Keila Lianore
Nem: Nő 
Faj: Ember
Azonosító: #327

Kinézet:

Apró, vékony termetet rejt a vastag ruházat melyet télen nyáron magán hord. Bőre fehér, napot ritkán látott, kócos haja hamuszürke mely a válláig ér szép loknikban göndörödve. Vékony ajkai színtelenek, pisze orrát félig eltakarja egy vastag kendő mely mögött elszürkült szemek bújnak meg. A ruha melyet visel fehér, aranysárga hímzésekkel melyek az ősi keleti hegyi szentély jeleit örökíti meg. Vastag és bő, elrejtve nemét és korát is a kíváncsiskodó szemek elől. Első ránézésre és hallásra inkább egy fiatal fiúnak tűnne, ám igazából a húszas évei végén járó érett nő.

Jellem:

Igen csendes és meghunyászkodó, kerüli a konfliktusokat és a felesleges beszélgetéseket. Nem érti a vicceket és a hideg rázza az apró, jelentéktelen társalgásoktól. Sosem hazudik, még akkor sem ha ezzel megbántana másokat, bár nem is képes felfogni ha őszintén kérdezik miért sérti meg őket a véleményükkel. Könnyen megnyílik, házias és segítőkész teremtés, aki a korához és állapotához képest igencsak művelt.

Előtörténet:

A keleti Ezüst Piramis szentélyből származik, ahol még Anwarion régi isteneihez fohászkodtak. Az Ezüst templom a szél és levegő istenének, Aaesisnek szentelte életét, aki a látásukért cserébe megajándékozta őket a szél és illúzió képességével, továbbá felerősítette minden más érzékszervüket mint a hallás, tapintás és szaglás. A Keila nevet akkor kapta, amikor az egyik keleti nemes lerohanta a szentélyt és minden növendéket rabszolgának állítatott, az akkori papokat pedig kivégeztette. Keila kedvessége miatt hamar a nagyúr szívéhez nőtt, aki először csak magához vette mint a ház szolgáját, majd miután felcseperedett ágyasa és követeként dolgozott neki a napi betevőért. Gyakran verte és bántotta, de a lány sosem emelt kezet a nemesre, mert a templomban nem ezt tanították s ő a mai napig a régi tanítások szerint él. Most is követeként van Székvárosban, egy hosszú úton hogy szövetségeseket szerezzen a nagyúrnak, akinek a következő célja az Arany templom, vagyis a tűz hódolóinak lerohanása.

Egyéb információk:

Harctéri elhelyezkedése támogató karakter, mivel nem rendelkezik olyan képességekkel melyel túl nagy kárt okozhatnak ellenfeleiben, minden képessége védelemre szolgál.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.