Miriette
Nem: Nő 
Faj: féltündér
Azonosító: #326

Kinézet:

Sokan egyetértenek abban, hogy kevés ennyire bájos teremtést látni, mint Miriette: ahogy az aprócska, légies leány (165 cm) megjelenik előtted, hirtelen mintha még a nap is jobban kisütne. Arca szeplőktől tarkított, ám sápatag, világosrózsaszín ajkain állandó kedves, néha kissé mindenttudó mosoly ül, s néha egészen az lehet az érzésed, mintha titkos álmaidnak tudója és őrzője volna ez a mosoly. Bőre világos porcelán, vörösesbarna haja egészen a derekát verdesi - attól függően hogyan esik rá a fény, néha rezes, néha pedig barna árnyalatot kap. Ruhák tekintetében télen az egyszerű földszíneket kedveli, nyáron gyakorta látni rajta fehéret, zöldet, vagy épp más színt is. Hangja bársonyos, s kellemes a fülnek: gyakorta hallani dúdolni vagy énekelni.

Jellem:

A jelenléte megnyugvást hoz azok számára, akik körülötte vannak, s van benne valami békés, valami ősi, ami szinte vonz felé bárkit, akivel találkozik. Mindenkivel kedves, illemtudó és segítőkész, többnyire halk szavú, s ritkán látni kikelni a sodrából.

Előtörténet:

Egy tündér és egy ember férfi szövevényes románcának következményeként a Virágok Völgyében látta meg a napvilágot, kerek huszonöt esztendővel ezelőtt. Kisebbfajta csoda, hogy életben maradhatott: az emberek és tündék keveredését népe sosem nézte jó szemmel, így miután elérte a huszadik életévét, szélnek eresztették, hiszen embervére ígyis-úgyis kiütközne rajta, és csak pusztulást hozna rájuk. Ő pedig egy rossz szó nélkül alkalmazkodott új életéhez: emberlakta településeken próbált szerencsét, s kedves természete miatt soha senki nem sejtette, hogy micsoda. Azonban hiába nyűgözte le a rövidéletűek világa és szokásai, sehol nem volt maradása, és egyre csak úgy érezte, hogy a szíve visszahúzza a Völgybe. Ám mire hosszú évek múlva visszaért, a virágok letaposva szomorkodtak a felperzselt földön, a tündérek vére öntözte elszáradt szirmaikat: a valaha volt napfényes völgy komor, kietlen tájjá változott, s mindenki ott feküdt, akit valaha ismert. Mindig is azt hallotta,hogy a világot a rend és a káosz folytonos egyensúlya mozgatja, s ha az egyik kibillen, annak súlyos következményei lesznek. Szótlanul indult hát el az egyetlen helyre, amiről csak mendemondákat hallott, hogy választ keressen a kérdéseire és megpróbálja helyrehozni a kényes egyensúlyt... (kidolgozás alatt)

Egyéb információk:

Erejével képes a körülötte lévők hangulatát befolyásolni, s elsimítani a negatív érzéseket. Tudja befolyásolni vagy sugalmazni mások álmait, s képes a gyógyításra, legyen szó akár sebekről, akár elhalt növényekről: kezének egy intéséből új élet fakad. Énekével és hangjával képes lecsitítani a tomboló érzéseket, vagy akár elaltatni valakit.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.