~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Zelgadis
Zelgadis
2022-09-01 19:12
Titulus: A sivatagi báró
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-10 21:06:57
A halhatatlan könyvtára

* Igen csak megörül, amikor szintén több könyv címe is elé tárul. Ahogyan mindegyikbe beleolvasgat egy kicsit, máris kiválaszt négy könyvet. Ezekről ő szeretne másolatot.*
- Ahhoz képest, hogy általad ezek csak felületesen vizsgált témák, mégis van belőlük választék. Ha nem haragszol, szeretnék a két fogaskerék témájú könyvhöz hasonlóan másolatokat. Az alábbi négy könyvről lenne szó: Az üvegformázás rejtelmei, Üvegfúvás kezdőknek, Különböző színű üvegek előállítása és végül Az üvegkészítés tudománya- *sorolja az angyalnak.*
- Ennyi elég lesz, másra nem vagyok kíváncsi. Köszönöm szépen, hogy itt lehettem, és hogy megosztottad velem azokat a tudásanyagokat amiket szerettem volna. -*köszöni meg illendően Ithruzielnek.*


 

profile picture Ithruziel
Ithruziel
2022-08-29 16:06
Titulus: A Bukott Angyal
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-14 18:28:44
A halhatatlan könyvtára

A könyvben lévő betűk beleolvadnak a lapokba és a bal felén sorakozni kezdenek az új címek. Ez úttal csak az üveggel kapcsolatos könyvek listázódnak ki:
- Az üvegkészítés tudománya
- Az üveg számos felhasználási módja
- Az üvegformázás rejtelmei
- Üvegfúvás kezdőknek
- Különböző színű üvegek előállítása
- Optikai alapismeretek
- Fénytörés
A gömb nézegetése közben kiszól a fagyos részről:
- Sikerült beletalálnod az általam csak felületesen vizsgált részekbe. Sajnálom, ha a különböző mesterségekről nem tudok elegendő anyaggal szolgálni. Inkább azokra az anyagokra és előállításukra korlátozódott a figyelmem, amin jól működik a rúna vésés és a bűvölés. Ha gondolod, egy másik alkalommal elvihetlek egy olyan halandó könyvtárba, ahol több érdekességre lelsz.
Amint végig mondta, kinyílik a hatalmas kapu. Ott is van egy sáv, ami e világi lényeknek is járható, de sokkal keskenyebb, mint a könyvtárban. Ithruziel ez után Zelgadis számára érthetetlen nyelven kiált pár mondatot. Nem sokra rá egy legfeljebb 16 évesnek tűnő, majdnem három méter magas lány tűnik fel a túlsó oldali sáv végében úgy 10 könyvet hozva magával. A lány előtt egy négyzet alakú, világoskék jégtábla képződik, rárakja a könyveket, némán meghajol és miután még két szó elhangzik az angyaltól, megfordul és eltűnik a kanyarban, ahol korábban felbukkant.

 

profile picture Zelgadis
Zelgadis
2022-08-24 20:27
Titulus: A sivatagi báró
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-10 21:06:57
A halhatatlan könyvtára

*Arcán ugyan nem látszik, de magában nagyon is örül, hogy ennyi könyv jelenik meg a fogaskerekekről. Miközben olvassa a címeket. Az angyal jelzi neki, hogy próbáljon nem nagyon elveszni. Talán az angyalnak az is feltűnhet, hogy Zelgadis, csak éppenhogy bele-bele kukkant egy-egy témában. Azonban a dwelf tudja mit csinál, ő nagyon is célirányosan és specifikusan keresi az őt érdeklő információkat. Először az Útmutatók pontos tervezéshez című könyvben lapoz bele, majd a Fogaskerék szerkezetek című könyvbe kukkant bele.*
- Ha kérhetem, erről a két könyvről készíts akkor nekem másolatot. -*közli az angyalnak, ha már felajánlották neki a lehetőséget.*
- Jó.. akkor a következő téma. Kézműves mesterségek, üvegfúvás, üvegkészítés, üvegszínezés. - * mondja ki a témákat és vár tovább. Reméli e témában is talál hasonlóan jó könyveket.*

