Zedaya
[Elsőtiszt]
Nem: Nő 
Faj: Alakváltó
Azonosító: #481

Kinézet:

Harmincas évei közepén járó, barna hullámoshajú, zöld szemű nő. Magassága a 170 centit veri, izmos testalkata árulkodik róla, hogy fizikai munkát végez. Bőre napbarnított, a jobb füle mellett egy nagyobb heg húzódik, de ezt a hajával takarja.

Ruházatában a méregzöld a domináns és a piros fejkendő, amit mindig hord, csontgyöngyök lógnak le róla díszként. A csizmájába van tűrve a fekete, testhez simuló nadrágja, ékszer is akad rajta néhány köves gyűrű és nyaklánc, bár értékesnek tűnnek, sose tenne közszemlére igazi drága zsákmányt. A csuklóin alkarvédők, az oldalán táska lóg, minden személyes holmijával. Tele van tetoválva a bőre, bal szeme alatt csigamintázat, jobb alkarján térkép, koordináták és iránytű látható, jobb csuklóján egy nap és ujjaira is kerültek formák. A hátán szintén egy térképre hasonlító forma található. Lábait inkább hegek, mint minták uralják, nem egyszerű a tengerészlét.

Fegyverek
Az övére van tűzve egy nagyobb tőr valamint három dobókés. A csizmája takarásában is rejlenek hasonlók. Rejtőzik a belső zsebében egy iránytű, amelyben egy kis fiola bénító méreg van elzárva vész esetére, egy gömbvégű tű társaságában.

Jellem:

Határozott és céltudatos. Inkább lesből támad, mint szemből, nem kenyere a kiegyenlített küzdelem, szeret nyerni, így mindig csal. Megbízhatatlan és sokszor hazug is.

Előtörténet:

Nem ismerte a szüleit, egy árvaházból szökött meg fiatalkorában, aztán egy hajón kapott munkát és azóta a tengereket járja. Nem marad meg sokáig egy helyen, hiszen csak a haszon, az arany az, ami érdekli, semmi más.
Mivel kereskedőhajón nem kap többet munkát egy korábban elkövetett zsákmánylefölözés okán, sajnos a híre messzebbre jutott, mint gondolta volna, amatőr dolog volt egy királyi felségjelzésű hajó rakományát megdézsmálni, ezt már ő is tudja, de akkor már nem lehetett mit tenni. Sajnos így muszáj elvállalnia bármilyen munkát, ami elésodródik. Így eshetett meg, hogy többször illegális árukat szállító hajókon kapott kisebb- nagyobb feladatokat. Minden tengerrel határos ország kikötőjében járt már. Mostanában egy Szkülla nevű hajón dolgozik, bár a beosztása most alacsonyabb, de megérte váltani. Az előző hajót, ahol elsőtiszt volt, a királyi flotta személyesen cserkészte be és süllyesztette el, nem is csoda, ha a királynő kedvenc selyemimport útvonalán portyázott. Jelenleg csak matróz, főleg a tájolási, térképolvasási képességeit kamatoztatja, így futott be Székváros kikötőjébe is.

Egyéb információk:

Készségek:
Pusztakezes harcban kiváló és hasonlók az érdemei fegyver, főleg tőr használatában.
Természetes mérgekkel szemben ellenálló a szervezete és sötétben jobban lát, mint egy átlagos ember.

Alakváltó: Óriáspolip, átalakulva kiterjedése meghaladja az 8 métert, magassága a 3 métert is eléri. Természetes környezetben pigmentjeivel kaméleon módra tud beolvadni a környezetébe. Ez a rejtőzködő képessége emberi alakban is megvan, bőre pigmentjei másolják a mögötte elterülő hátteret, sajnos ez alól a ruhái kivételek. Tintazacskóval rendelkezik átváltozott alakban, sajnos néha emberi formájában is felköhög belőle.