~ Anwarion Szerepjáték ~


Királyi udvar

A Várhegyen magasodó palota impozáns fehérmárvány tömbje a királyi hatalom és méltóság megtestesítőjeként magasodik a város fölé. Nem csupán a mindenkori uralkodó, s a Koronatanács székhelye, de a királyi család rezidenciája is egyben, s mint ilyen, báloknak, társasági eseményeknek otthona, hova bejáratos az ország nagyjainak színe-virága. Folyosóin törtető udvaroncok, koncra leső csepűrágók súgnak össze, termeiben államügyekről határoznak, szövetségeket kötnek, s intrikálnak a zászlósurak, országbárók ligái.A palotanegyed kastélyai úgy bújnak a Várhegy köré, mintha félnének, hogy bármiben is elmaradnak a királyi udvartól. Kövezett utcáin, parkjaiban gyakoribbak az őrjáratok, mint a városban másutt, s külön fal veszi azt körül, hova csak menlevéllel juthat be.


profile picture Rasmus Ardour
Rasmus Ardour
2023-04-20 15:32
Titulus: Az árnyék
Hozzászólások száma: 20
Regisztráció ideje: 2022-11-28
A mágusok találkozója

Elhagyatottan áll a jókora főúri palota a palotakert közepén, előtte a díszes szökőkúttal ahova meglehetősen illetéktelen behatolóként Rasmus és Aranusiel betette a lábát. A szándék és az indok pedig nem más amiért ilyen késői órán nem valamely kellemesebb elfoglaltságba vagy egymásba feledkeztek az, hogy az egy hét múlva esedékes mágustalálkozó színhelyét feltérképezzék. A fő feladatuk Rasmus értesülései szerint egy személy vagy egy kisebb társaság megfigyelése és lehetőleg kihallgatása akik biztosan meg fognak jelenni a találkozón.

Eddig igazán úgy siklottak be a palotába mint mondjuk kés a vajba hogy kerüljük ez erőteljesebb és korhatár besorolással járó hasonlatokat hiszen csak a két bejáratnál álló őrt kellett kicselezniük. Ez játszi könnyedséggel ment és az épület előterét elhagyva már sikeresen átkutatták a hatalmas báltermet is. Itt sikerült felfedezniük a 4 darab mennyezetig futó mágikus oszlopot amelyek a tetejükhöz közel ékköveket rejtenek. Rasmus feltételezése beigazolódott: mint kiderült ezek úgynevezett anti-mágikus oszlopok. Az energiával besugárzott ékkövek képesek semlegesíteni az aktív varázslatokat sőt ezt úgy érik el hogy az ékkőből villámcsapásszerű büntetést szabnak arra aki a hatókörön belül próbálkozik bármilyen mágiával. Ez alól csak a passzív képességek és az állandó mágikus tárgyak képeznek kivételt.
Egyébként most ahogy észrevehették inaktív állapotban vannak tehát szabad a vásár ha valaki önfeledten élni akar képességeivel.

Miután a szép fehér papnő szárazon lebegésből is kiérdemelte a csillagos ötöst, sőt Rasmusnál ennél jóval többet is ( amely értékelés gyakorlati alkalmazását a helyszín és az idő alkalmatlansága miatt későbbre halasztott ) értékes tudás birtokába kerültek. Egyébiránt a hatalmas terem ami 25x25 méter alapterületű, nem sok érdekességgel szolgált. Talán egy kivétellel: a terem kétoldalán húzódó és a karzat ( erkélyek ) aljától a padlóig érő függönyök mögött egy rebellis fekete kandúrra leltek. Ezek a függönyök nyilvánvalóan a vendéglátó személyzet és a kiszolgálás folyamatának elfüggönyzésére szolgálnak. Most azonban az itt található asztalok mind üresek, csakúgy ahogyan a teremben várakozó többi asztal is a székekkel egyetemben. Az biztos hogy az alsó szint az oszlopok védelme miatt zejes egészében le van fedve így itt mágiával nem próbálkozhatnak.

