~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-20 20:57

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Türelmetlenül várja a vámpír érkezését. Táskája már összepakolva, finom parfüm a nyakára fújva, tekercsek pedig az oldalára szerelve. Mivel őt kerestetik Székvárosban, így álruharol is gondoskodnia kell, melyet a zsákba rejtett.
A kopogásra felkapja a fejét, S halkan nyitja ki az ajtót.
- Jó reggelt, Marcus. Örülök, hogy nem késett. Az őrök sorakozása előtt kell oda érnünk, mielőtt a reggeli dupla őrfal feláll. Igyekezzünk.
Megkerülve őt szalad le halkan a lépcsőn, egészen az istállóig. Neki nincsen hús vér lova, így kénytelen a tekercséből megidéznie korom fekete paripáját. Felpattan a hátára, S elindul Székváros felé.
- Nem sokat tudunk eddig. Van egy démon, ami az idézett lényeket eltörli, S a két csinos hölgyet üldözi akik egy Lovagot akarnak megmenteni a karmai közül. A démon erősen befolyásoló, képes életenergát elnyelni és a hús vér állatok tudatát befolyásolni. Nehezen megközelíthető és.. Talán az egész kúria kevés a legyőzéséhez. Bár én nem tudhatom, néhány napja vagyok csak itt.
Fél szemmel a férfi felé pillant, miközben finoman megpiszkálja hátasa oldalát hogy gyorsabban ügessenek. A nap egyre feljebb kerül az égen, a homályos foltok kitisztulni látszanak.
- Maga mikor jött és miért akar segíteni rajtuk?

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-20 20:40

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után
A nap lassan festette sárgásra az ég alját, amikor bekopogott az ajtón. Nem kellett megjegyeznie a számot, mert érezte azt a különös aromát, amelyet a nő ontott magából, már pedig ez az illat a zárt ajtón keresztül is vezette az orrát. Ha a nő ajtót nyitott neki, biccentett. Ő friss volt és felszerelt.
- Jó reggelt. Mehetünk? - kérdezte, majd ha a másik igennel felelt, elindulhattak. Oda lent az istállóhoz vezette a lába. Ott már várta hegyvidéki, barna musztángja. Felnyergelte az állatot, majd ha Seda is elkészült, vele együtt indult el.
- Le vagyok maradva a helyi történésekről, nem régóta vagyok itt. Mi az, amit már eleve tudunk? - kérdezte menet közben a nőre pillantva.

 

profile picture Notdraek Vandran
Notdraek Vandran
2020-07-20 11:15
Titulus: A Vég Hírnöke
Hozzászólások száma: 25
Regisztráció ideje: 2020-03-31 07:23:44
A lord mély levegőt vesz, talán még egy imát is elmorzsol, amikor eltöri a pálcát. Nem érez semmit, ahogy becsukja a szemét, így amikor kinyitja, azt várja, hogy még mindig a mezőn fogja találni magát, de ez nem így van. A kúriában van, kezében Aurorával. A gyomra viszont igencsak megsínylette a gyors utazást, és bizony meglehetősen felfordult.
Eközben a démon még Oswalt monológját hallgatta, de amikor megérzi a mágiát, ami a pálcából érkezik, iszonyatos dühre gerjed, és karmos kezével megpróbálja egy hatalmas pofonnal eltávolítani Oswaltot az útból.

 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2020-07-04 13:02
Titulus: A Korovi vár ura
Hozzászólások száma: 89
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19
[Halál az elnyomókra Végveszélyben V2]

*Oswalt reakciójára enyhén szólva is megrökönyödik. ~Micsoda gyermeteg hozzáállás~ gondolja rosszallóan. Itt nem szócsatával, és az ellenség hergelésével fognak győzni vagy veszíteni, hanem elsősorban azzal, hogy ki tud túljárni a másik eszén, végül pedig a puszta acél az utolsó nyomatékos érv amit be lehet vetni.- gondolja miközben bosszús fintor jelenik meg az arcán. Nyilván Oswalt is készült valami meglepetéssel, de újfent neheztel érte hogy őket kettejüket ebbe nem avatta be…*

