~ Anwarion Szerepjáték ~


Kalandorok naplója

„ S lészen egy hely, hol a kalandorok viszontagságainak regéi elmeséltetnek” – Avagy háttértörténetek és információk a karakteredről és a vele történtekről.


profile picture Liam Arkhain
Liam Arkhain
2023-06-02 14:43
Titulus: Éjjeli vadász
Hozzászólások száma: 1
Regisztráció ideje: 2022-07-09 12:52:56
A kúria varázsa

Akkor érkezett, mikor már mindenki az igazat álmát aludta. Az álom manó jó munkát végzett, olyan bőséggel szórta meg a lakók szempilláit az álomporral, hogy még a farkas dühtől és csalódottságtól hangos lépteit sem hallotta meg senki.
A sáros bakancs olyan hangosan klaffogott a nyikorgó, öreg padlólapokon, hogy szinte az egész épület beleremegett.
Egyenest a szobájához sietett, csak egy ajtónál állt meg, azt is csak egy szemhunyásnyi pillanatra tette. Ujjai puhán végigsimítottak a kilincsen, majd a kopott lapon, hogy utána ugyanolyan hevességgel törjék be a saját szobájának ajtaját, mint amilyennel jött.
Nincs ott más mint egy bevetetlen ágy, egy pihe-puha párna és két tál ami már Tili tulajdona, illetve egy hatalmas kétkezes kard betámasztva a sarokba. Már beszőtte a pókháló, megülte a por minden mélyedését, de nem így tűnik hogy most felszabadulna az elhagyatottság keserű érzésétől. Liam még annyira sem méltatta azt a fegyvert hogy egy futó pillantást vessen rá. Az ágyat pillanatokon belül bevetette, a vastag párnát a tetejére rakta, hátha a kedves kis házimacskája visszatér néha napján még akkor is, ha csak egy lakatlan, üres szobát talál.
Csak két dolgot visz magával a kúriából, egy kis batyu pénzt amelyet még Welslától kapott és az emlékeit melyet a szívébe zárt. Ám nem hagyja itt az épületet örökre, csak néhány hétre.. hónapra. Csak annyi időre amíg felejt, s míg őt is elfeledik.. Csak addig, míg újra a szemükbe tud nézni és lelkifurdalás nélkül mondhatja: haza jöttem.
Tudta, hogy eljön az a pillanat amikor fel kell nőni, amikor tovább kell állni.. csak arra nem készült fel hogy ily hamar bekövetkezik. Maradt volna még, idejéből kitellet még néhány év, de a sors és vele együtt a rossz döntései melyből akadt bőven felgyorsították azt, amire még nem állt készen.
Ha tudna írni sem hagyna levelet, ha találkozna is bárkivel sem búcsúzkodna hiszen nem más ő mint egy árva porszem a kúria többi lakója között. Az ajtót sebtében becsukja és elfordítva a kulcsot zárja be oda minden keserűségét, bűntudatát és a vállaira ereszkedő magányt.
Már bőven éjfélt üt az óra, a kúria pedig lassan életre kel. Most hallja először, hogy az épület fellélegzik és megmozdul, mintha tucatnyi cseléd indult volna útjára Gavriel vezetésével. Az ablakok egy szempillantás alatt tisztulnak ki, ahogy a gyűrött függönyök is kisimulnak. Amerre jár, ahogy halad lefelé a lépcsőn, sáros bakancsa nyomát a mágia szorgosan takarítja össze. A konyhából halk csörömpöléssel kerülnek vissza a tányérok és evőeszközök a helyére, a kamrában nyikorognak a frissen felakasztott húsok. A sörös hordó felszisszen, mintha a csapos épp most cserélte volna, a poharak cincogó kacajjal reppennek a helyükre. A fürdő ajtaja kitárul, a friss, forró víz párája belepi a folyosót..

Ott áll ő a közös helyiség közepén, ajkain egy halovány ám annál szomorúbb mosollyal. Ujjait tördeli zavartan, habozik még egy keveset mielőtt erőt venne magán. A bejárathoz lépve a mogorva szellemnek biccent még egyet, mielőtt még hosszú időre becsukná maga mögött a kúria ajtaját, amire a kifelé vezető úton már vissza sem tekint.

 

profile picture Helia
Helia
2023-05-22 21:09
Titulus: Sárkányölő
Hozzászólások száma: 11
Regisztráció ideje: 2022-07-23 17:37:48
Helia Krónikája
I. Fejezet - A felkészülés
Villám és a Tűz
2. rész

