Merle
[a Széphajú]
Nem: Férfi 
Faj: ember
Azonosító: #414

Kinézet:

Gaeli Merle egészen addig kicsi volt, míg meg nem nőtt, ám mikor nekilódult, akárcsak a paszuly, jóformán meg sem állt az égig. A napbarnított druida határozottan magas (194 cm ), sűrű, vastag szálú gesztenyebarna haja lapockáig ér, több tincse fonatba és rasztába rendezve, gyöngyökkel, apró hegyi kristályokkal ékesítve. Arca csontos, karakteres, sötét, rendezett szakáll keretezi. Homlokát, szemeit és alsó ajkát gyakran festi különleges poraival kékre, melynek funkcionális szerepe van munkája során. Ruganyos, nyúlánk testét több tetoválás is tarkítja, leginkább rúnák és törzsi jelek, melyek a spirituális erőt hívatottak felerősíteni. Ruhái leginkább bő köntösökből, tunikákból áll, nadrágja vászon. Nem szívleli a cipőket, de ha rákényszerül melegebb időben sarut, a hűvösben pedig puha talpú csizmát húz.

Jellem:

Legjellemzőbb tulajdonsága a türelem és önuralom, nehéz kihozni a sodrából, minden tettét alaposan megfontolja és nem szívesen kockáztat. Befolyásolhatatlan, mereven ragaszkodik a múlthoz, a megszokott elveihez és elképzeléseihez, makacsságával sokszor haragítja magára a világot. Könnyen ismerkedik, de nehezen köt barátságokat, viszont akit megszeret, ahhoz hűséges. Kézügyességgel áldotta meg az ég, és az anyagok titkát sem ismeri úgy senki, mint ő. Elvarázsolt fazonnak tűnhet, de anyagias, racionális, nagyon is két lábban áll a földön. Jó evő és jó ivó, kifejezetten ínyenc - semmit nem utasít vissza, bármit szívesen kipróbál, ami kulináris élményt jelenthet-. Szívesen főz -nem csak ételt-. A változásokat a legapróbb, hétköznapi dolgokban is nehezen viseli. Nem veti meg a tudatmódosító szereket, lelkes készítőjük és használójuk.

Előtörténet:

A gaeli kultúrkör míves-díszes druidáinak ritka sorát ékesítette maga "széphajú Merle" is. Nevének jelentése „rigó”, gyermekként csenevész volt fekete hajjal, ám a pubertás -és Nuldir- kegyes volt hozzá, első áldozásával fekete haja barnává szelídült, férfias jegyei megjelentek. Több emberöltőt is túlélt már, generációkat látott születni és meghalni, kultúrájuk legfőbb mementója a lassú öregedés és gyors regenerálódás, melyet Istenüknek - és megannyi elixírjüknek- köszönhetnek. Merle hosszú élete során megannyi helyen járt, birodalmakat utazott be, tudását és perspektíváját így tágította, bővítette.
Visszatérve szülőföldjére nem találta társai között a helyét, így önkéntes elvonulásában bevette magát az erdő szívébe, a Vaela tó környékére. Fél emberöltővel később, a nyári napéjegyenlőség rituáléja előtt kibökte magának egy vízi nimfa, aki a rituálét követően leánygyermekkel ajándékozta meg. Merle a gyermeket tisztességben, legjobb tudása szerint nevelte fel, igyekezve tudását, illetve törzsük értékeit és kultúráját tovább adni több-kevesebb sikerrel.

Környezetükben leginkább elixíreket gyártott a környező falvakból hozzájuk érkezőknek és aranyért gyógyított, ritkább esetben szüléseknél segédkezett. Idilljüknek embervadászok vetettek véget, őt és lányát fogságba ejtették, a Fehér-tengeren átcipelve Anwarionban eladták, mint "óföldi, titkos tudást birtokló druidát". Tudása húsz aranyat ért, melyet egy elit, zsoldos kompániánál kamatoztatott. Bár rabszolgaként vásárolták, az első bevetés után megbecsült tagjává vált a csapatnak precíz kezének, gyógyító mágiájának és vehemens viselkedésének köszönhetően. Nem ment rosszul a sora, sőt. Szabadságát másfél év szolgálat után a Davokar Szultanátusban váltotta ki, ahol elixírjeinek hála sikeresen segített világra megannyi meddő próbálkozás és halva születés után Davokar új trónörökösét. Fizetségéből kivásárolta magát a kompániából, majd útnak indult ajándék telivérjén, hogy megkeresve lányát hazatérjenek a Gaelbe -már ha lesz még hová hazamenni.

Egyéb információk:

Druidához híven kimagasló, alapos tudása van a gyógynövényekben, az erdő flórában és faunában, így megannyi főzetet, elixírt tud készíteni. A mérgeket felismeri, a gyógymódjuk többségét tudja, de ő maga nem készít- tudatmódosító szereket annál szívesebben-. Társa több is volt neki, a kapcsolatok és partnerek szinte minden spektrumát érintette, az élet bizonyos területein kifejezetten szabad szellemű.
Lánya: Gaeli Myrle.


_________________________________ GAELI KULTÚRA _____________________________________

Druida, a gaeli kultúrkör kiemelkedő tagja, része. A gaeli druidák különlegesek, bár a természetben élnek, erejük vérmágiából fakad, szarvas istenük -Nuldir- lényegében egy démon, negyedévente mutatnak be kisebb-nagyobb áldozatot, melynek fontos közvetítője a szűzi vér. Életet nem oltanak ki, a gyilkosság tiltott számukra. Az áldozatnak minden esetben önkéntes felajánlásnak kell lennie.

________________________________________ MÁGIA _________________________________________

Zoolingualizmus: Ért és beszél az állatok nyelvén. Képessége a gaeli kultúrából, illetve annak egy vallási rituáléjából fakad.

Forrasztás: Bármilyen - legyen szó normális, vagy varázslat által okozott sebről - képes érintés nyomán beforrasztani, a szó legszorosabb értelmében. A sérült személy kezdetben melegséget érez, majd egyre növekvő forróságot, a végén a fájdalom elviselhetetlenné válik. Sérülés nagyságától függ a procedúra ideje.


Ereje vérmágián alapszik, képességének megtartása érdekében negyedévente véráldozatot kell bemutatniuk patrónusuk, Nuldir, a szarvas isten számára. Tetoválásai, arcfestése a képességeket hivatott felerősíteni.