Liam Arkhain
[Éjjeli vadász ]
Nem: Férfi 
Faj: Lykan
Azonosító: #320

Kinézet:

Elég termetes teremtés a maga közel egykilencvenes magasságával, melyhez kiegyensúlyozott szálkás izomzat dukál. Vonásai élesek, ám valahol mégsem túl férfiasak, jobban lehetne inkább "szépnek" nevezni. A pisze orrához viszonylag dúsabb ajkak tartoznak, melyek majdnem olyan haloványak mint a bőrszíne. Ha ajkakra mosolyra húzza, kivillannak éles, hegyes tépő és hosszabb szemfogai is. Haja hófehér, félhosszúra nyírt, bal oldalán egy tincse fonatban végződik. Szemei kissé vágottak, íriszei vérvörös színekben pompáznak hogy éjszakai is tökéletesen lásson. Füleit fekete ékszerek díszítik egy erős kontrasztot vizuálva. Viseletét általában a fekete szín jellemzi. Tetőtől talpig sötét ruhákat hord, legyen az ing, kabát, csizma vagy nadrág. Hátán egy méretes kétkezes kard díszeleg, ez az egyetlen fegyvere amelyet magánál hord vagy éppen használ. Bestiális alakja egy két méter magas hófehér farkas, vörös szemekkel. Csakúgy mint emberi formájában, a füleket fülbevalók díszítik, nyakánál ahol dúsabb a szőr pedig egy fonat lóg.

Jellem:

Olyan változó az egyénisége, mint a formája. Sosem látni ugyanabban a két hangulatában. Olykor komor és szótlan, máskor pedig szétszórt gyermek, kinek be sem áll a szája. Nem lehetne őt tisztán leírni vagy beskatulyázni, ám egy dolog van ami minden pillanatban igaz rá, az pedig az őszinte hűség. Mindegy hogy barát vagy szerető, esetleg szerelem. Az, akit egyszer elfogad az számára örök társ marad még akkor is, ha évtizedek vagy mérföldek a köztük lévő távolság. Még arra is képes hogy akármelyik formájában is van, csaholva támadja le rég nem látott barátját. Egy dolog azonban még senkinek nem sikerült: pórázra kötni

Előtörténet:

A lykan farkasként születik és úgy is hal meg, így a családot náluk alomnak hívják. Egy szülő általában 5-8 porontyot hoz a világra, akik néhány éves korig maradnak csak velük. Bár a szülők örök társai egymásnak, mégsem jelent számukra a család semmit. Amint elérik a tíz éves kort a gyermekek, s megtanulták irányítani átalakulásukat azonnal kikerülnek a családi fészekből (ha van). Nem járnak tömegesen, mindegyikük magányosan éli le az életét. Néhányuk beházasodik halandó családba, van akinek lesz akkora szerencséje hogy fajtárssal sodorja össze az élet és tovább bővítheti a családot de ez igen ritka. Pont ez miatt alacsony a populációjuk is, mivel lykan csak azonos fajjal képes a szaporodásra. Minden más esetben a gyermek halva születik. Céltalanok és öntörvényűek, igazi szabad lelkek akik arra mennek amerre az ár sodorja őket. Liam azon szerencsések egyike, akik messzire kerültek a déli vidékektől, ahol társai még nem vetettek mancsot, vagy legalább is nagyon kevesen. Pont ezért alig ismerik a fajt, aki látta is csak vérfarkasnak hitte őt, így a vadászoktól is nagyobb biztonságban van. Utazása során hallott a kúriáról, ahová semmi más cél nem vezérli mint a puszta kíváncsiság és kalandvágy.

Egyéb információk:

<b><i>Fajleírás</b></i>:A lykant mint fajt rengetegen összekeverik a még távolról sem hasonló vérfarkasokkal. Az első és legmeghatározóbb különbség a formájuk, mely a fenevadaknál emberszerű és két lábon jár, addig az ő fajtájánál egy közel két méter magas bugris négy lábon, azaz egy hatalmasra nőtt farkas kutya. A második legfontosabb pont az átalakulásuk menete. Míg a vérfarkasok impulzívak és nem ők, hanem külső tényezők (mint a telihold, harag, halálfélelem) befolyásolják, addig a lykanok teljes harmóniában élnek lelkük másik felével és bármikor képesek előhívni azt. Ezért mondják őket spirituális lelkeknek, akik sosem határolódnak másik felüktől. Farkasként nem lesznek vérengző, megállíthatatlan fenevadak, emberként pedig sosem lesznek érzékeny, védtelen mimózák. A legtöbben az ősi sámánokkal kötik össze fajuk kialakulását melyben van is ráció, ugyanis felmenőik szoros összeköttetésben álltak a természettel és az elveszett lelkekkel. Táplálkozási szokásaik nem térnek el az egyszerű emberekétől, viszont akár háromszorosát is képesek elfogyasztani az általágos mennyiségnek. Élettartamuk valamivel több mint duplája a halandóknál, tehát maximum kettőszáz évet képesek megélni, s ez idő alatt külsejük változatlanul fiatal marad. <b><i>Képességek</b></i>: Semmilyen mágikus képességgel nem rendelkeznek, cserébe mind a két formájuk irdatlanul strapabíró. Erősek, gyorsak, fegyverek nehezen fognak rajtuk. Bőrük maga olyan mint egy páncél így lenge ruhán kívül nem viselnek védelmet. Szaglásuk és hallásuk példátlan, minden érzékszervük a maximumot súrolja. Regenerációs képességük is sokkal jobb mint az embereké, így ha meg is sérülnek hamar helyre jönnek. Gyors emésztésüknek köszönhetően méreg nem öli meg őket, ám az alkoholt és tudatmódosító szereket nehezebben viselik mint a halandók. Hamar eléri a kívánt hatást igaz olyan gyorsan ki is megy belőlük. Az egyetlen módja egy lykan elpusztításának a gerinc eltávolítása. Farkas formájának bundájáért vadásszák a fajt, így az a kevés egyedszám is napról napra csökken.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.