*Teltek a hetek és a hónapok, szinte minden egyes nap gyakoroltak valamit, ő is és a dwelf is. Zelgadis sikeresen elsajátította a villámok idomítását, és saját mágikus energiából is létre tudott hozni, már kisebb-nagyobb elektromos nyalábokat. Eljött az idő a konkrét villámtechnikák elsajátítására. Ahogyan neki is a tűzgolyóval kellett kezdeni, úgy a férfinek is a Globum Fulgur-t, azaz a Villámgömböt kellett elsőként elsajátítania. A villámgömb egy kezdőszintű technika, ám mindennek az alapja. Hiszen saját mágikus erőből kell előteremteni a villámot, majd azt gömbbé formálni, utána pedig megcélozni vele az ellenfelet. Kezdetben kisebb, nagyjából alma nagyságú golyóformát kellett a férfinek létrehozna, majd onnan fokozatosan egyre nagyobb méretben kellett a gömböt megalkotni. Egészen addig, míg nagyjából két méter átmérőjű gömb nem sikerült neki. Zelgadis nagyjából egy hét alatt sajátította el ezt a technikát. A második számú varázslat a Fulgur Sagitta, azaz a Villámnyíl volt. Itt egy közel egy-másfél méter hosszúságú nyílvesszőt kellett megalkotni a villámnyalábokból, majd célba lőni vele. Ez már egy erősebb varázslat, az élő célpontot igen tisztességesen lebénítja, és mellette égési sérüléseket is okoz. De fegyverekben és eszközökben is kárt okoz. Összességében ez sem egy annyira bonyolult varázslat, egészen addig, míg csak egy nyilat kell ellőni. Azonban ha egymás után sorozatban, vagy kettőt esetleg többet kell lőni, akkor úgy már összetettebb a dolog, és több koncentrálást igényel, és akkor még szó sem esett a célzásról. Zelgadis azonban némi nehézség árán de elsajátította.
A harmadik varázslat az előzőnek a tovább gondolt változata volt. Ez volt a Fulgur Imbrem, a Villámzápor. Létrehozni ugyanúgy kellett, mint a villámnyilat, ”csak” itt egyszerre többet, a magasba kellett fellőni, és úgy viselkedett, mint a csatákban egy hagyományos nyílzápor. A célja is az volt, azaz egy adott területre, több célpontra sűrű villámnyalábokat kilőni. A pusztító ereje nagy volt ennek a technikának, több mágikus erőt is igényelt. Ezzel a dwelf jobban megszenvedett, több mint két hét kellett, hogy megtanulja.
A negyedik varázslat egy középhatótávú módszer volt, amivel elkapni és bénítani lehetett az ellenfelet. Ez nem volt kimondottan erős technika, hiszen komoly sérülést nem okoz, de annál inkább bénít, és mozgásképtelenné tesz. A Scintilla Catena, a Szikralánc. A használó egy kötelet vagy láncot formál egy hosszú elektromos nyalábból, a menekülő célpont után engedi, a lánc pedig először megbénítja, majd körbetekeredik a célponton. A megláncolt személyt folyamatosan bénítja, de nagy kárt nem okoz benne. Ez a módszer kiváló arra, ha élve kell valakit elfogni. Noha nem erős technika, de pont ez a nehéz benne, nagyon finoman kell irányítani a villámot. De a nehezebb része az, hogy a villám erejét kellően le kell csökkenteni, és ezt szabályozni is kell, hogy ne legyen túl erős. Nagyon kifinomultan kell a mágikus energiát áramoltatni. A hatótávja maximálisan tíz méter. Egy fabábú volt a célpont Zelgadisnak azt kellett úgy elkapnia a lánccal, hogy ne égesse meg a bábút. Kezdetben egyáltalán nem ment neki, az első három-négy napban próbálkozott keményen, ám nem járt sikerrel. A villámból formált lánc vagy túl erősek voltak, vagy nem tekeredett rá rendesen a bábúra. De a férfi kellően makacs volt, három hét után megtanulta.
Az ötödik villámvarázslat a Fulgur Cavea volt, a Villámketrec. Itt a használó mind a tíz ujjából egy hosszú villámnyalábot indít fölfelé, ezek a nyalábok ívesen a célpont, vagy célpontok köré csapódnak be a talajba, egy ketrecet alkotva. Ez a módszer elsősorban akadálynak alkalmas, bebörtönzi az ellenfeleket, aki nem tud kiszabadulni a heves kisülésű elektromos nyaláboktól, sőt megközelíteni sem tudja a ketrec ”rácsait”. Ez a technika összességében nem nehéz, legalább is megalkotni. De fenntartani folyamatosan viszont már annál inkább. Sok mágikus energiát és folyamatos koncentrációt igényel. Ez persze függ a ketrec méretétől is, valamint attól, hogy mennyi ideig tartják fenn. A dwelfnek különféle méretekben és más-más ideig kellett fenntartani ezt a varázslatot.
