~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Zelgadis
Zelgadis
2022-08-21 19:04
Titulus: A sivatagi báró
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-10 21:06:57
A halhatatlan könyvtára

*Ithruziel épphogy kimondta a "remek" szót, az angyali szárnyak már körbe is vonták őt. Meglepődni nem volt ideje, hiszen máris összerándult a gyomra, és szédülni kezdett, szinte nem is látott semmit. Olyan érzése volt, mintha valami nagy örvény húzná le őt. Aztán hirtelen egy ismeretlen kapu előtt állnak, és a szédülésnek semmi nyoma. Annyira le van döbbenve, hogy megkérdezni sem tudja, hogy mi volt ez az egész. Aztán az angyal magyarázni kezd. Az apró dwelf türelmesen figyel a szavaira és közben tátott szájjal nézi a könyvtárat.*
- Ez igen! Ez a tudás tárháza. Mondjuk egy ilyen könyvtár egy angyaltól nem meglepő és...-*ekkor egy kis szünet.* - és mégis meglepő.-*látszik rajta, hogy ámulatban van.*
- Erre az életem utolsó pillanatában is emlékezni fogok. Már megérte. Köszönöm. -*mondja neki, közben nézi az írásokat.*
- Látom az elemi mágiák, még nem teljesek... de.. talán ebben a segítségedre lehetek, és leszek is.-*mondja neki, majd Ithruziel utasítását követve, a folyosó végéhez megy, ahol az üres könyv áll.*
- Hát.. akkor ne mulasszuk el a lehetőséget. Téma: Világleírás, kontinensekről. Skypia az égi földrész. -*kimondja amit meg szeretne tudni. Tudni szeretne a felhők feletti lebegő kontinensről mindent, ami a titánok, égi óriások lakhelye. Kérdés, hogy van-e ilyen könyv. *

 

profile picture Ithruziel
Ithruziel
2022-08-21 14:01
Titulus: A Bukott Angyal
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-14 18:28:44
A halhatatlan könyvtára

- Remek!
Amint kimondta rövid válaszát, kitárta óriási szárnyait, körbe vonta vele a dwelfet és egy másodperc alatt a sok varázslattal ellátott üregbe juttatta magukat. A félvér egész eddigi és talán hátralévő életének is a leghosszabb másodperce lehetett. A varázslat sok furcsa és kellemetlen érzéssel jár, főleg azoknak, akik először találkoznak hasonlóval. Elsőre mintha az egész teste füstté változott volna, lábai és belső szervei a fejével kavarognának lassan felfelé szállva. Ezt az állapotot egy hatalmas erejű húzás érzete követte, ami egy pillanat alatt mintha a fél világon átrángatta volna, végül a célhoz érkezve szó szerint a semmiből újra saját testében találja magát. A hatalmas zárt fém kapu előtt teremnek a holdfényes, széles ösvényen.
- Maradj az ösvényen. Innen belátod az összes polcot minden könyvével együtt. Az út végén találsz egy állványt egy üres könyvvel, csak mondd ki az általad érdekesnek talált polc tetején lévő címet, a könyv kilistázza az ottani köteteket. Ha kiválasztottad melyikből szeretnél többet megtudni, mondd ki a címét és a benne lévő írást fogja mutatni. A lapozáshoz csak koppints rá.
Az angyal dobbant egyet és az összes váltakozó írás az Anwarionban használt nyelven lesz olvasható. Minden polc külön témájú tudást tartalmaz. Jó pár témáról szólnak az itt összegyűjtött írások, de főleg az utóbbi 3000 év történelméről, rúnákról és mágikus használatukról, sötét varázslatokról, átkokról, a bűvölés módjairól, szél, villám és tiszta mágia használatáról, valamint különféle kézműves mesterségekről.

