~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-23 21:19

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Látva az öreg elégedetlenségét rosszallóan néz Sedara és biccent, hogy ne nyúljon inkább semmihez, és ne is nézelődjön, amíg a szerzetes itt van.
- Megértettük. Elvégezzük, amiért jöttünk. - veszi el a fiolát, ha az ipse oda nyújtja neki. Ezután már igazán nem akarja feltartani, sőt, leginkább azt szeretné, ha végre elhúzna a búbánatba, mert nem tetszik neki, hogy ilyen módon méregetik. Nem szeretne ideje korán lebukni egy torony aljában mágusok hadával a feje felett.

 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2022-06-23 21:12
Titulus: A Korovi vár ura
Hozzászólások száma: 89
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19
Nyomozás a Bábok mestere után

Megvárja hogy elvegyék a segédeszközöket és már épp indulna is tovább de a férfi kérdésére hátrafordul.

-Én azt honnan tudhatnám kérem? Hiszen maguk az inkvizítorok nem? Én csak a szertartásért felelek a többi a maguk dolga..

Venné komolyabban szemügyre a kíséretét. A nő a kíváncsiskodásával még inkább felkelti a figyelmét.

-Nana! Az ott nem maguknak való megértették!

Egyre szúrósabb szemmel méregeti őket de ismét hátat fordít nekik és a fali üveges szekrényből hosszas keresgélés után egy kis fiolát vesz elő.

-Ha minden kötél szakad ezzel próbálkozhatnak. De lehet nem éli túl a páciens..

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-23 20:57

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Amikor befordulnak szinte vigyázzba vágja magát és némán hallgatja a kettő beszélgetését. Fél szemmel tanácstalanul Marcus felé pillant, majd a korbácsra.
Ő elveszi a könyvet és a véres olvasót amiért annyira nem rajong. Utálja ha piszkosan hagyják az eszközöket. Beletörli legalább a nyelét a ruhájába, majd a zárt ajtó felé fordul.
- És ha még így sem hajlandó vallani, mit tegyünk?
Lassan közelebb lép az ajtóhoz, és próbál valami rést találni mélyen bekukucskálhat hogy meglássa, ki a fenét kell egyáltalán megkínozniuk, bár a miért sokkal jobban érdekli.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-23 20:50

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Őt azért negnyugtatja, hogy nem kell sokat beszélgetnie az öreggel. Figyeli, merre mennek, majd a helyszínre érve körbe néz. Kivételesen egészen érdekelni kezdi szituáció, tényleg úgy nézi meg az eszközöket, mint aki kínzásra készül. A korbácsot elveszi, de a fintorán látni, hogy nincs elragadtatva tőle, mintha látott volna már jobbat is.
- Mondott eddig bármit, amivel megfogható? - kérdezi még mielőtt elmenne a szerzetes. Szeretne némi információt kinyerni belőle, hogy a visszajutás zökkenőmentes lehessen, aztán jó volna tudni, hogy mi a francról kéne kikérdezni a foglyot.

 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2022-06-23 20:40
Titulus: A Korovi vár ura
Hozzászólások száma: 89
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19
Nyomozás a Bábok Mestere után

Csak hümmög a beszédre szemlátomást nem egy beszédes típus szótlanul csoszogva halad előre a folyosón. Egy zárt rácsos ajtó előtt megáll és övéről kikandikáló hatalmas kulccsomón keresgélni kezd. Nagy sokára megtalálja és kitárul a rácsos ajtó. Innen már csak két terem és befordul balra egy kisebb szobába. Feltünhet a kalandoroknak a folyosó végén található lezárt rész. A szoba közepén álló asztalka fiókjából előkerül egy rozsdás és alvadt vérrel szennyezett olvasó és egy vaskos könyv.

Ha nem akarna vallani az illető vannak alternatív módszerek
Azzal a szemközti falon lévő korbácsok közül kiválaszt egy háromágú bőrkorbácsot.
Ez segíteni fog

Nyújtja át az eszközöket és indulna visszafelé amerről jöttek.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-23 20:15

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Amint nyílik az ajtó ismét lesüti a fejét, mintha csak tisztelegne a mágus előtt.
- Bocsásson meg a késésért, nagy uram. Többet nem fordul elő. - Elindul utánuk, S miután már csak hárman sétálnak a folyosón ő gond nélkül nézelődik. Mindent megbámul, megtapogat és fogdos, ám amikor a mágus hátra fordulna csak lehajtott fejjel követi őket szorgosan. Tökéletes időzítés. Lábait szaporán szedi utánuk.
- Az inkvizíció változásairól nem tehetünk, a mester is az utolsó pillanatban kapta a hírt. Jöttünk amilyen gyorsan csak tudtunk.
Ujját végig húzza az egyik poros polcon. Először igyekszik intenzíven lerázni az ujjára ragadt porcicát, ám amikor az nem akar lerepülni inkább csak a ruhájába törli.
- Köszönjük hogy ilyen gyorsan tudott minket fogadni. A mester hálás lesz.