Seda Fayeth
Nem: Nő 
Faj: Ember
Azonosító: #309

Kinézet:

Fiatal lány, aki a húszas évei közepén járkál. Első ránézésre igen magasnak tűnik, ám ebben az optikai csalódásban sokat segít a magas talpú cipője. Járása elegáns, kimért, le sem tagadhatná hogy nemesi család sarja. Hosszú ezüstszínű haján a nap s a hold is egyaránt úgy csillan meg, mintha csak gyémántból szőtték volna. Lágyan körbefonja hosszúkás vékony arcát, s mindig eltakarja jobb szemét. Bal szemébe nézve az ezüst és a halványkék szín váltakozik folyamatosan,úgy keveredve mintha csak az univerzumba néznénk bele. Bőre hófehér, melyet sötét testre feszülő egybe darabként varrot ruhája mégjobban kiemel. Hasánál csipke borítja szolidan fedve bőrét, míg felsőként egy topot visel, melyet arannyal és vörös fonalakkal díszítettek. Hajdísze egy róka maszk, mely oldalasan ül a feje tetején.

Jellem:

Bár első ránézésre kimértnek tűnik, s minden lépéséből az elegancia sugall, ez igencsak messze áll a valóságtól. Mivel már régóta járja a világot, s leginkább Anwarion alja népe között tengeti ideje nagy részét, a rossz szokások rá is átragadtak. Nőiességét csak hangján s küllemén képes megtartani, azon kívül viselkedése és beszéde jobban egy köpködő kocsma hangulatát vetíti vissza. Megbízhatónak sem igazán mondható, mivel számára az elsődleges a pénz s utána az ígérete. Szétszórt, szeleburdi s igencsak csipkelődő, mindenre van válasza ám már megtanulta hogy ezeket jobb inkább magában tartania.

Előtörténet:

A Seda az északi Fayeth nemesi család egyik sarja. Szülei voltak a terület védelmezői s egyben rendfenntartói, mivel elég erősek voltak ahhoz hogy a mágikus lények támadásait visszaverjék (melyből a területen igen sok előfordult.) Gyermekeiket hasonló képpen őröknek nevelték, így az önvédelem és erős harci tudás nem állt messze tőle. Nagyjából tizennégy éves lehetett, amikor megunta a kötelezettségeket és úgy döntött hogy elhagyja a faluját és a családját is minden szó nélkül. Egy darabig kerestették, ám az évek múlásával feladták és halottnak tituálták. Utoljára Nemreth városkájában látták a helyi kocsmában, ahol elrendezett hat őrt, a kocsma tulajdonost és két bérgyilkost. Azóta is fogadásokból, alkalmi munkákból tartja fent magát és keresi a helyét, ahol hasznossá válhatna. Jelenleg az egyik társaságnak dolgozik, akik a számukra zavaró embereket tűntetik el mindenféle nyom nélkül.

Egyéb információk:

Az idézők olyan emberi család sarjai, melyek ősei szövetséget kötöttek egy magasabb hatalmú lénnyel. Képességeikért életenergiával fizetnek, így legtöbbjük az idős kort már nem éli meg. Ugyanolyan sebezhetőek mint halandó társaik, ugyanúgy öregednek és semmilyen mágia immunitásuk nincsen. Elég gyakran betegeskednek, mivel immunrendszerük rettentően gyenge. Sokszor egy erősebb megfázás, vagy súlyosabb seb a végzetüket jelentheti mivel nagyon lassan regenerálódnak, így oda kell figyelniük testi és lelki épségükre egyaránt. Az idézők ereje két passzív képességben rejlik, ami a pillanatnyi jövőbe látás és időugrás, így leggyakrabban Jósoknak csúfolják őket. Seda bal szeme a pillanatnyi jövőbelátással lett megáldva, így a nap huszonnégy órájában 3-10 másodperccel lát előre. Pont ezért nehéz a közelükbe férkőzni, vagy megsebezni őket. Jobb szeme, mely haja takarásában bújkál az időugrásért felel. Szintén 3-10 másodperceket képes előre, vagy vissza ugrani az időben így sokan azt hiszik hogy portálokat használva változtatják a helyüket. Ám ez a képesség túlságosan fárasztó ahhoz hogy fenntartsák, így elfedik azt hogy csak harc idején férhessenek hozzá. Addig, amíg ezen képességére nem jönnek rá, képesek biztonságosan kijutni a szorult helyzetekből is.. Ám amint kitudódik a titkok, könnyedén kitalálható hogy melyik helyre ugranak vissza s ezzel ütik a jövőbelátás képességét, így egy halálos támadást sem tudnak megjósolni maguknak. Idéző címet az aktív képességükből kaptak. Tekercsek, tollak és tinták vannak az oldalukra erősítve. A legtöbb tekercs előre megírt, melyekkel egy-egy mágikus támadást képesek hárítani, vagy különféle lényeket megidézni papírjaik által. Update: Marcus Draegantól kapott egy nekromanta tőrt, mellyel képes elszívni más halandók és nem halandók lelkét, megtoldva ezzel hátramaradó éveinek számát. A tőr azonban egy átokbillogot pecsételt a jobb szemére, ami egy szerződés valamely nagyhatalmú démonnal.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.