Lyade Elidir
[Az ifjú druida]
Nem: Nő 
Faj: Ember
Azonosító: #340

Kinézet:

Egy igen fiatal mindössze 19 esztendős hamvas bőrű leány áll előtted, a maga 165 centiméteres magasságával, ha valamerre találkoznál vele. Sudár kecses alakja, nőies vonásai vonzzák a tekinteteket bármerre is jár, pedig igyekszik bájait praktikus és kényelmes, természet adta kelmék mögé rejteni. Gyönyörű ovális metszésű arcát, mahagóniszín hajfürtjeit édesanyjától örökölte a szépsége még a fajtáján belül is kivételesnek számít. Szeplőtlen tiszta halovány arcán, mint ékkövek csillognak igéző zöld szemei, vonásai oly tökéletesek mintha egy szobrászmester mintázta volna álmai kedveséről: finoman telt ajkak, kis pisze orr és hozzá lágy ívű szemöldöke alatt az ívelt és hosszú szempillák. Hosszú majd derékig érő, enyhén hullámos haját szinte mindig lófarokban vagy befonva hordja, csak pár rövidebb tincs hullik kétoldalt arcába fokozva érzéki megjelenését. Sminket soha nem visel, az arcán található pír ha ez látható rajta az a sajátja. Ruházat: Abból gazdálkodik az erdő népe, amit az erdő ad. De ha ügyesen és gondosan bánik vele az ember akkor bőségesen ellátja a törzset mindazzal amire csak szüksége van. Lyade az állati szőrökből tollakból, virágokból és növényekből is tud igazán kényelmesen, de azért csinosan öltözködni. Szereti a barnát, a feketét, a zöldet, de szinte mindig sötét és természetes színeket ölt magára bármit is vegyen fel. Ennek köszönhetően kiválóan rejtőzködik az emberi szem elől, egyetlen árulkodó jel amellyel fel lehet őt fedezni a sűrűben az az égővörös hajfonata ha szabadon hagyja. Nem válogatós, ha viseletről van szó, többnyire sűrű szövésű testhez simuló nadrágot és hasított báránybőr csizmát, felső gyanánt vastagabb, prémekből készült derékig érő kabátot hord, alatta kényelmes gyapjú felsővel. Kifinomult ízlését mutatja az is, hogy elhullajtott tollakkal díszíti szinte minden ruhadarabját, ami egészen különleges megjelenést kölcsönöz neki. Bár minden ruhadarabja praktikus és célszerű a természetben való mozgáshoz, de mozgása és egész lénye könnyed nőiességgel ruházza fel viselőjét.

Jellem:

Egy ilyen kivételes teremtés talán még akkor is megtalálná helyét az életben, ha nehéz természettel áldja meg a teremtő, de Lyade pont az ellentéte ennek az állításnak. Csendes, inkább visszahúzódó az alaptermészete, modora simulékony és udvarias. Kedvessége belülről fakad, és természetessége is, hijján van bármiféle felvett modorosságnak, kényességnek, vagy gőgnek. Ugyanakkor viszont szókimondó is tud lenni igaz a tapintatosság keretein belül és nem tűri az igazságtalanságot. A természet többi népéhez hasonlóan szereti az egyszerűséget, a tiszta szépséget és alázattal viseltetik a föld és a természet hatalma iránt. Nyugodt békés természetű, ha csak lehet kerüli a konfliktusokat, tud közvetlen is lenni bár bizalmát igen nehéz elnyerni. Jelleméből fakadóan kíváncsi a világ ismeretlen dolgai iránt, életkorának köszönhetően pedig kellően óvatlan oly sokszor…

Előtörténet:

