Medea
[a méltatlan]
Nem: Férfi 
Faj: Ember
Azonosító: #297

Kinézet:

Medea emberi mércével nézve egy lenyűgözö külsejű fiatal férfi. Vörös hajzuhataga derekát verdesi. Alabástrom bőre már már albinónak hathat. Hát láb magas, vékony alkat. Erőnléte átlagosnak mondható. Fehér bőre érzékeny az erős napra ezért általában teljes testét fedő öltözéket visel. Legtöbbször utazó csizma, fekete nadrág, ing, s egy bőcsuklyás kabát. Hátán egy féloldalas táska mi személyes holmiját rejti.

Jellem:

Illedelmesen, de magának való. Tekintete megfontoltságról árulkodik, s bár gyakran velősen oda szól ha úgy érzi szükségét, lehetőség szerint kerüli a fizikai konfliktust.

Előtörténet:

Medea Árkádia szülötte. Attya Az Alkony Király, anyja A Tündöklő Királyné. Fenséges nász gyermeke, s a fae birodalom örököse... Lehetett volna. Attya azonban maga is félvér, s emberi oldalának silánysága Medeában öröklödött. A fiú közönséges embernek született. Felmenői varázslatos képességeiből neki semmi nem jutott. A királyi pár miután szembesültek vele, hogy gyermekük teljesen varázstalan elvitték Árkádiából, s Anwariontól nem messze egy vén bábára bízták. Ugyan apja minden évben meglátogatta, s tanította költészetre, s etikettre, megismertette vele származását, s az okot amiért számüzetve lett Árkádiából, azt a szeretetet és törődést amire szüksége lett volna sosem kapta meg. Anyjáról csak álmodozott, s csupán kósza emlékei vannak.

Egyéb információk:

Medea egy elhagyott gyermek. Nincs ezen mit szépíteni. Az okokat tudja, érti de ez a lelkén ejtett sebeket nem forrasztja be. Útkereső ki telve van szégyenérzettel mert méltatlan származására, ugyanakkor daccal és haraggal. Az előtte álló út csak a megmondhatója hogy a fénybe vagy a sötétbe vezet.

Bónusz tárgyak és felszerelések:
  Mik ezek, és hogyan tehetsz szert rájuk?
A jutalomtárgyakat a mesélő karakterek osztják ki egy-egy kaland végén, ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok ügyesen oldották meg a rájuk váró nehézségeket, rejtélyeket, vagy logikai fejtörőket. Természetesen nem minden mesélő oszt jutalmat a kalandja végén (erről tájékozódhatsz a mesélő adatlapján is), és nem is kötelező tárgyakkal jutalmazni a kalandorokat.

Amennyiben a mesélő úgy ítéli meg, hogy jutalomban részesülsz, beküldi a tárgyat és annak leírását, az pedig bekerül a karakterlapod „Bónusz tárgyak és felszerelések” részébe, így számodra is láthatóvá válik, mivel is rendelkezel pontosan.

A tárgyak használata és eldobása
A jutalomtárgyaknál nincs megkötve a mesélő keze: az ő fantáziájára van bízva, hogy miféle tárgyat kapsz, és az meddig használható. Arra viszont szigorúan megkérünk, hogyha egy tárgyat kijátszottál és mondjuk egyszer használatos volt (pl. egy láthatatlanná tévő varázsital), azt töröld a karakterlapodról.