Tily
[A ritka tündér]
Nem: Nő 
Faj:
Azonosító: #31

Kinézet:

Elég aprócska teremtés, mint egy kiscica, aki elfér a tenyeredben, és nem is nő már meg nagyobbra. Vállaiból kirívó meseszép, átlátszó tükörszárnyai olyanok, mint a pókháló - sokkal erősebbek, mint amilyennek kinéznek. Növényekből font ruhácskájának színét meg se lehet határozni - hold zöldnek, hol barnának, hol valamilyen más pompában virít, attól függően, miként esik rá a fény. Hosszú, szinte a bokájáig érő haja is erős napfényben szőke, tompább, beltéri megvilágításban már inkább barnának tűnik. Egyedül szemeinek aranyzöld színe nem változik.

Jellem:

Tily ugyanolyan életvidám és butus, mint volt egész eddigi életében. Heves, az érzelmei olyan gyorsan változnak, ahogy a nyári időjárás, ezen kívül kimond mindent, ami épp az eszében jár, ezzel néha elég nagy bajba sodorva saját magát. Titkokat sem feltétlenül képes tartani, de mentségére legyen mondva, ezzel legalább próbálkozik. Néha ő maga is meglepő dolgokat tesz vagy mond, amikre utána nem tud magyarázattal szolgálni. A természet iránti szerelme viszont örök és maradandó, ahogy a vele kötött barátságok és szövetségek is. Számára az 'átmeneti' szó nem is igazán létezik, ha ilyesmiről folyik a társalgás, akit ő egyszer a szívébe zár (ami nem nehéz feladat), az onnan ki nem kerül, hacsak nem nehéz munka árán.

Előtörténet:

Tily egy távoli vidékről, még az sem biztos, hogy erről a síkról származik, bár ez utóbbira nem tud választ adni. Emlékei szerint egy Aaaaarghhhhh nevű, hasonló kastély körül ólálkodott azelőtt, ahol megfordult mindenféle lény; ember, unikornis, főnix, fehér démontigris, warg, satöbbi. A kastély azóta már nem létezik, és ahogy sokan mások, ő is menekülőre fogta, hogy új helyre telepedhessen - és lám, ide lyukadt ki a hosszú út végén.

Egyéb információk:

Egy teljesen átlagos tündérről beszélünk, képességeinek tárháza nem valami széles. Hogy mennyire fogékony a mágiára, ő maga sem tudja megmondani: néha sikerül, néha nem, akkor is valami kisebb varázslat csupán. Úgy is mondhatnám, egy kis szellőt képes idézni, de szelet már nem; ő maga is leesne a fáról, és volt Tily, nincs Tily. Ezen kívül egyébként is ügyetlen teremtés, a repülés bár lételeme, de valahogy még sem megy neki olyan könnyedén, és 'szeret' nekimenni mindennek, ami az útjába kerül. Az egyedüli biztos képesség, amire büszkén húzza ki magát, az, hogy 'képes túlélni mások szájában'. Hogy ez mit jelent pontosan, azt itt senki sem tudja. Tudom, tudom, hogy szegényke elég ritkásan kerül emberek közé. Egyenlőre még ismerkedik a környékkel. És ha majd eljön az ideje, előbújik gyakrabban játszani egy kicsit mások idegeivel :)

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.