Meiza Krell
[A bíborszemű]
Nem: Nő 
Faj: Sötételf (drow)
Azonosító: #342

Kinézet:

Egy szóval jellemezve, gyönyörű. Arca tündérien bájos, ajkai vékonyak, hosszú derékig érő egyenes ezüstfehér haja, kiemeli az enyhén kékes árnyalatú hamuszürke bőrszínét. Karcsú testalkatú, hosszú combok, formás fenék. Keblei igen nagyok, és formásak, melyet a nők irigylik, férfiak csodálják. A 205 centis magasságával, igazán impozáns látványt nyújt. Fülei hosszúak és hegyesek, szemének írisze ibolya színben pompázik. Noha szépséggel meg lett áldva nem kicsit, de ebből semmit sem mutat az esetek többségében. Rendkívül bő fekete ruházatot visel, szintén fekete bőrcsizmával. Kezein kesztyűt, fején csuklyát hord, bőréből és hajából semmi sem látszódik. Arcát egy a pestisdoktorok által viselt csőrös maszk fedi le teljesen. A bő felsőruházata alatt bőrből készült mell- és vállvértezetet visel. Mellei le vannak szorítva. Így a megjelenése olyan, mint egy férfié, erre még rádob egy lapáttal a magas termete és a vállpáncél miatti szélesebb vállai is. A maszk miatt a hangja is erősen el van torzítva, rekedtes mélyebb férfi hangot ad ki, amikor beszél.

Jellem:

Alapvetően igen barátságos és segítőkész, vidámabb lélek, de ezt az oldalát nagyon kevesen ismerik. Rendkívül, nyugodt, higgadt és mindig célirányos. Hivatását kötelességtudóan végzi. Igazán éles elme, melyhez komoly tapasztalat is társul. Mivel sokat van egyedül, így hangulatán érződik a magány is. Beszélgető partnernek, sokszor unalmas.

Előtörténet:

Valamikor régen, több mint két évszázaddal ezelőtt jött a világra, mélyen a földalatti világban. Sok mindenre már nem emlékszik, csak arra, hogy hatesztendős korában a szüleivel menekült el egy városból, egy katasztrófa elől. A szülei meghaltak, ő valahogy túlélte, és egyedül bolyongott pár napon keresztül, míg a felszínre nem ért. Ott az erdőben, próbált túlélni, de kislányként nem tudott boldogulni, a folyamatos éhezéstől és kialvatlanságtól összeesett. Egy ember férfi talált rá, aki magához vette. Meizának nagy szerencséje volt, mert a férfi gazdag volt, és mellette híres tudós is, ő volt doktor Arthur Krell vikomt. Ekkor az élete nagy fordulatot vett, a tanítására komoly hangsúlyt fektettek. Az akadémián noha kiváló tanulónak minősült, ennek ellenére lenézték őt, a fajtája miatt. Neki sokkal komolyabban kellett teljesítenie, hogy elismerjék őt. Azonban a komoly munkának meg lett a gyümölcse. Jó eredményekkel végezte el, az akadémiát, mint orvos. Később praktizálni is kezdett, de különösen a nagy járványok idején aratott sikert. Pestis, malária, vérhas.. bármilyen járvány is tört ki, bárhol ő tudta, hogy mit kell tenni. Ekkor kezdte el viselni a klasszikus, már-már védjegyévé vált öltözetét és maszkját. Noha névtelenségét megőrizte, így is híressé vált több helyen is. Sokan hálálkodtak neki, holott nem is tudták, hogy ki is ő valójában. Legfeljebb az orvosi szakmán belül egy nagyon kis szűk réteg tudta, hogy kiről van szó valójában, egészen addig míg ők is el nem hunytak. Utána már csak szájhagyomány útján a legendák keringtek róla. Mindig is titok és rejtély övezte őt, a "A bíborszemű" így emlegették őt. Ahogy teltek, múltak az évtizedek, úgy járta a vidékeket, országokat. Közben belemerült az alkímia és mágia tudományában is. Időközben nevelőapja is megöregedett és elhunyt, Meiza örökölt mindent, házakat, birtokokat és vagyont is. Azóta amolyan vándortudósként, orvosként járja a világot. Nem régiben tért vissza Anwarionba, és hallott a kúria furcsaságairól, ami felkeltette az érdeklődését.

Egyéb információk:

Képzett orvos, tudós és alkimista, de a mágia különböző ágaiban, herbalizmusban és farmakológiában is jártas. Mivel sötételf, így a faji adottságai miatt tökéletesen lát a sötétben, a hallása is kétszer jobb, mint egy embernek. Teste hajlékony, mozgása könnyed, fürge és légies. A drow faj, a felszíni elfekhez hasonlóan hosszú életű, és kinézetükön nyoma sincs az öregedésnek. Meiza külleme, olyan mint egy húszas évei végében járó nőé, de valójában 258 éves. Harci tudása minimális, dobókésekkel ügyesen dob célba, valamint bottal és pusztakézzel is tud harcolni alapszinten, annyira hogy egy átlagos kocsmai kötekedővel, banditával el tudjon bánni. Képzett harcosok ellen viszont csak rövid ideig tudná magát tartani. Mágia tudása nem veszi fel a versenyt a nagy mágusokéval. Jártas a térmágiában. Ez annyiból áll, hogy tud teleportálni egyik helyről, a másikra. Illetve magán kívül, még két személyt tud e módon szállítani. Kisebb dimenziókapukat is képes alkotni, amit ajtóként használ, egyik helyről a másikra lép be, vagy csak a karjával nyúl be és kivesz onnan valamit. A másik része térmágiájának az, hogy képes lezárni egy adott teret, és abban bent tartani valamit vagy valakit. Olyasmi mint ha láthatatlan falakat emelne fel, vagy láthatatlan kupolát, burkot képezne, valamint ezek méretét és formáját tudja manipulálni. Ezt védekezésre is használja. A másik mágiaág amiben jártas, az a földmágia. Az elementális mágiának csak ezt az egy ágát ismeri. A harmadik mágiaág amiben jártas, az a mentálmágia. Képes telepátiára, valamint az elme irányítására is. Hallucinációkat is elő tud idézni. Bábként irányíthat személyeket. Azonban az erős elméjű és mentális erővel bíró egyének ki tudnak szabadulni a varázslat alól.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.