosan délnek mész, 5-6 napig, majd lesz ott egy folyó a mélyben. Említetted, hogy át tudod repülni. Ha átkeltél a folyón, akkor nyugati irány, két napig míg egy vízesést nem találsz. Át kell menned a vízesésen. De vigyázz, mert savas a víz! A vízesés mögött, mész tovább egy napig. Ott megpillantod Menzoberranzant. - ekkor rá mutat a másik térképre. -Itt jön a dolog egyik neheze. Menzoberranzant egyféleképpen lehet megkerülni az őrök elől. Körbe kell járni a várost a sziklafalon, jó magasan. Magasabbon kell lenned, mint a várost körül ölelő fal. Azaz jó negyven méter magasan. Van ott egy kacskaringós kis útszakasz, ami egy darabig kerüli a várost. Ott a sziklák mögött el tudsz bújni. Mágiát ne használj, mert mindenhol érzékelik! Fenn a levegőben is. Vannak repülő kémjeik, ilyen denevérszerű lények, amiknek a szaglása jó. Viszont ha a sziklák mögött lopakodsz nem szagolnak ki, mert gázfelhők törnek ott ki, amik büdösek. Majd takard el valamivel az arcodat. Ne lélegezd be! -*ujját húzza végig a térképen, de be is jelöli neki*- Utána viszont mindenképpen le kell ereszkedned, és úsznod kell. A víz alatt kell úsznod, mert vannak csónakos őrök is. A drow-k szintén tökéletesen látnak a sötétben. Egy szerencséd van, azon a szakaszon nincsen a folyókban víziszörny. Ha átúsztál, a túlpartra elhagytad a várost. Utána Abyss városa felé kell menned. Abyss városában nem drow-k élnek, hanem duergarok. Mélységi törpök. Olyanok, mint az itteni törpök, csak szürke a bőrük, vörös a szemük, ezüst vagy vörös haj és szakáll. Abyss nyugatra van Menzoberranzantól, nagyjából 4-5 nap oda az út. De nem kell addig menned. Nagyjából félúton látsz majd ott egy leomlott hidat és egy szakadékot. Le kell ereszkednek a szakadékba. Ha az aljára értél, ott látsz egy barlangot. Abba be kell menned. Egy kacskaringós járat lesz, fél napos út. A végén egy nagy magas barlangban találod magad, egy nagy barlang csarnokban. Ott látsz majd egy erődöt, egy kisebb kastélyt. Ott lesz Briza- *magyarázta el hosszan.* - Kérdések?

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-07-03 18:39

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Utazás a mélységbe

Szinte vágni lehetett a csendet, és ez segített abban, hogy könnyedén behatárolja, ki és merre van a kúriában. Elértek hozzá a léptek zajai, a halk beszélgetések, a szívek dobbanásai. A meglepően zajos egyveleg még is segítette, mert tudta, mikor és hogyan tudja elhagyni az épületet úgy, hogy senki ne lássa azt. Fekete füstös ködként kúszott ki az ablak résein, majd öltött alakot oda kint, csak hogy utána a laborba sétáljon, ahová megbeszélték a találkozót. A sötétség nem zavarja meg, hallja az apró szív, emberekénél sűrűbb szívverését, amely Welsla sajátja. Habár alapesetben az illem úgy kívánná, a kopogás most csak felesleges figyelem felhívás lenne. Az ablak előtt elsétálva biztosra veszi, hogy a gnóm tudja, hogy itt van. Így hát csak zajtalanul benyit, úgy, ahogy csak egy hozzá illő éjszakai ragadozóhoz illik.
- Szép estét, Welsla. - üdvözli, míg becsukja maga után az ajtót és beljebb lép.

 

profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-03 18:29
Titulus: Apró hölgy a mélyből
Hozzászólások száma: 43
Regisztráció ideje: 2022-05-27 20:44:49
Utazás a mélységben
- Prológus

* Nyugodt és fülledt este van. Welsla a cselédszállás körüli műhelyben tesz-vesz éppen. Már az egyik asztalon elő van készítve minden. Türelmesen vár hiszen tudja, hogy a férfi hamarosan meg fog jelenni a laborban. Mivel mindketten látnak a sötétben különösebben, nagy fényt nem csinált a helységben. Mindössze egy kisebb gyertya pislákol a sarokban. Kintről nem is igazán lehet látni, hogy benn a műhelyben fény van. Az ablakok és ajtók is csukva vannak. A gólem is az műhelyben tartózkodik az ajtó mellett áll.*

 

profile picture York
York
2022-07-01 17:57
Titulus: Az erdőjáró
Hozzászólások száma: 15
Regisztráció ideje: 2020-04-15 01:11:19
Délutáni Randevú

Szabad kezével a fejére kap és bocsánatot kér. -Bocsánat... legtöbbszőr úgy érzem mintha én is egy lennék a vadállatok közt.- kicsit még látható is az érdeklődés a nő felé, hogy mik lehetnek azok a módszerek.

