Rorschach
[A vándor]
Nem: Egyéb 
Faj: Vulpe
Azonosító: #63

Kinézet:

Emberi léptékben mérve átlagos magasság, ám közel sem emberi lény. A vulpék a távoli kelet végtelen erdei és szteppéi között vándorolnak. Humanoid kinézete ellenére egy két lábon járó rókára emlékeztet, egész testét bunda fedi, mely kobakján oly dús sörénnyé nőtt hogy szinte már hajnak lehetne nevezni. Bundája a rókára jellemző rozsdavörös krém színekben pompázik, melynek csillogása gondos ápoltságról tanúskodik. Hegyes füleivel remekül hall, s pillanatnyi állásuk sokszor elárulja hangulatát, akárcsak hosszú lompos farka. Atletikus testalkata könnyed gyors mozgásról árulkodik. Hosszúkás pofájában hústépésre alkalmas fogak sorakoznak, s ujjai hegyén lévő karmok sem kevésbé ártalmatlan fegyvernek számítanak. Érzékei a vadakra jellemző módon igen kifinomultak, és az éj sötétje sem akadály a számára. Jobb karján sötét színű festés látszik, három határozott vonal melyek körbefutnak a felkarján, mintha valami tetoválás lenne, de hogy az mintázat mit jelent, azt csakis ő tudja. Többnyire emberi ruhákat hord, inget, valamiféle nadrágot, s néha egy vékonyabb kaftánt, ám lábbelit sose látni rajta. Nyakában egy ezüst amulett lóg, rókafejet formázva, szemei, mint két feneketlen katlan, meghatározhatatlan anyagból faragták, s fény nem csillan rajtuk. Többnyire egy görbe élű kardot cipel magával, ám szükség esetén íjat, tőrt vagy lándzsát is magához vesz. Övén tarsoly lóg, benne apró hasznos holmikkal.

Jellem:

Mióta az emberek közt él sok dolgot eltanult tőlük, ám még mindig van bőven mit tanulnia, emiatt sokszor került már összetűzésbe a simabőrűekkel, ám fürge lábának hála sosem esett komolyabb bántódása. Aranyszín szemeiben kíváncsiság ragyog, ugyanakkor bizalmatlan, sokszor gyanakvó pillantásokkal illeti az idegeneket. Helyén van a szíve, és az esze is, bár gyakran bizonyítja ennek ellenkezőjét is.

Előtörténet:

A Fekete láb klán egykori főnökének csemetéjeként látta meg a napvilágot már több mint húsz téllel korábban. Apja státuszának hála magas rangnak örvendhetett, és megkapott mindent amire csak szüksége lehetett, ám őt a klánfőnöki kötelességek helyett a kalandok és az erdőkön túli világ érdekelte. Egy napon aztán apja rejtélyes betegség áldozata lett, s révén túl fiatal és tapasztalatlan a megüresedett pozícióra, ellenszenves nagybátya foglalta el a klánfőnök szerepét, majd egy gyilkossági kísérlet szerepében tudtára adta az ifjúnak, hogy többé már nem látják szívesen a hordában. Így kénytelen volt elmenekülni, s azóta az erdőkön túli világot járja.

Egyéb információk:

Kiváló érzékei és ügyes mancsa révén hamar rájött hogy adottságait hogyan kamatoztathatja az emberek kárára, sok településen hírhedt tolvajként ismerik az alvilági körökben. Árnyként lopakodik és a zárakhoz is ért. Remek vadász, leginkább az íjászat terén remekel, ám közelharci tudását sem szabad lebecsülni, nemcsak a pengékhez ért, karmai is veszedelmes fegyvernek bizonyulhatnak. Amulettje nem csak díszes darab, de oltalmat nyújt az ártó szándékú mágiával szemben és képes figyelmeztetni a veszélyre.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.