Angus Dorcas
Nem: Férfi 
Faj: Fél-elf
Azonosító: #460

Kinézet:

Az előtted álló fél-elf férfi 190 cm magas. Testalkata erős, mozgása mégis sportosan ruganyos, hajlékony, mozgékony. Arca markáns már, idősebb ennél fogva sokat tapasztalt lény. Szeme színe zöld. Füle az elfekre jellemzően hegyes, csak rövidebb. Anyai örökség. Az egész férfi kinézete egy harcedzett katonára emlékeztet, nem véletlenül. Öltözéke is erre utal. Egészen jóképű, habár szépsége nem ér fel egy elfével, anyjától örökölt bizonyos jellemvonásokat. Haja sötétebb volt, de már vetülnek bele ezüst sávok, főképp a feje tetején hátrahúzódva sűrű sörényében ez jól látható. Kora 200 év körüli. Ékszerekkel kivert díszegyenruhát visel alkalmanként, ami tiszti múltra enged következtetni, egyéb hétköznapi viselete az erdő színeit idéző viseletek, lábán kényelmes bőrcsizma és fegyverei.

Jellem:

Kiforrott, óvatos, zárkózott, véleményét legtöbbször megtartja magának, kivéve ha kérik tőle, akkor azonban kimondja a legbántóbb dolgot is, amit csak képes kiejteni a száján. Alapos, és kitartó. Nem igazán bírja a bezártságot.Jól bírja azonban az éhséget, szomjúságot nagy magasságokban is kiválóan mozog. Karizmatikus, sokszor joviális viselkedése mögött egészen ravasz dolgok húzódnak meg. Lojális. Egyetlen emberhez, és az Abdon, akit fiaként szeret, de azt még maga Abdon sem tudja, bármilyen közel is érzi magához a félelf férfi. Úgy tud viccnek tűnő dolgokat, vagy humoros történeteket előadni, hogy közben arcizma sem rándul.

Előtörténet:

Hozzávetőlegesen 200 évvel ezelőtt látott napvilágot a szépek népében, egy gyönyörű erdei házban. Anyja Ariallys Illys elf, apja Aran Dorcas ember. Angus születésekor szüleinek még szembe kellett nézniük a mély megvetéssel, ami a gyermekük kevert faját illeti. A kor szelleme később meghozta az enyhülést, de kezdetben a kis Angus is ki volt téve a gúnyolódásnak, lenézésnek.
Apja fegyverkovács volt, anyja mágus. Mindkettőjüktől örökölt egy keveset. Apjától magas és délceg termetét, anyjától a fogékonyságot a mágia felé. Szeretetben nevelték őt, testvérei nem születtek. Két nép gyermekeként több tapasztalatot és tudást mondhat magáénak mint a tiszta vérűek, mert anyja is elég nyitott volt rá, hogy apja megismertesse vele a világot. Már egészen fiatal korától kezdve sokat foglalkozott a fiával, tanította a fegyverek használatára. Anyja egy másik oldalról tanította. Megmutatta neki az energiák áramlását, hogyan használja fel jól a növények, a környezet energiáit a gyógyításra. Képes a természetet hívni segítségül, ahogy anyja tanította még fiatal korában.
Végignézte apja öregedését, ahogyan az élet lassan elpárolgott belőle. Szeretett apját nem tudta kiragadni a halál markaiból. Apja ugyan elégedett volt, és büszke a fiára, a fiatal Angus csak dühös volt és a gyásza elkeseredett. Elhagyta az anyját, hogy a világban tanuljon.
Útja során voltak háborúk, amikben részt vett. Jól ismerte a fegyvereket, jól is forgatta őket. A csatatéren taktikusan küzdött minden alkalommal. Rátermettségével kivívott bizonyos pozíciót, de sosem tört babérokra. Talán ennek is köszönhető, hogy megcsömörlötten hagyta hátra a háborús színteret, és visszament az erdőbe, ahol egy útonálló banda támadta meg. Balszerencséjükre, mert Angus rövid idő alatt lefegyverezte őket, s kérte vigyék a vezetőjükhöz. Onnan pedig elkerült a fővezérhez, így lett tolvaj, útonálló ő maga is, kipróbálva ezt az életformát is. Sikeres akciókat hajtott végre, megbízható volt, és terhelhető.
Nem volt házas sosem, nők és asszonyok váltották egymást, sosem kötelezte el magát, mert félt a kötődésektől, mikor veszít el valakit. Megszállottan kutatta a fiatalság megőrzésének kulcsát, mágusokkal, boszorkányokkal tárgyalt, alkudozott, s vett tőlük hasznos leckéket. Anyja tudásával összevetette a másoktól tanultakat, s hosszú évek alatt kialakította a sajátját, amit még most is képez folyamatosan, s ez a fiatalító mágia, hogy ne kelljen többé átélnie ember barátai elvesztését.
Ez különösen akkor vált számára fontossá, amikor Abdont megtalálta a Vízivárosban. A kisfiút magához vette, eleinte még a társai előtt is titokban tartotta a gyerek létezését. Titokban képezte, s mikor elérkezettnek látta az időt, bemutatta a klánjának.
Később, amikor ez a gyerek felnőttként megszegte a klán törvényeit, vele tartott, s még pár társukkal együtt új szövetséget hoztak létre Abdon vezetésével, aki szívesen nevezi inkább nagycsaládnak ezt a formációt.
Jelenleg is az Arcana nevű bűnszervezet egyik alvezére, biztos pillére a csapatnak. Higgadtságával, precizitásával, lojalitásával méltán kiérdemelte a többiek bizalmát.

Egyéb információk:

Gyógyító, illetve fiatalító mágiához ért. Előzőt még édesanyjától tanulta. Utóbbit azért tanulta meg, mert sok barátját elveszítette az emberek közül, akikkel jó barátságban állt élete során. Ezért a hozzá közel álló barátait megfiatalítja, hogy azok ne öregedjenek, és haljanak meg öregségben.
Az Arcana nevű alvilági klán egyik alvezére, feladata a betörésekre specializálódott, valamint útonállás, kémkedés. Rendelkezik egy talizmánnal, ami megnyit egy portált a Smaragd-felföld és a székvárosi kikötő között.
Fegyverei: birtokol egy elf keskeny kardot, háromlapos szalagszerű pengéje indaszerűen csavarodik egymásra, markolata enyhén hajlított, nincs keresztvasa. Ez amolyan ereklye számára szép vérű őseitől.
A klánban betöltött szerepe miatt fegyverzete ehhez igazodott. Íjat, és nyílvesszőket tart magánál, tőröket különböző méretekben.