Olkosz
[Holtak Idézője]
Nem: Férfi 
Faj: ember
Azonosító: #321

Kinézet:

Alacsony termetű, rémisztő tekintetű, szürke bőrű gazfickó. Nagyon fiatalnak tűnik távolról, de szürke bőrének és erős tekintetének köszönhetően nehéz megmondani hány éves lehet. Szemei szürkék mint a köd és a kialvatlanság okozta szürke karikákkal teli. Testét több helyen hegek és vágások borítják. Némely vágás még friss. Ruhái szakadt vászonból állnak. Bár ezek a ruhák nem védik fagytól esőtől, mégis hosszú csapzott fekete haja minden természet okozta kártól eddig megóvta.

Jellem:

Egy igazi rohadék. Általában csak idegesíteni szereti az őt körülvevőket és megnyomorítani életüket. Ha harcról van szó, mindent megtesz a győzelemért. Általában hazug. Szinte mindig becsapja azt akivel szóba áll. Pénz éhes és hatalomszomjas.

Előtörténet:

Olkosz egy északi elhagyatott faluban született. Apja katona volt és fiatalon meghalt. Anyja mindent meg tett volna azért, hogy megszabaduljon kölykeitől. Olkoszt és bátyját végül eladta rabszolgának. A rabszolga kereskedők a vársba vitték őket. Olkosz és bátyja Redwhop az út során legjobb barátokká váltak. Megszöktek a fogva tartóiktól és az utcákat járták. Főleg együtt zsebtolvajlás és a vandalizmus művészetét elsajátították a nagyvárosban. Egy napon banda harc kellős közepébe keveredtek. Redwhop csatlakozott egy bandához, míg testvérét elárulta és megverte. A kiközösített Olkosz nem tudott másra gondolni csak a bosszúra. Ekkor Olkosz egy különleges hangot halott a fejében. Egy démon megízlelte fájdalmát és emberi lelkéért cserébe segítséget ajánlott neki. Olkosz fukarkodva elfogadta a démon ajánlatát. A démon nekromantikus erőkkel felruházta az ifjút, aki bosszút állt testvérén. Redwhop badáját saját kezüleg ölte meg és agyatlan zombikká változtatta. Redwhop félelmében elmenekült. Olkosz futni hagyta. Azonban a bosszúnak ára van. Olkosznak a démont kell szolgálnia, amíg lelkét vissza nem szerzi. Vándorol és teljesíti a sötét mestere akaratát.

Egyéb információk:

Varázs Tárgyak: - Surranó Ruházat: Hang nélkül lehet benne közlekedni. Varázs Képességek: Nekromancia: - Holtak idézése: Halott testet agyatlan zombi szolgálóvá változtat. Csak közelében használható. A varázslat érintéssel vagy tapintással aktiválható és kell legalább öt másodperc, hogy végbemenjen. - Fekete Paktum: A varázslat használójának az elméjét egy démon megnyomorítja pár óráig. A hatás ideje alatt a fekete paktumot használó nekromanta elveszíti az önuralmát és ösztönei irányítják, de cserébe isteni hatalomra tesz szert. Képes a szerves anyagot formálni, holtakat a semmiből előteremteni és szörnyűséges szolgálóvá tenni. A szolgák minden parancsot teljesítenek, majd a fekete paktum hatásának elmúlásával megszünnek létezni. Azonfelűl, a fekete paktumot használó képes az elméjével a saját testének formáján változtatni és bármi féle alakot felvenni. - Tűzgolyó: Démoni energiák segítségével apróbb tűzgolyót képes megidézni amit 4-5 méter távolságba ellőhet és megéget, megperzsel mindent amin végighalad, majd útja végén felrobban és lángok borítanak el mindent.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.