~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-21 18:17

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Vagy fél óra is eltelik, mire végigjárja az összes polcot elölről hátra, fentről le. Párszor még a létrával is végig lökdösi magát a felső soron, ám mindez hiába, ő nem talál nyomot a démon után. Kicsit letörve megy vissza a sorok közé, hogy felzárkózzon a férfihez. Karjait összefonva maga előtt lép mögé az egyik sorba, halkan sutyorogva.
- Én nem találtam semmit. Te sikerrel jártál?- végigvezeti a tekintetét a könyves polcokon, majd beharapja az ajkát. - Nem akarok a gyógyítókhoz menni, szóval szedd össze magad. - vigyorodik el, miközben olykor-olykor kikukucskál a sorok közül.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-21 18:08

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után</u>

A szavakra elmosolyodik, a paranoiát viszonylag megérti, bár át nem érzi. Ő talán túl könnyelmű, vagy talán túl öreg már hozzá, ki tudja.
- Kiöregedtem már az indokolatlan provokációból. De meg nem sértődök, egy ilyen csinos hölgyet bizonyára sokat egzecíroztatnak. - feleli megértő mosollyal.
Bent nyugodtan sétál vele a polcokhoz, a suttogásra biccent, majd mikor elválnak, elindul balra. A szemei gyorsan járják végig a könyveket, a címeket figyelve. Mintha kicsit szét lennének szórva, vagy is a kötetek nem egymás után helyezkednek el, hanem valamiféle kicsavart hektikus logikában. Talán új a könyvtáros.
//Dobj a kockával te is! Ha eléred a célt, találsz démonokkal kapcsolatos kötetet!//

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-21 17:10

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

- Hogy potenciális ellenfélnek tartalak-e? - ajkaira egy halovány vigyor ül ki, miközben a lovat kiköti a könyvtár melletti itatóhoz. Egy darabig gondolkodik a válaszon, ám végül beadja a derekát. - Nem szeretném, ám sosem tudni ki és mikor szúr hátba.. Persze, ne vegye magára. - kacagva legyintget egy párat, majd ő is a férfi után megy.
A könyvtárban elég világos van az apró ablakok ellenére, itt-ott gyertyák sorakoznak a falon, ám amit ők keresnek biztosan nem az elején lesz. A hatalmas beltér miatt csalafinta lehet a szemnek, a könyvtár jóval nagyobb mint amekkorának látszik elsőre. Kicsit közelebb húzódik a férfihez, suttogásra váltva hangos beszédét.
- Ahogy óhajtod. Megszoktam már, hogy mindenkit magázok. - elindul a sorok között, egyenesen hátra a kevésbé kutatott könyvek felé - Nem rossz ötlet. Váljunk szét. Enyém a jobb oldali sor. - ezzel el is tűnik a hatalmas polcok között.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-21 08:00

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

- Szóval potenciális ellenfélnek tartasz? - vigyorodik el, fél kézzel elkapja a felé hajított tasakot. Most már mindketten meggyanúsíthatóak, de nem zavarja. A képesség hallatán felvonja a szemöldökét.
- Nocsak. Ez érdekesen hangzik. Ám legyen, nem taszít a fokhagyma, kifejezetten szeretem az ízét. - oszt meg magáról is egy apró dolgot, válaszolva egy korábbi kérdésre. Jelentéktelen, de épp annyi értéke van, mint annak, amit kapott. Mikor megállnak, leszáll a lóról, kiköti, leveszi róla a kardjait és a saját határa rögzíti azokat, mielőtt más enyves kezek vennék el.
- Mondjuk a gyógyítókhoz két módon is be tudnálak juttatni, de reméljük, hogy nem lesz rá szükség. Nem akarsz tegezni egyébként? A hideg ráz a magázódástól. - kérdi, miközben elindul felfelé a könyvtár lépcsőjén. A kaput átlépve lehúzza a csuklyát a fejéről és Sedara néz.
- Váljunk szét?

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-20 23:54

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Tetszik neki a férfi észjárása. Mosolyogva megcsóválja a fejét, majd fél szemével hátra pillant rá.
- Utálom ha valaki úgy küzd, hogy tudja a gyenge pontjaimat, mérleg úgy már nem fer a küzdelem. Olyan, mint egy csalás, azt pedig nem tolerálom. - az egyik tasakot hátra dobja Marcus kezei közé. - De ha ennyire kíváncsi.. Mondjuk úgy, hogy a képességeimnek köze van az időhoz és annak pillanatnyi manipulálásához. Most maga jön.
Közben megáll a könyvtár előtt. Hatalmas épület, tele rengeteg feljegyzéssel S csak remélni tudja, hogy találnak majd valamit ami a hasznukra válhat.
- Igaza van.. de oda még én sem szívesen megyek be. Ha még nincs bajom, elég nehéz bejutni a gyógyítókhoz.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-20 23:43

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

A közelség már minden más férfit levenne a lábáról, és tény, hogy valamelyest neki is imponál, azonban öregebb annál, semmint hogy ilyen egyszerű női praktikáknak bedőljön.
- Úgy vagyok vele, mint te. Nincs vesztenivalóm, és a halált sem félem.. így hát mi is akadályozna meg abban, hogy eláruljak bármit? Vagy talán még is van vesztenivalód? - fordítja az elhangzottakat ellene, egy simlis mosollyal hátra pillantva a válla felett. Ezzel jelzi is, hogy csak azért hallgat, mert élvezi, hogy húzhatja a másik agyát. Jobbra fordul az utcán, figyeli az előre sétáló nőt, és mikor éles szemei észreveszik a lopásokat, elmosolyodik az orra alatt.
- Azért mondtam, mert a démonoknak és a hozzám hasonló sötét lényeknek ők a szöges ellentétei és vadászai. Ha a könyvtárban és a céheknél nem találunk használható dolgot, náluk még érdeklődhetünk. - magyarázza, felnézve a mutatott épületre.