Helia
[A szörnyvadász]
Nem: Nő 
Faj: Félgoblin
Azonosító: #322

Kinézet:

A 148 centijével nem a magasságáról híres. Testalkata formás, karcsú, vékony és edzett. Kis termete ellenére, szívós és nagyon hajlékony. Mivel félig ember, így szerencséjére jócskán csinosabb, mint egy átlagos nőstény goblin. Arca szépnek mondható, fülei hegyesek, szemei feltűnően azúrkékek. A háta közepéig érő haja szürkés-barnás színű, némi kékes árnyalattal. Fiatalnak néz ki, mint egy kamaszlány, de már a harminckettedik nyarat is megélte. A bőre színe zöldes, nem kevés sebhely tarkítja a hátát, vállát és combját. Ruházata egy testhez simuló fekete bőrnadrágból, és szintén fekete felsőruházatból áll. Mell-váll-és lábvértezete bőrből készült, amire acéllapkák vannak szegecselve. Csizmája hosszúszárú, az orra és talpa acéllal erősített. Hosszú szürke ballonkabátjának a hátára van hímezve a Vérhold nevű vadászcéh jelképe, azaz egy vörös holdsarló és egy tőr, amire keresztezi egymást. Arcát szinte mindig takarja, egy kendővel. Fején egy széleskarimájú fekete kalapot hord. Fülében és nyakában ezüst ékszereket visel.

Jellem:

Legtöbbször csendes magának való, barátkozni vele nem könnyű. Kötelességtudó, fegyelmezett, főleg ha a munkájáról van szó, ilyenkor kissé vaskalapos. Megjegyzései olykor szarkasztikusak, cinikusak. Jó társaságban tud lazább is lenni. Az italt és a jó pipadohányt nem veti meg. Bár munka közben mindig józan és soha sem pöfékel.

Előtörténet:

Nem tudni, hogy kik voltak a szülei, de annyi bizonyos, hogy az egyik fél ember volt, a másik pedig goblin. A Kalamon Birodalom egyik kolostorának a kapujában találták meg rongyokba bugyolálva, csecsemőkorában. Nem szívesen ugyan, de a kolostor főnővére, úgy döntött, hogy befogadja és apácát nevelnek belőle. Talán a mai napig is apáca lenne még, ha hétéves korában nem figyelnek fel rá. Történt ugyanis, hogy a Vérhold Társaság (ami az egyik legismertebb démon-és szörnyvadászcéh a Birodalomban, de Anwarionban is tevékenykedik) egyik embere éppen látogatást tett a kolostorban, és felfigyelt a Heliára. Mivel az apácák nem örültek annak, hogy egy félvér van a zárda falai között, ezért örömmel odaadták a vadásznak a lányt. A Vérhold Társaság vadászai között amúgy is sok volt a félvér, így beilleszkednie is könnyebb volt. Helia életében új fejezet kezdődött. Az írás-olvasás mellett elsajátította a bestiológia és démonológia tudományát, továbbá a méregkészítést is. Kiskora óta keményen edzették őt. A fegyverforgatás, később a nyomkövetés csínját-bínját is el kellett sajátítania. Az egyik kiképző felfigyelt a lány mágikus affinitására is. Ezért kilencéves korától mágiát is elkezdett tanulni. Bár nem minden mágiaág ment neki jól. Ahogy telt az idő és Helia felcseperedett, egyre keményebb, erősebb és képzettebb lett. Kezdettben a mesterével járt vadászni afféle "inasként", mindenféle bestiára. Később már egyedül is képes volt feladatokat teljesíteni. Jelenleg Anwarionba van kirendelve, a feladata, hogy a sokat emlegetett elátkozott kúriát tartsa szemmel.

Egyéb információk:

Félgoblin létére, kétszer jobb a hallása mint az embereknek. Noha tökéletesen nem lát a vaksötétben, mint az éjszakai lények, de szürkületben és gyenge fény viszonyok között, jobb a látása, mint egy embernek. Képzett fegyverforgató, hátán keresztben egy hosszú másfélkezes pallost hord. A másik fegyvere egy alabárd, a harmadik fegyvere egy nyílpuska két tegeznyi nyílvesszővel. A kard és alabárd pengéje, valamint a nyílhegyek, acél és ezüst ötvözetből készültek. A kard és alabárd pengéjébe szent idézetek vannak belevésve. Minden fegyvert magasrangú papok áldottak meg. Kétféle mágiát használ, víz- és villámmágiát. Az előbbi akkor a legerősebb, ha víz közelben van (pl.: folyó, tó, tenger, patak, szökőkút....stb.), a másik pedig akkor a legerősebb ha viharos az időjárás, azaz dörög az ég és villámlik. Képes egyszerre is használni a két mágiát, ám ilyenkor csak egy varázslatra képes, és jócskán legyengül utána, el is ájulhat. Ha nem is ájul el, akkor is harcképtelen lesz. Noha nem alkimista, de valamilyen szinten ért a méreg és a méregelleni anyagok keveréshez, továbbá olyan anyagok kikeveréséhez, ami a különféle szörnyek ellen jó. Táskájában tekercsek, fiolák mindenféle vegyszerrel, ami a szörnyek ellen kell, szentelt víz, és egyéb alkimisták vagy saját maga által kevert szerek. Van egy hátasállata egy 160 cm-es marmagasságú, igen termetes kardfogú tigris, amely majdnem kétszer nagyobb egy normál méretű tigrisnél. Kargul névre hallgat, jól beidomított állat, hátasállat és harcostárs is egyben. Helia kiskölyök kora óta neveli az állatot. Kargul acél-ezüst ötvözetű pikkelyekkel borított bőrvértezetet visel a nyakánál, az oldalán és a marjánál.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.