Nerissa Bay
[Riss]
Nem: Nő 
Faj: nimfa
Azonosító: #472

Kinézet:

Fiatal, húszas évei végén járó hölgy, lágy vonásokkal, arca, akár egy a természet által gyengéden csiszolt, kerek kavics. Nerissa, bár beillene az emberek közé, ez mégsem lehetséges. Ő az erdő színeit viseli, és a természet az ő otthona. Körülbelül százhetven centi magas, idomai karcsúak. A bal karján belül, a hónaljához közel található egy apró levélformájú anyajegy. Ez az ő ismertetője.

Jellem:

Riss, sok erdőlakó társával ellentétben kedveli az embereket, ezért kinézik őt. Ő nem hagyja, hogy a semleges vagy jószándékú emberi lényeknek bántódása essék, és ha a fájával kedvesen bánnak, ő ezt bőkezűen jutalmazza erejéből tellően, a jótett mértékének megfelelően.

Előtörténet:

Nerissa kétszáz évvel ezelőtt született, akkor, amikor a kis fácska kihajtott, szülei büszkék voltak rá, amíg fény nem derült furcsa hajlamára: szerette az embereket. Ahogy cseperedett, rendre az erdőbe keveredett gyerekekkel játszott, és a helyes ösvényre terelte őket, míg gonoszabb erdőlakó társai inkább csúf, gyakran halálos tréfákat űztek a mit sem sejtő halandókkal.
Emiatt Nerissa elmagányosodott, és száznyolcvan év alatt eljutott arra a szintre, hogy sötét neveltetése fogott rajta némileg: most már bárkit maga mellé láncolna, aki emberi lény, csak maradjon mellette, és sose hagyja el az erdőt, amit ő nem tehet meg.

Egyéb információk:

Riss nem képes elhagyni az erdő területét, ahol született, ezért úgy menekülhet meg tőle, aki bűvkörébe kerülne, hogy megpróbál kikeveredni. Vaagy azt a fűzfát kell kivágni, amelyikhez kötődik az ő lelke, abban a fában van elrejtve, azzal ártalmatlanná lehet tenni.
Akkor elvesztené az erejét, és egy halandóval érne fel, sebezhetővé válna általa. Képes irányítani a növényeket mag akörül, beszél a flóra és fauna nyelvén, és néhány gyógyítói trükk is akad a tarsolyában: fiatalabb korából fakadóan egyelőre csak apróbb sérüléseket képes kezelni, pl. horzsolások, és a nem túl mély vágott sebek.