A hatodik varázslat a Fulgur Lancea, a Villámlándzsa. Ez már egy nagy romboló erővel bíró varázslat. A mágus egy 4-6 méter hosszú vaskos lándzsát hoz létre villámból, amit a célpont felé indít nagy erővel és nagy sebességgel. Nagyméretű szörnyek ellen, valamint épületek ellen is kiváló. A mágikus energiát nagyon össze kell sűríteni, ezért ennek a varázslatnak az előkészítése több időt vesz igénybe. Kilőni sem egyszerű, mert figyelmetlenség esetén a használó karja is sérülhet. Zelgadisnak kellett hozzá egy hét, hogy létrehozza a formát és sűrítse az energiát, utána újabb egy hét a gyors és pontos kilövéshez, majd még egy hét, hogy minél rövidebb idő alatt menjen végbe a varázslat előkészítése.
A hetedik varázslat a Fulgur Vorago, azaz Villámörvény, ami lényegében úgy nézett ki, mint egy nagyobb tornádó, ami elektromos kisülésekkel jár. Itt Zel feladata az volt, hogy a nagy mennyiségű nyalábokból egy tölcsért formázzon, és azt forgó mozgásra bírja, miközben irányítja is. Nehezen elsajátítható varázslat, hiszen egyszerre kell több dologra figyelni. Ez a technika heves forgószéllel, és némi fekete felhők kíséretével is jár. A pusztító ereje nagy, valamint igen veszélyes a gyakorlása is. Ezért majdnem egy hónapon keresztül kietlen pusztában gyakorolták, távol mindenféle településtől.
A nyolcadik varázslat a Fulgur Testa, a Villámpáncél. Hasonló módszer, mint ami neki volt a Tűzpalást varázslat. Itt használó villámnyalábokkal borítja be a testét, aki pedig hozzáér, annak szó szerint megrázó élményben lesz része, jobb esetben. Rosszabb esetben komolyabb sérülés. Attól függően, hogy a használó mennyire erős villámokkal borítja be magát. Elsősorban védekező varázslat. De összességében nem egy nagy erejű varázslat, inkább csak elsajátítani nehéz. Nagy odafigyelést igénylő veszélyes technika ez, ugyanis könnyen sérülhet maga a használó is. Mi tagadás kezdetben a dwelf megrázta saját magát többször is. A varázslat megalkotásához és fenntartásához is, komoly koncentráció és kifinomult irányítás szükséges.
A kilencedik varázslat az Iskander volt. Az Iskander kivitelezéséhez nem szokványosan kell a villámot előteremteni, hanem mindjárt sűrítve, méghozzá nagy intenzitással. Ez a varázslat nagyon sok mágikus erőt igényel, ezért a használat után a mágus két napig semmilyen villám elemű mágiát sem fog tudni használni, de más mágiaágakból is csak alacsony szintű varázslatot, abból is legfeljebb egyet. E varázslat létrehozásakor a villámnyalábok lila és fekete színekben jelennek meg, a használó egy közel három-négy méter átmérőjű korongot hoz létre, amit a célpontra bocsát, nagy sebességgel. A korong, repülés közben szinte mindent (de nem mindent!) félbe vág, ami az útjába kerül majd a célpontba csapódva, felrobban. Nagy erejű, de nehezen tanulható technika, valamint hosszú idő mire a mágus előkészíti ezt a technikát. Zelgadisnak több mint három hónapba telt, mire kínkeservesen megtanulta a technikát.
A tizedik varázslat, az egy végső technika, a Finalis Nova, azaz a Végső Nóva. Ez az Iskandernek a gömb alakú változata, egy nagy négy méteres átmérőjű gömböt kell létrehozni, majd a gömböt a célponthoz juttatni és felrobbantani. Komoly, nagy területre kiható pusztító erővel bír. Robbanáskor a fénye is vakító. Azonban ezt a technikát csak egyszer lehet alkalmazni egy héten. A használat után, a mágus azonnal összeesik, elájul. Utána három napig semmilyen mágiát nem lesz képes használni, valamint további három-négy nap mire testileg és mentálisan újra feltöltődik. Csak nagyon indokolt esetben lehet használni, ráadásul még több idő előkészíteni, mint az Iskandert. A dwelfnek ezt a varázslatot tudta a legnehezebben megtanulnia, tovább tartott az elsajátítása, mint az Iskandernek. Hogy mennyire tanulta meg jól, az egy jó kérdés. Hiszen a férfi, igazából csak egyszer tudta, jól kivitelezni. Ezt a technikát tanulni már csak azért sem egyszerű, mert nagyon leapasztja a mágikus erőt. Zelnek majd önállóan kell gyakorolnia, ha tökéletesen el akarja sajátítani ezt a nehéz varázslatot.
Ennek ellenére a sivatagiból villámmágus lett. Helia vízmágiáját Aranusiel örökölte, míg a villámmágiáját Zelgadis. Ha a hosszú küldetése netán sikertelenül végződne, akkor is hagyott hátra magából valamit. A hosszú képzések végeztével elbúcsúzott a mesterétől és egyben tanítványától, majd útnak indult.
További felkészülésekre van még szüksége, elmegy messzire, távol a civilizációtól. A hegyekbe megy edzeni, fel kell készülnie testileg és szellemileg is.* 

