Aia
[Virág]
Nem: Nő 
Faj: Fél-Nimfa
Azonosító: #339

Kinézet:

Fél-nimfa létére sokmindenben eltér a fajtársaitól. A maga 170 centiméteres magasságával bőven kitűnik közülük. Nővérei jobban hasonlítanak egy erdei lényre, ám őt javarészt emberi tulajdonságokkal áldotta meg az élet. Bőre selymesen puha, arca, lágy homokóra alkata, telt keblei csak természetes szépséget tükröz. Haja olyan vörös, mint a tűznyalábok, melyet olykor összefonva hord. Rengeteg kacat díszíti, többek közt tollak és moha, ám olykor díszes levelek vagy színes ékkövek és virágok. Ajkai teltek, halvány rózsaszínek, orra homorú, szemei pedig akár csak a sminkje halovány jádezöld. Nem hord olyan ruhákat, melyet az emberek. Általában levelekből fűzött, saját kezűleg készített ruhaneműket visel.

Jellem:

Egyszerre félős és kíváncsi, ami egy veszélyes kombináció a nimfák részéről. Könnyen és gyorsan ismerkedik, barátkozik, s ha egyszer vaéakit a szívébe fogad onnantól már nehezen ereszti. A nimfák javarészt zárkózottak, ám tőle nem áll oly messze a civilizáció, hiszen volt olyan bátor hogy falvakba is elmerjen látogatni. Nagyon segítőkész, s szinte bármire képes azért hogy másokat megmentsen. A szégyenérzet számára egy nemlétező fogalom. Nővérei mellett sok mindent tanult, rengeteget látott tőlük. Talán másoknak elsőre furcsának tűnik, de számára ez a normális.

Előtörténet:

Anwarion egyik rejtett erdőjében élt a népe mikor megfogant Aia. Eleinte ki akarták dobni, mert túlontúl kilógott a többi nimfa közül. Egy halandó félszerzete volt, ő nem is merték megmártani a szent forrásuk hosszú életet adó vizében, ám mégis megesett rajta a szívük, és végbe ment a felnőtté avatási ceremóniája és normális tanítást is kapott gyógyászatból és rejtőzködésből. Míg teltek az évek, ő mégis úgy érezte hogy nem tartozik a népe közé, a nimfák ezt megértették, így nem is tartották fel, inkább egy külön ceremónia keretein belül, lebúcsúztak tőle, hogy megtalálja a helyét a világban. teltek múltak az idők, és már most sok mindent látott, amit a nimfák erdőjében nem, most a kúria környéki erdőben jár kell.

Egyéb információk:

Nem egy harcos lélek, inkább távolról próbál megfigyelni mindent, de ha mások életéről van szó, akkor ezer örömest segít akin csak tud. Természet erejével felvértezve mágikusan gyógyítja. Levél ruhája a hangulatához van igazítva, adott személyeknek olyan mintha átlag levél lenne, de ha ismeretlen vagy nem kedvelt személy ér hozzájuk akkor olyan mint a mérges szömörce. Szépségével, sok élőlény szívét képes maga köré csavarni, bár sokszor nincsen ínyére, sőt sokszor már irritálja is, de ha valaminek a megszerzése a cél, akkor képes eltűrni a szemek sűrűséget egy adott ideig. Gyógyító képességének sokféle módja létezik, a leghatékonyabb módszere az fizikai módon működik, azonban ez csak azokon működik akiket szeret. A másik a távolsági, ami úgy szintén közelről hat, de egyáltalán nem ér a személyhez. Azonban egy hátránya van, az hogy képtelen a normális ember kommunikációra, csak is mutogatni, kisebb hangokat és fütyörészést kiadni magából, és vagy megértik őt, vagy sem. Azonban leg kiemelkedőbb nimfa képessége az az álcázási képessége, ameddig van víz, termőföld vagy normális növény addig bármilyen növény formáját fel tudja venni, legyen az a mohától egészen egy rózsabokorig.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.