Gerda
[Az unalom ellensége]
Nem: Nő 
Faj: Fél-óriás
Azonosító: #328

Kinézet:

Fél-óriás és nő létére meglepően magas, 2 és fél méter körüli, alkatát és testfelépítését tekintve sikerült inkább emberi részről örökölnie. Haja fehér, szeme szürke. Fenék és mell tájékon kifejezetten meg van áldva. Ruhája praktikus, zsebekkel teli bőrpáncél. 2 méteres íját szinte sosem engedi el, méteres nyilakkal teli tegeze szinte mindig tele van és az oldalán lóg. Vadász kése, ami egy emberi karddal ér fel az övén lóg és rendelkezésre áll. Ha kell, ha nem, csendesen mozog, talán az egyetlen fél-óriás, aki ilyen szintre jutott a lopakodás terén.

Jellem:

Eleinte szűkszavú, megfigyelő jellem, amint kiismeri magát valahol, onnantól kezdve csak a lehetőséget keresi egy tréfára, igazi bajkeverővé válik. Rá nem jellemző se az északi komorság, se az állandó nyílt egyenesség, de tahósággal ő is meg van áldva.

Előtörténet:

Négy évvel született a már ismert Gerdor után a családban, ezzel a második legidősebb gyerek. Míg Gerdor korának erő és állóképesség bajnoka volt, Gerda mindig is ravaszságáról, pontosságáról, aljasságáról és roppant ízléses tréfáiról volt híres. Mivel bátyjának hála, mindig volt kivel feszegetni ereje határait, sosem akadt fél-óriás fickó, aki lenyűgözhette volna valamivel, így felnőtt korára elkezdett távoli vidékekre kóborolni, ám egy reggel teljesen ismeretlen terepen találta magát..... Északon a legmegbízhatóbb vadászok közé tartozott, mindig is ellátta magát és rendszeresen sikerült valami ehetőt vadásznia a törzsének.

Egyéb információk:

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.