profile picture Zelgadis
Zelgadis
2023-05-22 09:17
Titulus: A sivatagi báró
Hozzászólások száma: 9
Regisztráció ideje: 2022-08-10 21:06:57
A tűz és a villám
Második rész


Lassan két hónapja folynak párhuzamosan egymás képzései, ahogyan Helia, úgy ő maga is megszenved a tanulni kívánt elemmel. De szerencsére mindketten fokozatosan fejlődnek, ahogy telik az idő, és ahogy haladnak a tananyagokkal. A szörnyvadásznő, már megfelelően jól irányítja, mozgatja, formázza és teremti elő a tüzet. Eljött az idő a konkrét technikák, varázslatok elsajátítására. A tűz elem különféle technikái, elsősorban támadásra alkalmasak. Az egyik reggelen neki is láttak a dolognak.
Az első varázslat az nem más volt, mint a Tűzgolyó. Ez egy viszonylag egyszerű technika, hiszen arról van szó, hogy a mágus létrehoz a tenyerében tűzből egy 20-60 centi átmérőjű gömböt, és azt nagy sebességgel a célpont felé lövi, megégetve azt. A tűzgolyónál nem maga a gömbforma megalkotása a nehéz, hanem a nagy sebességgel történő kilövés. Ilyenkor sűríteni kell a manát, és hirtelen kiengedni. Mivel ez egy viszonylag egyszerűbb technika, így négy napnál több nem kellett az elsajátításhoz. A következő, már pár fokkal nehezebb volt. Ez pedig az Óriás Tűzgömb volt. Az óriás tűzgömb lényegében ugyanúgy működött, mint a normál tűzgolyó, csak itt 2-5 méter átmérőjű gömböt kellett formálni a tűzből, és azt az ellenfélre irányítani. Ez több mana felhasználással és nagyobb koncentrációval járt. Ennek elsajátításához, több mint egy hét kellett.
A harmadik varázslat a Lángoszlop volt. Ahogy a neve is mondja egy több méter magas és széles oszlopformával, támadjuk a célpontot. Ennél a módszernél először egy termetes lángcsóvát kell a magasba lőni, a célpont fölé, majd a hirtelen leérkező csóva egy oszlop formáját veszi fel, és az ellenfélre csapódik. Ez a technika már jócskán nehezebb, hiszen itt a pontosság kiemelten fontos, valamint a magasban lévő lángnyalábot hirtelen kell, lefelé irányítani. Ezzel a varázslattal Helia megszenvedett rendesen, mert itt kulcsfontosságú volt az időzítés is, különösen mozgó célpont ellen. Mozgócélpontot maga Zelgadis hozott létre a homokmágiájával. Erős két hétbe került e varázslat megtanulása. Ám ennek volt egy erősebb változata is, a Lángoszlop Csarnok. Ez ugyanúgy működött, mint az előző, annyi különbséggel, hogy itt több oszlopot kellett egyszerre egy időben irányítani, több célpont ellen. Ehhez viszont kitűnő koordináció kellett. A vadásznő ezzel jobban megszenvedett, mint a technika elődjével, amikor csak egy darab lángoszlopot kellett létrehoznia és azt irányítania. De három hét elteltével sikerült ezt is megtanulnia.
A Tűzfal varázslat létrehozása már egy könnyebb feladat volt. Itt egy magas és széles lángfalat kellett megalkotni, ez nem is ment nehezen. Ám a tűzfal technikában nem is a megalkotás a nehéz, hanem a megtartás és a fenntartás. Nagyméretű lángtömeget kell huzamosabb ideig megtartani, hogy az kitartson, sőt amennyiben vékonyodik a fal, akkor azt pótolni is kell. Zelgadis újfent a homokmágiát hívta segítségül. A homok kiváló anyag a tűzoltáshoz. Helia feladata lényegében az volt, hogy a tűzfala ellenálljon a férfi homokból formált termetes hullámai ellen, és amennyiben a lángfal vékonyodik, ő azt újra megvastagítja. Ez hosszú távon igencsak leapasztja a mana mennyiségét. Jó két hét elteltével a nőnek sikerült ezt is megtanulnia.
A Tűzgyűrű varázslat, hasonló erősségű volt, mint a tűzfal, ám kétféleképpen lehetett használni. Az egyik módja az volt, hogy az ellenség(ek)et körbezárjuk egy magas falú tűzgyűrűvel és ez a kör folyamatosan szűkülni, kezd. A másik módja pedig az, hogy a használó saját maga köré alkot egy tűzgyűrűt, ami folyamatosan tágul, így a használót, bekerítő ellenfeleket égeti meg.
Ahogy haladtak tovább a tananyaggal, a varázslatok is nehezedtek. A Tűztornádó, egy igen komoly kihívás volt. Méret, sebesség, forgatás és irányítás. Itt már nem csak maga a hatalmas lángból formált tornádótölcsér mozgott, hanem vele együtt a légtömeg is, ami nagyon forró szelet is keltett. Ez már veszélyes technikának számított, ezért egy nagy kietlen pusztaságban gyakorolták a biztonság kedvéért.
Ennél is veszélyesebb varázslat volt a Sárkánytorok. A technika működését nem nehéz kitalálni, hiszen maga a neve is sejteti. Bár ez a varázslat nagy erejű, komoly pusztító erővel bír, ugyanakkor ez egy roppant veszélyes technika, még a használójára nézve is. A gyakorlása nagyon komoly odafigyelést és óvatosságot igényel. Az első lépés a helyes légzéstechnika elsajátítása volt, valamint a tüdőkapacitás megnövelése. Heliának sokat kellett a víz alatt lennie, hogy minél tovább bírja levegő nélkül. A másik gyakorlat az volt, hogy egy papírlapot neki fújjon a falnak, és minél tovább a levegőt folyamatosan kifújva a falon tartsa a papírt. Ezután óvatosan, kezdetben apró lángcsóvát okádott ki. A lángnyalábok mérete, ereje és hevessége pedig fokozatosan nőtt, az idő elteltével. Ezt a technikát majdnem két hónapon keresztül tanulta.
A Tűzpalást már egy, egyszerűbbnek tűnő varázslatnak számított, de ez csak a látszat volt. Maga a módszer nem volt nagy erejű, viszont nagyfokú kontroll és önfegyelem kellett hozzá, valamint nem kevés higgadtság. A nő feladata az volt, a mágikus erejével egy aurát hozzon létre maga körül, amit majd lángok borítanak be. Ez a technika egy vízválasztó volt az összes eddigihez képest, hiszen itt már az érzelmi állapoton is múlt, hogy a palást lángjai, nyugodtan pislákolnak, vagy hevesen és robbanásszerűen lobognak. E varázslat elsajátításához gyakrabban és hosszabb ideig kellett űzni a meditációt. Kellett egy hónap, mire jól ment a goblinnak.
A végső nagy technika az Aszkétikus Tűz volt, e technika alapja volt a tűzpalást. Nagyon hasonlóan is működött azonban ehhez már nagyobb mennyiségű manát kellett felhasználni és meditatív állapotba kellett kerülni. Ilyenkor a tűzpalást lángjai más színekben ragyognak fel. Kék, ibolya és arany színben lángol a használó aurája. Mikor már kellően masszív ez az aura, akkor a használó a tenyereiből hatalmas erővel indít egy nagyméretű vakítóan fényes lángsugarat, ami sokkal forróbb az átlagos tűznél, és hevesebb széllökések is kísérik. Ennek a módszernek a megtanulása is közel másfél hónapi tartott.
A több hónapos tanítás mellett, neki is meg kellett izzadnia rendesen a villám elemmel. Az ugyanilyen nehéz volt, ha nem nehezebb. Ezek a hónapok nehezek voltak, de mindketten sokat tanultak.
- Átadtam minden tudást. A tanulásnak vége, tűzmágusnak mondhatod magad. Innentől kezdve rajtad múlik, hogy meddig fejleszted még tovább magadat. – mondta Heliának a képzés végén. A következő nap eljött búcsú pillanata, a szörnyvadásznő elment. Zelgadis nem tudta, hogy a nő miért akarta ezt a típusú mágiát megtanulnia, igaz soha sem kérdezett rá. Azonban sejtette, hogy a félgoblin valami veszélyes és nagy dologba vágta bele a fejszéjét.


