~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-23 23:22

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Úgy tűnik, Sedanak tetszik az ötlet. A tigris megnevezésre sötét félmosolyra húzza az ajkát, aztán a cellára és fogjára fordítja figyelmét. Poshadt és mocskos a kis vödör víz, amely ott van, de annak kis részével ébreszti fel a rabot, majd ha felébredt elé guggol.
- Ébren vagy? - kérdi, S ha bármi jelét látja ennek, bólint. - Jó. Mindketten szar szituációban ülünk. Téged fogva tartanak és kínoznak, én meg egy olyan ügybe kevertem magam, amihez semmi közöm. Talán tudunk egymáson segíteni. Mi a neved? - kérdezi, hátra tolva saját fejéről a csuklyát, a rabot fürkészve.

 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2022-06-23 23:07
Titulus: A Korovi vár ura
Hozzászólások száma: 89
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19
Nyomozás a Bábok mestere után

A csoszogás egyre messzebbről hallatszik ahogy távolodnak a szerzetes léptei. Sedának szerencséje van vagy a kézügyessége remek de a zár enged és egy kicsi kivilágítatlan terembe vezet az út. Mindenhol pókhálók mintha több száz éve nem járt volna itt senki.

A gyertya amit magával vitt megvilágítja az üvegezett tetejű asztalkákat. Minden asztal lapját fel lehet hajtani és két-három hengeres fém tárolóedényt tartalmaz. Némelyiket már megkezdte a rozsda is. Ezekben az edényekben nagyon régi dolgok lehetnek ez nyilvánvaló.

Tegyetek próbát a kockagurítóval mindketten. Ha szerencsések vagyok ( bármelyikőtök) akkor megtaláljátok a keresett pergameneket mielőtt az öreg visszaér. Ha nem akkor éppen keresés közben jön vissza és a következményeit viselnetek kell.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-23 22:58

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Botorkálva de szaporán szedve a lábait követi őket a szűk folyosókon. Ő azért végig nézi a többi rabot is, S amint a mágus magukra hagyja őket a falnak dől.
- Jó. Kérdezd azért még azt is hogy tud-e valamit Lord Isenaarról, hátha elcsípett valamit. Én elugrok körbe nézek, kinyitom azt a sok lakatra zárt ajtót is, bár az eltart majd egy darabig. Nem gondoltam hogy pont kínzó mesternek kell állnunk, bár még mindig jobb mintha varázsló próbára kellett volna jönnünk. Hajrá, tigris.
Vigyorogva megveregeti Marcus vállát, majd ott is hagyja a rabbal a cellában. Ő közben ahogy ígérte visszamegy a teremhez és elkezdi keresni a kulcsait annak a furcsa ajtónak, mindezt sikertelenül. Végül előkapja a vékony tőreit, S addig addig játszadozik a zárral, amíg az meg nem adja magát és ki nem nyílik. Persze mielőtt bemenne, azért a kis szobában is körbe néz, hátha talál valami érdekeset. Ha nem, akkor megragad egy gyertyát, meggyújtja azt az egyik folyosón lévővel, a úgy kutat tovább az apró helyisêgben.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-23 22:47

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Átveszi a fiolát és elrejti egy zsebbe. Sedara néz, majd vissza a mágusra és elindul utána, mikor azt mondja, hogy kövessék. A folyosón lévő rabokra rá sem hederít, inkább az épület struktúráját figyeli, a repedéseket és zárakat, ajtókat. A cella elé érve megáll, majd biccent.
- Igyekszünk nem megölni.-feleli, majd figyeli, ahogyan távozik. Sedara pillant.
- Nem adott sok időt a mocsok. Az opciók a következőek: kiderítjük mi kell nekik és kijutunk úgy, vagy kitörünk innen, ha nem sikerülne, vagy lejár az idő. Az állapotod az utóbbit kevésbé garantálja, úgy hogy... Mi lenne, ha körbe néznél? Szólhatnál, ha jön az öreg, én meg közben megpróbálok egy kis információt nyerni mindkét oldalról. - vázolja fel halkan. Itt még a falnak is füle lehet.

 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2022-06-23 21:52
Titulus: A Korovi vár ura
Hozzászólások száma: 89
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19
Nyomozás a Bábok mestere után

A fiolát is átnyújtaná a jövevényeknek majd elindul a szobából kifelé.
-Kövessen akkor ha felkészültek.
Azzal egy másik folyosóra navigálja őket ahol már hallani lehet a különféle hörgéseket, jajveszékeléseket, kiáltozásokat. Megáll az egyik cella előtt ahol egy fogvatartott van láncra verve és szemlátomást már eszméletlen. Kinyitja az ajtót a hatalmas kulcscsomó segítségével.

-Negyed órát kapnak! És nem lenne baj ha túlélné.

Azzal magukra hagyja az inkvizítorokat hogy végezzék feladatukat.
// A fiolában igazságszérum van. Ha megitatják a foglyot igazat fog mondani. //

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-23 21:33

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Jaj neki ha lebuknak! Nos, senki nem mondta hogy Seda jó kémnek, vagy kettős ügynöknek.. sőt.. Gyorsan megembereli magát S komoly arcot vágva biccent a mágus felé tényleg alig várva hogy végre tovább álljon S keresni tudjanak. Ám hogy ezek után hogy a fenébe jutnak majd ki egy ilyen remekül őrzött toronyból, az a következő pont lesz ahol a fejüket fájdíthatják.
- Beszélni fog, ezt garantálom mester. Nem véletlenül vagyunk itt.
Meghajol a férfi előtt, majd visszapillant a vámpírra. Bárhogy is, neki nem kenyere a kínzás, sosem tett még ilyet emberi lénnyel így ha tényleg el kell végezniük, kénytelen ezt is Marcusra bíznia.
- Hol van? - utal az illetőre.