~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-21 19:42

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

A Kakashoz érve lepattan a lóról és megigazgatja magán a ruhát, illetve a fürtjeit is elrendezgeti. Szépen előre sétál, és berúgja az ajtót maga előtt, ördögi vigyorral az arcán. Annyira elkapta a hév az alkohol után, hogy most nincs az az ember, vagy vámpír aki megállíthatná. A csőcselék alaposan megbámulja őket, néhányuk még mormog is valamit az orra alatt ahogy elhaladnak mellettük. Néhányat aki tapogatni próbál még a kéz érintése előtt elkap és egy kellemes pofonnal, vagy orrtöréssel jutalmaz. Igazából úgy sétál végig a tömegen, mintha a dzsungelben botorkálna. A pulthoz érve kikéri magának a rumot, a férfi a sört, majd mire a legközelebbi aztalhoz ér az már fel is szabadul. Könnyed és kifejezetten elegáns mozdulattal helyezi magát kényelembe, végül Marcus felé fordul.
- Sosem iszok állva, nem vagyok ló. - korsóját koccintasra emeli, majd meg is húzza - Nem lesz probléma a sok vérből? Tudod magadat majd tűrtőztetni, hogy ne támadj le mint valami eszét vesztett vadállat? - persze, ha más lenne a téma akkor nem hogy nem bánná, de még örülne is neki. - Nincs kedvem kiszáradt bőrtáskaként végezni az egyik sikátorban, az nem olyan hősi halál amire én vágyok.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-21 19:31

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Szinte felkacag a reakción, hogy egyáltalán kitalálta.
- Valahányszor láttalak, mindig alkohol volt a kezedben, így aztán nem volt nehéz kikövetkeztetni, hogy mit szeretnél. - somolyog az orra alatt, kikötve a lovat. Felül rá, irányba áll, aztán már mennek is. A tervekre bólint egy nagyot.
- Ha el kell mennünk a szentélybe, akkor fogok csak igazán inni. Kár lesz azért a sok vérért. - sóhajt fel fintorral az arcán, majd lefékezi a paripát a Kakas fogadó előtt, miután a kacskaringós utcákon át oda érnek. Leszáll, kiköti a lovat, aztán belép. Bent leveszi a csuklyát, körbe pillant, majd Sedat követi a pulthoz, ahol egy korsó sert kér csak, mást nem.
- Szabadítsunk fel asztalt, vagy itt akarsz italozni, közel a csaphoz?

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-21 19:13

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Szinte már cápavigyor ül az ajkaira ahogy Marcus felé pillant. Büszkén vállon bokszolja, majd összecsapja a tenyerét.
- Nahát, jobban ismersz mint bárki más eme mesés vidéken! - Leporolja a ruhájáról a rászállt pókhálókat, majd felpattan a "hátsó ülésre". Maga előtt megpaskolja a nyerget, jelezvén hogy már csak rá vár. Miután a vámpír is elhelyezkedett a helyén, átkarolja a derekát az egyik kezével, a másikkal pedig elmutat a válla felett a legközelebbi kocsmához. - Az úti cél, a Kakas! Előreeee!
Rácsap a paci fenekére, ami olyan sebességgel lövi ki magát a helyéről, mint szinte még soha.
- Rummal kezdünk, majd eszünk rá valami finomat, két korsó sör aztán mehetünk tovább keresni. Ha ott sem találunk semmit, visszajövünk, iszunk még egy kicsit, majd alaposan megvagdosol hogy bejussak a gyógyítókhoz. Jó ötlet? - vigyorog rá

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-21 18:58

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Elindulnak kifelé, azt megmosolyogja, ahogy Seda oda figyel az ajtó nyitásra és a csuklyára. Magára húzza azt, kissé hunyorítva lép ki a fénybe, még ha nincs is sokkal világosabb kint, mint az előbb volt bent. Elindul a lovához, de a kérdésre megtorpan és rá néz.
- Tudni tudom, de úgy érzem, nem véletlenül hoztad fel pont a kocsmát célnak. Van valami elintéznivalód, vagy csak leöblítenéd a port? - kérdezi kis felmosollyal a ruhája árnyékából. Még reggel van, nem sietnek annyira. Messze még az est és a potenciális veszély.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-21 18:53

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Amikor a férfi a kezébe veszi a könyvet, izgatottan fölé hajol és vele együtt olvasgatja a sorokat, ám mindhiába. Fél órás alapos kutatásuk eddig fuccsba ment és úgy néz ki itt az idő tovább állni.
- Ma nincs túl szerencsés napunk. Talán a következő állomás szolgál valami jó hírrel a számunkra.
Ezzel sarkon fordul és elindul kifelé a könyvtárból. Mielőtt kinyitná az ajtót, megvárja amíg Marcus a fejére húzza a csuklyáját és csak utána tárja ki. Kilépve a fényre vesz egy mély levegőt, majd felköhög egy jó adag port amit a helyiségben nyelt be.
- Tudod merre van a mágusok céhe? Ha nem, akkor a kocsma lesz az első utunk körbe kérdezősködni. - vigyorog, nyilván nincsen a kocsmával semmilyen hátsó szándéka!

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-21 18:30

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Talán fél óra telik el, mire talál egy könyvet. Régi, viseltes, tetején por, színe valaha lila lehetett, most már jobban hajaz a feketére. A cirádás szöveget olvasgatja, mikor Seda megjelenik. Lepillant rá, aztán felmutatja a könyvet.
- Valamit találtam, mindjárt kiderül, hogy hasznos lesz-e. - mondja és már lapozza is fel... Ám hiába keres, információt nem talál a keresett démonról. Frusztráltan szusszan fel és csukja be a könyvet, majd rakja vissza a könyvet.
- Semmi. Menjünk a legközelebbi mágus céhhez, hátha... Én se akarok a gyógyítókhoz menni. - mondja száj húzva, és elindul kifelé.
//Sajnos nem dobtam elég jót. :D//