~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Holdviola
Holdviola
2022-07-03 22:59
Titulus: Szélvész kisasszony
Hozzászólások száma: 27
Regisztráció ideje: 2020-07-17 19:49:02
Délutáni Randevú

Ahogy egyre sötétebb van kint úgy lesz egyre hangsúlyosabb a fáklyák fénye, lassan betöltik az egész teret odabent. A kinti világosság eltűnik és a tér lassan bezárul körülöttük: ami kint van az kint is marad, lényegtelenné válik, számukra mostantól már a világ csupán ez a tér, a torony a fáklyákkal -kettesben. Az este ünneplőbe öltözteti ezt a helyet kettejüknek erre az alkalomra.

Ahogy a férfi megfogja a kezeit, a szavai hallatán kibontakozik a kézfogásból az egyik kezével, és lágyan megsimogatja York arcát. Mélyen a szemébe néz hosszasan fürkészve érzéseit.

Te jó ember vagy York. Méltó a szeretetre és a tiszteletre.
És még lehet mondana tovább valamit, de a rögtönzött elementál előadás elvonja a figyelmét. Élvezettel nézi ahogy a tűz és föld elemek játszanak egymással mintha valamiféle színdarab lenne. Tekintetében a csodálat tükröződik, igazi kislányos báj van az arcán ekkor az elragadtatottságtól.

- Oh ez igazán szép! tör ki belőle akaratlanul és a fények játékára újra a férfi felé fordul. Pajkosan néz rá ahogy elhangzik a felhívás a keringőre.

Ám legyen ahogy óhajtod! mondja Yorknak játékosan - Táncoljunk!

Azzal, mint egy igazi bálban, illedelmesen meghajol a férfi előtt és ahogy az a kezét nyújtja elfogadja azt. Odaperdül mellé egy fordulattal és a férfi már a karjában tarthatja a lányt.

Egyik kezével végig simít York hátán majd gondol egyet és félredobva a tánciskolai etikettet szorosan átöleli a férfit, egész közel húzódva hozzá. Már éppen szólni akar a férfinak, hogy csak a zene hiányzik, amikor a távolból tisztán hallhatóan megszólal egy lágy dallam. Bizonyosan Genzo játszik a fuvoláján egy csodaszép melódiát.

Nem szól semmit csak elmosolyodik, a férfire tekint és újra odasimul hozzá. Az érezheti a nő illatát, a vékony anyagon keresztül a csípőjének a vonalát, a karcsú derekát, a bőrének a finomságát.

Ahogy elkezdenek táncolni, igyekszik lassan vezetni a férfit a parketten, érezve azt hogy a tánctudása sokkal magabiztosabb mint a másiknak. Ez többnyire sikerül, de nem mindig tudja a megtermett embert a jó irányba navigálni. Amaz bár a lábára nem lép a lánynak de előfordul, hogy a kelleténél jócskán közelebb kerül a hozzá a lány kebleivel súrolva a férfi mellkasát. Csöppet zavarban is van emiatt de látva a férfi hasonló zavarát a végén már keresi az ilyen pillanatokat és kipirulva vezetgeti tovább a táncot. Egészen közel hajol a férfi füléhez úgy duruzsol bele.

- Még nem válaszoltam arra a kérdésre hogy milyennek tartalak téged.. andalognak egyre körbe-körbe a táncparketten.

Nos.. határozottnak és udvariasnak és kedvesnek és … igen férfiasnak.. súgja a fülébe de meg kell hogy mondjam, sokszor meggondolatlannak is.. kuncog bele a fülébe egészen közelről lágyan.

Átadja magát a zene ritmusának, és a férfi vállára hajtva a fejét táncolnak tovább amíg a zene tart.

 

profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-03 22:31
Titulus: Apró hölgy a mélyből
Hozzászólások száma: 43
Regisztráció ideje: 2022-05-27 20:44:49
Utazás a mélységbe
- Prológus

