~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-22 10:26

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

- Méghogy értéktelen? Na idefigyelj te mágia szipuzó luvnya.. - emeli fel a mutató ujját és már lépne is az öreglány felé, ám a harag és büszkeség olyannyira elhomályosítja az elméjét, hogy ugyan látja az ajtó csapódását előre, valahogy mégsem vesz róla tudomást. A tömör tölgyfát telibe csókolja, majd a hatalmas lendület őt is leviszi a lépcsőn Marcussal együtt. Néha felnyög, ahogy vékony testén a melák súlyát megérzi, s végül egy nagy koppanással érnek földet egymás mellett. Ő is felpillant a toronyra, majd egy sunyi ám annál gonoszabb vigyor ül az ajkaira.
- Nem kell. - féltve őrzött bronz rumos flaskáját kihúzza a kabátja alól, s még úgy fekvő helyzetében jól meghúzza- Intézzük el a gyógyítókat, ha lement a nap pedig visszajövünk ide. Valamit tud a banya, és őriz is. Nem véletlenül nem enged be ide minket. - megragadja a vámpír kezét és felhúzza magát rajta. Ugyan a ruhától nem látszik, de az esés miatt szinte azonnal tele lett makulátlan bőre kék-zöld foltokkal. - Menjünk.
Arca olyan elszánt, mint még soha. Felpattan a lóra, ám kivételesen most ő ül a "vezető ülésen". Odabattyog Marcus mellé, majd nyújtja a kezét hogy felsegítse őt is.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-22 10:15

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

//Hát... Ez nem sikerült. :D//
Úgy tűnik, hogy a városnál is öregebb de láthatóan legalább annyira szottyos mágusnő figyelmét nem kerüli el Seda elrejtőzése. A tekercsre rá pillant, felvonja az orrát, legalább is mintha valami sertést vágott volna hozzá a neve helyett.
- Ismerem ezt a nevet! Kérdezzék őket a démonukról, ha nagyon meg vannak szorulva. Mi itt nem foglalkozunk jött-mentek ostoba histórikus kitalációival! Hordják el magukat az értéktelen tekercsükkel együtt! - mondja panaszos hangvétellel, és mielőtt Marcus egy szót is szólna, a némber egy intéssel kitárja az ajtót mögöttük, majd egy hatalmas szélroham ki is penderíti őket, le a lépcsőn. Ezután az ajtó nagy hévvel becsapódik.
- Az ördögbe! Nagyképű, goblinfejű, kígyó nyelvű, szottyadt banya! - tápászkodik fel Marcus, és ha kell, felsegíti Sedat, aki ha nem tért ki időben, magán érezhette a férfi súlyát, ahogy végig gurult rajta a lökés miatt. A kezét napellenzőnek használva, fintorogva néz a toronyra.
- Azt hiszem más miatt is szeretjük a vérüket venni. - morogja zabosan.
- Vissza a kocsmába, mielőtt még a szentélybe térnénk? - kérdezi leporolva magát.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-22 09:21

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

//Csak aludni kellett, már is szerencsésebbek azok a varázsujjak!:D//
A varázslónő ironikus kérdésére olyan őszintén és hevesen bólogat, hogy majd' leesik a feje a nyakáról, ám amikor felismeri őt, akkor csak lesüti a fejét és a vámpír mögé bújik hogy lehetőleg a legkevésbé maradjon feltűnő. Így utólag, nem volt olyan hú de jó ötlet az a vérdíj átverés, a legnagyobb városban elég nehézkesen tud közlekedni.
- Mit képzelnek? Először át akarnak verni, most meg le akarnak fizetni?! Azt hiszik, ez a mágusok tornyában így megy?!
Seda kinyújtja a varázstekercset a vámpír mögül. Bár maga a papiruszban semmi különleges nincs, halovány sárga tekercs, mely bronz színű madzaggal van megkötve. A madzag tetején fehér pecsét, a Fayeth család címere díszeleg.
- Az északi Fayeth család egyik idéző mágiáját odaadom, cserébe egy kevés információért.. Mit szól?

