~ Anwarion Szerepjáték ~


A kúria és a környéke

A székváros –és talán az ország- igazi szíve és veleje. A birodalmat mozgató pénz legfőbb forrása és elnyelője a városrész, hol minden pillanatban becsületes és törvénytelen üzletek ezrei köttetnek, a legkülönbözőbb érdekeltségű körök, s egyének közt. Védett öblében az év bármely szakában árbocerdő ringatózik, a dokkok és mólók végeláthatatlan rengetegén folyton színes embertömeg kavarog, kik a kontinens minden szegletéből szerencséjük nyomában érkeztek ide. Ideges kereskedők, mogorva vámtisztek, mocskosszájú rakodók, mosdatlan tengerészek és lapos pillantású haszonlesők a megszokott figurái e helynek, de bízvást állítható, hogy a legkülönb rendű és rangú személyek megfordulnak a nyüzsgő forgatagban.


profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2022-06-24 19:45
Titulus: A Korovi vár ura
Hozzászólások száma: 89
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19

Nyomozás a Bábok mestere után

A rab lassan elhallgat. Elkínzott homlokáról csöpög a verejték alább szájából apró patakban csordogál a szivárgó vér. Felfogta mi is történik, kifejezéstelen arcát a szenvedés torzítja el. Felemeli fejét úgy suttogja a férfinak lassan megered a nyelve.

-Ketten őrjáratoztunk odalent. Azután valaki megfújta a riadót és elindultunk a hang irányába. Még le sem értünk amikor megrázkódott a föld és hirtelen sötét lett.

Kis szünetet tart erőt gyűjt.

-Én mentem elöl. Már majdnem a lejáratnál voltunk amikor nagy fényesség támadt és..és többé nem láttam semmit. Körülöttem mindenfelé a társak kiabálása, könyörgés a halál zaja volt.

Lecsuklik a földre. Négykézláb a földet nézi egyre.

-Tudom hogy nem hisznek nekem. Én se hinnék magamnak. Bármi volt is, engem nem bántott , illetve.. mutat a szemére. – életben akart hagyni.

Összeroskad a rab előttük zihálva veszi a levegőt.

-Tudom hogy halálra fognak ítélni, mert azt hiszik én tettem, én öltem meg a többi őrt. Kérem inkább öljenek meg, ne kínozhassanak tovább. Könyörgöm !

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-24 17:55

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

A férfi panikolása után ér csak vissza, így nem sok mindent hall belőle. Leguggol Marcus mellé a földre és méregeti a rabot.
- Szerencsétlen fickó. Rendesen sajnálom.. - szomorúan sóhajt egyet, majd felegyenesedik és széthúzza a köpenyt, mely alatt a tekercsek lapulnak. - Ha kiszabadulni innen élve, megnézzük hogy mik is ezek valójában, mert őszintén szólva annyira pánikoltam hogy lebukok, hogy nem nyitottam ki őket. A kismadár dalolt már, vagy nem jutottál vele semmire?
Odalép a fickóhoz és finoman végig simitja az arcát.
- Öreg, mi csak jót akarunk. Kérlek mondj valami hasznosat, bármit.. különben be kell adnunk neked valamit, ami tutira eltesz láb alól.
Bár talán ebben az állapotában inkább megváltás lenne neki a halál, büntetés az élet.

 

profile picture Marcus Draegan
Marcus Draegan
2022-06-24 07:57

Hozzászólások száma: 125
Regisztráció ideje: 2022-06-17 23:56:12
Nyomozás a Báb mester után

Figyeli és hallgatja az illetőt, haragosan sóhajt és megragadja a kezét.
- Ha pánikolsz mikor még semmit sem tettem veled, akkor feldühítesz. Koncentrálj fiam! Én most kérdezem először, és egyben utoljára. Mondd el részletesen mi történt. A legutolsó hangyapöcsnyi részletig, ha meg akarsz innen szabadulni! - sziszegi neki halkan és elengedi a kezét - Nincs sok időd, hogy kiengeszteld ezeket a mocskokat ott fent. Mikor volt? Hol volt? Mitől estek össze? Mit láttál átjönni a falon? - teszi fel a kérdéseit.
Percekkel később, mikor Seda megjelenik, hátra pillant rá.
- Hogy itt mindenki ütődött. Te találtál valamit? - kérdezi halkan.

