~ Anwarion Szerepjáték ~


Királyi udvar

A Várhegyen magasodó palota impozáns fehérmárvány tömbje a királyi hatalom és méltóság megtestesítőjeként magasodik a város fölé. Nem csupán a mindenkori uralkodó, s a Koronatanács székhelye, de a királyi család rezidenciája is egyben, s mint ilyen, báloknak, társasági eseményeknek otthona, hova bejáratos az ország nagyjainak színe-virága. Folyosóin törtető udvaroncok, koncra leső csepűrágók súgnak össze, termeiben államügyekről határoznak, szövetségeket kötnek, s intrikálnak a zászlósurak, országbárók ligái.A palotanegyed kastélyai úgy bújnak a Várhegy köré, mintha félnének, hogy bármiben is elmaradnak a királyi udvartól. Kövezett utcáin, parkjaiban gyakoribbak az őrjáratok, mint a városban másutt, s külön fal veszi azt körül, hova csak menlevéllel juthat be.


profile picture Aurora D'Lange
Aurora D'Lange
2022-12-02 20:42

Hozzászólások száma: 65
Regisztráció ideje: 2016-09-08 17:07:43
A szabadság ára [Kaland]

[Kúria]

A lágy esésű, szikrázó apró kristályokkal berakott smaragdzöld ruhája finoman suhog utána és simogatja bőrét, ahogyan fel-alá járkál a szobában. Haja egyik része lágy hullámokban omlik fedetlen vállára, a másik része szorosan feltűzve ül meg a feje tetején: szénnel kihúzott szürke szeme szinte világít, bíborvörösre festett ajkai szinte követelik maguknak a figyelmet, ha valaki esetleg elsiklott volna a megkapó szürke tekintet felett.

Olyan régóta várt erre a pillanatra, és mégis úgy húzza a vállát súlya, mintha holmi sötét, nehéz köpönyeg volna. Olyan sok ponton bukhat el az esti történetük, és mégis...és mégis, egy kis részében ott pislákol a rég eltemetett remény, amely úgy ütötte fel fejét a bensőjében, mint ahogy a tavasz első napsugarával kirügyeznek a virágok. Ketten a világ ellen, és rajtuk kettejükön múlik a Lord sorsa. Azé a lordé, akit két éve nem látott viszont, és akinek a tekintetétől szinte retteg bensője: mit fog vajh viszontlátni benne? Dühöt, neheztelést, vagy saját hiányának visszatükröződését? Haragudni fog rá? Rájuk?

Azonban nem folytathatja tovább a merengést, mert gondolataiból három határozott kopogás szakítja ki. Vanília és szantálillatú felhőt húz maga után, ahogy megnyitja az ajtót a lány előtt, és apró kézmozdulattal jelzi, hogy fáradjon beljebb.

Ahogy Viola beért, végignéz rajta, s elismerőt hümment.

- Nos, azt hiszem, aki nem veti rád a tekintetét ma este, annak felesleges testrész a szeme, mert ennyi erővel a zsebébe is rakhatná. - mosolyodik el, majd a kezét nyújtja a lánynak, hogy jobban megnézhesse - Azonban...valami hiányzik. És azt hiszem, mindketten tudjuk, hogy mi az. - tekintete fürkészőn kutatja a lány pirospozsgás arcát, amely szinte kiabál egy kis sminkért, de a sminktükör helyett az egyik szekrényhez lép, s egy üveggel tér vissza, de egyelőre nem derül ki, hogy mit tart a kezében.

 

profile picture Holdviola
Holdviola
2022-12-01 22:27
Titulus: Szélvész kisasszony
Hozzászólások száma: 27
Regisztráció ideje: 2020-07-17 19:49:02
A szabadság ára [Kaland]

[Kúria]

Amióta megtudta a hírt hogy a lord életben lehet, és van esély a felkutatásra azóta nem tudott már nyugton ülni többet. Sem a Vörös Kakasban, sem atyja házában, sehol a világon. Áramütésként érte az információ is, hogy az új őrparancsnok egyben lazuló fegyelmet is jelentett, és egy titkos segítő által valahogy mégis bejuthatnak a várbörtön mélyére. Mert tudta egyedül ezt a merész tervet nem viheti véghez. És azt is tudta jól vélhetően egyetlen szövetségesre számíthat, akinek legalább annyira fontos és értékes a lord élete, mint neki saját magának.

Sőt.. talán még sokkalta jobban is, bár ezt nem tudta biztosan.
A szobájában nagy gonddal öltözködik és az előre kikészített igencsak merész, mélyen dekoltált és oldalt magasan felsliccelt sötétbordó ruhájába bújik. Aggódva méregeti magát a tükör előtt.

A vállát is csak épphogy takarja, a nyakát teljesen szabadon hagyja, a kebleiből szinte mindet látni enged, és bizony nagyon óvatosan kell benne mozognia, hogy a rövidre szabott alja nem adjon azonnal a kísértést az aszfalt- helyett- kockakőbetyároknak az alkalmi ismerkedésre. Gyorsan magára kap még egy hosszú fekete köpenyt ami jóságosan elfedi a kitárulkozó üde bájait, mert így azért mégsem mehet végig Székváros-szerte az utcákon. Nem célja egyáltalán, hogy csapatostul kövessék őket a kocsmákból szabadult, félrészeg feltüzelt vadkanok…

Bizony már most melege van ebben a viseletben pedig igazán nincs túlfűtve sem a szobája, sem a kúria épülete. Meg is jelenik arcán az izgalom pírja. Mielőtt elfordulna a tükörtől még eszébe is jut.

~ A smink!~

És azzal kis táskájába dobja a készlete,t de bízik benne Aurorának lesz valami jobb megoldása erre és nagy gyakorlattal ki is festi őt. Még egy-két fújás a finom virágillatú parfümből, és nagy lendülettel neki is iramodik.

Egyedül azt érzi, hogy a fegyverei nélkül mintha mezítelen lenne. Pedig a titokzatos segítő egyértelműen megírta a levélkében, hogy semmilyen fegyvert nem hozhatnak magukkal…
Fújtat még egyet mielőtt elszánná magát végül, hogy legyűrje aggodalmát és mint a szélvész robog máris Aurora ajtajához.
Ott megáll, pár pillanatig hallgatózik majd halkan kopog hármat ahogyan azt megbeszélték.

Zavart mosollyal, és kislányosan kipirulva várja hogy barátnője ajtót nyisson neki végre és megkezdődjön ez a nem várt kaland.

 

profile picture Aurora D'Lange
Aurora D'Lange
2020-03-27 15:54

Hozzászólások száma: 65
Regisztráció ideje: 2016-09-08 17:07:43
A Várhegyen magasodó palota impozáns fehérmárvány tömbje a királyi hatalom és méltóság megtestesítőjeként magasodik a város fölé. Nem csupán a mindenkori uralkodó, s a Koronatanács székhelye, de a királyi család rezidenciája is egyben, s mint ilyen, báloknak, társasági eseményeknek otthona, hova bejáratos az ország nagyjainak színe-virága...