 

profile picture Zelgadis
Zelgadis
2022-08-21 10:23
Titulus: A sivatagi báró
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-10 21:06:57
A halhatatlan könyvtára

* A szokásosan teltek a napjai, amióta felfedezte a kúriát, és megismerkedett annak lakóinak egy részével. Eljárt Székvárosba a piacokon értékesíteni a portékáit, amikor pedig onnan eljött a cselédszállás melletti fáskamrát bővítette ki. Hűséges hátasállatának Bedírnek eszkábált egy fedett istállót, továbbá a fáskamra másik oldalát is tovább építette, megtoldotta egy kétszintes apró lakrésszel. Amit egyszerűen, a maga puritánabb stílusával rendezett be. Téglaégető mesterektől szerzett egy nagyobb mennyiségű téglát, így két kisebb kéményt és hozzá két kisebb kandallót is épített. Egyet az istállóba, egyet magának. Nem hiába, a teve nem bírja a fagyokat. Fűtenie kell majd az istállót is. Miközben dolgozott az épületeken, azon agyalt, hogy mikor és hogyan fog elmenni délre, megfelelő portékákat szerezni, a nemrégiben megismert Ithruzielnek. Arról is volt szó, hogy az angyal bevezeti őt a könyvtárába. Ezt az alkalmat várta is, már csak a kíváncsiság miatt is. Egyik nap, mikor éppen pihent, a kis lakrészében este, ült a szőnyegen lévő ülőpárnáján és pipázott, kopogást hallott. Felkelt kinyitni az ajtót, és nem kis meglepetésére, az angyal jelent meg előtte.*
- Szép estét Neked is! Természetesen megfelel. Részemről mehetünk.-*válaszolta*

 

profile picture Ithruziel
Ithruziel
2022-08-20 20:58
Titulus: A Bukott Angyal
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-14 18:28:44
A halhatatlan könyvtára

Ithruziel már aznap este elkezdte kialakítani könyvtárában az ember számára is járható sávot, amelyiken Zelgadis elfogadta a meghívását. A hatalmas terem egy szépen kifaragott, szürke szikla falú üregben van, amin látszik, hogy nem kézzel lett kialakítva. A könyvespolcok díszes, faragott kőtömbök, melyek oldalán ugyan az az arany színben halványan világító rúna díszeleg. A polcok tetején szintén aranyszínű felirat jelzi, milyen tudást tartalmaznak az ott található könyvek. Ez a felirat percenként változik át, minden alkalommal egy másik nyelven vagy más írással olvasható. A polcok két sort alkotnak, amik közt egy holdfényes, díszes sáv húzódik, ezen tud majd közlekedni a látogató. Az út végén van egy állvány, amin egy pont középen nyitott könyv áll, aminek látszólag üresek a lapjai, ez fog segíteni a jövevénynek hozzáférni az általa keresett tudáshoz.
A helységben olyan hideg van, hogy téli ruhába öltöztetve is percek alatt átfagyna egy jegesmedve. Enyhe szél fúj a bejárati ajtónak látszó hatalmas fém kapu felől a könyves állvány felé. A fényes sávon kellemes meleg van, a hűvös szél ott kora tavaszi szellőre emlékeztet.
Már este van, mikor végez az előkészületekkel. A part menti barlangba varázsolja magát, onnan kisétálva repül is a kúria felé Zelgadist megkeresni. Az üres udvarban már érzi is hol találja. Bekopog, majd miután ajtót nyitnak neki rá is tér a lényegre.
- Jó estét! Remélem ez a késői időpont megfelel a tudástár látogatására.

 

profile picture Holdviola
Holdviola
2022-07-06 21:18
Titulus: Szélvész kisasszony
Hozzászólások száma: 27
Regisztráció ideje: 2020-07-17 19:49:02

Délutáni Randevú

Ahogy ott ül a férfi térdén féloldalasan, egyik karjával átfogva annak nyakát szótlanul és mosolyogva hallgatja a beszédét. Közben fejét a férfi vállára hajtja és úgy érzi ez a pillanat tarthatna örökké is vagy tovább. Hosszú idő után azt érzi megpihenhet a küzdelemben, nincs újabb megoldandó feladat, és nem üldözi épp senki, egy pár percre levetheti a harcos amazon szerepét és egy kicsit Viola lehet a felföldről. Hallgatja a férfi szívverését a keze lesiklik a nyakáról és finoman a hátát cirógatja és nézi ahogy a lángok táncolnak a fáklyák tetején.