 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2022-06-24 00:33
Titulus: A Korovi vár ura
Hozzászólások száma: 89
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19
Nyomozás a Bábok mestere után

//Az alábbi két tekercsre tettek szert a kalandorok: Mindkettő ősi eredetű és mint olyan eredményesen használható a Bábok Mestere ellen.


Spes lacrima est venustas

Sicut lux in tenebris
Lux lucem ad umbram
Et prohibere gradus eius
Et Maligni
Et accipit praesidium
Factum est actio
Justificati per omnia
Somnia


Fordítása:

A remény könnye igézet

Ahogyan világosból a sötétbe
Fényből az árnyékba űz
Megtorpannak annak léptei
A gonosz csatlósai
És védelmet kap az aki
Elhivatott a cselekvésre
Megigazulnak mind az álmai

Használata: Felolvasva a pergamen szövegét elpusztítja az összes jelen lévő teremtett túlvilági lényt. Csak egyszer lehet felhasználni.

In tenebris nocere

Benedictio actus liberationis
Benedictus sol qui lucet ei
Benedictio est locus ubi inveneris
Benedictiones compedes quae ei catenae sunt
Sic onus tolle tibi in via
Et veram causam in corde tuo effer
Expurgat et iterum videre potes
Veritas super omnia est
Si dignus es, curabis
Si indignus es, vel vitae stamen abscinde tuae


Fordítása:
Az sötét ártalom ellen

Áldás a tett mellyel megszabadít
Áldás a nap mely lesüt reá
Áldás a hely melyen hont talál
Áldás a béklyó mely hozzá láncol
Vedd hát a terhet hogy vidd magaddal
És hordozd szíveden az igaz ügyet
Megtisztít az és újra láthatod
Az igazság minden felett való
Ha méltó vagy rá vigyázni fogja léptedet
Ha méltatlan vagy rá elvágja életed fonalát

Használata: Felolvasva a pergamen szövegét, a jelen lévő összes átkot megszünteti azonnal legyen az bármilyen súlyos is. Csak akkor hatásos ha olyan személy olvassa fel aki feddhetetlen erkölcsű. Ellenkező esetben a végzetét is okozhatja az illetőnek. Egy alkalommal lehet felhasználni csak.


 

profile picture Lord Isenaar
Lord Isenaar
2022-06-24 00:11
Titulus: A Korovi vár ura
Hozzászólások száma: 89
Regisztráció ideje: 2018-01-06 16:47:19

Nyomozás a Bábok mestere után

A fogoly felemeli a fejét a hang irányába és azonnal látni hogy nincs meg a szeme világa egyik sem. Ahogy magához tér eszeveszetten rikoltozni kezd újabb megpróbáltatásoktól rettegve. Fájdalmasan hörög bele az éjszakába.

-Ez megint valami mocskos trükk! Nem tudok semmit hiába kínoznak, ezerszer elmondtam már! Meg is ölhetnek akkor sem tudok semmit!

Bilincsbe vert kezeit védekezőleg emeli reszketve a feje fölé.

Csak úgy összeestek az őrök én nem engedtem be senkit esküszöm! Volt ott valami valami…átjött a falakon- mondja elfúló hangon. Rimánkodik az életéért egyre elkeseredettebben.

Eközben Seda ügyesen kutat, keres és talál. Megszerzi a két tekercset és még időben visszaér a férfihoz.

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2022-06-23 23:40

Hozzászólások száma: 86
Regisztráció ideje: 2022-06-05 14:05:42
Nyomozás a Bábmester után

Ahogy belép a helyiségbe és félre hajtja a pókhálókat, a gyertyával közelebb sétál az üveg asztalokhoz. Oda hajolva lefújja a port róluk, hogy közelebbről megnézhesse őket. Nincs túl sok tekercs, de biztosan igen fontosak és értékesek ha ennyire védelmezik őket. Szerencséjére a lapok úgy néz ki nincsenek lezárva, így könnyedén megemelve a tetejét kezdi el kipakolni a tartalmát. A tekercseket a csuha alatt bújó övre csatolja, majd mintha mi sem történt volna visszacsukja az asztalokat és kilép a helyiségből.
A lakatokat tökéletesen vissza illeszti, sőt még port is fúj rá hogy teljesen erintetlennek tűnjön. Még egyszer körbe futja a szobát, ám más érdekes dolgot sajnos nem talál. A mágus lépteit még nem hallja, így gyorsan vissza rohan Marcushoz.
- Na, megtudtál valamit?