*Éppen ezért nem tud önfeledten szórakozni a rögtönzött előadásban, főleg hogy elég szembetűnő a nő elkeseredett arckifejezése. Nem ez a legmegnyerőbb arca, és nem csak ezért gondolja úgy, hogy inkább mellette a helye sem mint másutt. Éppen ezért termetétől szokatlan fürgeséggel nekiiramodik, egyenesen Aurora felé.*

*Nyilvánvaló, hogy Aurorával mindketten tévedtek, mert azt hitték az emberek legyőzése a feladat. De ezen változtatni még nem késő, és a harctéren szerzett tapasztalatai arra sarkallják, a legjobb eséllyel kínálkozó alternatívát lovagolja meg. Ahogy közelebb ér, már hallja is Oswalt önhittnek vélt szavait, és ezért végső elhatározásra jut.*

-Na akkor szórakoztassa kis ideig egyedül a tisztelt publikumot, hatásszünet következik mely alatt próbáljon meg életben maradni!

*Azzal a kezében szorongatott kis pálcával egyetemben odalép Aurorához, és hacsak a nő nem elvetemülten gyors, és ráadásul gondolatolvasó is, ölbe kapná hirtelen. Persze nem ez a legalkalmasabb pillanat a romantikus érzések és testi túlfűtöttség kibontakozásának, viszont valóban egyetlen célja az hogy folyamatos testi kontaktusba kerüljön az imádott nővel. Jobb híján most így. És ezzel egyidőben pedig már meg is töri a kis pálcát a nőt tartó kezében, azzal a reménnyel hogy sikerül azonnal a kúria falain belülre teleportálniuk.*

~Ha pedig ez nem válik be, akkor abból főzünk amin kéznél van...~ gondolja*

-Pár perces kéjutazás következik, de csak oda kisasszony, kérem kapaszkodjon! - teszi hozzá közben és várja a hatást…

 

profile picture Aurora D'Lange
Aurora D'Lange
2020-06-29 20:24

Hozzászólások száma: 65
Regisztráció ideje: 2016-09-08 17:07:43
[Halál az elnyomókra! Végveszélyben]

Nem sokat látta a férfit a fegyverei nélkül, s most egyszerre hirtelen nagyon riasztónak tetszik, hogy ott állnak hárman, puszta halandóként a démoni lény egyenes céltáblájaként. Tudja, hogí Oswaltnak ügyes trükkjei vannak, de vajon az ügyes trükkök mennyire elegek egy ilyen lényhez, aki az alvilág hetvenhetedik bugyrából bújt elő, és immár nem csak a kúriát, de egész Anwariont pusztulásra ítélteti a szimpla jelenléte is? Ki, vagy hogy fogja visszaűzni őt oda, ahonnan elő sem kellett volna bújnia? És vajon ő a felelős a kúria furcsán ingadozó mágiájának szintjéért is? És mi a fenéért választja minden pokolbéli lény Anwarion síkját?

De jelenleg a kósza gondolatokon kívül sok mindennel ugyan nem tud segítségére sietni a többieknek, de kézközelben tartja a saját folyékony füstöt rejtő üvegcséjét, ahogy a lord eldobja azt, s készségesen Oswalt mellé siet, kihasználva a zűrzavart.

- A sértegetése helyett érdemes volna inkább arra koncentrálnunk, hogy elegendő időt nyerjünk a lordnak, mert nem tudom, hogy észrevetted-e, de eléggé nagy kutyaszorítóban vagyunk! - mormogja a gnómnak, ahogy ő is elhajítja a saját fioláját, s a férfit figyeli. Menekülni dőreség volna, egy ilyen lénnyel a bújócska hamar és fájdalmas véget érne mindannyiuk számára, és bárhová is mennének, egészen biztos benne, hogy Adabar egyre növekvő haragja utolérné őket...

 

profile picture Notdraek Vandran
Notdraek Vandran
2020-06-22 08:05
Titulus: A Vég Hírnöke
Hozzászólások száma: 25
Regisztráció ideje: 2020-03-31 07:23:44
//mehet tovább, ezentúl írok majd sorrenden kívül, amikor úgy állnak a dolgok//