Tudom, hogy mindez persze nem igaz, amit felsoroltál, de igazán kedves fiú vagy és.... és udvarias! duruzsolja pajkosan a fülébe a dicséret áradatot hallva.

Érzi ahogyan a férfi keze a derekáról lassan a combjára vándorol bátortalanul, és kicsit gyűrögetni kezdi szoknyája szélét, valószínűleg önkéntelenül. Elmosolyodik magában, de nem tesz ellene semmit csak becsukja a szemét és hallgatja a tűz pattogását. Hosszú percekig csak így ülnek és élvezi a pillanat varázsát.

Terápiás céllal a heti egy alkalmat javasolnám. veszi fel az óriás Lisa doktornő stílusát kuncogva * mert félő hogy a nagyobb dózis megárthat elsőre. * somolyog tovább. Majd a férfi szavaira felemeli a fejét a válláról karjával újfent átkarolja a nyakát és mélyen a szemébe néz. Picit csóválja a fejét de nem rosszallóan.

Én inkább azt mondanám, hogy leszek a kedvesed… néz a férfire csillogó szemekkel *

 

profile picture York
York
2022-07-06 20:07
Titulus: Az erdőjáró
Hozzászólások száma: 15
Regisztráció ideje: 2020-04-15 01:11:19
Délutáni Randevú

Mikor Viola oda súgja a férfi fülébe a dolgokat csak szélesen tud mosolyogni, bár nem tudja a meggondolatlanságának pontos okát, egyenlőre még nemnem gondolkozik el sokat rajta, viszont a bátorságos mondaton szinte elolvad a lány szavaitól, majd mikor rá kérdez Viola és megfogja a mellkasát, akkor ő ezt jelnek veszi, és elkezd beszélni:

Viszonylag nyugodt és lágy hangon mondja ezt-Nooos, egy vasakaratos nő vagy, szinte mindig energikus, intelligens, kedves...- ~vagy legalább is velem~ -Vonzó és kifinomultan nőies, színes személyiség, kreatív művész lélek- (változatos ruházata miatt mondja ezt) -DE amit a legjobban kiemelnék benned, az az hogy törődő lélek vagy, és a felsoroltakat szeretem a legjobban benned.- Mosolyog rá és egyik kezével végig simít a lány arcán gyengéden.

Nem reagál sokat arra hogy Viola az ölébe ül, azon kívül hogy szélesen mosolyog és átkarolja a lány, így végig a lány arcában tud gyönyörködni, közben kósza gondolatok is megfordultak fejében hogy meg kéne csókolni Violát, egyenlőre még vissza fogja magát, majd mikor mondja neki hogy rendszeresen kéne ezt csinálni, vidáman válaszol rá Csodás! Heti kétszer... mondjuk egy olyan helyen ahol senki nem zavarhat minket, hogy csak te, és én kettesben Itt már Viola is érezhette hogy a férfi szíve nagyon ver, nem izgatottságtól hanem a szerelem miatt. Ahogyan arcát és tekintetét fürkészi, újfent el varázsolja a lány, már szimplán csak a tekintetével

Mikor a fülébe súgja a szavakat, picit habozva készülne válaszolni, de a lány megcsókolja őt, ezen a ponton a férfi boldogsága a fellegekben, ugyan úgy csókol mint Viola érzelmesen és érzékiesen, némi szenvedéllyel meghintve. Ha eddig nem volt elvarázsolva most igen, legalább 5 percig csókolja Violát, és vélhetően ugyan úgy vissza. Mikor abba hagyja, vakmerően megkérdezi. -Viola, Igaz ez a második alkalmunk együtt, de nem verhetem át egymás érzéseit, szeretlek!- Ekkor meg érinti a lány arcát lágyan majd folytatja -Leszel a barátnőm?- Türelmesen várja a lány reakcióját, de még felkészült a vissza utasításra is ha esetleg még nem érzi jól magát annyira vele a lány