Miután további izgalmakat nem sikerült itt felfedezni, ezért a páros úgy döntött kéz a kézben indulnak el a felsőbb szintre. Ugyanis a terem túlvégén kétoldalt ívesen tör fel a magasba két lépcsősor hasonlóan a bejáratihoz és ezek vezetnek az első emeletre. Az már most sejthető hogy az emeletről lehet megközelíteni a színházi elrendezést kövező, csak pár fő befogadására képes erkélyeket is ahonnan bizonyosan jól belátni az egész báltermet. És még ki tudja mit rejt a felső szint…

Egyelőre annyi bizonyos, hogy a teremben teljes csend és nyugalom honol és ahogy azt már észrevételezték a kalandoraink, itt meglehetősen régen takarítottak. Mindent több milliméter vastagságú por lep és a behatolók lábnyomát is megőrizte ez okból amerre csak jártak. Viszont egyéb lábnyomot nem fedeztek még fel és ez megkönnyebbülésre adhat okot mindkettejüknek.


 

profile picture Rasmus Ardour
Rasmus Ardour
2023-03-04 22:39
Titulus: Az árnyék
Hozzászólások száma: 20
Regisztráció ideje: 2022-11-28
Egy éjszaka a könyvtárban
[Avagy a szabadság ára]

A nő pimaszsága az eget súrolja de pont ezért kedveli annyira őt. Szemtelenségből csillagos ötös..
És mint minden mást, amivel valaha próbálkoztak ( nem volt túl sok lássuk be lévén ez az első félresikerült randevú csupán ) na ezt sem tudja a hölgy szabályosan csinálni, mármint a fegyelmezett lebegést.

Seda olyan légtornász piruetteket mutat be hogy Rasmusnak nagyon össze kell szorítania a száját hogy el ne nevesse magát. Kicsit bánja, hogy nem az eredeti koreográfiát tartja a kisasszony, de végül nem tudja eldönteni hogy megszólja, elfenekelje, vagy hatalmasat nevessen rajta. Igazi született rebellis a légbúvár kisasszony, a rendetlenség született akrobatája és ahogy egyre jobban megismeri őt annál jobban tetszik meg neki a személyisége.

Mindenesetre elég annyi, hogy egy pillanatra kihagy Rasmus figyelme és ennek nyomán majd egy métert zuhan az ezüst hajú démon mire a férfi észbe kap. Ez figyelmezteti mindkettőjüket, hogy jó dolog a vidámság csak lehetnek heveny mellékhatásai…( hogy felsikolt-e Seda vagy sem azt rá kell bíznunk )

Több komolyságot kérem..- köhint egyet - látja már hogy melyik az? -kérdi tőle.

Majd amikor előkerül a hőn áhított kötet megkönnyebbülten engedi le a nőt a szilárd talajra.
Ekkor azonban hangosan dörömbölni kezdenek az ajtón. Pár pillanat és feltárul a hatalmas kétszárnyas ajtó és négy lándzsával felszerelt őr lép be rajta.

Kockadobó: Kérlek dobj hogy időben észreveszik-e a kalandorok az érkező különítményt. Ha igen akkor kérlek arra is dobj hogy sikerül-e észrevétlennek maradniuk és behúzódniuk a polcok közé. ( Ahol egyébként nagyon szűkös a hely, csak lapjával férnek el

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2023-03-02 23:44

Hozzászólások száma: 96
Regisztráció ideje: 2022-06-05
Egy éjszaka a könyvtárban
Avagy a szabadság ára

Amint megérzi a férfi ujjait egy olyan helyen, ahol annak semmi keresnivalója nincsen, halványan elvigyorodik. Nem egy szende szűz lány, sosem volt. Imádja a kalandot, a kihívást, a hirtelen jött őrült ötleteket. Ha olyanja volna akár itt és most ugrana a férfire, de a céljuk most sokkal fontosabb egy kis etye-petyénél.. na meg amúgy is.
- Miért Rasmus, maga eddig valami másra koncentrált? Az igazán.. szomorú. -ajkaira egy pajkos kis mosoly ül ki, de nem engedi elmélyülni gondolataiban, legalább is túlságosan nem.

Annyira a repülés ötletéért nincs oda, de egy kis móka sosem árt. Amint a férfi irányba állítja őt már meg is indul a magasrepülés. Az első pár másodperc erejéig még tud is magán uralkodni, majd amint fej magasságba érkezik a feneke, már fekszik is el mintha csak ágyban volna. Pörög körbe, fejjel lefelé, török ülés, minden létező pozíciót kipróbál és próbál nem jóízűen felkacagni. Amikor elérte a polcokat, ismét elfekszik, ám ezúttal hasra. Mintha csak otthon pihegne, kezdi el a könyveket keresgélni.
Alig telik egy perc néma kutakodás és már az ujjai között is van a megfelelő kötet.