*Látja, hogy a férfinek van kérdése nem is egy. Azt már leszűrte Welsla, hogy Marcus egy megfontolt fickó.*
- Sok minden van oda lent. Goblinok, koboldok. Ezek kicsik, akkorák mint én, vagy kisebbek. De iszonyatosan sokan vannak. Fúvócsövekkel, dárdákkal, parittyákkal és íjjakkal is támadnak messziről, majd bekerítenek és akkor közelről rád ugranak. Egy példány gyönge, de sokan erősek és folyamatosan jönnek. De vannak hobgoblinok is, azok akkorák mint egy ork. Ott vannak a trollok is. Ebből is kétféle, a barlangi troll és a vízi troll. A barlangi az nagyobb, mint Lisa doktornő, eltalál a tüskés bunkósbotjával, akkor neked annyi. A vízi troll is ugyanolyan magas csak vékonyabb testű, jóval fürgébb, víz alól támad. Általában szigonnyal. Ami igen veszélyes még az a troglodita. Ezek ilyen nagy gömbfejű gyíkemberek, nincs szemük. De a hallásuk, szaglásuk és tapintásuk nagyon jó. Hatalmas pengeszerű fogak, akkorák, mint Gerdor. Gyíkfarkuk van, melynek vége csonttüskés buzogány, és nagyon hajlékony. Gyors és erős farokcsapásra képesek. Emellett lándzsákkal vagy fejszékkel harcolnak. A koponyájuk nagyon kemény, pöröllyel is vagy tizet kell teljes erőből rávágni, hogy megdögöljön. Ja és savfelhőt is lehelnek. De vannak még óráspókok amik kétszer nagyobbak, mint egy ló. Óriás sziklazabáló férgek. Egy valamit jegyezz meg. Odalent minden szörnynek kemény a bőre. Kardot felejtsd el, ezek ellen! -*majd át is nyújt neki egy kétkezes tüskés buzogányt és egy egykezes buzogányt is, valamint egy csörlős számszeríjat, vasnyelű és vashegyű nyílvesszőkkel. * - Ide erős ütő-zúzó, roncsoló fegyver kell. Adok neked ellenmérgeket is. Lent nincsen növényzet a klasszikus értelemben. Vannak mohák, moszatok és gombák. Vannak gomba erdők, magasak mint az itteni fák, és világítanak is. Itt egy könyv - *ezt is átnyújtja neki. Nem közös nyelven íródtak, de a képek alá írt Welsla a közös nyelven jegyzeteket, megjegyzéseket hozzá*- Ebbe a különféle gombák fajtái vannak. Ehetők, mérgezők. Vannak köztük kemények is, amit fűrészelni kell, akárcsak egy fát. De vigyázz van egy humanoid faj, a mikonidák. Ezek gombaemberek. Van amelyik fele akkora mint én, van amelyik nagyobb mint Lisa doktornő. Spórát tudnak kibocsátani, amitől hallucinálhatsz. Van amelyik nagyon jábor és békés, de vannak agresszív fajtájuk is. Tökéletesen álcázzák magukat a gombaerdőben.*magyarázza a férfinak, akinek talán túl sok lehet az információ.*

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-07-03 21:45

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Utazás a mélységbe

A felmerülő kérdésekre választ kapván ismét gondolkodni kezd. Nem lenne rossz szereznie egy olyan gyíkot, ehhez persze el kellene intéznie a lovasát...
- Rendben, és mi az tápláléklánc csúcsa oda lent? - kérdezi a nőre pillantva.
- Gondolom nem véletlenül vannak ennyire felpáncélozva és felfegyverezve. Egymást ölik halomra, vagy konkrétan van valami náluk is erősebb oda lent, amit jobb, ha kerülök? - habár próbált könyveket keresni a lenti világról, nem nagyon talált használhatót. Persze, a nagyobb népességű fajokról olvasott, legalább is akik közül jutottak már fel a felszínre példányok, de az állat- és növényvilág kész rejtély egyelőre a szemében. Mindenesetre, ha valaki ennyire felkészült, mérges nyilakkal, erős őrjáratokkal, és a többivel, az jelent valamit. Vagy viszályokat és harcokat, amiket kihasználhat, vagy egy olyan ragadozót, amely túl erős még hozzájuk képest is.
- Attól tartok, hogy a végén túlságosan is megkedvelik a csinos pofázmányomat. - sóhajt halkan.
- Mondjuk az étkezésemet megoldaná egy ilyen utas, ha kihagyom, kénytelen leszek a lenti élővilágra fanyalodni. De igazad van, nem éri meg a belefeketett energiát. Minden akadály, amin simán áthaladnék, csak rosszabb és nehezebb lesz, ha magammal hurcolok bárkit. - mondja, és itt kicsit elhúzza a száját, mert eszébe jut, miként bánik el Sedaval. - Így is kénytelen leszek a függőséggel megküzdeni. - gondolkodik hangosan.

