Sir Cercul Geallova Tretoion
[Folyóköz ura]
Nem: Férfi 
Faj: ember
Azonosító: #463

Kinézet:

A 44 éves, 178 cm magas férfi korához illő átlagos testalkattal rendelkezik minden tekintetben. Sötétbarna szemének színe pontosan megegyezik göndör hajával és szakállával, melyeket rendben tart, viszont illatszerekből csak olyat használ, ami semlegesíti a természetes szagokat. Öltözködésében már sokkal szembetűnőbb, a lehető legdrágább, és nemesi származását kiemelő darabokat hord, az arany mindegyikben jelen van. Általában csak családi, bőséggel feldíszített kardját hordja magánál. Azonban, ha csatába kell vonulni, ahhoz rendes vértet vesz fel és tekintélyes fegyvártárából válogat magának valami harctérre alkalmatosabb fegyvert a díszkard helyett.

Jellem:

Számító és kegyetlen emberként lehetne a legjobban leírni, aki mindent csak saját magáért tesz. Egyetlen személyt tud csak értékelni, hűséges társát, Zerot, bár vele sem épp túl finom. Ha a helyzet úgy kívánja, akkor vissza tudja fogni magát, és alapvetően választékosan, szépen beszél, illetve nagyon jó a taktikai érzéke, a hadviselési tudása. Azonban ennyiben ki is merülnek tiszteletreméltó személyiségjegyei, ha nem Anwarion egyik leghatalmasabb nemesi családjába születik, akkor valószínűleg már fellógatták volna valahol. Sajnos sokszor megesik, hogy annak van szerencséje, aki nem érdemli azt meg.

Előtörténet:

Sir Cercul ugyanezen nevű apja egyetlen gyermekeként született. Úgy tűnt, hogy szülei örökös nélkül fognak elhunyni, de csodával határos módon mégis megfogant, mikor apja 67 éves és anyja 41 éves volt. Ennek eredményeképp úgy vigyáztak rá, mint legnagyobb kincsükre, és életük végéig olyan vallásosak lettek, mint senki más a birodalomban. Folyóköz el is híresült gyönyörű, jól karbantartott templomairól. Gyerekkorában mindent megkapott, kivéve a szabadságot, mivel a kastélyt nem hagyhatta el, ahhoz túlságosan is féltették. Az idősebb Sir Cercul halálakor 13 éves volt, nem elég idős az úri cím átvételéhez, így betegeskedő édesanyjára szállt volna az uradalom vezetése. A nő egészségi állapota miatt azonban mégis megkapta a Sir megnevezést, és Folyóköz már ilyen fiatalon a kezére került.

Azonnal ki is használta újdonsült hatalmát, és a vele járó szabadságot. Nagy mértékű költekezésbe kezdett, és mindent is ki akart próbálni. Olyan szintre vitte már a dőzsölést és a hatalmával való visszaéléseket, hogy sok alá tartozó nemes az eltávolításán gondolkodott, azonban ebbe közbe szólt egy, az Arekar Fejedelemség ellen indított háború. 16 évesen minden késlekedés nélkül indult el a folyóközi seregek élén. Vágyta a kalandot, és a vérontást is. A harcmezőn magára talált, már ilyen fiatalon bizonyította taktikai érzékét és kegyetlenségét az ellenségeivel szemben. Aki az ő csapataival került szembe, jobban tette, ha menekülőre fogta, vagy utolsó csepp véréig harcolt, mert a megadásában több szenvedésre lelt. Majdnem két évig volt távol, ameddig a kampány tartott, és itt ismerkedett meg a titokzatos Zeroval is.

Otthon eközben már készültek rá, hogy megöletik az ifjút és jóval idősebb unokatestvérét ültetik a helyére. Erről Zero figyelmeztette mielőtt átlépték volna Folyóköz határait, ezért nem is oszlatta szét a sereget, és 18.-ik születésnapját karóba húzott nemesekkel ünnepelte meg. Ma sem tudni, hogy mind konspiráltak-e ellene, de annyi biztos, hogy kegyetlensége kifizetődött, mivel a nyílt lázadás helyett alázatos szolgálatot kapott a megmaradt uraktól. Ebben talán az is segített, hogy a kivégeztetettek birtokaiból nem csak saját magának juttatott, és még a király is kapott pár újdonsült koronaföldet. Persze ezt sem jószívűségből tette, hanem a legfőbb tanácsadójává vált Zero javaslatára.