//Te jössz a dobással, hogy elfogadja-e az alkut! :D Ha nem, akkor ránk csukja az ajtót gondolom :) //

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-22 07:07

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

//Nagyon jó xD//
Természetesen gyanút keltenek, hiszen a démont elvileg elkapták, legalábbis is a nyanya ebben a hitben él. Halkan sóhajt, amikor Seda válaszára kis híján kitör a nevetés a nőből.
- Maguk komolyan azt hiszik, hogy csak így berongyolnak ide, aztán mindenféle ostobaságra hivatkozva körbe járnak, meg gondolom el is tesznek dolgokat, nem igaz?! Magát nem keresi egyébként az őrség...? - kezdi el Sedat komolyabban vizslatni a mágus.
- Nem biztos, hogy ő az, de erős démon problémánk van. Ezen ettől függetlenül tud segíteni, nem? Megfizetjük az árát! - lép Seda és a mágus közé Marcus, hogy magára vonja a mágusnő figyelmét.
//Dobj a kockával. Ha eléred a célt, nem foglalkozik a bountyddal a nő... Ha nem éred el, szívás van, és dobnod kell arra is, hogy jelez-e az őröknek. Ha eléred a célt, akkor csak kitessékel minket.//

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-22 00:04

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

//Én vagyok a legszerencsétlenebb kockadobó aki valaha élt a földön.. ~//
Úgy tűnik a szerencse ismét nem mosolyog le rájuk, mivel a zsémbes öreglány összehúzza a szemeit és hátrébb lép az ajtótól. Seda követi a léptet minden másodpercben készen állva arra hogy rájuk csapja a hatalmas fa ajtót.
- A Bábmester fogságban van. Évszázadok óta nem tudott kitörni a helyéről. Mit akarnak?
Seda megvakargatja a fejét, majd felsóhajt.
- Erős a gyanúnk arra, hogy kiszabadult, esetleg valakit valahogyan megbízott hogy intézkedjen helyette. Figyeljen, csak beszaladunk, körbe nézünk és itt sem vagyunk. Adjon egy órát, felőlem még őrt is állíthat mellénk, csak könyörgöm engedjen utána nézni.. légyszi? - mosolyog a hölgyre legnagyobb bájával amivel csak tud, reménykedve hogy megtöri az asszony szívét. Ha nem, akkor üzletel vele a varázstekercsekkel, erre mindig vevő minden mágus.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-21 23:50

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

- Nem tudom eldönteni, hogy ismét a véred kínálgatod, vagy egyszerűen csak le akarsz ütni egy serpenyővel. - viccelődik kis mosollyal, aztán kissé felvonja a szemöldökét egy félmosollyal.
- Nem csak tömlöcbe lehetünk összezárva egy éjszakára, hogy faggatózni tudj. - kacérkodik ismét, aztán bemennek. Persze már jön is valaki, hogy fogadja őket, hiszen nem engedik minden jött-mentnek, hogy a mágikus tárgyak, tekercsek és könyvek között járkáljanak. A szigorú asszonyt látva összenéz Sedaval, de amikor látja rajta a kétségbeesést, halkan sóhajt. Hát ez rá marad. Megigazítja a köpenyét, így annak takarásában veszi le gyűrűjét és teszi azt el.
- Üdvözlöm. - köszön tőle nem megszokott udvariassággal. - A nevem Lucio, ő pedig Hefna. Egy bizonyos démonról szeretnénk informálódni, a neve Bábmester. - az öregasszony arca meg sem rezzen a névre, de a pillantása egyértelműen hideggé válik.
- Miért érdeklődnek róla? - kérdezi szigorú zárkózottsággal, a tekintetét Seda és Marcus között kapkodja.
- Összetűzésbe akadtunk vele. Szeretnénk pontot tenni az ügy végére.

//Dobj a kockával! Ha eléred a célt, akkor elsőre is beadja a derekát, és elindulunk tekercseket olvasgatni. Ha nem éred el, akkor nem hisz nekünk, ebben az esetben arra hivatkozik, hogy a Bábmester fogságban van egy jól őrzött helyen, és bizalmatlanná válik velünk szemben.//