Dr. Lisa Melion
Nem: Nő 
Faj: Titán
Azonosító: #315

Kinézet:

Igazán elragadó szépség. Hosszú szőke hullámos haj, fehér alabástrom bőr, vékony ajkak, pisze orr. Smaragdzöld szemek, annyi különbséggel, hogy a pupilla nem fekete, hanem arany színű. Ránézésre olyan 30-35 évesnek saccolná az ember, holott elmúlt már száz is. Testalkata nőies, ott formás ahol nőnek formásnak kell lennie, hosszú combok, igen dús keblek. Sugárzik rajta az elegancia. Fehér inget, alakot kiemelő világos barna szövetnadrágot, és a hozzávaló zakót viseli, piros fodros nyakkendővel. Ékszekeret is szokott viselni, de mindig ugyanazt az ezüst nyakláncot, és arany fülbevalót. Zsebórát is hord a zakó alatt hordott, mellény zsebében, melynek lánca mindig látható. Elengedhetetlen kelléke a fekete cilinder, és a sétapálca, valamint a magasszárú csizma. Egyetlen szépség hibája a magasságának tudható be, 320 cm magas. Igazán kimagasló egyéniség.

Jellem:

Kifinomult, művelt, elegáns. Humorérzéke sajátos, kissé bolondos, hóbortos. Az erőszakot kerüli, minden formájától undorodik. Anyagias, a pénz számára fontos. A bajba jutottakon segít, főleg ha gyógyításról van szó. Sok minden érdekli őt, ezért igen kíváncsi. Hidegvérét és türelmét szinte mindig meg tudja őrizni. Megvannak a saját elvei, és ezekből engedni nem szokott. Gyengéje még a szerencsejáték és a mániákus gyűjtögetés. Mindig olyat gyűjt ami éppen érdekli őt. Noha soha sem ő a társaság középpontja, nem is szeret az lenni, de tud társaságban lenni. Jó beszélgetőpartner, de csak ha neki is van hozzá kedve.

Előtörténet:

* Valamikor régen, egy távoli kontinensen, Dr. Albert Melion aki országának kimagasló tudósa volt, egy nyári napon a hegyek lábánál tett kirándulást. Ott talált kosárban egy csecsemőt. Egy az átlagosnál jócskán nagyobb kisbabát. Mivel neki sem felesége, sem gyermeke nem volt, úgy döntött, hogy megtartja. Ahogy teltek az évek, a lány is csak nőtt, nőtt és nőtt. Sokáig azt hitték róla, hogy óriás, bár jogosan hiszen kicsi soha sem volt. Lisa eszes leányzó volt, Albert úr pedig fektetett is energiát a tanításában. Tisztes, módos polgári életet élt Lisa. A doktor kissé el is kényeztette a lányát. Úrileányt akart belőle nevelni, akit majd férjhez ad. Na de kihez? Hiába volt Lisa szép, ha minden udvarlónál nagyobb volt. Ezért az apja nyomdokaiba lépett, és kitanulta az orvostudományt, és a természettudományokat. Ezt a Magastudományok Egyetemén még tovább fejlesztette. Ő volt az egyetlen "óriás", aki oda bekerült és el is végezte. Később az országot ellenség támadta meg. Háborút háború követett, neki pedig mind tábori felcser, a katonák sérüléseit kellett ellátnia. Sok borzalmat látott ott. Itt alakult ki benne az erőszak elleni gyűlölete. Ahogy teltek az esztendők, édesapja folyamatosan öregedett, mint minden ember, ő rajta azonban nem látszódott a változás. Ekkor már kezdett gyanakodni, hogy ő nem egyszerű óriás. Amikor édesapja elhunyt, megörökölt mindent. A saját lábán élt meg, praktizált, kutatott, tanított. Mivel nem kevés vagyont is örökölt, így utazgatott mindenfelé. Amerre járt felszedett mindenhol valami kis tudást, ezek egyike volt a szerencsejátékok, a szeszfőzés és még sok más. Jelenleg Anwarion földjén jár, és hallott pletykákat a kúriáról.

Egyéb információk:

Képzett orvos és tudós. Táskájában mindenféle eszköz megtalálható a gyógyításhoz, vagy akár kisebb műtéthez. Továbbá üvegcsék és fiolák mindenféle szerekkel.
Faji adottságából kiindulva nagyon erős, testi ereje alapjáraton is hatalmas. Ha a titán erejét felszabadítja, akkor az alkarjain és vádlijain az izomzat jócskán megnő, az erek kidudorodnak. Ilyenkor az ütő-szorító- és rúgóereje még nagyobb, még pusztítóbb. Méretei ellenére nem olyan lassú. Noha nem szereti az erőszakot, és utál harcolni, de nem azt jelenti, hogy nem tud. Utazásai során kénytelen volt megtanulnia megvédenie magát. Csizmája talpában egy rugós szerkezet van, ha dobbant egyet, akkor tőrök ugranak elő a csizmaorra alatt. A csizma szárában is fémlemezek vannak, hiszen a nála alacsonyabbak legtöbbször a lábát támadják, érthető okokból. Van egy kesztyűje, ami ólommal és vassal bélelt az ököl bütyköknél, a kézhátnál, és a tenyér egy részénél. A cilindere ránézésre fekete szövetkalap, holott vékony fémből van, és szövettel van borítva. A sétapálcája egy hosszú vékony, egyenes kétélű kardpengét rejt. Rapierként használja, elegáns a vívó stílusa. A kard hüvelyét, a másik kezében ütésre is használja vívás közben.

Egyedi képessége még a szemének az ereje, hogy ez mágia vagy faji adottság azt nem tudni. De képes a nézésével, hipnózist előidézni. Ilyenkor a pupillái nagyon kitágulnak. Akire ránéz az "lefagy", megdermed, elbizonytalanodik, vagy reszket a félelemtől, vagy akár megnyugszik, mikor melyik, mikor Lisa melyiket akarja. Az áldozat nem bír mozdulni, tehetetlen, de nem azért mert a teste képtelen rá, hanem mert az elme képtelen a testet irányítani. Olyanoknál akik alkohol és drog hatása alatt vannak, még kisebb hallucinációkat is okozhat. Ez a hatás rövid ideig tart (pár perc), és egyszerre csak egy emberen. Ugyanakkor aki mentálisan erős, vagy teljesen ki tudja az elméjét üríteni, esetleg képes mentál mágiára, azok ellen nem működik. A zsebórájával kiegészítve azonban tarthat tovább is a szeme ereje, bár ez időigényesebb. Ilyenkor az órát a láncánál fogva el kezdi ingaszerűen mozgatni, ezt a delikvens nézi, miután a szemébe nézett. Ilyenkor a (transz)hipnózis erősebb és tovább is tart, kijönni belőle is nehezebb. Ezt a hipnotikus képességet elsősorban a pácienseinél alkalmazza, érzéstelenítés gyanánt. De harcban is képes rá, ha adottak a körülmények.