 

profile picture Zelgadis
Zelgadis
2023-05-16 18:42
Titulus: A sivatagi báró
Hozzászólások száma: 9
Regisztráció ideje: 2022-08-10 21:06:57
A tűz és a villám
Első rész

Mióta megérkeztek az egykori házához, azóta újdonsült mesterével (aki egyben a tanítványa is) folyamatosan képzik egymást. Nem egyszer harcolt már a szörnyvadásszal együtt, így láthatta annak erős villámait. Az elemi mágiák között egy meglehetősen ritka ágazatnak számít a villám. Elsajátítani sem egyszerű, sőt igen nehéz. Ezt tapasztalta is folyamatosan a tanulás során. Nagyon is kapóra jött neki az, amikor Helia felkérte őt a tűzelem megtanítására. Kezdetben ugyan elfogadta a nő által felkínált tekintélyes összegű pénzt, de meggondolta magát. Helyette a villámmágiát kérte, és nem bánta meg. A villám tanulása mellett, neki is oktatnia kellett. A tűz elem alapvetően nem olyan nehéz, mint a villám. Ám volt egy kis bökkenő, a nő egy erős vízmágus is. A víz pedig ellentéte a tűznek. Tehát a szörnyvadász meg fog szenvedni ezzel az elemmel. Pont úgy, mint ő maga a villámmal.
Az egyik reggelen elkezdődött a tanítás. Mint mindig itt előbb az alapokkal kell kezdeni. Az asztalra tett egy gyertyát és meggyújtotta azt.
- Az első lépés, a lángok irányítása és mozgatása. – a tenyerét a gyertyaláng fölé tette, a láng pedig elkezdett hevesebben pislákolni, először jobbra, utána balra, majd megnyúlt felfelé a lángcsóva. Próbálj gyengéden lélegezni, mert az is befolyásolja a láng mozgását. – először hunyd be a szemed, érezd a tűz hőjét, forróságát az elmédben vizualizáld, ahogyan mozgatod. Ezután finoman ereszd rá a semleges manádat. – ezt követően hagyta, hogy Helia maga gyakoroljon. Ő maga addig csendben figyelt. Követte is a nő az utasítását. Noha becsületesen próbálkozott a goblin nem járt sikerrel, ez napokon keresztül így is ment. Szükségét érezte egy ráhangoló gyakorlatra. Ez pedig szintén a meditáció volt. Ahogyan ő maga is meditált a viharos égbolt alatt, úgy a nőnek is kellett meditálnia, egy máglya mellett. Minden este egy közel kétórányi tűzmeditációt folytattak egy jól megrakott máglya mellett. Kevés ruhát viseltek, hogy átérezzék a tűz melegét. Ugyan lassan, de a módszer megtette a hatását, a vadásznő két hét elteltével már tudta irányítani és növelni a gyertya lángjait.
De egy gyertya nem ad nagy mértékű lángot, ezért fokozatosan növelni kellett a tűz mennyiségét, a gyertya után jött a fáklya. Majd ezt követően, a kisebb és nagyobb máglyák, Nagyobb mértékű lángot, értelemszerűen nehezebb is kontrollálni. Ez bizony okozott pár alkalommal kisebb baleseteket is, amikből szerencsére nem lett nagy baj, hiszen a tanítvány vízmágus is. Így a gyors tűzoltás nem okozott gondot.
Sorra vették át a nagyobb lángok irányítását, hogy mindenféle mozgásra rábírják a tüzet, örvénylő, forgó, megnyúló, lobogó mozdulatokra. Mikor már ez is jól ment Heliának, következett az újabb gyakorlat, ami a lángok leválasztása volt. A gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy egy tábortüzet állítottak fel az udvarra, a tűzrakás előtt pár méterrel arrébb, a földbe volt szúrva több fáklya. A feladat az volt, hogy a tábortűz lángjából leválasszon kisebb lángcsóvákat, és azokat lebegtesse a fáklyára, és gyújtsa is meg azokat. Nehéz gyakorlat volt ez, már önmagában a nagy lángról leválasztani kisebb lángot nem volt egyszerű, maga a leválasztáshoz kellett Heliának másfél hét, és további egy hét a lebegtetéshez. De csak félútig jutott el a leválasztott kisláng reptetéséhez. További egy hét kellett ahhoz, hogy araszolgatva, közeledjen a fáklyához és végül, meg is gyújtsa azt. Ez egy szellemileg fárasztó és meglehetősen idegőrlő gyakorlat. Viszont mindenképpen fontos lépés, hiszen idomítani is tudni kell a tüzet. Az ezután következő gyakorlat még idegtépőbb volt, és még több koncentrációt követelt. A nagy lángból, több kisebb lángot kellett leválasztani, és mindegyik lángcsóvát elreptetni a fáklyákhoz. Szegény nőnek az egy darabbal is meggyűlt a baja, itt viszont többet kellett egyszerre. Természetesen lassan haladtak, először kettő, majd három és végül eljutottak az öt darabhoz. Majdnem egy hónap kellett ahhoz, hogy öt piciny lánggal egyszerre gyújtson be öt fáklyát. Ahogyan Helia küzdött a lángokkal, éppúgy ő is a szikrákkal.
Hasonló tempóban haladt ő is a tanulással, mint a mestere/tanítványa. Az elemi formázás már könnyebben ment a goblinnak. A villámmal ellentétben a tűz könnyebben formázható. Az elektromos kisülések intenzitását nehéz szabályozni, míg a lángok lobogását könnyebb. Két hét után Helia már mindenféle formát tudott alkotni a lángcsóvákból. Gömb, nyíl, kígyó, sárkány, sas és még megannyi figurát, alakzatot mutatott neki Zelgadis.
Az alapvető tűzidomár módszerek után, ismét egy nehezebb művelet következett. Csak úgy, mint neki a villámot, úgy a szörnyvadásznak is elő kellett tudnia állítani saját manából a tüzet. Mert a meglévő, azaz a környezetben lévő tűz irányításának elsajátításától, még senki sem lesz tűzmágus. De ez, minden elemi mágiánál így van. A kezdeti lépés az volt, hogy az ujja végén egy apró lángocskát hozzon létre. Háromórányi gyakorlás után sikerült is a nőnek létrehoznia, ennek ő nagyon meg is örült, olyan két másodpercig, míg azon nem kapta magát, hogy megégette az ujját. Volt is aztán káromkodás a javából. Égési sérülések szinte kivétel nélkül, mindig vannak ennél az elem tanulásánál. A következő próbálkozások már nagyobb óvatossággal történtek. Kellett három nap mire hosszabb időre, létre tudott hozni egy lángocskát az ujja hegyén úgy, hogy nem égeti meg magát. Az ujjak végén lévő láng nagyon hasznos is tud lenni a hétköznapi életben, mikor meg kell valamit gyújtani. Mivel Helia dohányzott így már igen kényelmesen tudta a pipáját meggyújtani.
Teltek a hetek, és az önerőből előteremtett lángok mérete is lassacskán ugyan, de nőtt. A nagyobb lángcsóvákat később formázni is tudta. A tenyeréből méteres lángoszlopokat is tudott formálni, valamint nagyobb tűzlabdákat is. Továbbá az általa tűzből kreált formákat és figurákat mozgatta is, A közel mindennapos tanulásnak meg lett a gyümölcse, Helia az alapokat kifogástalanul elsajátította. Viszont ez még nem lesz elég, messze van még attól, hogy tűzmágusnak nevezhesse magát. Zelgadis nem tudta, hogy a szörnyvadász mi célból fogott bele a tűz elem elsajátításába. De látta rajta az elszántságot, a szorgalmat és a kitartást. A nőnek pedig szüksége is lesz ezekre a továbbiakban. Ahogyan neki is, ha villámmágus szeretne lenni.

 

profile picture Helia
Helia
2023-05-15 17:53
Titulus: Sárkányölő
Hozzászólások száma: 11
Regisztráció ideje: 2022-07-23 17:37:48
Helia Krónikája
I. Fejezet - A felkészülés
Villám és a Tűz
1. rész


