Azalia
[Álomhercegnő]
Nem: Nő 
Faj: Ember
Azonosító: #375

Kinézet:

Jelenleg: Amíg kereshetik, igyekszik beolvadni az anwari nép körébe. Ruhái barna és fehér színekben "pompáznak". Teljesen átlagos barna nadrágokat, szoknyákat hord, fehér blúzokat, kéregbarna derékfüzőt, barna csizmát. Elhagyta az arcfátylat, meg úgy a fátylakat általánosan. Ékszert már egyáltalán nem hord, csak az illata az, amelyet meghagyott magán a régi szokások közül.
Példaruhák:
https://i.pinimg.com/564x/d0/9e/a0/d09ea082d46eb466d61f2d670548c172.jpg
https://i.pinimg.com/564x/c0/f1/27/c0f12736b542357a34bb1fd0e2da08c2.jpg
https://i.pinimg.com/564x/e8/95/6d/e8956dc9cf7d0ed56adcc62b5de822c8.jpg

Korábban: Nagyon egzotikus jelenség. Nem látni belőle sokkal többet, mint a fehérszínű, arany szegélyes selyem csolit (derekát nem takaró felsőt), ahhoz tartozó, boka fölé érő szoknyát és arcfátyolt. Ruhatárát inkább színekben válogatja. Arany, fehér és halvány rózsaszínű ruhái mindig testhez állóak, díszesek, harmonikusak egymással és az alkalommal. Nem csak ruha díszes, megannyi arany ékszer ékesíti a hajától kezdve a bokájáig. Azokon a részeken, ahol nem takarja ruha, jól látható olajbarna bőre, ami hála a sok gondoskodásnak olyan selymes, mint egy virágszirom. Húszas éveiben járó, magas (175cm) és karcsú, háta egyenes és már a tekintetéből látni nemesi származását. Szemei keletiesen enyhén mandula alakúak és borostyán színűek. Ajkai se nem vaskosak, se nem vékonyak, kellemes vonalúak az arcfátyol alatt, amelyet pisze orra tart. Feketébe hajló, hullámos, mogyoró barna haja vastagszálú, nap közben ékszerekkel és fátyollal díszített, tarkó fölé rögzített kontyban hordja, de ha kiengedi, akkor fenékig ér. Nyáron mezítláb szeret közlekedni, hideg időben hegyes, hajlított orrú babouche-t hord. Mindig körbe járja őt finom fürdőolajok és különleges parfümök harmonikus elegye, amelyeknek központi eleme az azalea virága, innen van beceneve is. Nem a külleméhez tartozik, de akcentussal beszéli a nyelvet. A nevét L helyett rövid R-el ejti, ahogy anyanyelvén szokás.

Jellem:

Jellemében is igazi hercegnő. Udvarias, igényes, okos, előzékeny, de misztikus. Magáról nem sokat oszt meg, amit felfed, az is hanyagolható tudás. Megvannak a maga előítéletei és sokszor válogatós, de inkább bizonyításra és szabadságra vágyó nő, nem pedig kényes királykisasszony. Ebben a tekintetben makacs és harcias tud lenni, nem mindig látja be, ha másnak van igaza. A közönségesség taszítja, de az idősek és magas intellektussal rendelkezők társaságát mindig szívesen fogadja.
A szultán háremében szerzett lelki sebei miatt még távolság tartóbb lett a férfiakkal szemben, az érintéstől pedig fokozottan ódzkodik.

Előtörténet:

Eredeti nevén Adawiyah Raawiya Basara, Qasr-Maris nevű, tengerentúli, sivatagi királyságból származik. A király 20 fős háremének tagjaként, hercegnőként élt. Próbált távol maradni az udvari intrikáktól, de a baj így is utolérte, mikor több figyelmet kapott a királytól mágikus képessége miatt, ezzel féltékenységet okozva a többi feleségben és a királynőben. Persze egy ilyen rendszerben nem könnyű megszabadulni egy ilyen háremtagtól, de nem lehetetlen. Néhány szövetségessel együtt a királynőnek sikerült elintéznie, hogy a "hárem legszebb ékkövét" adják oda Davokar szultánnak cserébe politikai szövetségért.
Az alku, amelynek részleteit még csak nem is közölték vele megköttetett, és hajóra szállt egy láda ajándékkal, egy aranyszőrű telivérrel, két szolgálólányával és egy tucat háremőrrel együtt. Az útjuk Anwarionon keresztül vezetett, ám az utazást megneszelték. A rablók alapos rajtaütést szerveztek a kompánián és alig várják, hogy kikössön a hajó Székvárosban.

Miután egy nekromanta miatt félévre a szellemvilágba került, onnan kiszabadulva egyenest a davokari delegáció karjaiba esett. Kénytelen volt befejezni útját Davokarba, ahol a szultán háremébe csatlakozva alig egy hetet töltött, mielőtt barátai kimentették volna onnan. A szökés okán körözést adtak ki rá, de hogy a hatalomra jutott ismerősei leveszik-e ezt a fejéről, még kérdéses.

Egyéb információk:

Képességek:
Álomszóró: Képes másokat akarattal elaltatni, legyen tele koffeinnel, vagy sem. A varázslat mentális, mágikus védelemmel könnyen kivédhető.
Álomjáró: Ha ő altatott el valakit, ha nem, képes mások álmaiban megjelenni és azokat tudatosan módosítani az álmodó elméjében. Ilyenkor az álmon belül bármit létrehozhat, törölhet, módosíthat, a valóság fonalát ő kezeli. A való életre nincs hatással, minden amit ott tesz továbbra is egy (akár rém)álom marad az alany számára. Ennek a varázslatnak tág határai vannak. Mindenképp látásból legalább ismernie kell az illetőt és ha távol van tőle (mondjuk város-kúria távolságra minimum) akkor egy személyes tárgy is kell a "szeánszhoz".