 

profile picture Welsla Fergeror
Welsla Fergeror
2022-07-03 20:53
Titulus: Apró hölgy a mélyből
Hozzászólások száma: 43
Regisztráció ideje: 2022-05-27 20:44:49
Utazás a mélységbe
- Prológus

- Karavánok meglehetősen ritkák. De van. Drow karavánt kifosztani eszedbe ne jusson. Nagyon erősen őrzik. Nem csak drow-k, hanem driderek. is. A driderek olyanok mint, itt a felszínen a kentaurok. Félig ember, félig ló. A drider az egy sötételf...derékig, deréktól lefelé pedig egy hatalmas pók, nyolc lábbal. Majdnem két és fél méter magasak, és másznak a falon is, ragacsos hálót is rád tudnak lőni. A testük pókrésze nagyon vastag kitin, karddal nem vágod át. De a savaktól és tűztől félnek nagyon. - *ekkor ad neki, pár üveggömböcskét benne löttyökkel* - A zöld lötty az sav, a narancs színű az gyúlékony folyadék. A savat elég csak hozzájuk vágni, a gyúlékony anyagot használat előtte meg kell gyújtani a kanócot. Ha már karavánt akarsz kifosztani, akkor duergar vagy firbolg karavánt. A firbolgok, emberszerűek, kék színű a bőrük, nagy krumpli orruk van, patájuk és hosszú farkuk van, olyasmi mint egy szamárnak. Magasabbak kicsivel, mint Gerdor, csak rondábbak. Nem az eszükről híresek, de bitang erősek. ugyanakkor lassúak. Ami a drow őrjáratot illeti, a drow-k és driderek főleg szablyákkal, buzogányokkal, szeges ostorokkal és lándzsákkal harcolnak. A driderek között dárdavető és íjász is lehet. A nyilak mindig mérgezettek! Páncélozva vannak, hátas állatokon is ülnek. Nagyméretű gyíkokon, amikkel igen gyorsak. A drow-knak és a dridereknek van két faji képessége, és ez nem mágia. Az egyik a sötét gömb, ez egy nagy fekete gömb, amit rád szabadítanak, ebben a gömbben azok sem látnak, akik látnak a sötétben kivéve ők. Ha bekerülsz egy ilyenbe, akkor erősen hallgatózz! Csak a füledre számíthatsz. A másik dolog a levitáció. Képesek lebegni. Az őrjáratok 5-6 fősek. Nagyon erős harcosok. Ami Brizát illeti. Ha le is viszel neki egy csinosabb erdei elf lányt annak örülne nyilván és díjazná is. De... eleve, hogy rabolsz el egy fiatal elf lányt az erdőből? Másrészt, a majdnem két hetes út során etetned és itatnod is kell, no meg vigyázni rá. Nem éri meg levinni. Nem vagy te ronda férfi, Briza elégedett lesz veled is, meg a többi lány is *mosolyodik el*

 

profile picture Genzo Taka
Genzo Taka
2022-07-03 20:23

Hozzászólások száma: 6
Regisztráció ideje: 2021-01-14 16:39:24
Délutáni Randevú

*Genzo éppen az udvaron sétálgatott. Délelőtt a kikötőben ellenőrizte a szállítmányokat, utána a kúria edzőtermében gyakorlat a kardvívást. Most éppen a toronytól nem oly' messze helyezkedik le egy fa alá, és neki áll muzsikálni a fuvoláján. Sejtése sincs arról, hogy éppen a toronyban randevú folyik. Ő csak zenél.*

//Íme a muzsika, ami valamennyire alkalmas táncolásra. Ezt bambuszfuvolás verzióban képzeljétek el: https://youtu.be/t2rs-OyJ-Q8 //

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-07-03 20:10

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Utazás a mélységbe

Közelebb lép az asztalhoz, amelyen ott vannak a térképek. Mivel a nőre van méretezve minden, kicsit le is kell hajolnia. Hallgatja és memorizálja, amiket mond, hogy szükség esetén elővehesse a tudást. Végig követi a mutogatást, magában elképzeli a helyeket és eseményeket, illetve hogy miket kell kerülnie, vagy keresnie. Azt már előre látja, hogy a természet akadályait ködös alakjában tudná a legkönnyebben megtenni, ám ezzel kapcsolatban van két részlet, ami önmagából kiindulva akadályozó tényező. Igazából rögtön három is. Amikor a gnóm kérdéseket enged, rá pillant.
- Van-e lent lehetőségem karavánra bukkanni, amit akár felszerelésért kifoszthatok, ha útközben elhagynék dolgokat? Az őrjáratok hány fősek? Felszerelések? Mekkora esélyem van elkapni valakit oda lent, aki egyedül van? Briza nagyobb eséllyel enged el, ha leviszek neki egy elf lánykát, vagy csak boldogabb lesz tőle? Ha már itt tartunk, megéri-e levinni az áldozatot az eredményért cserébe, vagy inkább legyek túl az egészen magam? - teszi fel a kérdéseket, amik hirtelen az eszébe jutottak.