* Úton van Zelgadissal már jó ideje, maga mögött hagyva Anwariont. A több napos hajóút után kikötöttek a Déli kontinensen. A két napos pihenő után, a szárazföld belseje felé folytatták az útjukat. A közel négy napos út után a dwelf egyik házához érkeztek. Ez lesz az a helyszín ahol, el fogja sajátítani a tűzmágiát, és ezzel párhuzamosan oktatni fogja a Zelt a villámmágiára. Egyszerre lesznek egymás mesterei és tanítványai. Egy napnyi pihenés után neki is láttak a dolognak.*
- Első lépés a villámmágiához a szikragyűjtés. A feladatod, fogd meg ezt az üvegpálcát és ezt a gyapjúdarabot. Dörzsöld össze egymással, jó gyorsan. Ha meg van, tedd oda az ujjadat. -* megvárja, míg a férfi elvégzi a műveletet. Zelgadis érezhette, hogy megcsípte az ujját, talán látta is, egy pillanatra az aprócska szikrát.*
- Ezt kell többször elismételned, erősen kell koncentrálnod a mágikus energiádat, áramoltasd bele az ujjad végébe. A cél, hogy a szikrát hosszabb ideig megtartsd. Mutatom. -* megdörzsölte gyapjúval az üveget és az ujját odatartva egy szikra keletkezett az ujja végén, amely sercegő hangot adva vibrált ott tovább a gyapjú és az ujja vége között.* - Ez lesz az első feladatod. Ez mindennek az alapja. -*magyarázta neki, miután végzett a demonstrációval a dwelfen volt a sor. Mint minden kezdet, ez sem könnyű. Az első pár nap a legmonotonabb és legunalmasabb, az órákig tartó ismételgetés, folytonos próbálkozás, valamint az ujjak végén lévő kissé kipirosodott bőr, eléggé lehangoló tud lenni. Beletelt egy hétbe, mire Zelgadis hosszabb ideig tudta fenntartani a szikrát az ujja és a gyapjúdarab között. A következő lépés az volt, hogy ezt a szikrát ne csak megtartsa, hanem úgymond kinyújtsa. Ez úgy nézett ki a gyakorlatban, hogy az ujjával eltávolodott a gyapjúdarabtól, először csak két-három centivel húzta hátrébb a kezét, majd fokozatosan távolodott el tőle egyre messzebb. Egészen addig, míg az ujja és a gyapjú között két méteres távolság nem lett. Ez újfent beletelt egy erős két hétbe. Ez idő alatt, többször megrázta az ujját, még a férfi szakálla is megpörkölődött egy kicsit, egy elszabadult szikranyaláb miatt. Na nem, mint ha Helia, a tűzmágia gyakorlás során nem égette volna meg a kezét, párszor. Nem hiába, ez a két elem nem veszélytelen.
Mikor már férfinek jól ment a szikrabegyűjtése és megtartása, a következő műveletet mutatta be Helia.*
- Jól figyelj, a feladatod az lesz, hogy a két tenyered között villámnyalábokat hozz létre, és tartósan tartsd is meg azokat. Ezzel a fémdarabbal, és ezzel a kovakővel én fogok neked erőteljesebb szikrákat létre hozni úgy, hogy összeütöm a kettőt. Te szemben állsz velem, és előre nyújtod a karjaidat, a tenyereid egymással nézzenek szembe. De most cserélünk, mutatom. -* a magyarázat után egy bemutató erejéig, cseréltek. Szembe álltak egymással, Zelgadis összeütötte a fémdarabot a kovakővel, ami adott is szikrát. A szikra leesett, a félgoblin tenyerei közé, de nem tovább. Ott megállt a levegőben, egy helyben, és egy erőteljesebb villámnyaláb lett belőle, amely a nő két tenyere között cikázott. *
- Nos, erről lenne szó. Ezt így elkapni, megtartani és megnövelni. De egyelőre elég, ha csak megtartod. -*adta ki az utasítást. Zelgadison volt a sor. Helia mindennap órákon keresztül ütögette a fémet a kővel, a sivatagi pedig csak állt előtte nyitott tenyerekkel, koncentrálva. Hol sikerült megfognia a szikrát, hol nem. Ha meg fogta, akkor rövid ideig, ha meg is növelte a nyaláb méretét, akkor az, sokszor megrázta a kezét rendesen. Ha megrázta valamijét, akkor az ugye elzsibbadt rendesen, ilyenkor viszont szünetet kellett tartani a gyakorlásban. Mert elzsibbadt, begörcsölt, megmerevedett mozgásra képtelen végtagokkal nem lehet gyakorolni. De mi tagadás, Heliának sem volt könnyű ütögetni azokat a köveket, neki is sokszor be volt fáslizva a keze. Tűzzel gyakorolni sem kényelmes. Pár hét elteltével, sikerült a férfinak tartósan megtartania és megnövelnie a villámnyalábokat.
Ahogy haladtak a tanulással, bekövetkezett egy igen érdekes időszak, hetekig rossz volt az időjárás. Mindennap szakadt az eső, dörgött és villámlott. De aki villámmágiát tanul, annak ez egy igen áldásos időszak. Fel is mentek a hegytetőre vagy a dombtetőre és ezt az időszakot meditálással töltötték. A villámmágia akkor a legerősebb, ha viharos az időjárás, és még a tetejében ilyenkor kevesebb mágikus erővel lehet végrehajtani nagyobb és erősebb villámalapú támadásokat. A meditáció során a használó és a villám közötti kapcsolat elmélyül. Jobban ráhangolódik az elemre. De a viharos időben nem csak meditáltak. Ezt az időszakot kihasználták egy fontosabb rész elsajátítására is.*
- Meg kell tanulnod előteremteni a villámokat. Most nem lesz semmilyen segédeszköz, sem üvegrúd, sem gyapot, kovakő vagy bármi más, ami előidézi a szikrát. Hozz létre a tenyereid között egy erőteljesebb nyalábot. Normál esetben ez egy nehéz és hosszú tanulási folyamat lenne, de most kihasználjuk a viharos időt. -*magyarázta neki, miközben dörgött az ég, és villámok sokasága cikáztak a borult égen elágazva. Ez volt az a pont, amikor aztán bele kellett adnia mindent a dwelfnek a gyakorlásba. Méghozzá azért mert itt az idővel is számolni kellett. Ugyan hosszú napokig volt, borús viharos idő, de ez sem tart örökké. De az volt a szerencse, hogy Zelgadis alapvetően tapasztalt mágus az elemi mágiák terén, így ha első nap nem is, de az ötödik napon, a legnagyobb mennydörgések és villámlások közepette sikerült létrehoznia a saját mágikus erejéből egy kisebb villámgömböt.
Két nappal később a viharos idők elmúltak, de a gyakorlás és tanulás nem. A villám előteremtését önerőből, többször is megismételtette a férfival, hiszen ez egy igen fontos rész ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni. A víz, levegő és föld elemi mágiákkal ellentétben a villám nagyon ritkán áll készen a természetben, csakis is viharos idő esetén. Míg a levegő mindig a használó körülött van, ahogyan a talaj is a lába alatt. Még a víz is gyakran előfordul a természetben, a tűz már ritkábban, viszont tüzet létrehozni mesterségesen nem nehéz. A villám nagyon körülményes, ezért kiemelten fontos része a dolognak az önerőből, saját mágikus energiából történő előteremtés. Ahogy teltek a napok, a férfi egyre nagyobb elektromos nyalábok megalkotására lett képes. Azonban a villámot kordában tartani nagyon nehéz. Hiába tud valaki erőteljes nyalábokat szórni, ha nem képes a pontos irányításra.
Helia a földbe szúrt egy fakarót, mellé egy méterrel pedig egy fémkarót. Zelgadis feladata az volt, hogy a fakarót vegye célba egy villámmal, ám hiába célozta meg a fából készült karót a villám a fémkarót találta el. A fém ugyanis vezeti az áramot. Rengeteg nekifutás után sem sikerült kezdetben a férfinek. Itt különösen kellett koncentrálni, valamint a mágikus energiát sűríteni és áramoltatni is nehéz feladat volt. Nehezen ”szelídíthető” elem a villám, megfelelő arányban kellett sűríteni és áramoltatni a mágikus energiát, és az abból létrehozott villámnyalábot, ha ez meg volt, akkor komoly koncentrációval kellett a nyalábot irányba tartani és mozgatni. Majdnem egy hónapba is beletelt, mire sikerült neki többször egymás után is, eltalálnia a fából készült karót. Azonban Zel korántsem örülhetett, hiszen a következő gyakorlat még nehezebb volt. Két fémrúd között volt elhelyezve egy fakaró, és a tetejében még a fémrudak nem egy méterre, hanem közelebb voltak a fakaróhoz. Mindez még meg volt spékelve azzal, hogy maga Zelgadis is távolabb állt a rudaktól, tehát a feladatot messzebbről kellett végrehajtani, ami azzal járt, hogy még nagyobb nyalábokat kell létrehoznia és kilőnie. Ezzel a gyakorlattal jobban megszenvedett a tanítvány. Mentálisan is rettentően kimerítő volt. Mikor már egy erős másfél hónap után ez is ment. Akkor következett a villámok formázása. Ez viszonylag egyszerűbb művelet volt, hiszen minden elemi mágus tud valamilyen elemet megformázni. Kezdetben egyszerűbb mértani alakzatok, mint kocka, gúla, piramis, téglatest formázása volt a feladat, később emberi és állati figurák, mindez különféle formában és méretben. Tekintve, hogy a dwelf homokból és lángokból tudott mindenféle formát kreálni, így a villám formázása viszonylag könnyebben ment neki. Két-három hét alatt már mindenféle formát meg tudott alkotni a nyalábokból. A férfi az alapokat már elsajátította, de a tanulásnak még messze nincs vége.*

