~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-21 23:06

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

- Szerintem elég ha csak alaposan odafigyelsz. Nincs túl sok minden ami lebuktatna, a nassolási vágyadon kívül.. azt meg majd tűrtōzteted. Ha nem megy, segítek. - elvigyorodik ahogy a válla fölött hátra néz rá és megroppantja az ujjait. - Kár pedig eltöltöttem volna veled egy éjszakát a sötét tömlöcben.. Szigorúan csak faggatás gyanánt.
Majd nyílik is az ajtó. A kalapos egybe ruhás varázslónő sűrűn szedi a lábait felé, ám ilyen szigorú ellenőrzésre Seda egyáltalán nem számított. Úgy dönt, inkább csendben marad és segítség kérően vizslatja Marcust. Fél bármit is mondani, különben a tervük meghiúsul.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-21 22:47

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Kis mosollyal hallgatja a dudolászást, Seda jó kedve egészen ragadós, és ha a dallam ismétlődik, még a végén ő is beszáll egy rövid kánonba. A torony lábánál aztán leszáll, a kérdésre értetlenül néz rá.
- Azt hiszem most említettem, hogy a mágikus vérnél nincs pazarabb finomság a földön, ha minket nézünk. Sejtheted, hogy a népem és a mágusok viszonya mennyire is lehet pozitív emiatt. Egyébként mágusokról beszélünk, nem csodálnám, ha rövid idő alatt kitalálnák, hogy mi vagyok. - mondja, és még az előtt leveszi a csuklyát, hogy az ajtóhoz érnének. A napsugarak nem kellemesek, de nem ég meg, vagy hasonló, egyszerűen csak nagyon zavarja.
- A tömlöctől függően ki tudlak szabadítani, a bezártságtól nem kell félned. - kacsint rá, majd az ajtóhoz lépve a kopogtatót használja. Az ajtó magától nyílik ki, bent mágusok és tanoncok sürgölődnek fel és alá. Egy szigorú kinézetű, csuhás öreg hölgy indul feléjük, hogy kikérdezze őket.
- Üdvözlöm önöket a céhben. Miben állhatok szolgálatukra? - kérdezi a mágus, árgus szemekkel figyelve a párost.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-21 22:23

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Az ajtóban térdepelő fickót átugorja és azzal a lendülettel pattan fel a paripára. Ismét összefonja a karjait a férfi derekán, és lóbálja a lábait dúdolászik mögötte. Gyorsan elérnek a toronyhoz, amire csak a homlokánál takarva a napot képes felnézni.
- Jó magas.. és bizony nagyon jó előérzetem van ezzel a hellyel kapcsolatban. - vigyorog a lecsúszik a lóról, majd megállva visszapillant Marcusra - A mágusok megérzik a vampirokat? Nem szeretik őket vagy mi? - vigyorog egyet majd elindul felfelé a lépcsőn. - Ha problémáznak, majd kitalalunk valami nagyon okosat úgy, hogy utána ne kerüljünk tömlöcbe. Nem bírom a bezártságot.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-21 22:04

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

A bemutató roppant lenyűgözőre sikerül. Kiissza a maradék sert, közben gondolkodni kezd, hogy emlékezhet-e régről ilyen szövetségre emberek és démonok között, bár valószínűleg a bezártsága időszakában történt. Amikor Seda indulásra adja a parancsot, biccent és elindul, a csuklyát a fejébe húzva lép ki, kerüli ki a kint okádó embert, majd a lóhoz lép.
- Remélem a céhnél találunk valamit. - sóhajtja halkan eloldozva a lovat, aztán felszáll és megvárja, míg a nő csatlakozik, majd ügetve irányba állítja a musztángot. Pár perc alatt, a sűrű tömeget kerülve érnek el a célig, ott megállva feltekint a magas tornyú épületre, amely távolról is bűzlik a mágiától.
- Sanszos, hogy engem az első pillanattól kezdve meg próbálnak majd kiterelni, úgy hogy legyünk figyelmesek. - száll le a lóról és elindul befelé.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-21 21:45

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

- Csak olyan dolgokat tudok megmondani, amik velem kapcsolatosak, illetve ha valakire ránézek is tudom hogy mit fog tenni. Nézd csak.. - oldalra bök a tekintetével egy részeg felé. - Feláll. Elindul a pult felé.. megbotlik és pofára esik.. feláll, majd kirohan a kocsma ajtó elé hányni. - Taglalja a férfi minden lépését egymás után és valóban, minden mondata után pár másodperce be is következik.
- Fogalmam sincs, miért tették. Halandók voltak, gondolom hatalmat és erőt akartak mindegy, hogy mi az ára. Évszázadokkal ezelőtt történt, minden feljegyzés elveszett. - megrántja a vállát, majd lassan feltápászkodik - Menjünk különben itt ér minket a másnap hajnal is.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-21 21:32

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Némán és figyelemmel hallgatja végig, mélyen fürkészve a szemét, majd a másikat is, amikor felfedi azt neki. A magyarázat alatt érdeklődve biccenti félre a fejét.
- Szóval előre meg tudod mondani, ha valami történik körülötted. Vagy csak azt, ami veled történne? - kérdezi.
- Előre meg tudnád mondani, hogy hányat fogok mutatni? - kérdezi mosollyal, a serbe kortyolva.
- Miért szövetkeztetek démonokkal?