Viessa Varen
[Laundin]
Nem: Nő 
Faj: Alakváltó
Azonosító: #494

Kinézet:

Ami először feltűnik rajta, hosszú, sötét haja, mely íriszeihez hasonlóan kék színben pompázik, hajvégei felé pedig világosodik. A fürtjeibe előszeretettel fűz különböző színes fonalakat és gyöngyöket. Különleges frizuráját legtöbbször két fonatba rendezve viseli, de kiengedve a háta közepét verdesi. Alakja vékony, de mégis izmos, ruganyos, magassága körülbelül 163 cm. Szemei égszínkékek, árad belőlük a magabiztosság és az akaraterő, viszont valami megfoghatatlan mélység is. Arca haloványan szeplős, ajkai teltek, élettel teli sötét rózsaszínűek.
Szereti az ékszereket, sok fülbevaló, nyaklánc és karkötő díszíti testét. Általában bőrnadrágban látni és valami saját készítésű felsőben, de hajlamos ritka esetekben szoknyába bújni. Mindig ad külsejére, hiába nem él jólétben. Az emberek a levendula és fenyő illatának egyvelegét érezhetik rajta.

Farkasként: Szürkés barna szőrű, kék szemű ordassá tud alakulni, aki az átlagos farkasnál valamivel nagyobb termetű, körülbelül 1 méter magas. Dús bunda jellemzi, egészen különleges színnel.

Jellem:

Neveltetésének köszönhetően bátor és kissé harcias természetű, hirtelenharagú, de általában kedves és segítőkész. Örökölte szülei vérmérsékletét. Tüzes személyiség, akinek meglehetősen nagy szája van, de emellett rendkívül okos és barátságos. Óvatosan közelít idegen emberek felé, viszont mindig hallgat a farkasra. Cserfes, kíváncsi természet lakozik benne, tele bájjal és jó adag makacssággal. Ha valamit a fejébe vesz azt általában mindenáron véghez viszi, mely párosul hűséges jellemével. Indulatait rémesen kezeli, de haragja általában nem tart sokáig. Ritka eseteben hajlamos csupán bosszúvágyra, azt nagyon ki kell érdemelnie az illetőnek, de nem ajánlatos vele ujjat húzni, hiába is látszik törékenynek kívülről.

Előtörténet:

Legkisebb lány gyermekként látta meg a napvilágot Kalamon Birodalmának területén, körülbelül 20 évvel ezelőtt. Három báttyal áldották vagy éppen verték az istenek. Édesapja katona volt, szigorban, fegyelemben nevelte gyermekeit. Vie egész kicsi korától kezdve nagyszerű bűnbakja volt testvéreinek, akik így akarták megúszni apjuk haragját, mely így mindig a kislányon csattant. Apja a női mivolta ellenére sem bánt a vele különbül, mint fiaival. Megtanította lovagolni, harcolni, fegyverrel bánni. A férfi a szigor ellenére is szerette gyermekeit a maga módján, de az elvei sziklaszilárdan állították, hogy ez a gyerekek javát szolgálja. Édesanyja viszont mindig is jóságos volt, kedves. Tanította őt olvasni, több nyelven beszélni, számolni, házi munkát végezni, amikor apja nem halmozta el edzésekkel.
Azonban néhány hónapja tört elő a belső farkasa. A városban járva egy fiatal részeg fiatalember kishiján megerőszakolta. Akkor változott át először farkassá, de ez a férfi életébe került. Elfogták és talán apjának hála, hogy nem lett halál a büntetése. Testi fenyítésre ítélték, majd száműzték otthonról. Hetekig járta egyedül a területet, az egyik erdőben pedig rátalált Laundinra, akiből nagyszerű társ vált. Segít neki kezelni a farkast, aki benne szunnyad, tanítja, neveli a lányt. Minden vágya, hogy sikeresen letelepedjen, pénzhez jusson, mert már igencsak a tartalékai végét járja. Szinte bármilyen munkát szívesen elvállal.

Egyéb információk:

Laundin: Társa egy hatalmas éjfekete farkas, ki Laundin névre hallgat. Az állattal különleges a viszonyuk, hiszen nem tudni mi okból, de kapcsolódott hozzá. Ránézésre egy egyszerű farkas, de Vie fejében él, valóságos személyiség. Hallja a gondolatait, beszél hozzá. Egy mogorva vénség, de az életét adná a lányért, ha kell. A nap 24 órájában mellette van, akár egy őrkutya, pedig Viessa is képes megvédeni magát a belső farkasának hála. Rossz nyelvek szerint egykor a farkas a szeretője volt, de ilyesmiről szó sincs. Laundin nem beszélt sokat a múltjáról, még a lánynak sem.
(https://i.pinimg.com/736x/f1/a0/cc/f1a0cc6ea25656ff29ef81e747b29da7.jpg)

Farkas alak: Farkasként rengeteg előnye van. Hatalmas fogai és karmai, kifejezetten jó szaglás és látás, mely emberi formájára is jellemző. Hátrányai is akadnak viszont. Teste sokkal nagyobb, így kevésbé fürge és kecses, valamint még nem tanulta meg rendesen az irányítását. ha feldühítik hajlamos teret engedni ordasának.
(https://i.pinimg.com/736x/68/d1/78/68d178be2c75075ea6fca53bcdce1251.jpg)

Képességei: Ha a két farkas nem lenne elég, kalamoni kiképzésének hála remekül ért a tőrökhöz, közelharchoz. Bár nem szereti használni egyiket sem, mégis alapvető részét képezi a tudástárának. Rejtett helyeken hord magánál a biztonság kedvéért néhány csinos pengét, amiket még anyja adott neki száműzetése előtt.