 

profile picture Helia
Helia
2023-05-02 17:26
Titulus: Sárkányölő
Hozzászólások száma: 11
Regisztráció ideje: 2022-07-23 17:37:48
A tanítvány, a fegyverek és a búcsú

*Csodálatosan szép reggelt volt aznap. A papnő vízmágia képzése is már befejeződött nagyjából egy-másfél hete. Helia azonban tudta, hogy el kell hagynia Anwarion földjét. Kérelmet nyújtott be a céhének, hogy egy évig legyen felfüggesztve. Ez azt jelentette, hogy egy teljes évig nem kell küldetésre mennie, nem kell semmilyen szörnyre vadásznia, azonban ezt az időt tanulással, edzéssel kell eltöltenie. Az egy év után pedig egy hosszú küldetés kezdődik. A kérelmét sikeresen elbírálták, ami azt jelentette, hogy három hónap múlva elkezdődik az a bizonyos egy évnyi felfüggesztés. Noha a tanítványát a vízmágiára egészen jól kiképezte, szeretett volna neki még valami tudást átadni. Elképzelhető, hogy nagyon hosszú ideig vagy akár soha sem fogja már viszont látni Aranusielt. Ebből kifolyólag szerette volna biztonságba tudni a nőt. A kúria és környéke pedig annyira nem veszélytelen hely. Noha ott volt a nőnek Rasmus, ám Helia úgy gondolta, hogy nem árt, ha a papnő képes egyedül is megvédenie magát, akár mágia nélkül is.
Egyik nap éppen kint az udvaron tartózkodott, mikor megpillantotta a kertben sétáló Aranusielt. Intett neki, hogy jöjjön oda hozzá.*
- Szép napot! Gyere velem -*azzal meg is indult a cselédszállás felé. Anno Tieng egészen jól átalakította a cselédszállás egy részét. Egy igen jó gyakorlótermet épített ahol mindenféle edzőeszköz volt, gyakorlóbábúk fából, felakasztott homokkal töltött bőrzsákok melyek láncon lógtak le, és még lehetne sorolni. Mikor beértek a gyakorlóterembe Helia így szólt.*
- A vízmágia képzésed befejeződött már vagy egy hete. Azonban ne gondold, hogy ettől még biztonságban lehetsz itt vagy bárhol másutt. Az én tanítványom vagy, ezért nem engedhetem meg azt, hogy ne tudjalak téged biztonságban. Vannak olyan helyzetek, amikor kénytelen vagy megvédeni magadat. Ha nem is keresed a bajt, az akkor is megtalálhat téged. Elfutni sem lehetséges mindig. Elképzelhető, hogy akkor talál meg a baj, amikor éppen elfogyott a mágikus erőd, vagy olyan az ellenfeled, akire nem hat semmilyen mágia, vagy nincs melletted Rasmus, vagy Rasmus megsérül, és neked kell védelmezned. A Bábmester és az általa bábként irányított szörnyek és csatlósok ellen sem működik mindig a mágia. - *ekkor egy fakardot dobott oda elé.* - Ezzel is kell tudnod bánni valamilyen szinten. Az alapokat le fogjuk fektetni, méghozzá stabilan. -*megvárta, míg a nő felveszi a fakardot.* - A hosszú másfélkezes pallos, alapvetően egy egykezes fegyver, melynek a markolata elég hosszú ahhoz, hogy két kézzel is lehessen forgatni. Kétféleképpen lehet használni. Az egyik mód, hogy az egyik kezedben pajzs és a másik kezedben a kard. A másik mód pedig, hogy két kézzel fogod a kardot, és úgy vívsz. Meg fogod tanulni mindkettő módszert. -*ismertette vele a tananyagot, ő már előkészített korábban mindent, ami a gyakorlóeszközöket illeti. Először a pajzs nélküli kardvívás elemeit és mozdulatait mutatta be neki. Ezután következett a nyújtás, némi gimnasztika és bemelegítés. Mikor ezek megvoltak, a papnőnek kézbe kellett vennie a fakardot. Ez a gyakorlóeszköz, noha fából volt, pontosan olyan formájúra volt megalkotva, mint egy pallos, szép nagy keresztvassal, természetesen tompa volt. Helia megmutatta neki, hogy hogyan kell helyesen tartani a kézben a fegyvert, valamint hogy hogyan vegye fel a megfelelő alapállást. Miután ez megvolt, közösen és szépen lassan begyakorolták a különböző vágás- és szúrástechnikákat. *
- Minden egyes mozdulatodba tedd bele a csípődet! A teljes testedet bele kell adnod egy adott vágásba vagy szúrásba. A vállaid legyenek lazák, a térdeid rugózzanak, a markolatot pedig fogd erősen. -*magyarázta, és közben mutatta is a mozdulatot. Mikor a papnő próbálta végrehajtani ezeket, akkor itt-ott beállította a karjait és vállait, ha nem volt jó. Órákon keresztül gyakorolta be a mozdulatokat Aranusiel, két kézzel fogta a gyakorlókardot és a levegőbe csapkodva, kivitelezte a különféle mozdulatokat. Pár napig monoton módon, ezeket a gyakorlatokat ismételtette vele, ezután ő maga is fakardot ragadott és lassú páros gyakorlatokba kezdtek. Helia volt az ”ellenfél”, aki támadott többféleképpen, Aranusielnek pedig le kellett védenie a különféle támadásokat. A szörnyvadásznő a lassú páros gyakorlatok során bemutatta és elmagyarázta részletesen, hogy egyes szituációkban a különböző vágások és szúrások ellen, hogyan kell kitérni, vagy mily módon kell hárítani őket, később pedig már rátértek a támadásokra és ellentámadásokra. Aztán idővel ezek a páros