Elara Windrider
[a Muzsikus Lány]
Nem: Nő 
Faj: ember
Azonosító: #492

Kinézet:

Elera, egy 22 éves kreol bőrű, hosszú, kissé göndör hajú lány. Mélybarna szemei kifejezőek, tekintetét ha rád emeli, szinte a lelkedbe hatol. Általában hosszú ujjú fehér inget hord, mire egy bőr fűzőszerűséget vesz fel, mi kiemeli nőies alakját, ez alá egyszerű barna szövetnadrágot visel legtöbbször.
A hajzuhatag mögött, tarkóján egy jelkép/ címer/ minta látható, ő maga sem tudja mi az, de bőrébe van égetve, ezzel megjelölve őt egy életre. Mozdulatai finomak, mi nem csoda, hiszen a hegedűt szépen megszólaltatni lágy mozdulatokkal lehetséges.

Jellem:

Egy kissé elvarázsolt, senkiről nem feltételez rosszat. Naivan áll az élethez. Jelleme olyan mély és összetett, mint a zenéje. Lényének középpontjában az együttérzés és a segítőkészség áll. Mindig kész segíteni másokon, akár egy kedves szóval, akár a varázslatos zenéjével, amely képes megnyugtatni a lelket és gyógyítani a fájdalmat. Nagyon érzékeny az emberek érzelmeire, könnyedén meglátja, ha valaki bánatos vagy szenved, és mindent megtesz, hogy felvidítsa őket.

Emlékezetének hiánya ellenére Elara rendkívül bátor és eltökélt. Nem fél szembenézni a kihívásokkal, és mindig készen áll arra, hogy megvédje azokat, akiket szeret. Kitartása és belső ereje révén képes átvészelni a legnehezebb időket is, és soha nem adja fel a reményt, hogy egyszer visszanyeri emlékeit és megtalálja igazi helyét a világban.
Rendkívül intuitív, sokszor ösztönösen érzi, mi a helyes döntés, és gyakran hallgat a megérzéseire. Ez a tulajdonsága különösen hasznos, amikor zenéjével kell segítenie másokon, hiszen sokszor a legapróbb hangulatváltozásokat is képes észrevenni és megfelelően reagálni rájuk.
Elara továbbá hűséges és megbízható barát. Bárkivel, aki elnyeri a bizalmát, mély és tartós kapcsolatot alakít ki. Őszintesége és tisztasága miatt az emberek könnyen megnyílnak neki, és gyakran keresik a társaságát és tanácsát.

Előtörténet:

Elara története 2 évvel ezelőttről kezdődik csupán, mikor 20 éves volt, egy karavánon zötykölődve ébredt fel, egy középkorú férfivel a társaságában, hegedűjét ölelve. Elara nem emlékszik a múltjára, arra, hogy honnan jött, kik a szülei. Nincsenek emlékei ettől a pillanattól előbbről.
A vele utazó férfi Aric volt, ki kívülről ijesztőnek és megrendíthetetlennek tűnt, de kék szemei kedvességet sugároztak.
Így telt emlékezetének első darabja:
A férfi észrevette, hogy Elara felébredt, és közelebb lépett hozzá.

Jó reggelt – mondta lágyan. – Az én nevem Aric. Te vagy Elara Windrider. Egy cetli lógott rajtad, onnan tudom a neved. Tegnap éjjel találtam rád az út szélén, eszméletlenül, és a hegedűdet szorongatva. Nem emlékszel semmire, igaz?-
Elara csak megrázta a fejét, és próbált emlékezni valamire, bármi apró részletre a múltjából, de semmi nem jött elő.
-Nem, semmire. Ki vagyok én? Honnan jöttem? Mit csinálok itt?
-Sajnos én sem tudom. De amikor megtaláltalak, úgy tűnt, mintha menekülnél valami vagy valaki elől. Épp egy veszélyes úton haladtam, és úgy döntöttem, hogy magammal viszlek, amíg vissza nem nyered az eszméleted, vagy amíg biztonságos helyre nem jutunk.

Ahogy teltek a napok, Elara lassan kezdte megismerni Aricet és a környező világot. Aric egy vándorkereskedő volt, aki városok között utazott, ritka és különleges tárgyakat szállítva. Mindeközben Elara felfedezte, hogy különleges tehetsége van a zenéhez. Hegedűjén játszva rájött, hogy képes megváltoztatni az emberek érzéseit: a bánatosakat megvigasztalni, a dühöngőket lecsillapítani, és a reményvesztetteknek új erőt adni. Bár nem tudta, honnan ered ez a képessége, megérezte, hogy ez valami ősi és erőteljes ajándék. De ez a képesség a rossz irányba is elfordítható. Szerelmeseket bosszússá tenni, reménykedőket megfosztani reményeiktől, és boldogokat depresszióba hajszolni. Egyszer valaki öngyilkos lett zenéje miatt,mikor kérésre játszott, megfogadta, hogy többet rossz érzéseket nem szeretne emberekben kelteni a zenéjével, csak a jóra törekszik.
Egy nap, miközben Aric-el egy kis faluban pihentek, Elara egy régi könyvet talált egy árusnál, amelyben egy legenda szerepelt a Windrider családról. A legenda szerint a család női tagjai generációk óta olyan muzsikusok voltak, akik képesek voltak a zenéjükkel gyógyítani és varázsolni. Ez a felfedezés új reményt adott Elarának, és elhatározta, hogy kideríti, hogyan kapcsolódik ehhez a történethez.

Egyéb információk:

- Nem emlékszik a múltjára.
-Hegedűjén játszva képes megváltoztatni emberek érzéseit.
A Hegedű:
A teste sötétbarna mahagóni fából készült, amely az évek során finom arany fényt kapott. A tetőlap világosabb juharfából van, rajta kézzel festett virágok és indák díszítik.
A híd kecsesen ívelt, a fogólap fekete ebonitból készült, ami kényelmes és pontos játékot biztosít. A hegedű hangolócsapjai aranyozottak, elegáns megjelenést adva a hangszernek.
A hegedű hátulján egy kis, belevésett szimbólum található, amely egy ősi írásjelet ábrázol. Elara úgy érzi, hogy ez a szimbólum fontos lehet a múltja megértésében.
-Nagyon mélyen éli meg az érzelmeket, együttérzése is mindig őszinte.
- Elara elsődleges célja, hogy visszanyerje emlékeit és megértse különleges képességei eredetét. Közben szeretne minél több emberen segíteni, és megvédeni őket a sötét erőktől, amelyek veszélyeztethetik őket.