-Éppen ez ellen dacoltam annyi éve, ezért is hagytam el azt a kolóniát. A múltamon nem tudok változtatni. Nos a kultista egy olyan személy aki egy olyas valamiben hisz és csinál, ami árthat másokban, és sokszor fanatikusan teszi azt amit, nem tanácsos egy ilyen lélekkel találkozni.- Magyarázza Violának közben láthatóan lenyugodott idő közbe.

-Ez inkább az adott el kolóniámra igaz ahová a mások felem származik... Szerintem sem ilyen a szerelem, ezért sem maradtam ott, túl sok szabály és szokás, túlontúl militarista volt már nekem.- Magyarázkodik a lánynak hogy ne higgye azt hogy a férfi túlzottan a logikában bízik.

Mikor a lány vele szembe ül és elkezdi mondani a szerelemről a mondatát, teljes figyelmét neki szenteli és némán végig hallgatja, nem akarja félbe szakítani, de látható az arcán hogy sokszor elmereng pár mondaton. Majd egy adott pillanatban a mellkasához nyúl, és mélyen elgondolkodna a lány szavain. Egy aprócska kétely is látható rajta az utolsó mondata után, de hamar elhessegeti ezeket a rossz gondolatokat.

Mikor látja hogy a lány mentegetőzik picit elmosolyodik és megfogja a lány mind két kezét. -Nem haragszom, sose tudnék rád haragudni, csak... szavaid meg érintették szívemet.- Majd el néz a távolban ahogyan kezd esteledni.

-Ígértem is egy műsort...- Csettint majd a távolban megjelenik a tűz és szél Familiárisa, amelyek mintha a levegőben futnának. Először úgy tűnik mintha a toronyhoz futnának, de csak félig igaz, valójában a torony körül futnak, és egy pillanatra mintha eltűnnének, de hirtelen a torony körül minden féle szénben táncoló lángok jelennek meg, amely gyönyörű látványt nyújt a toronyból. A lángokközt kisebb formák is megjelennek ahogyan a tűzben mintha táncoló formák is megjelennének, de mégis van kettő forma ami kiemelkedik belőlük, egy kis kékemberke, és mellette egy picivel nagyobb zöld emberke, akik egymás mellett ülnének, és nem csinálnak semmit míg mindenki jól mulat.

Szabad egy táncra? Kérdi a nőtől mosolyogva, majd nyújtja a kezét neki és várja vele tartson a parketten. -És már megfelelő fények is vannak hozzá.-

 

profile picture Holdviola
Holdviola
2022-06-30 21:54
Titulus: Szélvész kisasszony
Hozzászólások száma: 27
Regisztráció ideje: 2020-07-17 19:49:02
Délutáni Randevú

Szép ütemben fogynak a fogások az asztalról és ügyel rá, hogy tényleg mindegyikből csak egy keveset egyen. Közben hallgatja a Yorkot és többnyire bólogat a mondataira. Azonban amikor a felpofozás kerül terítékre ugyancsak megdöbben.

- Ez meg nagyon nem az én stílusom lenne, azt hiszem. Azért felpofozzalak mert úgy viselkedsz hogy az nem tetszik nekem? - kérdi sejtelmesen a férfitól.

Vannak sokkal célravezetőbb módszereim is arra hogy felhívjam a figyelmedet. * somolyog egyre és úgy van vele gondoljon a férfi erről amit akar.

Két pohárka újabb vörösbor közben végig hallgatja a férfi szerelemről szóló elképzelését és történetét és kissé csalódottan néz rá mikor a történet vége szakad.

-Ez nagyon szomorú történet és sajnos nem egy happy end.. egyébiránt fogalmam sincs mit jelent az hogy kultista. – néz kerek nagy szemekkel Yorkra.
.
-Igazából úgy beszélsz a szerelemről mintha azt patika mérlegen ki lehetne mérni, tárgyilagosan és logikusan. – hevesen gesztikulál a mondókájához.

– Értem én hogy a törzseteknél így van ez de attól te még lehetsz más. – ellenkezik a férfival
- márpedig a szerelem nem ilyen… legalábbis szerintem. élénkül meg egyre jobban.

A székét szembe fordítja a férfi székével, és közelebb is húzódik hozzá. Hosszan nézi a férfi tekintetét majd belekezd.
-A szerelem olyan mint a pokol és mennyország keveréke. Amikor szerelmes vagy se éjjeled se nappalod. Felfordul a világ normális rendje és te magad is kifordulsz magadból. Várj...mindjárt megérted..

Kicsit kipirul ahogy belefeledkezik a mondandójába két keze közé fogná a férfi kezét. Keresi a férfi szemeiben a megértés jelét hogy érti-e érzi-e hogy miről is beszél. Közben odakint lassan sötétedni kezd és belül a fáklyák fénye andalító félhomályt teremt ehhez a beszélgetéshez.