Az együttműködésük gyümölcsözőnek bizonyult, bár azt senki nem tudja, hogy az elf nő mit nyer Sir Cercul szolgálásából, talán még maga Folyóköz ura sem. Apjával ellentétben vasmarokkal uralkodik az ország közepe felett, vagy inkább uralkodnak, mivel azt beszélik a legtöbb igazgatási döntést Zero hozza meg. Pozíciója miatt Anwarion összes azóta vívott háborújában részt vett seregeivel, azonban ezt már nem ingyen tette. Szépen lassan a folyóközi királyi földek, és más vidékek urainak birtokainak nagy részét is megszerezte, hogy azokat megtartsa vagy hűséges alattvalóinak adományozza. Bár jelenleg a királynővel nehezebb dolga van, mint annak elődjével, de továbbra sem kíván a korona beleszólni Folyóköz ügyeibe, ameddig továbbra is rend van, és az ottani csapatok hűségesen felvonulnak Anwarion érdekei mellett.

Fiatalkorához képest életmódja talán még rosszabb lett, de mégis óvatosabb. Sok szóbeszéd szól azokról az istentelen szórakozásokról, amikkel Sir Cercul mulatja az idejét, azonban jajj annak, akinek ezzel kapcsolatos szavai eltalálnak az úr fülébe. Nem volt még olyan, hogy mindegyik karó a kastély körül üres lett volna. Bár több fattyat is neki tulajdonítanak, van két, házasságából született fiúgyereke is. Mind a kettő második feleségétől származik, aki Aranyosrét urának a lánya. Állítólag fizetségként kapta meg a nőt, akit egy hónappal azután vett el, hogy első felesége balesetben meghalt. A baleset körülményeit nem érdemes megkérdőjelezni Sir Cercul jelenlétében. Zero továbbra is hűséges társaként követi szinte mindenhova, mint egyfajta árnyék. Egy veszélyes, titokzatos árnyék.

Egyéb információk:

Mint Fólyoköz ura, így Anwarion egyik legnagyobb hatalmú személye, csak a királynő áll felette, lehet még ő sem. Bár eredményei alapján úgy tűnhet, hogy jól ért a birtokigazgatáshoz, és a diplomáciához, de ez valószínűleg nem az ő érdeme. Ami azonban elvitathatatlan, hogy hadvezetési képességei kiemelkedőek, és az Anwarionban megtalálható összes típusú fegyverrel, amit elbír, képes legalább elfogadható mértékben bánni, ha nem is látványosan, de hatékonyan.

Fiatalkora óta hűségesen mellette szolgáló társa a titokzatos Zero:
https://storage.prompt-hunt.workers.dev/clgwwowtn001ume08a7exjick_1

Kinézet és felszerelés: A kitudja hány éves, de emberi mértékben alig középkorú elf nő 195 cm magas, vékony testalkatú. Haja valószínűleg fekete, de nem sok látszik belőle, mivel amikor csak tudja, szinte teljesen kopaszra borotválja magát. Szeme méregzöld, bőre fakó, ajkai sötétvörösek. Arcát különleges tetoválások ékesítik, nyakából, karjaiból, és néha lábaiból kiindulva talán egész testét befedik. Általában testhezálló, kényelmes ruhákat hord, illetve bő, csuklyás köpenyt. Oldalán szablya, derekán pedig több kisebb-nagyobb tőr lóg.

Jellem és előtörténet: Csendes és visszafogott. Azt mondják néma, és nem rendelkezik érzelmekkel. Lehet mindkettő igaz. Ezen kívül csak annyit lehet róla tudni, hogy hűségesen szolgálja Sir Cercult mióta találkozott vele az Arekar Fejedelemség elleni hadjárat során. Állítólag a háttérből ő irányít valójában, a legtöbb jó... vagyis inkább hasznos döntés tőle származik.

Képességek: Közelharcban jeleskedik, kevesen tudnak versenyre kelni gyorsaságával és ügyességével. Hamar megtalálja az ellenfelek gyenge pontjait, hogyha semlegesíteni kell őket. Azonban nem ez teszi rendkívülivé, hanem azon képessége, amivel megzavarja, elnyomja és megszünteti maga körül a mágiát. Állandóan körüllengi egyfajta hideg aura, aki a jelenlétében van, vagy rá néz, általában kellemetlenül érzi magát, aki mágiát képes használni, annak mintha hangyák futkosnának az egész testén, és az olyan lények, melyeknek teste is mágikus, azokban folyamatos fájdalmat kelt. Ezen kívül legalább 10 méter sugarú körben maga körül nem lehetséges aktív varázslatokat használni, a passzívak hatását pedig változó mértékben gyengíti. Célzottan megszüntethet varázslatokat, esetleg koncentrálhat konkrét személyre, hogy blokkolja annak mágiáját.

Alternatív karaktereim:
Toghvan
Lyan Kaoch