Welsla Fergeror
[Apró hölgy a mélyből]
Nem: Nő 
Faj: Mélységi Gnóm
Azonosító: #301

Kinézet:

Termetre igen apró, mindössze 130 centi magas. Bőre halvány grafitszürke, vállig érő haja ezüstfehér, szemei bronz színűek. Fülei kissé hegyesek. Bájos aranyos arca van, vékony ajkakkal, ezért ránézésre egy 20-25 éves hölgynek tűnik, holott ennél jóval idősebb. Több mint egy évszázada van jelen a világon. Testalkata formás, és dús keblekkel áldotta meg a természet. Kezeit nem igazán lehet formás kis kacsóknak nevezni, több évtizede használ már csákányt és pörölyt. Ruházata strapabíró utazó ruházat, ami többnyire barna, fekete és szürke színekben mutatkozik meg. Ezenkívül gyakran hord egy bő fekete csuklyás köpenyt is.

Jellem:

Fajtársaihoz hasonlóan kíváncsi természetű. Sokat tapasztalt, megfontolt nő. Nem igazán társaság kedvelő, magának való, kissé zárkózott. Mérsékelten barátságos és segítőkész. A tudományok nagyon érdeklik, meglehetősen művelt is.

Előtörténet:

Százhuszonnégy esztendővel ezelőtt látta meg azokat a halovány kis pislákoló fényeket, amit a Mélysötétben rejtőzik jócskán a felszín alatt. A mélység egy nagyon más világ, ahogyan a felszínen is megannyi különböző faj él együtt, békében vagy békétlenül. Úgy a Mélysötét is otthont ad három jelentősebb humanoid fajnak, mint a drow (sötételf), svirfnebli (mélységi gnóm) és a duergar (mélységi törp). Welsla is az egyik svirfnebli városállamban Lurarban született. Kezdetben átlagosnak mondható gyerekkora volt, ám a nyugalom nem tartott sokáig. Társadalmukban mindenkinek ki kell valamiben vennie a részét. A szülei és úgy általánosságban a rokonság is, felderítők és fegyveres kísérők voltak, akik a bányászexpedíciók biztonságáért feleltek. Oda lent a mélységben rengeteg veszély leselkedik a bányászokra. Veszélyes mélységi szörnyek, vagy éppen a drow csapatok. A tudományok mellett, harci kiképzést is kapott. Közel harminc évig űzte ezt a tevékenységet, míg meg nem unta. Mikor már saját önálló életet élt, az alkímia irányában mutatott érdeklődést. Akadémiára is járt, ahol ezt magasabb szinten elsajátította. Később saját laboratóriuma lett, ahol mindenféle anyagokat állított elő. Hosszú éveken keresztül, nyugodtan élt Lurar városában, így viszonylagos békében. Azonban a nyugodt idők sem tartottak a végtelenségig, az egyik bányászati expedíció során, egy ritka és értékes érclelőhelyre bukkantak a svirfneblik. Azonban állítólag azon a területen már a duergarok előbb jártak. Így területi viták keletkeztek, egyik fél sem tágított, ez végül háborút szült. A háborúban Lurar városát is megostromolták, Welsla is harcolt, rokonai mind egy szálig odavesztek, a háza, a laboratóriuma is mind megsemmisült. Amilye volt azt sikerült kimenekítenie, és megszökött. Már nem volt kihez, és nem volt hova mennie. Egyedül neki vágott a Mélysötétnek. Barlangrendszereken, járatokon keresztül menekült, vándorolt folyamatosan. Azonban eltévedt és a felszín felé közeledett. Jelenleg a kúria alatti járatokban bolyong.

Egyéb információk:

Mélységi gnómként tökéletesen lát a sötétben, ezért az erős fény bántja a szemét. Jártas a különféle tudományokban, különösen az alkímiában. Magas szintű alkimista. Kétkezi mesterségeket is ismer, mint a kovácsolás, fafaragás, üvegfúvás, mechanikus szerkezetek készítése. Fegyveres harchoz is ért, hiszen egykor képzett katona volt. Fémlemezekkel megerősített bőrvértezetet visel. Fegyverei: Egy bronzból készült kisebb körpajzs, egykezes harci fokos, egykezes harci kalapács, számszeríj egy tegeznyi nyílvesszővel. Táskájában mindenféle könyvek, és fiolák különféle löttyökkel. Harcban gyakran használ különféle gyúlékony anyagokat, savakat, mérges gázokat és robbanószereket. Van egy fából és acélból készített 270 cm magas mechanikus gólemje, mely pajzzsal és csatabárddal van felfegyverezve. Neve Sir William Marshall ... röviden Wili. A gólem teste javarészt keményfa, de a lábai térdtől lefelé, a karja könyöktől lefelé és a feje az acél. A végtagok, a törzs, és a fej 360°-ban el tud forogni, fogaskerekek segítségével. Bár ezeket némelykor olajozni kell. A szemei zöld kristályok, mikor a gólem aktivált álapotban van, ezek a kristályok enyhén világítanak. A hátán, mellkasán, és fején kisebb nyitható acélajtók vannak, benne kialakított rekeszek, abban különféle tekercsek, kristályok és a működéshez szükséges dolgok. Ezeken a kisajtókon alkimista szimbólumok figyelhetők meg, tehát csak alkimista tudja kinyitni, alkímiával. Welslán kívül, Zayana, York, Tieng tud ennek a gólemnek parancsolni, utasítást adni. Azonban a gólemet teljesen inaktiválni és teljeskörű irányítást gyakorolni felette csak maga Welsla tud.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.