~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-22 23:26

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

- A szobában elmondok egy titkot.
Majd biccent egyet és elindul befelé a fogadóba. Jelenleg nem a taperoló részegek a legnagyobb problémája, ám mégis néha oda-oda csap a kezekre, de a legtöbb illetlen tapintástól a vámpír menekíti meg. Odalépve a kocsmároshoz letesz egy batyunyi érmét elé.
- Egy szobát két főre, egyelőre két éjszakára. Küldjön fel egy adag vacsorát és egy csinos hölgyet az úrnak. Mit néz ilyen bambán, nem az uram. - morog rá a fazonra, aki csak felvonná a szemöldökét és biccent egyet. Óvatosan nyúl a batyuért, majd elteszi a pult alá.
- Ja és egy üveg rumot, de ha lehet a jobbikból, ne ilyen lónyálat.
A férfi a pultra dobja a kulcsot amit ő megragad és elindul felfelé. Megtalálva a szobát benyit és úgy zuhan az ágyra mint egy zsák krumpli. Persze rögtön fel is nyög, azért ez nem volt olyan jó ötlet a frissen varrt sebekre.
- Mutasd a levelet.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-22 23:12

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Nem siet a lóval, nem az a lényeg, hogy nyíltra rázza a sebeket. Így a nőnek is könnyebb felvennie a ritmust a lóval. Azt hagyja, hogy neki dőljön, egy picit hátrébb is dönti magát, hogy Seda hasára kevesebb teher essen. A szavakra hümmög egyet, majd oda érve leszáll és lesegíti a nőt.
- Talán a jövőbe látsz, de mindegy, ha gyenge vagy mellé. Veled maradok, amíg olyan tüzes nem leszel, mint korábban, egyébként sem tartom jó ötletnek, hogy a tekerccsel, gyengén hagyjalak magadra. - feleli nyugodtan, míg kiköti a lovat és aztán a nyereg rejtekéből a saját ruhája alá rejti a tekercset M könnyebb neki, mint Sedanak, ebben a szerelésben. Betereli őt, oda bent pedig - ha netán a nő nem volna elég gyors, vagy figyelmes -, akkor ő lesz az, aki a kéretlen érintéseket visszatartja.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-22 23:00

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Elfogadja a segítségét, egyedül nem tudná a lóra pattanni. Megvárja amíg Marcus elhelyezkedik mögötte, majd a hátát neki dönti hogy minél kevesebb erőt kelljen kifejteni a hasára.
- Én így nem megyek vissza a kúriába. Tegyél ki a kocsmában egy kis pénzzel amit szereztünk, azzal el leszek egy pár napot. Ha jobban leszek, majd csatlakozom én is. Te nyugodtan vissza mehetsz.
Megmarkolja a kapaszkodót amint elindul a ló, igyekezve tartani a tempóját rajta. Amikor a kocsmához érnek óvatosan leszáll és nyújtja a kezét.
- Elviszem a tekercset, hogy az tudjam nézni. Hová rejtette?

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-22 22:38

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Belépve még éppen látja a lepel hullámát, ahogy a nőre borul, de az állapota jobban foglalkoztatja, mint a meztelensége.
- Találtam valamit igen. - bólint, majd a hátat fordít, hogy öltözni tudjon.
- Egy feljegyzés, leginkább. Majd elolvasod, most menjünk. - mondja, a köpenyt pedig itt hagyja, úgy is tiszta vér. Seda mellett megy az, hogy szükség esetén támasza legyen, ha megszédülne a vérveszteségtől, és kimegy vele a szentélyből. Oda kint erősen hunyorognia kell - köpeny és csuklya nélkül -, de nem zavarja, így is tökéletesen tájékozódik illatok és hangok alapján. A sötét sikátorba érve már többet lát, fel is segíti a lóra a nőt, maga pedig mögé ül, hogy támasza tudjon lenni.
- Menjünk vissza a kúriába egyből, vagy feltöltődnél még a tavernában, mielőtt keresztül suhanunk a kapu őrségen? - kérdezi, oldalai mellett elvezetve kezeit és a kantárra fogva, megtartva őt két oldalról is, ha kell.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-22 22:05

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Nagy fejtörést okozott a gyógyítóknak, akik izzad a és fáradtan hagyják el a szobát egy gyors pihenés erejéig, hogy utána visszejöhessenek faggatózni.
Az ágya mellett lévő leplet magára rántja amikor meglátja a vampirt az ajtóban, végül csak elmosolyodik.
- Egy kis szúrás nem fog megölni. Találtál valamit? - közben lassan feltolja magát az ágyon, leszorítva a beköltözött sebeket. - Mondd hogy igen, különben most azonnal haza megyek északra, ennyi nyűgöt nem ér ez a bábmester.
Közben lassan lemászik az ágyról, fél szemmel hátra pillantva a férfira.
- Fordulj el. - amint az elforditotta a fejét ledobja magáról a paplant, és visszaveszi a topot, mely tényleg csak kebleit takarja, illetve valami nadrágot kutat az egyik szekrényben, mivel a kezes-lábas egybe ruháját darabokra szaggatták. A hasát a kötések rejtik el a kíváncsi szemek elől. - Gyorsan el kell tűnnünk. Ha vissza jönnek faggatózni fognak és szerintem ehhez neked sincs kedved.
Kihúzza magát és gyors tempóban igyekszik kifelé a szentélyből.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-22 21:48

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Észrevétlenül, a föld közelében lapulva tart a pincébe. Mikor megtalálja annak ajtaját, gond nélkül füstölög át a kulcslyukon, és a sötétbe olvad. Oda lent egy lélek sincs, egy gyertya nem sok, annyi se ég. Újra alakot formálva, vörösen világító szemekkel, tökéletesen látva kezd el kutakodni. Eltelik több perc is, majd tucat, majd két tucat, majd egy óra, míg a tömérdek tekercs közül talál egyet, amely mintha illene a leírásokra, és talán segíthet nekik. Ruhája alá rejti azt, még utoljára körbe néz, és aztán elhagyja a helységet. A földszintre ködölve látja, hogy még mindig sokan vannak Seda szobájában, így inkább kimegy a bejáraton, hogy a tömegben öltsön alakot, ahol kevésbé feltűnő. A tekercset a lova nyergébe rejti, mielőtt vértől tocsogó ruházata tönkre teszi. Megállja, hogy ismét megkóstolja a vért, noha nem kevés akaraterő kell hozzá. Visszasétál a szentélyhez, ahol már mágiával, és bűzös növényekkel is gyógyítgatják Sedat. Amikor végeztek, figyeli, hogyan törölgetik a sok vért. Nyel egyet, és mély levegőt véve néz a nőre, oda lépve mellé.
- Megmaradsz?- kérdi, ha ébren van.