Lumine
[Az erdő védelmezője]
Nem: Nő 
Faj: Szellem
Azonosító: #331

Kinézet:

Egy ránézésre fiatalnak tűnő, talán a húszas évei elején járó kalandor kinézetű hölgy, kinek mindene a világ megismerése. Lágy homokóra alakját egy lezser fehér inggel és halovány barna, sűrűn szőtt vászon nadrággal rejti el. Lábfején télen nyáron könnyed cipellő díszeleg, hátán általában egy zöldes színű hátitáska megpakolva minden különlegességgel. Haja éjfeketem a napfényben zöldes árnyalatot vesz fel, ez adja meg különlegességét. A kócos, bungyuri hajzuhatag kiemeli azt a kerekded arcát, mit elszórva szeplők borítanak. Dús, halovány rózsaszín ajkain állandó mosoly derül, csillogó zöld szemei kíváncsian kémlelik a világot. Bőre fehér, orcája az egyetlen melyen mindig apró pír csücsül.

Jellem:

Aggodalmas, már-már anyáskodó lány, aki mindenben és mindenkiben csak a jót és pozitívat akarja látni. Az elesetteken igyekszik segíteni, megtesz minden tőle telhetőt mindenkiért. Sokat foglalkozik a környék árváival, így legtöbbször gyerekekkel az oldalán látni.. Mindezek ellenére elég hangoskodó. Sokat dúdol, fütyörészik, s bár hangja vékony és kellemes, van benne egy különleges erősség amely már messziről felismerhetővé teszi.

Előtörténet:

Egyszerű lány volt, egy jobbágy legfiatalabb utóda. Mezőgazdaságból és állattartásból éltek éveken keresztül, mindaddig míg az anwarioni háború be nem következett. Édesapját és legidősebb bátyját csatasorba hívták, akik hamar életüket vesztették küzdelem alatt. Mivel a legkülsőbb területeken éltek, hamar célponttá vált az apró falu, melyet rögtön az első hetekben elfoglaltak a betolakodók, így nem volt más lehetőségük mint menekülni. Idős édesanyját már nem tudta magával vinni, ám nővérével kézen fogva szaladtak a közeli erdőbe. Szerencsétlenségükre a katonák karmai közé kerültek, akik brutális kegyetlenséggel végeztek mindkettejükkel. A két lélek képtelen volt nyugodni, gyermekek voltak még, fiatalok kik előtt ott állt az egész élet, így a természet anyja megszánta őket. Nem csak őket, de az összes gyermekét, kik odabent haltak s lelkük kétségbeesetten ténfergett a bokrok között. Új esélyt kaptak, hogy szebbé tegyék a világot. A lelkek testet ölthettek, hogy segítsék az elkóboroltakat, azokat akik veszélybe sodródtak és védjék az állatokat akik mint segítők ragadtak melléjük útjaik során.

Egyéb információk:

Képesség bemutató: Mint szellem, képes lebegni, falakon és tárgyakon is keresztül sétálni kivétel a mágikus burkokon és páncélokon. Teste bármikor áttetszővé válhat, ám kellemes virág illata hamar elárulja őt ha túl közel merészkedik. Ezen kívül egyetlen képessége van, az pedig a tudatátvétel. Bármilyen élőlénybe (démonok és szörnyetegek ez alól kivételek) képes bele reppenni, élettelenül hátrahagyva porhüvelyét. Lát a szemén keresztül, úgy tudja mozgatni őt mint egy bábot ám az áldozat mindvégig tudatánál van. Ha gyenge az illető lelke, még az erejének egy részét is képes használni, illetve amikor elhagyja a testet, az az esetek többségében ájulással jár célpontja számára. Kétkezi harcokra képtelen, fegyverekkel nem tud bánni. Ért a gyógynövényekhez, gyógyitalokhoz és tökéletesen tájékozódik mindenhol, sötétben, füstben, porban. A mérgek nem hatnak rá, étel és folyadék bevitelre nincsen szüksége. Teste ugyanúgy sebezhető és elpusztítható mint egy egyszerű halandóé, ám lelkét csak démoni és angyali erő képes fogságba ejteni majd elpusztítani.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.