Törzse Anwarion keleti határvidékén lévő Vihargerinc hegység lábánál található erdőségekben él és lényegében uralja is azt. Évszázadokra tekint vissza ezen a vidéken a törzs kultúrája, ha megkérdezik bármelyiküket, biztosan azt felelik, amióta az eszüket tudják ezt a vidéket lakják. Békés, csendes elszigeteltségben élő druida törzs az övé, azonban ezt az állandóságot és nyugalmat a Davokar Szultánátus erőszakos terjeszkedése lassan tönkretette. A hegyekből átszivárgó katonák, az állandó háború a két birodalom között, az évszázados egyensúlyt felborította, így egyre beljebb kénytelenek vándorolni a még háborítatlan erdőségek felé bízva abban hogy odáig már nem ér el a davokari kapzsiság és gonoszság keze. Lyade már a békétlen időszak gyermeke, aki születése óta a vándorlást kénytelen elviselni. Neki ez nem jelent gondot, az erdőt mindenhol otthonának tekinti bármerre is jár, de a civilizációt igyekszik messze elkerülni. A törzs szigorú és hierarchikus rendjében ő nagyon alacsonyan helyezkedik el, ifjú korával és csekély képességeivel csak támogatni tudja a közös célokat. Megjelenése Anwarion emberek lakta vidékén a fogadalmának köszönhető. Ugyanis a törzsében minden tizennyolcadik életévét betöltött druida, hogy bizonyítsa rátermettségét, elkötelezettségét a törzs iránt, és felnőtté válásának mivoltát egy önként választott feladatot kell végrehajtson. Lyade azt a nagyon nehéz, szinte lehetetlennek tűnő célt tűzte ki magának ekkor, hogy az évszázadokkal ezelőtt kettévált törzs, elzarándokolt testvéreit felkutatja, akik a nyugati országrészek felé próbáltak új hazát keresni, hogy így segítse elő a két népcsoport újraegyesítését, akik majd talán eredményesen visszafoglalják egyszer őseik hazáját.

Egyéb információk:

Felszerelés/képességek Harci képességei igen minimálisak, ilyen képzettségre nem tett szert, és törzsében a nők általában is csak támogató szerepet töltenek be a férfiak mellett. Testi ereje korának megfelelő, ami pont ahhoz elég, hogy fürgén és észrevétlenül, de ügyesen mozogjon az erdőben és általában a természetben is. Az erdőben a fák között a lombkoronán közlekedik, ebben ha kell, segítségére van egy hosszú és erős kötél melynek a végén egy csáklya található. Azt a kevés tárgyat melyet magával visz, a hátára erősített fekete lenvászon zsákban tartja, de nincs sok mindenre szüksége mert az erdőben szinte minden dolgot megtalál, vagy elkészít ha úgy hozza a szükség. Szinte bármely állat hangját tudja utánozni, és az intelligensebb fajtákkal tud kommunikálni is. Mivel otthonában gyermekkora óta farkasok és medvék között élt, ezekkel a fajokkal könnyedén tud kapcsolatot teremteni, azt is mondhatjuk, hogy ért valamennyire a nyelvükön és tud rájuk hatni. Kiváló nyomolvasó és nyomkereső: felismeri az erdő állatainak csapását, mozgásának jeleit , szokásaikat, és akár az emberét is ha szükséges. Fő fegyvere, amit vadászathoz használ főként, egy ébenfa hosszú íj. Ezzel pontosan tud célozni még nagy távolságokra is. Rendszerint ezt is a hátán viseli a tegez mellett amelyben a nyílvesszők vannak hozzá. Van nála egy szarvascsont nyelű rövid tőr melyet az állatok kizsigerelésére, és ha kell önvédelemre is tud használni, ezt az övére csatolva hordja. Mágikus képességei: elsősorban a gyógyítás tudományában mélyült el, és ezért számtalan egészen súlyos sérülést képes gyógyítani. Járatos a különféle gyógyitalok készítésében, és alkalmazásában. Egyelőre semmilyen természeti lényt nem képes megidézni, de hogy a hosszú útjára ne menjen egymaga, társnak mellé adta a törzs vezetője Belzebubot ( ezt a nevet már Lyade adta neki ) az okos fekete hollót akit már sok mindenre magtanított vándorlása során. Egyedüli mágikus tudománya az hogy a fekete holló szemével képes látni a világot mert már elég erős köteléket alakított ki. Persze ezt a képességét csak pnagyjából negyed óráig tudja használni és számára is és az állat számára is fárasztó.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.