~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-23 20:06

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

- Ha már kegyed csodálatosan fenomenális ötlete volt, reménykedtem abban, hogy egy udvari bolond ruháján kívül mással is szolgálsz majd, de úgy tűnik, túl sokat vártam. - csíp vissza ő is mosollyal.
A toronynál figyeli az "átalakulást", aztán biccent. A kapuhoz lépve türelmesen vár, majd a megjelenő csuhásra pillant. Biccent, majd beljebb lép, oldalán Sedaval.
- Váratlan események foglaltak le minket, de nem terhelem önhöz nem méltó gondokkal, már itt vagyunk. - válaszol, csak hogy ne legyen feltűnő a csend, S közben követi a szerzetest. Arra mondjuk kíváncsi lesz, hová jutnak majd, és még is mikor derül ki, hogy nem azok, akiket vártak... Főleg, hogy közben meg kellene oldani, hogy körbe nézzenek. Szemei így a polcokat és könyveket figyeli, már most kutat, hátha...

 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2022-06-23 19:43
Titulus: A Korovi vár ura
Hozzászólások száma: 89
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19
Nyomozás a Bábok mestere után

A kalandorok egy ódon vasajtó előtt állnak a torony aljában. Súlyos vasalatok tartják távol a nemkívánatos vendégeket, legalább három zár szavatolja a bentiek elzártságát. Az érkezésük zajára az ajtó közepén lévő kis retesz elcsúszik jobbra és bentről kíváncsi tekintet villan. Pár másodperc múlva a kis ablak becsukódik és hosszas csörömpöléssel kinyílnak a zárak sorban. Még két lakat is koppan a földön mire kitárul az ajtó.

-Laudetur ! Végre hogy idetaláltak!
pásztázik rajtuk végig egy kortalan, talpig barna csuhát viselő, érdes hangú szerzetes szeme és meg se várja a választ. Pár pillanatig nézi őket majd hátat fordít nekik és úgy mondja.
-Megmondtam hogy napnyugta előtt jöjjenek! dohog. Kövessenek!

Azzal furcsa módon nem felfelé, hanem lefelé kezdi vezetni őket a toronyban. A bejárat mellett elhaladnak két pár hasonló szerzetes mellett, vélhetően ők az ajtónálló őrök. Hosszan tekereg alább a lépcsősor csak nem akar elfogyni. Legalább három szintet mennek így lefelé.

- Előre kértem, ha az inkvizícióban változás van időben szóljanak. Még szerencse hogy nálunk sok minden található, ami másutt nem… mondja sejtelmesen.

Vezeti őket a szerzetes mint kalauz egyre lejjebb a torony aljában. A folyosókon jobbra is balra is termek nyílnak plafontól padlóig különféle könyvespolcok és cirádás üveggel ellátott tároló rekeszek sorakoznak. Mindenhol évezredes por. A fáklyák fénye sápadtan világítja be a termeket. Néha hátrapillant hogy követik-e a vendégei.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-23 19:39

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

A segítséget ismét elfogadja, és szinte úgy zuhan le a lóról. Megigazgatja a csuháját és elindul az ajtóhoz.
- Mit tudom én? Mindenre nekem kell gondolnom? Minek hoztalak akkor magammal? - persze csak hecceli a vámpírt, valamiért imádja szívni a vérét. - Majd improvizálunk, abban úgyis tök jók vagyunk, nem igaz drágám? - neveti el magát, S mielőtt az ajtóhoz érnének, fenékig érő hófehér haját egy copfba köti, kivételesen a jobb szemét eltakaró tincset is, elvégre az az egyik legnagyobb ismertető jele. Szemeivel a földet nézi, a csuklyát pedig vissza húzza a fejére.
- Beszélj te, én nem nézhetek fel. - rápillant fél szemmel, majd az ajtóhoz érve kopog be.
// Becsatlakozik a meselonk, kérlek várd meg a reagját :))//

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-23 19:24

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Csípőre tett kezekkel figyeli, ahogy körbe röhögik, de végül egy megenyhülő mosollyal megcsóválja a fejét.
- Na menjünk, mielőtt csak belöklek az ajtajukon. - sóhajtja, aztán indulna el, amikor látja megszédülni Sedat.
- Jól vagy? - figyeli a támaszkodást, de mivel segítségre nincs szüksége, nem ér hozzá. Elindulva megrázza a fejét.
- Nem gyilkolok most már feleslegesen, főleg ha tudom, hogy egy bizonyos helyre még lehet, hogy visszatérek. A macska se szarja össze a saját ágyát. - oda lent a lóra rögzít a fegyvereket, aztán felszáll Seda után és mikor átkarolja, elindulnak. A nap már lemenőben, és így ő is érzi, hogy egyre inkább elemében van. A toronyhoz érve leszáll, ha kell, lesegíti a nőt is.
- Van terved arra, mi a francot mondunk, ha kérdeznek, vagy csak berongyolunk mint a néma szentek? Egyáltalán hogy hívták a tökfilkót?

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-23 19:11

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

- Ne gondold túl! Azt mondta ketten jöttek volna de a barátja lebetegedett. Szóval.. Ingyen jegyünk van a toronyba. - alaposan végig méri a beöltözött férfit, S ajkait összeszorítva igyekszik visszafojtani a nevetést több kevesebb sikerrel. - Igazán.. jól áll. Kiemeli a.. szemedet.
Vihogva feláll, ám azonnal megszédül de tökéletesen leplezi egy elbénázott lépéssel. Megtámaszkodik az éjjeli szekrenyen, vesz egy mély levegőt majd megrazva a fejét kikerüli a férfit és elindul lefelé.
- Remélem a lány még életben van, kár lenne érte olyan csinos.
Amikor leér elengedi a lovat és felmászik a hátára. Amikor Marcus megérkezik átkarolja őt, S már el is indulnak a torony felé.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-23 18:59

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

A rumra való tüzes fellobbanásra szórakozottan figyeli a nőt, ahogy megdorgálja, de az elhamarkodott kijelentésre ravaszul csillan meg a szeme.
- Erre az ígéretedre még emlékeztetni foglak. - dörmögi közelebb hajolva hozzá, de aztán már hallgatja is tovább az örömködést. A végén szinte lobog Seda iránt, ahogy húzza maga után, a szobában a meztelen mágusra csak egy pillanatnyi figyelmet fordít.
- Komolyan ezekbe akarsz bejutni..? - dörzsöli meg a saját homlokát. - Szerintem feltűnő lesz, hogy pont ketten megyünk egy helyett, de legrosszabb esetben majd elpárolgok. - sóhajtja, és a csuhát felveszi a ruhája fölé. A kardjait kénytelen lesz a lovánál hagyni, lévén elég feltűnő lenne egy két kardos mágus. Miután felöltözött, rá tekint.
- Menjünk.