Wisteria
Nem: Nő 
Faj: ember
Azonosító: #484

Kinézet:

Bőre fehér, akár a friss, porhanyós hó, de talán a legfeltűnőbb rajta a hosszú, tűzvörös hajzuhatag, mely egészen a feneke alá ér, és büszkén viseli: hol kiengedve, hol bonyolult fonatokban omlik a hátára, és talán nem hazudik, ha azt mondja, arra a legbüszkébb. Szürkéskék tekintete, ami rád vetül néha gőgös és rátarti, néha pedig egészen olyan, mintha a lelked mélyén keresné a válaszokat - hogy miféle kérdésre? Ő nem fogja neked elárulni.

Ruhák tekintetében kedveli a vörös és piros összes árnyalatát, de előszeretettel hord élénk smaragdzöldet, feketét, vagy amihez épp kedve szottyan. A viseletei szezononként cserélődnek, télen szőrmét és bőrt hord, nyáron lengébb, szelősebb anyagokat.

Kedveli az illóolajokat, előszeretettel vásárol be belőlük és alkalmazza őket a teste minden porcikájára.

Jellem:

Néhányan azt mondják áldás, néhányan azt, hogy átok. A rossz nyelvek boszorkányságot suttognak, a többi úgy tudja, hogy egy jóságos papnő mágikus erőkkel. Se nem jó, se nem rossz, legalábbis a saját elvei szerint...

Hogy lehetne őt jellemezni? Szeszélyes és szenvedélyes, akár a tavasszal kélt szerelmek; hideg, mint a hó, ami betemeti a fagyott földet télen, szertelen mint a buja szellő ami végigcirógatja meztelen bőröd a meleg nyáréjen; csapongó, mint a változást suttogó szelekben táncoló, színes levelek. Megfejthetetlen mint a cirkalmas szavak egy zavaros költeményben, erős, mint az akarat, amely legyűr mindent, illékony, mint a láng a gyertya kanócán...kérdés, hogy olyan tűz-e, ami mellett megmelegszel, vagy ami sebesre éget?

Előtörténet:

Anwariontól távol látta meg a napvilágot egy olyan helyen, ahol szentül hitték, hogy a megszületett kisded a négy alapvető elem valamelyikét örökölte az isteneiktől. Wisteria előbb jött, mint várták, s olyan akarattal bújt ki a világba, mintha neki ott sürgős dolga lenne, innen tudták: minden bizonnyal a tűz örök lángja ég bensőjében. Az ilyen gyerekekről tudvalevő volt, hogy idejekorán elhagyják a szülői házat, hogy lázas kíváncsisággal fedezzék fel a világot maguk körül és vagy felégessék - vagy a részeivé váljanak a sors akaratától függően...

Járt már ő sok kontinensen és sok városban, de soha nem maradt egy helyen. Látott borzalmakat, volt rabszolga, kéjnő, papnő, és jós is, fakasztott vért, vett el életet és adott örömöt - mégis örök, nyughatatlan természete úgy égette belülről, mint a legmelegebb tűz - így addig maradt, amíg jól érezte magát, s amint érezte a kérlelhetetlen húzást, továbbállt. A hajó, amire felszállt, egészen Anwarion partjaig vitte, s érezte, ahogy láng fellobbant benne: hazaért...egy időre, legalábbis.

Egyéb információk:

* Vallás * a Tűz istennőjét, Brigitet tiszteli, az istenség minden vallási rituáléival és szokásaival együtt.

KÉPESSÉGEK:

Tűzből jóslás
- bizonyos gyógynövényekből és gombákból álló keverék segítségével (ezt ő maga készíti) képes annyira hipnotikus állapotba kerülni, hogy a tűzből jóslatokat olvasson ki, amik rendre be is következnek

Érzetmanipulálás
- képes másokban olyan érzetet okozni, hog azt érezzék,kényelmetlenül melegük van

Belső láng:
- képes egy aprócska lángot idézni az emberek (és a saját maga) tenyerén, ami az adott illető érzéseit / pillanatnyi hangulatát mutatja meg számára - a színéből és a nyalábok mozgásából tudja kiolvasni. A mágia megtörhető kellő akaraterővel, ha az illető nem akarná elárulni.

//Ez a rész még kidolgozás alatt van, ahogy a játék hozza majd magával :)//

Ahhoz, hogy új erőket birtokoljon, annak minden alkalommal a saját szenvedése és a vére az ára az úgynezett "Tisztítótűz rituálé" keretein belül- a megszerezni kívánt képesség lehet "jó" vagy "rossz", de a próféciák szerint, ha valaki a Tűz útját malícíiával járja végig, az maga is kínok kínkeserve között hamvad el végül.