- Megvan! Leengedhetsz! - súgja halkan le a férfi felé. Bár azért még örömmel maradna egy kicsit. Amennyire tartott az érzéstől, annyira odáig van érte.

 

profile picture Rasmus Ardour
Rasmus Ardour
2023-03-01 14:13
Titulus: Az árnyék
Hozzászólások száma: 20
Regisztráció ideje: 2022-11-28
Egy éjszaka a könyvtárban
Avagy a szabadság ára

A léptek zaja távolodik a bezárt ajtó mögött ezért beszüntethetik a mozdulatlanság művészetét. Ahogy megindulnak előre libasorban a lába elé pillant és a kőre mered a tekintete. Nincs ideje szólni Sedának de már a nyakában is van az ezüst hajú démon. Épp csak el nem zakóznak mind a ketten.

Reflexből hátranyúl hogy az érkező gyorsvonatot megállítsa és stabilizálja de közben valami puhát tapint alant rajta. Hogy mi az azt bízzunk inkább a pajzán képzeletre, de ilyenért már kiosztottak súlyos pofonokat, eredményezett azonnali válást, és pecsételte meg örökre férfiak sorsát is.
Bár a kísértés mértékét csökkenti a nőből áradó 3 mega - kocsmányi erősségű rumszag de mint tudjuk ezt is lehet persze orvosolni.

Fejét félre fordítva tekint hátra és a csillogó szempár láttán kénytelen megköszörülni a torkát.

- Koncentráljunk a feladatra jóóó?- de kábé hangozhat saját magának is ez az intelem.

A fecnit átadja Sedának és finoman megfogva vállait irányba állítja a magas polc elé szemben.

Lazuljon el egy kicsit és engedje le karjait maga mellett...

Ő közelebb húzódik mögé és mielőtt még rosszra gondolna bárki, tenyereit a nő két tenyere alá helyezi.

- Eljött az idő hogy lebegjen önfeledten egy kicsit, ezúttal alkohol nélkül..

És a telekinézis útján szépen lassan felemeli a lányt. Ahogy emelkedik felfele imádkozik érte hogy a különös és szokatlan érzés nehogy sikítást csaljon ki belőle ami szinte bármely más esetben egyáltalán nem zavarná sőt! De most ez nem ajánlott vagy még inkább egyenesen kerülendő.

- Azért ha látja a papíron található címet majd szóljon, vagy intsen … vagy csak egyszerűen emelje le a polcról a könyvet… ( Bibliorum maledicit et corrumpere)

Nem tud elvonatkoztatni a megfigyelésétől ahogy szinte közvetlenül a nő alatt áll miközben ő lebeg, hogy ebből a látószögből még inkább veszélyes a bombázó rá nézve. És nem feltétlenül azért mert félne hogy fentről ráesik. Kedvtelve gusztálja szép kerekded idomait a testhezálló fekete bőrnadrágban és egyáltalán nem bánja ha keresgélnie kell a könyvet egy kicsit…

Közben az ajtó előtt újabb léptek zaja erősödik fel.

// Kérlek most azért dobj a kockagurítóval hogy sikerül-e megtalálni a keresett kódexet. Csak a siker számít az érték nem.//

 

profile picture Seda Fayeth
Seda Fayeth
2023-02-28 22:35

Hozzászólások száma: 96
Regisztráció ideje: 2022-06-05
Egy éjszaka a könyvtárban
Avagy a szabadság ára

Nyugodt ő. Szinte sosem volt még ennyire higgadt mint most. Hogy ezt a mágus jelenléte teszi vagy a közel fél liter rum ami lecsúszott neki még indulás előtt, az kétséges. Már éppen lépne egyet előre, mikor felvillan egy kép.
"A bakancs termetes sarka rácsúszik az egyik csapda kőre, azonnal beindítva egy vészharangot, s már rohannak is az őrök fel a lépcsőn."
Hála ennek a nyavajás képességnek, éppen időben tovább tud szinte esni, minthogy kettejük sírját egy mozdulattal megásta volna. Halkan felszusszant, és indul tovább.
Rasmus azonban megtorpant előtte, Seda pedig épphogy nem sodorja el szegényt.

- Ez a pokolnyelv úgy hangzott, mintha találtál volna valamit. -mosolyodik el a könyvre pillantva.- Egy kilőve, kettő maradt.