gyakorlatok, fokozatosan egyre gyorsabbak és folyamatosabbak lettek. Azonban hiába ismeri a papnő a technikákat és a vívás alaptaktikáit, szükség van erőre, sebességre, állóképességre és jó lábmunkára is. Számos képességfejlesztő gyakorlatra volt szükség. Egyik ilyen volt, amikor direkt egy nehéz (egy igazi normális kardnál vagy háromszor-négyszer nehezebb) ólomból készült gyakorlókarddal kellett a levegőbe csapkodnia minél gyorsabban, ezzel nem csak a karizmai lettek megedzve, hanem a suhintásainak a sebessége is nőtt. Hiszen ha a nehéz ólomeszközt effektíve gyorsan tudta mozgatni, akkor egy könnyebb normál kardot pedig még gyorsabban. Viszont nem volt elég, hogy gyors. Fontos volt, hogy nagy erővel is le tudjon súlytani. Erre kiváló edzés volt az, amikor egy kézzel, normál kalapáccsal püfölt egy cölöpöt, majd két kézzel, nagykalapáccsal is. Ezek az edzések fizikálisan igen megterhelők voltak, ezt pedig még tetézte a rengeteg guggolás, felülés, fekvőtámasz, törzsemelés, kötélmászás láb használat nélkül csak kézi erővel, futás dombnak felfelé úgy, hogy 2-3 kilós homokzsákok voltak a vádlijára kötözve és a többi erősítő gyakorlatok. A papnő nagy valószínűséggel ezt afféle kínzásnak élhette meg. Ráadásul itt a mester valamivel szigorúbb is volt. Később Helia, az emberi torzóra emlékeztető fabábún kijelölt fontos pontokat. Aranusielnek ezeket kellett gyorsan és pontosan megszúrnia. Ahányszor hibázott annyiszor húsz darab fekvőtámasz. Az elején bizony hibázott sokszor. Természetesen gyakorlópárbajokat is kellett vívnia. Ez tompa és életlen fakarddal történt, védőfelszerelésben. Bár kisebb sérüléseket így is sikerült begyűjtenie a tanítványnak. De ez ezzel jár. Helia ugyan jócskán kisebb termetű, mint Aranusiel, viszont harcedzettebb, képzettebb és tapasztaltabb. Természetesen az ésszerűség határán belül, de nem ”simogatta” a tanítványát mikor vívott ellene. Aranusiel sokszor veszített, de ahogy telt az idő fejlődött. Bátrabb is lett, valamint a reflexei, technikái és a lábmunkája is sokat fejlődött. Helia csapásai egy részét már tudta hárítani és ellentámadásokat is megkísérelt.
Mikor már a kétkezes kardvívás jól ment a nőnek, rátértek a pajzs és kard kombinációjára. Itt a nő bal karján volt a pajzs, jobb kezében a kard. Ennél a résznél is többféle technika és mozdulat lett begyakorolva. Nem csak védekezni tanította meg a pajzzsal, hanem arra is, hogy belharcban, hogyan kell ütni vele. Letelt a három hónap és a kemény és intenzív edzéseknek meg lett a gyümölcse. Igazán képzett kardforgató nem lett Aranusielből, de az alapok stabilan le lettek fektetve, talán egy picivel több is. Mikor már a képzés vége felé jártak, oda ment hozzá.*- Nyújtsd ki a karjaidat, ujjaidat tárd szét. -*mondta neki és gondosan lemérte a nő alkarjának, tenyerének, kézfejének, ujjainak, csuklóinak a hosszát, szélességét és kerületét.* - Kell egy újabb védőfelszerelés neked a gyakorláshoz. -*füllentette Aranusielnek, igaz csak félig nem mondott igazat. Az utolsó napokban már igazi éles karddal kellett a papnőnek vívnia, csattogtak a pengék, és a pajzsok egymáson.*
- Ügyes! Sokat fejlődtél! -*mondta neki a vadásznő őszintén elismerően az edzés és egyben a párbaj végén.* - A tanításod immáron végleg befejeződött. Én el fogok menni, hosszú időre. Kértem a céhemet, hogy egy évig legyek felfüggesztve. Elvonulok. Majd elmegyek egy hosszú és veszélyes küldetésre. Lehet, hogy többet soha sem találkozunk! Ez a búcsúm, és a ..-*ekkor egy ládát visz a papnő elé és kinyitja.* - búcsúajándékom. Egy bronzpajzs, egy másfélkezes pallos melynek pengéje nemes acél és ezüst ötvözet. A kardot az inkvizíció démonűző papjai szentelték fel, méltó fegyver egy papnőnek. Továbbá alkarvértezet és páncélkesztyű. -*adja oda neki a felsorolt eszközöket. A bronzból készült pajzs közepes méretű és ovális alakú, közepén egy tömör dudorral. Nem pillekönnyű, de nem is túl nehéz. Továbbá bele van vésve igényesen a vízelem szimbóluma, ami nem más, mint egy kör benne egy hullám. A hosszú másfélkezes pallos, a nagy keresztvassal meglepően könnyű. Ezt érezhette is Aranusiel mikor, a kezébe vette, ő ennél nehezebb kardokkal gyakorolt. Az alkarvértezet és a páncélkesztyű bőrből készültek, de fémpikkelyek vannak rászegecselve. Nem véletlenül mérte le gondosan Helia a tanítványa kezeit. Ugyanis nem egy szimpla kipárnázott gyakorló védőfelszerelés készült, hanem konkrétan vértezet.* - Remélem, nem kell ezeket használnod, de ha mégis.. akkor itt lesznek. Jó tanítvány voltál! Vigyázz magadra, minden jót. -*azzal felpattant Kargul hátára és elment, egyszer még visszanézett és integetett. Kissé fájó szívvel, de elindult. Hosszú, gyötrelmes és nehéz út vár rá.*