 

profile picture Ithruziel
Ithruziel
2022-08-23 23:16
Titulus: A Bukott Angyal
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-14 18:28:44
A halhatatlan könyvtára

A könyv szinte majdnem mindegyik kézműves mesterségre kidob egy-egy címet, kivéve a kovácsolás, ötvösség és szabászat témákban, ezekből kifejezetten nagy a választék. Ezek a címek apró betűvel a bal könyvlapra kúsznak, a jobb oldalon nagyobb, vastag betűvel listázódik pár cím:
- Mechanikus szerkezetek és működésük
- Bevezetés a géptervezésbe
- Törp mérnökök mesterművei
- Goblin és gnóm találmányok
- Fogaskerék öntés
- Fogaskerék szerkezetek
- Útmutatók pontos tervezéshez
- A mélységek gépészei és fantasztikus megoldásaik
Az angyalnak feltűnik a felületes és kissé kapkodó információ gyűjtés, gondolja közbeavatkozik.
- Bőven elég a címeket leírnod, könnyedén készítek számodra is hordozható és forgatható másolatot. Válogass kedvedre, nem sietünk sehová.
Miután biztos helyre rakta a tiltott könyvet, az állvány melletti legközelebbi polcnak dől háttal, köpenyéből kivesz egy kristályból készült gömböt és néha kicsit forgatva nézegetni kezdi.
Próbálj meg nem nagyon elveszni, gondolom nem szeretnél életed végéig itt kuksolni. Ha mégis, talán minden huszonötödik könyvet tudnál csak elolvasni.

 

profile picture Zelgadis
Zelgadis
2022-08-22 16:12
Titulus: A sivatagi báró
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-10 21:06:57
A halhatatlan könyvtára

*Nézi ahogyan, a címek kiíródnak. Ki is választja, az egyiket, amely a Skypia a titán fennsík címet viseli. Ebbe bele is kezd. Ahogyan olvassa, a legtöbb tartalommal már tisztában volt. Mivel nem szeretné az egész könyvet kiolvasni és ideje sincsen rá, ezért a tartalomjegyzékből, kiválaszt pár fontosabb fejezetet, amibe beleolvas. Azonban nem talál számára, használható írást. Ezután könyvet vált. A következő könyv a Városok a fellegek felett címet viseli. Itt is ugyanúgy jár el, mint az előző könyv esetén, a fontosabb fejezeteket átfutja. Itt már talál egy hasznos infót. De pókerarccal olvas tovább, nem adja jelét annak, hogy örül-e vagy sem, csak olvas tovább. Azt az egy információt bememorizálja.*
- Rendben. Akkor a következő. Kézműves mesterségek. Mechanika, fogaskerékszerkezetek. - *ez a másik téma ami érdekli őt.

 

profile picture Ithruziel
Ithruziel
2022-08-21 20:26
Titulus: A Bukott Angyal
Hozzászólások száma: 5
Regisztráció ideje: 2022-08-14 18:28:44
A halhatatlan könyvtára

- Igazából ez csak az én tudásom tárháza, minden ami valaha érdekelt, feljegyzésre került. Alig 3000 éves ez a hely és egy évezredet elpazaroltam az átkokra és sötét varázslatokra, így bőven van még mit lejegyezni. A segítséggel ne fáradj, jobban szeretem, ha magam jutok hozzá az információhoz, így nem lankad a figyelem és a lelkesedés. Ezen kívül a te időd véges, az enyém annyira nem és minden megszerzett tudással csak nő az esélye, hogy nem fognak tudni elpusztítani.
A könyvben arany színűen világító betűvel íródnak ki az alábbi címek:
Skypia, a titán fennsík
Titán legendák
Városok a fellegek felett
Az angyal elsétál az egyik polchoz, tetején történelem felirat olvasható és az egyik könyvet leemeli, így az állványon lévő útmutató már nem fog rátalálni.
- Sajnos van egy egyezségem, ami megtiltja, hogy erről bármit is mondjak, pedig elhiheted, nem kis örömet okozna egy vita erről a témáról.
A könyvet leteszi a terem sarkában lévő asztalra, amit az egyik sor utolsó polca teljesen eltakar, így a dwelf nem láthatja, hová is kerül.