A léptekre hasonlóképpen megdermed, akárcsak Rasmus. Ragyogó, remegő szemeivel vizslatja a férfi arcát, ám azon sem félelem sem aggodalom nem ül ki csak az elszántság. A lány kész arra, hogy bármelyik pillanatban darabokra aprítsa az őrséget ha szükséges. A kettejük között lévő apró távolság, az hogy bőrük majd összeér még őt is kirángatja a valóságból mindaddig, míg meg nem érkezik a millió aranyat érő kérdés.

- Úgy nézek ki, mint aki a józan állapoton kívül bármitől is fél? -suttogja mosolyogva majd felpillant a hatalmas polcok tetejére.- Már csak ki kell találnom, hogy is jutok fel oda könnyen.. -már nézelődne is kapaszkodók és útvonalak iránt, ám a repülésre felvonja a szemöldökét.- Repülés? Miről beszélsz te?

 

profile picture Rasmus Ardour
Rasmus Ardour
2023-02-25 00:58
Titulus: Az árnyék
Hozzászólások száma: 20
Regisztráció ideje: 2022-11-28
Egy éjszaka a könyvtárban
Avagy a szabadság ára

Előre lopakodik lábujjhegyen és a pergamen-fecnit a derengő fényben elkezdi kibogarászni. Az alkalmi lámpást használja arra is, hogy a polcok alján lévő írásokat és jeleket elolvassa és sorról-sorra lépked óvatosan előre, tisztes távolságban a polcoktól. Még véletlenül sem lép rá az eltérő mintájú vésett lapokra. Szerencsére tematikusan és jól vannak rendszerezve a kötetek.

Hátra-hátrapillant csinos társnőjét szemmel tartva de amikor ( és főleg ahonnan ) előkerül a világító rudacska csak nyel egyet és folytatja a keresést tovább. ~Ejnye~ ingatja a fejét és betűzi az írásokat tovább. Egyik polchoz érve felcsillan a szeme és a telekinézis segítségével kihúzza a keresett irományt a többi közül.Elégedetten veszi kézbe a könyvet.

- Exaltatum servi inferni olvassa diadalittasan. - Már csak kettő hiányzik!

Kutat tovább, de közben Seda utoléri. Felé fordulva hallgatja szavait és ez a pillanat most az, amikor rácsodálkozik hogy mennyire csinos ez a nő. Milyen kecses. És milyen vonzó.

- Ne aggódjon ami felment az le is fog jönni. És ahogy bejöttünk úgy tudunk majd távozni. Nyugalom!

Haladna is tovább, de a nő pillantása fogva tartja. A közelsége, a szeme ragyogása, azok a csodálatos íriszek, és ahogy sutyorog a fülébe. Erősen kísérti a pillanat, hogy azokról az ajkakról egy csókot lopjon. ~Vajon milyen lehet a csókja. Talán a hagyományos randevút kellett volna választani...~ Elhessegeti a gondolatot.

Magyarázatképpen a pergamenre mutat, ahol az írások sorakoznak, és tudja jobb ha nagyobb távolságot tart tettestársától.

Az ajtó felől neszek szűrődnek be és megáll. Kimerevedik mint egy szobor. Mutatóujját a szája elé tartja figyelmeztetőleg ahogy hátrafordul Seda felé. Reméli hogy a nő is olyan óvatos mint ő és valóban készen áll ha bármi történne.

- Itt kellene lennie a következőnek, de valahol nagyon magasan…- suttogja neki felfelé tekintve mutat a polc tetejére.

- Ugye nincs tériszonya? kérdi tőle hamiskásan mert ő már tudja hogyan érhetik el csak a keresett könyvet a magasban. Nem csupán a könyv lehozatala az izgalmas, hanem a kiválasztása a többi közül ami innen lentről lehetetlen.

Átadja neki a fecnit az írásokkal rámutat a következő sorra ( Bibliorum maledicit et corrumpere) és halkan kérdezi tőle.

- Mit szólna egy kis önfeledt repüléshez ?

// Közben kérlek dobj a kockagurítóval. Ugyanis ahogy Seda sétált a könyvespolcok között és leemelte a könyveket akaratlanul is ráléphetett olyan kőlapra amely riasztja az őrséget. Ha nem vagy szerencsés hamarosan megérkezik a nem várt fogadóbizottság. //