-A szerelem olyan mint egy megváltozott tudatállapot vagy mi… egészen addig létezik a világ és te magad de onnantól csak egyetlen pontra fókuszálsz és az pedig a másik. - néz inkább lefelé a padlóra most - Minden eltörpül emellett. közben szórakozottan játszani kezd a férfi tenyerével, mindenféle mintát rajzolgat bele.

- Tudod olyan ez mint valami kábító szérum. Ha jó akkor az egekben szárnyalsz tőle, ha érzed és látod hogy a másik viszont szeret. Olyankor te vagy a legboldogabb ember a földön. – csillogó szemekkel néz a férfira de nem tudni hogy rá gondol-e vagy egy emléket idéz most fel.

- De többnyire inkább a folyamatos kétség mardossa a lelkedet, hogy kellessz-e neki, miért nincs veled ha megtehetné, miért késik… és ilyenek. És ez pedig a földi pokol. Azt megérni hogy a szíved választottja mást szeret nem téged.. – elcsendesül hirtelen.

Felocsúdik a hirtelen komorrá vált hangulatra és bocsánatkérően szabadkozni kezd.
-Ne haragudj kérlek, túlságosan elragadtattam magamat és látod, elrontom az estét! Csináljunk inkább valami mást! – kéri engesztelően a férfitól.

 

profile picture York
York
2022-06-30 19:52
Titulus: Az erdőjáró
Hozzászólások száma: 15
Regisztráció ideje: 2020-04-15 01:11:19
Délutáni Randevú

Ámulattal hallgatja a lány történetét az otthonáról ~Egyszer majd el kell látogatnom oda~ Gondolja magában miközben hallgatja a lányt.

-Igen, akárcsak nekem is- Mondja közben egy kicsit el elmélkedik a régi időkön

Látható rajta hogy nem csalódott kicsit sem, elvégre semmi sem lehet tökéletes, inkább hálás hogy kimondta véleményét a férfinak. -Nos ízlések és pofonok, amikor még az erdőben éltem, csak sült hús volt a menü, némi gombával, meg néha egy két extra, de semmi több. Annyi idő alatt szerintem már mesternek számítok...- Kicsit el játszadozik ezzel a gondolattal.

Ő viszont nem tartja vissza, fel nevet a feszengés után, és eltöröl egy könnycseppet is kacaja közben. -Képzelj... képzelj el engem egész nap ebben. Nem bírnánk ki!- Nem sokkal később abba is hagyja a nevetést és kicsit komolyabbá válik az arca.

-Ezzel egyet értek, én a tettek embere vagyok... félig, a másik felem a bölcsességre és megfontoltságra hajaz, a dolgok mögé próbál látni- Mondja ezt kicsit mosolyogva, de mégis komoly hangsúllyal mondja ezt. -Ez nem én vagyok, beképzelt sose akarok lenni, aki az erejével tud villogni. Brrr, a hideg ráz ki a gondolattól hogy ha ilyenné válok, kérlek ha látod hogy kezdek ilyenné válni szólj rám, vagy pofozz meg-

-Ha már szóba jött, szerinted milyen a kisugárzásom?- kérdi érdeklődve a lányt hátha kap választ

-Bennem megbízhatsz, elvégre már kétszer is kihúztalak a csávából, nem is beszélve hogy a haláltól rángattalak el téged.- Az utolsó mondatokra kicsit komorabb a tekintete, látható hogy szégyelli azt az alkalmat. Utálnám magamat, ha súlyosan megsérülnél... Egy aprócska félelem jelenik meg a férfi arcán, de hamar el hessegeti.

-Fontosnak tartom a szerelmet, egy komolyabb kapcsolathoz elengedhetetlen, másfelől olykor a saját érzéseit egy ember nem tudja irányítani, főleg ha a személy egy félvér- Utal magára. -Az elf társadalom mindig kimért, logikai rendszeren alapul a társadalmuk, érdek házasságok minden felé... fel fordul a gyomrom a gondolattól, érdekes mód az ember társadalmat jobban kedvelem mint az elfekét, bár sok mindenben kitűnnek de érzésüket nem mindenki mutatja ki, sokszor komorak- Mondja ezt a lánynak.

Itt látható hogy egy pillanatra haraggal gyűlik meg a tekintete, amely egy kisebb utálatos tekintet követ. -Voltam már egyszer szerelmes, csak akkor még nem voltam.... ilyen... Akkoriban sokkal másabb voltam naivabb, szeleburdibb és hiszékeny... De a nőről kiderült hogy egy kultista, aki kijátszott egész idő alatt, jó darabig próbáltam megszökni magamtól, és egy jó darabig nem kerestem a külsős kapcsolatokat... egészen mostanáig, sikerült végre túl tennem valamennyire a múltamon, de a bosszú vágyamon nem!- Teljesen komolyan mondja, szemében szó szerint lehet látni a lángokat, de mégy így kis könnyezik a szeme a múlt ragálya miatt, egy pillanatig a távolba mered, majd ha Viola kizökkenti, akkor kortyol egyet a borból, hogy enyhítse tomboló érzéseit.