~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-20 23:34

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Ajkaira egy mosoly ül, ahogy közelebb hajol a férfihez. Mellkasát a hátának tapasztja, ajkaival pedig olyan közel hajol a füléhez, hogy szinte hozzá érinti.
- Ha sok emberrel találkozott már hamar rájön, hogy nem oszthatja meg minden titkát a másikkal, hiszen ha egyszer az ellene fordul, akár még végzetes is lehet. - búgja halkan a fülébe, majd elhajolva tőle csettint egyet. - Itt jobbra.
Lepattanva a lóról fogja meg a kantárját, S innentől ő vezeti a férfit. A szűk utcákon embertömeg hömpölyög, Ronyva a patak hangos koppanását a macskaköveken. Néha egy vékonyabb sikátorba fordulnak meg, ő pedig észrevétlenül csenegeti el a mit sem sejtő kereskedők őrizetlen erszényeit.
- Ne aggódj ön, nem szülni megyünk így nem találkozik majd gyógyítókkal.. legalább is még. - vigyorog rá - Látja azt a nagy fehér kőből épült épületet? Az a könyvtár. Ott kezdünk.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-20 23:24

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Miután beérnek és távol érnek, vigyorogva hallgatja a nő kacaját és érintését a hátán.
- Volt időm gyakorolni az ilyesmit. - válaszolja kis mosollyal, kicsit előre dől, hogy a másik tudjon öltözni.
- Csak fúrja az oldalad a kíváncsiság, hm? Miért válaszolnék, ha te minden titkot megtartasz magadról? Pedig biztosan különleges dolog, ha ennyire rejtegeted. - nyalja meg egy pillanatra az ajkát az ínycsiklandó gondolatra, közben követi az utasításokat.
- A szentélybe majd egyedül kell, hogy menj. A gyógyítók túl hamar felfednek engem. - jegyzi meg közben, szeme sarkából hátra pillantva.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-20 23:14

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

- Jaaaj, Jaaaj de nagyon fáj! - jajgat Marcus mögött, homlokára tapasztott kézfejjel. Simogatja a pocakját, S halkan zihál.
Az agyonverős mondatnál majdnem kiesik a szerepéből, de magába folytja jóízű kacaját és inkább csak nyög egyet.
Miután végre beadta a derekát a katona, S biztos távolságba értek, hangosan röhögve dönti a homlokát a férfi hátának.
- Mondták már, hogy díjat érdemelne az alakításáért? Egy pillanatra még én is elhittem, olyan hitelesen csinálta! Bár megmondom az őszintét, nem gondoltam hogy ilyen könnyen beveszik majd. Minden elismerésem!
Vigyorogva kapkodja le magáról a ruhákat és rejti őket vissza a zsákba, melyet a ló oldalára rögzít.. ám a kérdések nem hagyják nyugodni, S csak faggatózik tovább.
- Itt menjen egyenesen felfelé, majd szólok hogy mikor jobbra. Szóval.. a napfényt nem bírja, igaz? Képes porrá égni, vagy csak zavarja, esetleg megpörköli? - ismét átkarolja a derekát, úgy kapaszkodik benne.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-20 22:58

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Felfedi a faját, mire ellepik a kérdések. Jó ízűen elneveti magát, aztán csak hallgatja, viszont a saját kérdésére nem kap választ. Egy apró kis félmosolyra húzza az ajkát.
- Ez esetben meghagyom misztikumnak a válaszokat a magam részéről is, bár egy kérdésedre meg is kaptad azt. - biccent fejével a felkelő nap felé. A kapu közelébe érve megáll, figyeli az öltözést, aztán amikor felül mögé, nyugodtan indul el vele. Az őrségnél a szavaira felveszi a fonalat, maga is rájátszik a szerepre.
- Ajánlom neked asszony, hogy fiú legyen, mert ha ebből is leány lesz, nem csak a gyereket, de téged is agyon verlek! - mordul hátra, majd az őrre dörrenve oda mutatja neki a pecsét gyűrűt. Aki vámolja és ellenőrzi az érkezőket, annak fel kell ismernie.
- Marcus Draegan várkapitány. El az útból, az asszonynak bába kell! - szól türelmetlenül, lova toporogni kezd, s mivel a katona is meg van szepppenve a magabiztosságtól és Seda "fájdalmaitól" csak pislog kettőt, de még túl bizonytalan.
- Tán te akarod világra hozni a gyermekem?! - jön az újabb dörrenés, mire a katona elfintorodik és morogva félre áll, int, hogy sietve menjenek beljebb, s ezt meg is teszik. Oda bent, mikor már nem látják őket, lelassít lépésre az ügetésről.
- Artúrnak várnia kell, hogy megszülessen, ha nem probléma. - néz hátra a válla felett pimasz mosollyal.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-20 22:32

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Kíváncsian lesi minden lélegzet vételét, arcizmainak rándulását, már szinte toporzékol annyira tudni akarja.
- Egy.. igazi.. vámpír? - összecsapja a tenyerét, szemei felcsillannak - Még sosem találkoztam vámpírral! Tényleg égsz a fényben? Igaz hogy utálod a foghagymát? Allergiás vagy az ezüstre? Koporsóban alszol? Sok vért iszol?..
És csak úgy záporoznak a kérdések a férfi felé, szinte össze préselik őt, de a lány nem áll meg. Egy dugoval sem lehetne elhallgattatni.
- Hát, az legyen az én titkom, Marcus! - ingatja meg nemleges válasszal meg a mutató ujját - A bűvész már nem lesz olyan izgalmas, ha felfedi minden trükkjét, nem igaz?
Közben megérkeznek a városkapu közelébe, ahol még csak alig tíz katona áll őrt. Lepattanva a lóról eltünteti azt, a zsákjából előveszi fejkendőjét, amivel befedi a haját, ruhájára pedig valami vászon szoknyát és inget húz. Felpattan a férfi lovára, S lágyan átkarolja a derekát, ám előtte a zsákot a ruha alá rejti, mintha állapotos lenne. A katonák megállítják őket.
- Jaj kedvesem igyekezz, a fájdalmak egyre gyakoribbak, ha nem sietünk itt helyben születik meg a kis Artúr!

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-20 22:21

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Halkan elneveti magát, amikor már majdnem elfekhez hasonlítják.
- Annyira szép nem vagyok. Az éjszaka egyik teremtménye vagyok. Vámpír a hegyekből, egy Dragean leszármazott. - árulja el, hiszen sejteni véli, hogy Seda találkozott már ennél rosszabbal, és így nem kezd sikoltozásba.
- Neked az idéző mágián kívül van más képességed? - kérdi ezt úgy, mintha maga kifejtette volna a sajátját, mégha nincs is így.